Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Krullenbol

Lid
 • Aantal items

  212
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Krullenbol won de laatste dag op 10 augustus 2015

Krullenbol had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

456 Uitstekend

3 Volgers

Over Krullenbol

 • Titel
  Survivor

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee
 1. Bedankt voor het meedenken. Dit draadje gaat echter over hoe/ of het mogelijk is om een auto accu naar 220v te krijgen (voor BIJVOORBEELD een elektrische deken) en niet over de oorzaak van waarom ik het zo koud heb 's nachts. En zoals ik eerder al zei ben ik vooral nieuwsgierig. Ik snap dat het niet de makkelijkste of beste manier zou zijn. Dat neemt niet weg dat het best goede kennis is om te weten hoe je zo'n systeem werkzaam zou kunnen krijgen. (imo)
 2. Bedankt allemaal voor de goede tips. Jammer dat het met een auto accu niet zo makkelijk, snel en goedkoop te doen is. Het was zoals @Shush zei inderdaad vooral ook voor de leuk, handig en niet perse voor de meest praktische oplossing. @wodan en @Raycoupe kruiken zijn waarschijnlijk hetgeen wat het wordt als er, om wat voor reden dan ook, geen stroom is. Het nadeel daaraan is dat het nogal knus is met minstens 6 van die dingen en dat ik dan doodstil moet liggen om het ook maar een beetje warmer te krijgen.
 3. Op zich is 3,5 uur goed te doen, het gaat vooral over het in slaap vallen. Maar ja dan is het niet de bedoeling dat hij meteen al leeg is. Helemaal als je er eigenlijk twee op aan zou willen sluiten. Wat betreft exped, ben ik het met jou en ook @Stuudje eens. Dit zit er alleen financieel niet in momenteel. En realistisch gezien is de kans groot dat ik zelfs dan nog een elektrische deken nodig heb omdat mijn interne thermostaat zodanig kapot is. Kan je me uitleggen wat een full tractie accu en een semi is?
 4. En er dan toch op klikken en alsnog schrikken van de prijs Mooi setje inderdaad ....*zucht*...
 5. De laatste sc heb ik op een matras geslapen, dat was al weer beter te doen (het feit dat het 17 graden was de tweede nacht hielp ook). Maar dankzij zuslief zit ik ook stiekem te lonken naar de exped megamat 10 lxw Kijk, zo leer ik nog eens wat Dank je wel!
 6. Ik als leek had eigenlijk ook gewoon een losse accu in mijn hoofd (als in zonder auto er om heen ) Wat betreft hoeveel watt de deken nodig heeft, daarvoor had ik de foto geplaatst. (60 watt dus als ik het goed interpreteer)
 7. Ik ben ontzettend nieuwsgierig of het mogelijk is om bijvoorbeeld een elektrische deken werkend te krijgen op een auto accu. Nu heb ik al wel rond gekeken op internet. En heb ik in ieder geval al geleerd dat er zoiets als AC en DC is. Maar dat is ook ongeveer het punt waar ik de weg kwijt raakte Ik heb werkelijk waar geen verstand van dit soort zaken, daar kom ik eerlijk voor uit. Daarentegen vind ik het wel interessant en logischerwijs moet het toch mogelijk zijn?! Vooral in combinatie met zoiets als dit (leek mij): https://prepshop.nl/portable-solar-power/goalzero-sherpa-universal-
 8. Misschien een beetje wishful-thinking... maar ik hoop toch van harte dat de mensen die dit hebben gezien zich daardoor realiseren dat gezag zo veel macht heeft als je het zelf geeft. Dat men/zij/wij zeg maar een stapje terug kunnen doen en zien dat er niemand met een pistool tegen hun hoofd staat (om maar even een voorbeeld te gebruiken). Gezag is relatief en vooral iets waar je een keuze in hebt. Je hebt altijd de keuze om je te onderwerpen of er tegen in te gaan (zelfs als iemand een pistool tegen je hoofd heeft). En op het moment dat je je daar bewust van bent acht ik de kans op rebelleren
 9. Indrukwekkend experiment, heftig. Ik had zeker al gehoord van het originele experiment maar niet van het feit dat ze deze opnieuw hebben gedaan. Wat ik mij wel afvraag is; op een gegeven moment wordt er uitgelegd dat het publiek een "gewoon" publiek is. En dat ze benieuwd zijn hoe deze er op zullen reageren. Jammer dat daar niks meer over werd terug gekoppeld. Voor de rest vind ik het een ontzettend belangrijk en aangrijpend experiment. En hopelijk brengt dit wat meer bewustzijn bij mensen teweeg over hoedanig wij eigenlijk geïndoctrineerd worden tot ja-knikkers zonder zelf na te denken.
 10. @Salty Unicorns Ik moet zeggen dat het bloed op zijn gezicht meer indruk maakt dan zijn kapsel... Volgens mij moet je ook met iets heel geks aankomen willen mensen nog opkijken van een kapsel.
 11. Mooi verwoord ! @bjo1998 ik snap best dat je vooruit wil, daarentegen herinneringen en de fysieke manifestatie daarvan (al dan niet in de vorm van fotografie) lijkt me niet per definitie niet vooruit willen. Daarbij is het bij mij ook zo'n gedachte dat ik dan nog foto's heb van de tijd " voordat ..." en ook voor mijn eventuele kinderen en hun kinderen iets om te zien hoe mijn leven eruit heeft gezien. (Ik zou dat heel leuk vinden om zoiets in te zien van mijn grootouders toen ze mijn leeftijd waren)
 12. Hm, dat lijkt toch wel heel erg op dit draadje.
 13. Het was een gewone dag, je lag natuurlijk weer later dan bedoelt pas in bed. Halverwege de nacht draai je je om, half wakker nog half slapend probeer je weer verder te slapen. Je hoort een geluid en langzaam wordt je wakker. Je luistert, kijkt om je heen. Iets is anders. Iets klopt niet. Zonder dat je het eigenlijk door hebt sta je al naast je bed. Terwijl je weg loopt van je bed zie je het uit een ooghoek door het raam. " Dit is niet goed, ik moet weg hier." De gedachtes vliegen door je hoofd, de meeste te vaag om werkelijk waar te nemen, behalve deze die dendert door je hoofd opnieuw en opni
×
×
 • Nieuwe aanmaken...