Ga naar inhoud

jada

Lid
 • Items

  260
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

jada won de laatste dag op 1 augustus 2013

jada had de meest gelikete inhoud!

4 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

jada's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

217

Reputatie

 1. Eerst deze voor de opslagtank en deze voor gebruik als drinkwater. - sla water altijd donker/koel op (ondergronds is erg practisch maar vergt een pomp om het weer omhoog te halen) - laat het niet te lang stil staan. (kleinere tank met overloop of regelmatig gebruiken)
 2. bevestigde deelnemers tot nu toe; Jan 001 Vempain Jamhard Prepping76 Jada Castaway (weet nog niet of hij blijft slapen) Jobs Carismo (misschien)
 3. New Meating II 15 en 16 Maart Locatie SC VPP Gilze (zoals bij de meesten bekend) (Zoniet even PMen) Programma zaterdag; - Wandeling langs de drie " palen" in de omgeving Gilze (15KM) - Uitgebreide portofoon test - luchtbuks/boog/katapult schietwedstrijd bevestigde deelnemers tot nu toe; Jan 001 Vempain Jamhard Prepping76 Jada Castaway (misschien)
 4. Op advies van @Prepping76 (en door de enorme enthousiaste "portopraat" van @Communicator en @gerbewoner) heb ik ook een bamiporto aangeschaft. ik heb er de ballen verstand van, dus een cursus is zeeeeer welkom! "hint"
 5. Tsja..... Met baksteen bouw je er gemakkelijk zelf een. Of een meer permanente versie. Een uitgereide instructie voor het bouwen en gebruiken van verschillende afmetingen rocketstoves van baksteen.
 6. Ik weet dat jij niet zo van de nuance bent, maar toch. Uit ervaring kan ik je verzekeren dat een hangmat prima te doen is tot zeer lage temperaturen. Persoonlijk vind ik een hangmat vele malen comfortabeler dan op de grond slapen. Vanzelfsprekend zijn bij koud weer wel extra isolerende voorzieningen nodig (luchtmatje en/of underquilt) En nee die wollen onderbroek en donsen slaapzak zijn inderdaad niet genoeg. Wat je zegt over de wind klopt als een bus. (Convectie) Vandaar dat zilveren een isolatiemateriaal daartegen niet helpt. Echter, voor mij heeft op de grond liggen ook nogal wat nadelen. Naast dat je op een harde, natte ondergrond tussen de beestjes ligt, heeft de grond de nare eigenschap om alle warmte op te nemen en af te voeren. En dan moet je ook weer gaan isoleren..... Just my two cents...
 7. Dat kan ik zo voor je uitrekenen
 8. GEWELDIG! Ik heb trouwens weer zooooooon zin in de volgende LOTR...
 9. Mooi / lelijk das maar een mening Met die glazen gevel op het zuiden maak je wel optimaal gebruik van de zonnewarmte en lichttoetreding. Daarnaast lijkt dat pand me ook nogal zelfvoorzienend ( pv cellen, windturbines, natuurlijke rioolwaterzuivering) en SHTF-proof ( dikke wanden, in de grond) Maar er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Zoals dit draadje nu aantoond.
 10. Een passiefhuis komt al aardig in de buurt
 11. OK, Nog niet alles gelezen, maar eerste indruk is erg inspirerend. Voor al het low tech en low cost spreekt mij aan. Maar wel een hoog alternatief gehalte hoor:p Hoe kijk jij aan tegen ?
 12. Grappig, Ik ben bouwkundig en werktuigbouwkundig ingenieur.... En het klopt, ingenieurs zijn het meestal niet eens met de architect.... Maar ik ga je pm met veel interesse bekijken!
 13. Dit lijkt mij om heel veel redenen het ideale prepper huis. Misschien ooit eens.... http://youtu.be/E-O2ggn29fI
×
×
 • Nieuwe aanmaken...