Ga naar inhoud

Prepping76

Lid niveau 2
 • Aantal items

  305
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Prepping76

 1. UPDATE: inmiddels is de server ingezet voor algemeen (prepper.nl) gebruik dus houdt hier rekening mee.
 2. Top Communicator! Hopelijk zien we de leden van deze groep ook op de volgende meeting
 3. Op ebay zijn ze wel wat goedkoper te vinden ja. Even bieden en mazzel hebben of anders voor 28 euro.
 4. Bedankt, zo als jij het ziet zag ik het inderdaad ook wel een beetje Ja je hebt inderdaad gelijk. Alleen als ik zeg dat ik nu weet dat ik de kennis heb omdat ik het al heb geprobeerd, ben je illegaal bezig, zonder licentie Gezien deze moraal-spagaat, heb ik het dus zo verwoord.
 5. Rechten en plichten zijn wel duidelijk, bedankt. Wil de spullen ook niet gaan gebruiken nu, heb nu geen behoefte aan communicatie via zo'n ding. Heb denk ik wel genoeg technische kennis om ze te kunnen gebruiken wanneer het moet. Ook wil ik geen noodnetwerk opbouwen zoals Dares oid. Dat schrijf en bedoel ik ook niet echt. Begreep dat jij een licentie had, wellicht kun je nog eens na deze toelichting proberen om mijn vraag te beantwoorden?
 6. In een shtf situatie is het qua wetgeving wellicht niet belangrijk of je in het bezit van een zogenaamde N-licentie of F-licentie bent. Nee, dan pak je gewoon je zender en zoek je contact met je groep of de buitenwereld. Alleen, ik kan mij zo voorstellen dat je in een shtf situatie zit met laten we zeggen 80% zendamateurs met licentie en laten we zeggen 20% preppers en mensen die 'gewoon zo'n zender' hebben, zonder licentie. Het overgrote deel zullen dus nog gelicenceerde gebruikers zijn, die het misschien niet fijn vinden dat jij op 'hun' frequenties zit. Aan de andere kant zou je juist meteen bij een shtf situatie iedereen die je kan bereiken willen opnemen (of in ieder geval de mogelijkheid tot willen hebben) in je (kennis) netwerk of om als repeater te gebruiken of om je informatie over de shtft te vergroten. En wanneer je dan die 80% wil bereiken/gebruiken, is het wel handig dat je de etiquette kent en netjes met een call sign uit komt. Ook kan ik me zo voorstellen dat je met een licentie kennis hebt vergaard die je kan helpen met optimaliseren, tot stand brengen of repareren van je verbinding/apparatuur. Heb jij je 'N' of 'F' licentie en hoe kijk jij tegen bovenstaande aan? Buiten dat je natuurlijk de zendamateur hobby in het algemeen wil promoten, is het waardevol voor een prepper om zijn licentie te behalen?
 7. Nou van mij mag een mod ( @leidseprepper @Kungfufox ) dit draadje inderdaad wel stelpen. Inmiddels heb ik voldoende antwoord gehad op mijn vragen en is alles wel gezegd.
 8. Paste niet in één bericht, dus hierbij in twee. (Vergeet de header niet en c/p deze netjes onder de ander.)
 9. Ik zal nog even mijn lijst geven, met frequenties voor midden-Nederland. Uiteraard scan ik ook alle kanalen die mogelijk zijn, maar hoop op deze kanalen sneller hits te krijgen. Merk wel dat de Rode kruis en VRU kanalen het meest druk zijn, vooral met evenementen in de buurt. Op LPD af en toe gezellige chats maar verder weinig bijzonders in mijn omgeving.
 10. Al die zaken die je nu opnoemt, veronderstel of denk ik niet. Maar mocht ik dat wel denken dan is het antwoord vrij simpel. Soms is niets doen geen optie. En als ik materiaal (zo'n kit) en kennis (van mijn bloedgroep of die van mijn naasten) heb, hoef ik alleen nog maar ervaring (medisch geschoold persoon in mijn groep) te zoeken om een eventuele overlevingskans hoger dan 0 te krijgen. Maar goed, ik ga helemaal niet de moeite nemen om zo'n kit te bestellen of te proberen of geld er aan uit te geven. Zolang ik geen medisch geschoold persoon in mijn groep of omgeving heb natuurlijk. Goed dat je er fel in zit om de bewustwording bij mensen los te maken; dat wordt echt wel gewaardeerd. Maar houd ook rekening met het feit dat mensen misschien eigenwijs zijn, maar niet dom.
 11. Klopt. Je dient altijd de bloeding eerst te stelpen, dat lijkt me eigenlijk niet meer dan logisch in elk vergelijkbare situatie (wat te maken heeft met wanneer iets lekt). Volgens mij was iedereen het daar over eens. Denk niet dat het verstandig is om dit te oefenen in een niet-shtf situatie, maar iedereen staat natuurlijk vrij om te doen wat hij of zij niet laten kan.
 12. Overigens kwam ik in de categorie stelpen, naast Celox varianten, ook de traumazwachtel tegen.
 13. Ik zie dat er een gebruiksaanwijzing bij zit, dus materiaal en kennis hebben we @dR3 Als het leger het in een shtf situatie de kans/gok van proberen waard vindt en er ook gewoon voor traint.. Waarom zou je zelf in een shtf (al dan niet met medische kennis in de groep of zelf) dit dan niet de moeite vinden zou je zeggen?
 14. Sterker nog, ik hoop dat niemand het nodig heeft. Het lijkt mij een onbegonnen zaak als ik het zo lees. Alleen de meesten (ikzelf ook) accepteren dit pas na enige uitleg. En niet alleen nadat wordt gezegd doe maar niet. Niet iedereen zal dan ook in zo'n situatie kiezen voor "dan maar doodgaan". Als je zou moeten kiezen tussen dood gaan of een bloedtransfusie met gevaar op infecties of verkeerde bloedgroep bedoel ik dan. Alleen is zo'n situatie moeilijk op dat moment in te schatten, dat is weer een hele andere discussie.
 15. Volgens mij wil niemand zijn eigen of dat leven van een ander in gevaar brengen, maar wil men alleen maar leren. Ik kan het dan heel goed begrijpen als iemand doorvraagt, volgens mij is dat ook precies de bedoeling van zo'n forum Liever nu een keer te veel doorgevraagd dan dat je het je je straks in een shtf afvraagt en dan niemand hebt om het aan te vragen, toch. En realisme van de dag zal straks ook een heel ander perspectief hebben dan nu ben ik bang.
 16. Zo te lezen zijn er in een shtf (geen ziekenhuis/dokter/medische specialisten beschikbaar) enkel maatregelen ter voorkomen van dood door leegbloeden/ernstig bloedverlies; 1) uitkijken met wat je doet zodat je niet gewond raakt 2) op tijd drukverband aanleggen 3) tijdig stelpen. Lukt dit niet, dan is de kans groot dat je het niet redt. Dit omdat er bij een bloedtransfusie; 1) medische kennis nodig is 2) deze niet in het veld zonder diverse randvoorwaarden kan worden uitgevoerd 3) het bloed zelf niet goed te houden (zakken) c.q. Het bloed van de donor niet op kwaliteit en groep te bepalen is.
 17. Maakt niet uit, een shtf is voor iedereen verschillend. Kan mij voorstellen dat bij de jouwe nog de ziekenhuizen open zijn en je gewoon nog langs de dokter kan gaan. Niemand vind het leuk om met een leven te spelen lijkt me! Maar als stelpen niet mogelijk is lijkt doodbloeden of overlijden door bloedverlies ook niet fijn. Ik zie dat je verpleegkundige bent. Dus wellicht dat je mee kan denken? Immers laten we eerlijk zijn, vroeger werd het ook zo gedaan:
 18. Bedankt voor de uiteenzetting en toevoeging, dat had ik inderdaad ook gevonden met googlen. Maar hoe doe jij dit dan tijdens een shtf, weet je nu al je bloedgroep? Nee, ik prep hier niet voor. Zou niet weten hoe. Zakken o-negatief blijven nooit lang goed in je rugzak Alleen het alternatief, doodbloeden, zie ik ook niet zo zitten. Ook is het wellicht handig als je je naasten kan helpen wanneer het bloed er uit gutst.
 19. Gelukkig ben ik gezond. In mijn medisch dossier staat dan schijnbaar ook niet mijn bloedgroep vermeld. Bij het opvragen werd mij verteld dat die testen duur zijn en dat wel ter plaatsen wanneer het nodig zou zijn mijn bloedgroep zou worden bepaald. Handig als je morgen op de A2 ligt, maar niet echt wanneer je met 'je preppers-groep' tijdens een shtf op apen gapen ligt ergens. Even googlen op hoe je een bloedtekort aanvult middels een transfusie is dan moeilijk genoeg. Ik ben dus donor geworden; je krijgt verschillende testen op mankementen en bij de eerste donatie staat je bloedgroep op je donor formulier vermeld. Zo weet ik na de eerste testen al dat mijn ijzergehalte hoog is (10,3) . Wat goed is omdat ik o.a. snel snel nieuw bloed aanmaak. En met bloed of bloedplasma help je ook nog eens mensen. Hoe ga jij dat doen of heb jij dit "geprept"? Welke zaken heb jij in je rugzak om een bloedtransfusie te doen?
 20. Er zijn altijd mensen met een auto die bijrijders zoeken, dus wanneer je het leuk lijkt en je wordt niet snel wagenziek wanneer je een meter moet aflezen ..
 21. Zag even die link die je poste, maar volgens mij bedoelen wij een andere vossenjacht
 22. De meetinstallatie staat er overigens al sinds zomer 2005. Zie ook mijn eerdere post. Ben benieuwd of ze alleen na melding van overlast/storing of ook pro-actief gaan opsporen. Kan me voorstellen dat als je op banden gaat zitten waar je niets te zoeken hebt, dat je dan snel de pineut bent.
 23. Bedankt, is misschien wel een goede inderdaad. Ga ik opzoeken. AM wereldomroepen is ook een goede. Wereldomroepen in het algemeen misschien wel inderdaad. Naja ik ben momenteel bezig om een lijstje te maken zodat ik het e.e.a. gemakkelijker kan programmeren. Zo heb ik specifiek voor mijn regio frequenties in het lijstje staan. Maar kan hem wel delen hoor. Bedankt, jouw google werkt net zo goed als die van mij zie ik Ik zoek meer beroepsgroepen, of bepaald verkeer wat in een shtf handig zou zijn om te beluisteren. Bedoelde geen lijstjes van frequenties, die weet ik wel te vinden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...