Ga naar inhoud

Prepping76

Lid niveau 2
 • Items

  305
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Prepping76's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

157

Reputatie

 1. UPDATE: inmiddels is de server ingezet voor algemeen (prepper.nl) gebruik dus houdt hier rekening mee.
 2. Top Communicator! Hopelijk zien we de leden van deze groep ook op de volgende meeting
 3. Op ebay zijn ze wel wat goedkoper te vinden ja. Even bieden en mazzel hebben of anders voor 28 euro.
 4. Bedankt, zo als jij het ziet zag ik het inderdaad ook wel een beetje Ja je hebt inderdaad gelijk. Alleen als ik zeg dat ik nu weet dat ik de kennis heb omdat ik het al heb geprobeerd, ben je illegaal bezig, zonder licentie Gezien deze moraal-spagaat, heb ik het dus zo verwoord.
 5. Rechten en plichten zijn wel duidelijk, bedankt. Wil de spullen ook niet gaan gebruiken nu, heb nu geen behoefte aan communicatie via zo'n ding. Heb denk ik wel genoeg technische kennis om ze te kunnen gebruiken wanneer het moet. Ook wil ik geen noodnetwerk opbouwen zoals Dares oid. Dat schrijf en bedoel ik ook niet echt. Begreep dat jij een licentie had, wellicht kun je nog eens na deze toelichting proberen om mijn vraag te beantwoorden?
 6. In een shtf situatie is het qua wetgeving wellicht niet belangrijk of je in het bezit van een zogenaamde N-licentie of F-licentie bent. Nee, dan pak je gewoon je zender en zoek je contact met je groep of de buitenwereld. Alleen, ik kan mij zo voorstellen dat je in een shtf situatie zit met laten we zeggen 80% zendamateurs met licentie en laten we zeggen 20% preppers en mensen die 'gewoon zo'n zender' hebben, zonder licentie. Het overgrote deel zullen dus nog gelicenceerde gebruikers zijn, die het misschien niet fijn vinden dat jij op 'hun' frequenties zit. Aan de andere kant zou je juist meteen bij een shtf situatie iedereen die je kan bereiken willen opnemen (of in ieder geval de mogelijkheid tot willen hebben) in je (kennis) netwerk of om als repeater te gebruiken of om je informatie over de shtft te vergroten. En wanneer je dan die 80% wil bereiken/gebruiken, is het wel handig dat je de etiquette kent en netjes met een call sign uit komt. Ook kan ik me zo voorstellen dat je met een licentie kennis hebt vergaard die je kan helpen met optimaliseren, tot stand brengen of repareren van je verbinding/apparatuur. Heb jij je 'N' of 'F' licentie en hoe kijk jij tegen bovenstaande aan? Buiten dat je natuurlijk de zendamateur hobby in het algemeen wil promoten, is het waardevol voor een prepper om zijn licentie te behalen?
 7. Nou van mij mag een mod ( @leidseprepper @Kungfufox ) dit draadje inderdaad wel stelpen. Inmiddels heb ik voldoende antwoord gehad op mijn vragen en is alles wel gezegd.
 8. Paste niet in één bericht, dus hierbij in twee. (Vergeet de header niet en c/p deze netjes onder de ander.)
 9. Ik zal nog even mijn lijst geven, met frequenties voor midden-Nederland. Uiteraard scan ik ook alle kanalen die mogelijk zijn, maar hoop op deze kanalen sneller hits te krijgen. Merk wel dat de Rode kruis en VRU kanalen het meest druk zijn, vooral met evenementen in de buurt. Op LPD af en toe gezellige chats maar verder weinig bijzonders in mijn omgeving.
 10. Al die zaken die je nu opnoemt, veronderstel of denk ik niet. Maar mocht ik dat wel denken dan is het antwoord vrij simpel. Soms is niets doen geen optie. En als ik materiaal (zo'n kit) en kennis (van mijn bloedgroep of die van mijn naasten) heb, hoef ik alleen nog maar ervaring (medisch geschoold persoon in mijn groep) te zoeken om een eventuele overlevingskans hoger dan 0 te krijgen. Maar goed, ik ga helemaal niet de moeite nemen om zo'n kit te bestellen of te proberen of geld er aan uit te geven. Zolang ik geen medisch geschoold persoon in mijn groep of omgeving heb natuurlijk. Goed dat je er fel in zit om de bewustwording bij mensen los te maken; dat wordt echt wel gewaardeerd. Maar houd ook rekening met het feit dat mensen misschien eigenwijs zijn, maar niet dom.
 11. Klopt. Je dient altijd de bloeding eerst te stelpen, dat lijkt me eigenlijk niet meer dan logisch in elk vergelijkbare situatie (wat te maken heeft met wanneer iets lekt). Volgens mij was iedereen het daar over eens. Denk niet dat het verstandig is om dit te oefenen in een niet-shtf situatie, maar iedereen staat natuurlijk vrij om te doen wat hij of zij niet laten kan.
 12. Overigens kwam ik in de categorie stelpen, naast Celox varianten, ook de traumazwachtel tegen.
 13. Ik zie dat er een gebruiksaanwijzing bij zit, dus materiaal en kennis hebben we @dR3 Als het leger het in een shtf situatie de kans/gok van proberen waard vindt en er ook gewoon voor traint.. Waarom zou je zelf in een shtf (al dan niet met medische kennis in de groep of zelf) dit dan niet de moeite vinden zou je zeggen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...