Ga naar inhoud

dR3

Lid
 • Aantal items

  3257
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Alles dat geplaatst werd door dR3

 1. E-sigaret al geprobeerd? Na ruim 15 jaar stevig gerookt te hebben was ik overgestapt op een e-sigaret en binnen een maand ook daarmee gestopt, zo'n e-sig maakte voor mij die overgang een stuk gemakkelijker. Inmiddels ben ik bijna twee jaar gestopt.
 2. Ik zie dat er weinig reacties op je vragen zijn geplaatst, ik had je topic niet gezien en ben geen expert dus neem gerust mijn antwoorden met een korreltje zout. Ik heb geen idee waarom dit nuttig zou zijn, bij mijn kachel (die andere versie) heb ik nooit de kous gewassen. Ik zou de kous er in laten zitten. Ik zou de kachel bij het laatste gebruik leeg laten branden en leeg opslaan. Vol opslaan lijkt me niet verstandig in geval van brand. Wat ik ervan begreep word dat vlammen veroorzaakt door onvolledige verbranding, het lijkt mij dat dit niet heel veel meer warmte oplevert maar wel meer roet/co en brandstof kost.
 3. Kleine update: nav dit topic had ik deze petroleumkachel aangeschaft bij George Kniest. Regelmatig gebruikt afgelopen twee winters maar het mechanisme om de lont in hoogte te verstellen kreeg kuren en werkte uiteindelijk niet meer. Vorige week uiteindelijk aan toegekomen de kachel uit elkaar te halen waarop bleek dat ik het niet makkelijk zelf kon repareren. Ik had geen garantie meer (26 maanden na aankoop) maar heb toch de webshop gemaild met de vraag om hulp. Ik hoopte op een vervangend onderdeel evt uit een retour defecte kachel en had daar graag voor betaald maar hun aanbod was veel beter: ik mocht de kachel kosteloos retour sturen en kreeg een nieuwe onder garantie opgestuurd. Top service! Deze webshop is een aanraden imho. Over de kachel zelf: het is een prima redelijk onderhoudsvrije kachel, de glasvezel lont gaat jaren mee. De bouwkwaliteit/materialen voelt stukken beter dan "made in china" spul maar is niet "over-engineered", de prijs/kwaliteit verhouding is m.i. uitstekend. Ik neem aan dat het issue met het lont-verstel-mechanisme een "fluke" was.
 4. Goede quote van Feynman in de afsluiter v/h filmpje: Helaas zijn mensen met die instelling nog steeds vrij zeldzaam.
 5. Diefstal: Het wederrechtelijk toeëigenen van zaken die aan een ander toebehoren. Ik heb de oranje familie geen toestemming gegeven om via de overheid geld bij mij te laten incasseren, dus het is wel degelijk diefstal. Verder laat ik het hierbij, iemand die geïndoctrineerd is laat zich niet overtuigen met redenen en bewijs. Hopelijk ga je (en gelijkgestemden) ooit onderzoeken wie je wijsgemaakt hebben wat je beweert, dan kom je erachter dat diegenen profiteren (financieel & macht) van je veronderstellingen.
 6. Jep, ik zat ook niet te denken aan drinkwater maken maar gewoon bleek bijvoorbeeld voor het toilet.
 7. Heeft iemand een idee of @vheeswijk hierover gepost had? Zelf bleek maken lijkt mij ook praktisch in het dagelijks leven (mits goedkoper)..
 8. Ik vermoed omdat er niets anders was? Ik heb er verschillende gehad maar was blij toen rugzakken met intern frame op de markt kwamen, het draagcomfort was (en is) vele malen beter.
 9. http://www.schradeknives.co/schrade_schf36.php Klinkt niet gek voor die prijs, waarom die powder coating eraf strippen?
 10. Het gaat niet om de hoogte van het bedrag maar om het feit dat deze familie het steelt. Daarnaast: als jij zonodig die poppenkast wil financieren lijkt mij dat prima, maar dwing niet anderen om jouw feestje te betalen.
 11. Niemand kan de toekomst voorspellen, we kunnen alleen naar het heden kijken. Als je accepteert dat alle mensen gelijkwaardig zijn dan besef je dat er geen ruimte is voor een middeleeuws concept als koning/koningin op kosten van de burgerij.
 12. Ik weet niet of iemand anders of @Krullenbol het al in dit topic geplaatst had maar just in case: foto's van je dierbaren en als je religieus bent een miniversie van je favoriete sprookjesboek. Persoonlijk hecht ik aan beide geen waarde, maar mensen die daar wel waarde aan hechten doen er goed aan om dit nu alvast te regelen. Een stapel fotoboeken of een statenvertaling van een paar kilo ga je niet meezeulen...
 13. Mooi werk (incl de messen), cool dat je gebruikt leer een nieuw leven geeft
 14. dR3

  Impact van TTIP

  Ik heb dan vast de nadelen gemist, in de links die in dit topic gepost zijn las/hoorde ik alleen ongefundeerde meningen. Kan je (of iemand anders) de nadelen opsommen? Btw je vraag is vast oprecht maar zo komt het niet over: "inhoudelijk" betekent dat je vind dat mijn vorige reacties dat niet waren, met "de nadelen" doe je voorkomen dat bepaalde gegeven meningen feiten zijn terwijl dat m.i. niet het geval is, "wil/kun je ze niet zien" is een steek onder de gordel. Het mag duidelijk zijn uit mijn overige posts (ook in andere topics) dat ik tegen overheden ben ongeacht het niveau (stad, provincie, land, europa etc). Minder regelgeving zie ik als een vooruitgang voor de mensen, uit de in dit topic gepresenteerde informatie en op de eu-project-website krijg ik de indruk dat dit het doel/gevolg is van TIPP. Het lijkt mij logisch dat multinationals daar het meest direct van profiteren (zij verplaatsen goederen tussen verschillende landen), en om advies gevraagd worden over de regelgeving (zij lopen dagelijks tegen de huidige regelgeving aan).
 15. Maar dan loop je toch weer tegen het fictieve salaris v/d DGA waarover inkomstenbelasting betaald moet worden? Kan natuurlijk de moeite waard zijn als dat
 16. Correlation does not mean causation. Ten tweede: de overheid bepaald de belastingdruk, niet de bevolking. Nee hoor, de overheid leent gewoon geld als de belastingopbrengsten niet voldoende zijn. Dan kun je beweren dat de staatsschuld groeit omdat sommige mensen minder belasting betalen, maar je kan ook concluderen dat je zelf niet genoeg belasting betaald. Of een combinatie (politici en ambtenaren betalen bijv geen belasting). Je kan ook concluderen dat de overheid teveel geld uitgeeft.
 17. Je draait oorzaak en gevolg om, het blijft juist duur als het alleen voor weinig voorkomende situaties gebruikt wordt. Door ook (niet exclusief) zo'n systeem voor vaker voorkomende situaties in te zetten ontstaan hogere volumes sms en wordt het makkelijker om te onderhandelen over bulkprijzen. Misschien zijn er inmiddels betere oplossingen voor last-minute roosterwijzigingen maar het lijkt mij de moeite waard om dit te onderzoeken. Er zijn heel veel scholen en nog meer leerlingen & ouders, dat zal voorlopig nog wel blijven inclusief last-minute roosterwijzigingen. Telco's richten zich hooguit op een gezin (pa, ma, paar kinderen) en niet op families (ooms, tantes, neven en nichten incl aanhang), bij een ongeval & ziekenhuisopname kan het handig zijn om in 1x de hele familie op de hoogte te brengen. Een groep voor nucleaire rampen is handig (ik zou me ook aanmelden) maar levert vrijwel geen verkeer op....
 18. Wat andere toepassingen die me te binnenschieten en wellicht enigszins commercieel aan te pakken zijn: scholen met last minute rooster wijzigingen of families met belangrijk familie nieuws (ongeval bijv). Misschien bedrijven die met meerdere oproepkrachten werken (groep sms is makkelijker dan een stapel mensen bellen).
 19. bullsh!t-bel, oftewel onzin of urban hoax. Dank voor je reactie, ik zag in de comments in de link ook meerdere mensen met positieve ervaringen waardoor m'n interesse gewekt werd. Ben benieuwd of dat ontgiften echt werkt of dat het een placebo is.
 20. Je hebt gelijk, ik pas m'n post aan. Denk jij na over het punt wat ik maakte over jouw foutieve aanname?
 21. Heb je dit destijds nog verder onderzocht? Ik had hier nog niet van gehoord, het klinkt interessant maar m'n bs-bel rinkelt wel...
 22. Dit is een aanname, de regering is niet het enige instituut wat regels/wetten maakt. Zie bijvoorbeeld "common law" en mediation. Ik denk dat die transitie meerdere generaties zal duren (hopelijk minder), er moet eerst een omslag in het denken van een grote groep mensen plaatsvinden. Via "peacefull parenting" verloopt die transitie hoogstwaarschijnlijk het soepelst, kinderen die geleerd wordt om win-win oplossingen te zoeken ipv naar geweld te grijpen (time-outs, slaan, schreeuwen, "omdat ik het zeg") zullen in de samenleving dan ook win-win oplossingen zoeken ipv win-lose.
 23. Dat het ergens anders slechter gaat is geen reden om niet te streven naar verbetering hier. Anarchie betekent "without rulers" en niet "without rules", dus niet denken aan mad-max-achtige toestanden maar de natuurlijke staat van de wereld (incl mensen). Er zijn heel veel dingen die de overheid niet (meer) regelt en dat werkt prima, als we objectief en rationeel kijken naar de dingen die de overheid wel regelt dan kunnen we concluderen dat ook voor die dingen de overheid niet (meer) nodig is. Ik denk wel dat die evolutie (naar geen overheid) tijd nodig heeft, waarschijnlijk meerdere generaties.
 24. Niet als je het als hobby of ervaring opdoen ziet
×
×
 • Nieuwe aanmaken...