Ga naar inhoud

dR3

Lid
 • Aantal items

  3257
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Alles dat geplaatst werd door dR3

 1. E-sigaret al geprobeerd? Na ruim 15 jaar stevig gerookt te hebben was ik overgestapt op een e-sigaret en binnen een maand ook daarmee gestopt, zo'n e-sig maakte voor mij die overgang een stuk gemakkelijker. Inmiddels ben ik bijna twee jaar gestopt.
 2. Ik zie dat er weinig reacties op je vragen zijn geplaatst, ik had je topic niet gezien en ben geen expert dus neem gerust mijn antwoorden met een korreltje zout. Ik heb geen idee waarom dit nuttig zou zijn, bij mijn kachel (die andere versie) heb ik nooit de kous gewassen. Ik zou de kous er in laten zitten. Ik zou de kachel bij het laatste gebruik leeg laten branden en leeg opslaan. Vol opslaan lijkt me niet verstandig in geval van brand. Wat ik ervan begreep word dat vlammen veroorzaakt door onvolledige verbranding, het lijkt mij dat dit niet heel veel meer warmte oplevert maar wel meer roet/co en brandstof kost.
 3. Kleine update: nav dit topic had ik deze petroleumkachel aangeschaft bij George Kniest. Regelmatig gebruikt afgelopen twee winters maar het mechanisme om de lont in hoogte te verstellen kreeg kuren en werkte uiteindelijk niet meer. Vorige week uiteindelijk aan toegekomen de kachel uit elkaar te halen waarop bleek dat ik het niet makkelijk zelf kon repareren. Ik had geen garantie meer (26 maanden na aankoop) maar heb toch de webshop gemaild met de vraag om hulp. Ik hoopte op een vervangend onderdeel evt uit een retour defecte kachel en had daar graag voor betaald maar hun aanbod was veel beter: ik mocht de kachel kosteloos retour sturen en kreeg een nieuwe onder garantie opgestuurd. Top service! Deze webshop is een aanraden imho. Over de kachel zelf: het is een prima redelijk onderhoudsvrije kachel, de glasvezel lont gaat jaren mee. De bouwkwaliteit/materialen voelt stukken beter dan "made in china" spul maar is niet "over-engineered", de prijs/kwaliteit verhouding is m.i. uitstekend. Ik neem aan dat het issue met het lont-verstel-mechanisme een "fluke" was.
 4. Jep, ik zat ook niet te denken aan drinkwater maken maar gewoon bleek bijvoorbeeld voor het toilet.
 5. Heeft iemand een idee of @vheeswijk hierover gepost had? Zelf bleek maken lijkt mij ook praktisch in het dagelijks leven (mits goedkoper)..
 6. Ik vermoed omdat er niets anders was? Ik heb er verschillende gehad maar was blij toen rugzakken met intern frame op de markt kwamen, het draagcomfort was (en is) vele malen beter.
 7. http://www.schradeknives.co/schrade_schf36.php Klinkt niet gek voor die prijs, waarom die powder coating eraf strippen?
 8. Ik weet niet of iemand anders of @Krullenbol het al in dit topic geplaatst had maar just in case: foto's van je dierbaren en als je religieus bent een miniversie van je favoriete sprookjesboek. Persoonlijk hecht ik aan beide geen waarde, maar mensen die daar wel waarde aan hechten doen er goed aan om dit nu alvast te regelen. Een stapel fotoboeken of een statenvertaling van een paar kilo ga je niet meezeulen...
 9. Mooi werk (incl de messen), cool dat je gebruikt leer een nieuw leven geeft
 10. Je draait oorzaak en gevolg om, het blijft juist duur als het alleen voor weinig voorkomende situaties gebruikt wordt. Door ook (niet exclusief) zo'n systeem voor vaker voorkomende situaties in te zetten ontstaan hogere volumes sms en wordt het makkelijker om te onderhandelen over bulkprijzen. Misschien zijn er inmiddels betere oplossingen voor last-minute roosterwijzigingen maar het lijkt mij de moeite waard om dit te onderzoeken. Er zijn heel veel scholen en nog meer leerlingen & ouders, dat zal voorlopig nog wel blijven inclusief last-minute roosterwijzigingen. Telco's richten zich hooguit op een gezin (pa, ma, paar kinderen) en niet op families (ooms, tantes, neven en nichten incl aanhang), bij een ongeval & ziekenhuisopname kan het handig zijn om in 1x de hele familie op de hoogte te brengen. Een groep voor nucleaire rampen is handig (ik zou me ook aanmelden) maar levert vrijwel geen verkeer op....
 11. Wat andere toepassingen die me te binnenschieten en wellicht enigszins commercieel aan te pakken zijn: scholen met last minute rooster wijzigingen of families met belangrijk familie nieuws (ongeval bijv). Misschien bedrijven die met meerdere oproepkrachten werken (groep sms is makkelijker dan een stapel mensen bellen).
 12. bullsh!t-bel, oftewel onzin of urban hoax. Dank voor je reactie, ik zag in de comments in de link ook meerdere mensen met positieve ervaringen waardoor m'n interesse gewekt werd. Ben benieuwd of dat ontgiften echt werkt of dat het een placebo is.
 13. Heb je dit destijds nog verder onderzocht? Ik had hier nog niet van gehoord, het klinkt interessant maar m'n bs-bel rinkelt wel...
 14. Niet als je het als hobby of ervaring opdoen ziet
 15. Ha, die video bekeek ik ook eerder op de avond. Long time nutnfancy subscriber hier Goede down to earth review imo, onderschrijft wat veel preppers/bushcrafters etc denken (en waarom mora in de prepshop ligt).
 16. Waarvoor? Ik vind grote messen (ook) cool maar voor de meeste klusjes is een kleiner formaat handiger.
 17. Interessant, misschien kwam de onduidelijkheid door mijn woordkeuze maar m.i. valt het huidige liberalisme & totalitair ook onder socialisme.
 18. "heb ik wel de indruk" betekent dat het een gevoel is en geen feit, "een groot deel" betekent dat niet iedereen daaronder valt (bijv jij en ik).
 19. Wat is er mis met elk jaar verversen? Dan heb je ieg die jerrycans nog 1x per jaar in je handen dus mocht er wat mee misgaan dan heb je dat waarschijnlijk door voordat je het water echt nodig hebt. Als ik mag kiezen tussen 8 jaar oud water uit een jerrycan filteren of slootwater, dan kies ik voor de jerrycan.
 20. Hitler was katholiek, Pol Pot & Stalin etc handelden vanuit hun geloof in socialisme (=communisme). Dat gezegd hebbende heb ik wel de indruk dat een groot deel van de atheïsten gelooft in het socialisme, ik vermoed als vervanger voor religie...
 21. Op dit forum en andere alternatieve "media" heb ik een hoop kritiek op (oa) de DSM en/of psychiatrie gelezen, ik ben geen expert of ervaringsdeskundige maar wel nieuwsgierig vandaar mijn post. Na het bekijken van een stel video's van ex-scientology leden kwam ik het volgende tegen op wikipedia: Nu vraag ik me af hoe succesvol deze organisatie (lees: cult) is in het behalen van z'n doelstellingen, of zie ik nu een conspiracy theory achter een andere conspiracy theory? Edit: ik heb overigens net als vele mede-forumleden ook mijn twijfels of het noodzakelijk is om "stempels" te plakken en langdurig medicatie voor te schrijven, afwijken van de norm lijkt mij niet per definitie iets negatiefs dat aangepakt moet worden.
 22. De admins kunnen instellen met welke frequentie google het forum mag crawlen, ook kan voor een specifieke pagina handmatig een crawl opdracht gedaan worden. Wellicht weet iemand met meer google ranking ervaring betere tips. Dit soort topics lijken mij een goed idee Uitzendinggemist
 23. dR3

  Mijn 2e mes

  Je hoeft de messen natuurlijk niet vlijmscherp te maken
 24. Het is overigens prima om een onderwerp weer onder de aandacht te brengen hoor, iedereen (ik ook) mist wel eens iets op dit forum
×
×
 • Nieuwe aanmaken...