Ga naar inhoud

BTF

Lid
 • Aantal items

  360
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door BTF

 1. Als je zo'n machine hebt, kan je dan van zelf proberen door hoe dik leer de machine gaat, of kan je de machine daar mee beschadigen? Bij electrische machines weet ik dat je motor kan beschadigen (doorbranden) als door te dik leer probeert te gaan, maar bij een handmachine is dat niet mogelijk. Volgens mij kan hooguit de naald breken, maar kan je naaimachine verder geen schade oplopen. Klopt dit?
 2. Is het ene model beter geschikt voor naaien van leder dan het andere? Kan een 99K bijvoorbeeld beter door leer dan een 127/128? @DickBerts , hoe denk jij daar over?
 3. Kan je met een normale antieke singer eigenlijk door (dun) leer naaien, of is dat zonder meer af te raden?
 4. @Joop. Ik wil naaimachine gebruiken voor met name het herstellen en verstellen van kleding. Die leernaaimachine klinkt wel interessant, ik zal me daar eens over inlezen. @freeman een electrische machine handbediend maken? Daar had ik nog nooit van gehoord. Hoe doe je dit?
 5. Naaimachinenaalden zal ik alvast online bestellen. Ik heb al een redelijke collectie goede kwaliteit garen, dus die hoef ik niet meer te kopen. Jammer eigenlijk dat het niet meer nieuw gemaakt wordt in de 'oude' kwaliteit, want dan zou ik gewoon een nieuwe kunnen kopen.
 6. @DickBerts, dat is een mooi aanbod, bedankt , ik PM je dadelijk even mijn woonplaats. Van chinese namaak had ik überhaupt nog nooit gehoord, zo zie je maar. Ik ga vanavond even alle topics van Singer Gekkies doorlezen. Zijn alle onderdelen nog leverbaar? Het lijkt me wel interessant om daar ook een voorraadje van aan te leggen. En als alle onderdelen nog leverbaar zijn, zou je theoretisch zo'n machine helemaal moet kunnen reviseren toch?
 7. Ah interessant. Moet dit topic niet daar naar toe? Of is een groep iets anders dan een subforum?
 8. Ik overweeg een antieke singer te kopen. Nu heb ik gezien dat marktplaats hier echt vol mee staat. Ik heb echter geen idee waar op te letten bij de aankoop. Bij sommige exemplaren op marktplaats staat dat ze werken, maar dat is nog geen garantie dat het goed werkt. Andersom zijn er mooie exemplaren, maar daar staat niet bij of ze nog werken. Waar moet ik op letten? Is elke machine nog te repareren, of kunnen sommige exemplaren echt helemaal verpest zijn?
 9. Je kan het beste preppen wat je eet vind ik, dan kan je blijven rouleren. Ik eet volkoren, dus dan zou het raar zijn om normale pasta te kopen want dat blijft liggen en raakt over de datum. De volkoren pasta kan ik gewoon blijven kopen en raakt nooit over de datum.
 10. Ik zet de thermostaat nooit hoger dan 17 graden. Ik ben daar inmiddels aan gewend en vind dit een prima temperatuur. 2 nadelen: 1. visite klaagt dat het te koud is. 2. als je bij andere op bezoek komt die de verwarming boven de 20 graden hebben, ervaar je het al snel als warm.
 11. De systeembanken zijn in Europees verband allemaal met elkaar verbonden. Als er meerdere systeembanken vallen heb je echt een economische SHTF. Dat geld kan gewoon beschikbaar gesteld worden, is een kwestie van extra geld 'creëren'. Dit kan echter niet zo een enorme inflatie.
 12. BTF

  Hoeveel knopen?

  Ok, dank je. Zie dat deze op you tube staan, dus ga dit weekend oefenen.
 13. Volgens mij licht dat er vooral aan wat voor schede je hebt. Bij een leren schede is het risico op roest groter dan bij kydex. Mes na gebruik gewoon reinigen, drogen, en beetje olie er op. Ik gebruik ook ballistol.
 14. Met name dat laatste kan een motief zijn ja. Het is een goede afleider. Ik vind het sowieso wel gevaarlijk als je ziet hoe makkelijk mensen zich op laten jutten. Een beetje media-aandacht, mening van president et voila. Als ze willen kunnen de boel nog meer opjutten en dat zou er uiteindelijk martial law afgekondigd kan worden. [/einde complotmodus]
 15. Ik weet vrijwel niets van deze zaak, omdat ik het eerlijk gezegd niet zo interessant vind. Wat ik wel weet is dat de media een zeer dubieuze rol speelt in dit geval. Vrijwel steevast wordt er een foto geplaatst van een zeer onschuldig ogend kind. Van wat ik begrepen heb is dit een jarenoude foto. Ik vind dat daarmee het idee gewekt wordt alsof er een weerloos kind aangevallen. Waarom wordt steeds weer een jaren oude foto getoond, en niet bijvoorbeeld onderstaande foto's? Daarnaast gaat het niet alleen om een grote bek, daarvan krijg je geen hoofdwonden. Of wel @XytraS ? Nogmaals, ik weet te weinig van deze zaak om een oordeel te kunnen vellen of vrijspraak legitiem was, maar het is wel een feit dat de media hier overduidelijk een bepaald beeld probeert neer te zetten. Waarom?
 16. BTF

  Hoeveel knopen?

  Goed topic, ik ken maar een paar knopen, heb hier eigenlijk nooit over nagedacht. Zou basiskennis moeten zijn, maar ik heb helaas nooit op scouting gezeten en thuis is me dit ook nooit geleerd. Ik zal me hier binnenkort eens in gaan verdiepen. Welke knopen kan ik het beste het eerste leren?
 17. Jammer dat je zo geïrriteerd en cynisch reageert. Dat is toch nergens voor nodig. Juist op een forum mag je er toch een andere mening op nahouden? Niemand wordt toch persoonlijk aangevallen? Er worden juist argumenten gegeven. Dat heeft niet met super specialisten te maken maar zijn gewoon meningen. Waarom laat je jouw mening niet gewoon horen. Hoe schat jij je kansen in het bos in? Jij gaat er van uit dat de meeste mensen gewoon in stedelijk gebied blijven? Wie zal het zeggen, dat is niet uitgesloten. Gezien het feit dat zo'n situatie zich nog nooit voorgedaan heeft weet niemand feitelijk hoe de bevolking reageert mocht het echt een keer fout gaan.
 18. Wat wil je in de bossen gaan doen dan? In Nederland kan je toch niet langere tijd in het bos blijven (helaas!). Daar is te weinig bos, en teveel bevolking voor.
 19. Op korte termijn: verdere verslechtering van het economische systeem. Meer werkelozen, uitkeringen uiteindelijk niet meer betaalbaar wat tot grote oproer zal leiden. Lange termijn: overbevolking met alle gevolgen van dien. Roofbouw op aarde, milieurampen, voedseltekorten, conflicten.
 20. Zo, dat is een indrukwekkend arbeidsverleden, is er net over de grens in Duitsland geen werk voor je? Toevallig was dat vorige week in het nieuws, veel Nederlanders uit de grensstreek die in Duitsland gaan werken. Ook dat is tegenwoordig lastig hoor. Je moet concurreren met allerlei Oost-Europeanen die veelal niet volledig belasting betalen en een lagere levensstandaard gewend zijn. Zoiets is dus een groot risico als je moet investeren. @ancestral-viking hoe kan het trouwens dat je in de bijstand zit? In Nederland heb je toch eerst een heel eind ww voordat je in de bijstand komt?
 21. Hoe lang ben je al werkeloos, en welke werkervaring/opleiding heb je? Is het misschien een optie om in NRW te gaan werken?
 22. BTF

  Bugout Bike

  Fiets lijkt mij ook een goede optie. Ik lees hier veel over het kapot gaan van auto's, maar fietsen zijn in mijn beleving veel kwetsbaarder. Zeker wanneer je grote afstanden met zware belasting af gaat leggen. Ik kan een band plakken en een pedaal verwisselen, maar daar houdt het mee op. Moderne fietsen zijn extra lastig de repareren. Vroeger kon in een achterband nog wel verwisselen, maar met een fiets met derailleur en tig versnellingen weet ik niet meer hoe dat gaat. Hoe doen jullie dat? Zijn er goede manuals voor noobs? Oefenen jullie wel eens in het repareren van fietsen? Zijn er eigenlijk workshops waar je kan leren hoe je een fiets kunt repareren?
 23. BTF

  Ralph martindale Paratrooper

  Ik heb zelf goede ervaringen met Condor machettes. Goede prijzen ook http://www.condortk.com/
 24. Wij hadden van die darts met een oranje kegeltje en daar een naald aan. Die werden standaard meegeleverd. Dus niet zo'n pijlvorm als in de foto een paar posts hierboven. Ik betwijfel ook of die in Nederland toegestaan zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...