Ga naar inhoud

SaintNicholas

Lid niveau 2
 • Items

  109
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

SaintNicholas's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

79

Reputatie

 1. @ghostwiper Ik zie nu pas je berichtje, mijn naam had een a te weinig. Bedankt voor de tip, alleen weer ik niet of ik genoeg tijd heb om ook voor F te leren. Is het echt zoveel moeilijker?
 2. Dat klopt helemaal @fragalot. Ik doel ook niet op de overheid, die weten toch alles van mij wat ze willen weten. Ik heb notabene zelf ruim 10 jaar bij de militaire inlichtingendienst gewerkt, dus weet waar ik het over heb,Het gaat inderdaad om lieden die andere bedoelingen hebben dan helpen in noodsituaties. Gasten die weten dat je een ruim voldoende eten en drinken in huis hebt en de nodige zendapparatuur. En wie weet wat nog meer... Dat soort gasten nodig ik liever niet uit via mijn roepletters. Maar goed, ik merk dat het draadje zo off-topic gaat, ook niet mijn bedoeling. Het was slechts een goedbedoelde waarschuwing.
 3. Ik ben het niet met je eens. Maar goed, dat mag ook op een forum. Jij bent de enige die hier zijn roepletters als forumnaam gebruikt en de overige zendamateurs hier (en die zijn er genoeg) doen dat niet. Waarom niet, denk je? Een willekeurige bezoeker krijgt mijn ip-adres niet te zien en kan dus mijn adres ook niet achterhalen. Ik ben aan het leren voor mijn novice licentie, en wanneer ik mijn roepletters krijg zal ik die zeker delen op fora, maar niet op deze. Ik kies namelijk zelf met wie ik mijn naam en adres deel en wie mag weten dat ik ook prepper ben. Je moet het natuurlijk helemaal zelf weten, maar ik zou het persoonlijk niet delen op dit forum.
 4. ..Uhm, ik denk niet de overige amateurs hier hun roepletters in een post/reply zetten. Daarmee kun je eenvoudig, zoals je weet, iemands naam en adres opzoeken via Internet. OPSEC en privacy zijn heel belangrijk voor de meesten hier. Wil jij die roepletters perse weten, vraag ze dan via een PM, maar deel ze niet openbaar op dit forum zonder toestemming van de persoon in kwestie...
 5. @anonimoes Gefeliciteerd met het behalen van je examen! Ik ben zelf ook bezig met leren voor de N-licentie en wil in Maart examen gaan doen.
 6. Dat is de welbekende "GPA" antenne. Al eeuwenlang een favoriete antenne voor 27mc.
 7. Het is begrijpelijk dat veel mensen zich vandaag de dag zorgen maken over elektromagnetische straling die gezondheidsproblemen kan veroorzaken. We hebben al jaren de discussie of straling van b.v. GSM's nou schadelijk is. Dit geldt ook voor het UMTS netwerk waar mensen allerlei verschijnselen van krijgen zoals slecht slapen en duizeligheid. Maar UMTS werkt op een frequentie (rond de 2000 Mhz) die veel hoger ligt dan de meeste zendamateurs in de praktijk gebruiken. Die zenden doorgaans niet hoger dan 432 Mhz, een veel lagere frequentie dus. En daarbij gebruiken amateurs een lager zendvermogen dan die UMTS en GSM masten. Een DIY antenne moet wel goed gebouwd worden/afgesteld worden om optimaal te stralen. Maar dat kun je goed vrij eenvoudig meten. Uiteraard moet je je antenne niet vastpakken tijdens het zenden, maar dat spreekt voor zich.. DECT telefoons (1900 Mhz) en magnetrons (2400Mhz) die vrijwel iedereen gebruikt, zijn doorgaans veel schadelijker dan een antenne(mast) voor HF doeleinden...
 8. Helemaal top! @Simurgh Goed interview hoor, ik durf te wedden dat er een heleboel nieuwe bezoekers bij komen vandaag!
 9. Onlangs kwam ik een nuttige website tegen die voor velen hier toegevoegde waarde kan hebben: http://www.politiebronnen.nl Je vindt hier allerlei links naar openbare bronnen, die data verschaffen om "digitaal rechercheren" mogelijk te maken. Een greep uit de vele bronnen: -Internationale Politiek -Activisme -Juridische bronnen -Europese Unie -Terrorisme -Archieven Doe er je voordeel mee..!
 10. Zelf vis ik het liefst met een hengel, maar zo'n DIY kit wil ik wel een keer proberen. Is toch wel handig voor de BOB, ivm de beschikbare ruimte. Van de week kwam ik toevallig een filmpje tegen van de "Hobo fishing reel". Wellicht dat je hiermee wat inspiratie kunt opdoen? https://www.youtube.com/watch?v=sI1nC6yAmZ8
 11. Wat veel Nederlanders niet weten is dat wij al jaren ontdooide Pangasius en Tilapia (en in sommige gevallen Zalm) eten dat als "verse vis" verkocht wordt in de supermarkt. Tevens en mooie truc om deze vis naast de "echte" verse vis te verkopen voor een hogere prijs. Dit is geheel volgens de wet. En ja, je mag die vis ook gewoon weer invriezen. Dus als je geld wilt besparen dan koop je die vissoorten gewoon bevroren.
 12. Een prison escape is ook heel leuk om een keer te doen, maar is bij lange na niet zo uitdagend is als een Extreme Survival Game. Twee weken geleden ben ik middels een bedrijfsuitje opgesloten met een paar collega's in een oude gevangenis in Utrecht centrum. We wisten binnen het uur te ontsnappen, dus wat dat betreft is het wel een leuke oefening. Wat wel pijnlijk naar voren kwam is dat je er alleen komt door allemaal tegelijk samen te werken en te focussen op de oplossingen... In een SHFT situatie geldt dat net zo goed, al spreek ik niet uit ervaring....
 13. Eerste experimentje geslaagd: De RTL stick geeft normaal pas bij 24Mhz signaal. Nu heb ik nog geen HF-up converter gekocht en wil ook niet direct op de chip (direct sampling mod) gaan solderen om de lagere banden te ontvangen. Zo kwam ik een experimentele driver tegen via rtl-sdr.com en zodoende geïnstalleerd. Binnenshuis natuurlijk nada noppes ontvangst op een telescoop antenne van 1,5m. Alleen maar storing... Dus deze avond even een oude UTP kabel van een meter of 8 gepakt en die op het dak van het dakkapel geplaatst met een dakpan op het uiteinde, zodat hij niet wegwaait. Andere eind naar beneden en via het raam naar mijn computer/admin/radioshack kamertje. Standaard antennedraadje van de RTL stick eraf geknipt en verbonden met 1 van de aderen van de UTP kabel. Draadjes twisten, ducktape eromheen, klaar! Vol verwachting laptop aangezet en afgestemd op Schiphol Approach Departure 119.050, Luid en duidelijk! Deze kreeg ik eerder binnen, maar niet zo sterk.Nog ff lager kijken... 9460 AM (Voice Of Turkey) kraakhelder! Daarna op de 40M amateur ook de nodige signalen gehoord, maar wel vrij zwak. Maar goed, dat hangt ook weer af van de condities uiteraard. Op 5960 Am nog de Voice of China goed te horen, maar lager niet veel ontvangst meer. Toch leuk voor een standaard RTL stick met een draadje!
 14. Voor een SHTF scenario weet ik niet of het zo handig is om een laptop met RTL SDR ontvanger mee te nemen. Dan is een wereldontvanger wellicht handiger.
 15. Dat is ook de meest eenvoudige en goedkoopste oplossing voor het luisteren. Dat zal vast wel goed werken, maar wat @JJ&A aangeeft betreffende bliksemgevaar is ook wel een punt. Hoe isoleer je zo'n draadantenne zodat het geen bliksemgeleider wordt? Is het isoleren van de uiteinden voldoende? Of moet er ergens een aarde draadje aan? @JD81 Inderdaad effectief en klein, zo'n actieve antenne. Die mini-whip bij Vandijken had ik al gevonden, maar is wel iets boven budget. Die antenne gebruiken ze ook voor de Web SDR van de Universiteit Twente ( http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/) met een prima ontvangst. @wodan, zenden is inderdaad een apart verhaal. Aangezien ik nog geen zender heb is dat niet van toepassing, maar heb wel plannen om dit te gaan doen. Dan is een antennetuner, waarmee je ook kunt zenden op een draadantenne die niet "resoneert" een optie. Relatief goedkoop en praktisch.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...