Ga naar inhoud

USAfan

Lid
 • Aantal items

  67
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

USAfan won de laatste dag op 3 juli 2013

USAfan had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Omgeving Leiden
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

USAfan's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

44

Community reputatie

 1. Hahaha met goud betalen tijdens een crisis? Alsof de leek goud en nepgoud van elkaar kan onderscheiden. Dream on.
 2. Sorry hoor, maar wat boeit het of de goudprijs gemanipuleerd wordt? Jullie geloven toch niet in papieren geld? Waarom dan wakker liggen over hoe goud wordt uitgedrukt in papier? Stiekem geloven jullie helemaal niet in goud.
 3. Ik wil even deze post (en mijn gelijk) bij jullie in herinnering roepen. De goudprijs doet helemaal niks dit jaar, blijft tussen de 32.000 en 28.000. Ik had het al voorspeld, en nu vijf maanden later, heb ik nog steeds gelijk. Goud is uit.
 4. Oh...... dat vind ik heeeeeeel erg!!!!!!!!! Natuurlijk ben ik geen prepper. Die term is zo kansloos. Alsof je hele leven is ingericht op het voorbereiden op een ramp die waarschijnlijk nooit komt. Ik ben daarop voorbereid ja. Maar ik ben geen "prepper", nee. Gelukkig, want het beheerst mijn leven niet. En ik hoef ook niet te geloven in al die complottheoriën die je blijkbaar moet aanhangen om de titel prepper te mogen dragen.
 5. Ga jij maar eens met je goud of zilver naar de supermarkt of een andere winkel, veel succes. Dáárom. Met goud/zilver koop je geen levensmiddelen. De enige manier waarop de waarde van goud nu kan worden uitgedrukt, is in dollars/euro's etc. En over de toekomstige koopkracht valt natuurlijk al helemaal niks zinnigs te zeggen. Daarom lees je er niks over. Waarom zegt mijn gevoel dat als de goudprijs stijgt naar 50.000 of 60.000 euro dat jij het dan gaat verkopen? Waarom weet ik toch zeker dat jij, en alle andere PM-bezitters hier, de goudprijs in euro's scherp in de gaten houdt? Grappig dat forummers hier altijd zo overtuigd zijn van hun eigen gelijk, en precies weten hoe alles zit. En waar baseren ze zich op? Alleen op vage blogs en obscure internetsites. Betrouwbare media bevestigen zelden het doemdenken dat hier heerst. Haha dat laatste, sorry moet er even om lachen. Dat is altijd het excuus van de goudgelovigen. Waarom? Omdat je als je dat zegt, nooit ongelijk kan krijgen. Mensen hier blijven maar zeggen dat goud in de toekomst gaat stijgen etc. Als het over 20 jaar nog niet gebeurd is, zeggen ze: ja, wacht maar, het gaat gebeuren. Dank @ET phone home die tenminste (als enige) inhoudelijk reageert op mijn vraag over zijn tactiek.
 6. Woooooowwwwww wat een lange reactie van Kans, hartelijk dank. Mijn respons: 1) Leer even hoe het zit met d's en t's 2) Af en toe een tegengeluid is goed. Vandaar mijn post, om reacties uit te lokken. Mijn indruk is dat veel forummers hier oogkleppen op hebben en alleen maar zien wat ze willen zien. Hier hoor je alleen maar dat goud de toekomst heeft, etc., terwijl de feiten laten zien dat het hoogtepunt van de crisis (deze crisis) achter ons ligt, en dat daarmee de goudprijs weer daalt. 3) Waarom ik mijn huidige voorraadje niet verkoop? Heel simpel. Ik heb het voor duurder gekocht dan de prijs nu staat. Daarom verhuis ik ook niet. Ik verwacht een hoge goudprijs, alleen niet op korte termijn. Over twintig jaar wellicht. 4) Ik keek naar een periode van vijftien jaar, en dat is kort..? Willem Middelkoop gebruikt in zijn misleidende grafiekjes altijd de goudprijs van een paar maanden, of maximaal een paar jaar - net wat hem goed uitkomt. 5) Je schrijft over "afnemende rendamenten bij de mijnen, toenemende energie kosten, toenemende loonskosten, toenemende kosten door de roverheden" etc. etc. Juist daarom schreef ik dat het mij geen zak interesseert. Want als het klopt wat jij hier schrijft, dan zou de goudprijs moeten exploderen. En jij weet net zo goed als ik dat dat NIET gebeurt. Dan begin jij over manipulatie en zeg ik: boeiend, manupulatie of niet! Daar kunnen we toch niks aan veranderen. En de prijs is de prijs, en vrije markt is vrije markt.
 7. Dank @lewieke, dat is pas een inhoudelijk antwoord. Daar kunnen de andere forummers nog wat van leren.
 8. Dat ben ik met je eens. Juist daarom wacht ik even. Ik verwacht inderdaad niet dat de zilverprijs nog heel veel verder zal (kan) dalen, dus zal de goudprijs wel in elkaar zakken de komende jaren. Dat lijkt ook logisch, het is het beeld dat we het afgelopen 1,5 jaar hebben gezien. Dat kan niemand ontkennen. Goud is geen bullmarkt meer.
 9. Iedereen heeft een mening, ik ook. De meeste mensen met een mening, zowel religieuzen als niet-religieuzen, twijfelen nooit aan hun eigen mening. Ik daarentegen sta open voor andere visies, om mijn mening uit te dagen - zodat ik op basis daarvan bij mijn eigen mening kan blijven óf deze juist te veranderen.
 10. Hier ben ik weer, na een tijdje van afwezigheid. We hebben het allemaal gevolgd, het afgelopen jaar, en er is geen ontkomen aan de conclusie dat de bullmarkt voor goud voorbij is. De continue stijging van de goudprijs van de afgelopen 10 jaar is voorbij. De reden ervoor, manipulatie of wat dan ook, interesseert me echt geen zak, want het verandert niets aan de matige goudprijs nu. Na 1 januari leek de goudprijs weer even in de lift te zitten, hij steeg tot 32.000, maar is nu weer aan het terugtrekken. Wat betekent dit voor jullie aanschaf van edelmetaal? Mijn visie: de goudprijs is nu laag, vergeleken met de afgelopen jaren. MAAR: hij is historisch gezien nog steeds zeer hoog. Als je de goudprijs bekijkt van 1990 tot 2005 zie je dat de goudprijs heel constant lag rond de 10.000 euro per kilo. Dit lijkt daarom de minimumprijs te zijn van goud. Met andere woorden: we kunnen vanaf 30.000 nog een enorm end naar beneden zakken! En de kans dat dit gebeurt acht ik redelijk groot, aangezien de economie weer herstellende is, met name in de VS. Ja, ik weet het, fundamenteel is er weinig veranderd, maar ook dat interesseert me niet, feit blijft dat de goudprijs als gevolg zakt. Mensen stappen uit het goud. Mijn tactiek: afwachten. Ik koop dit jaar GEEN goud en zilver. Ik ga afwachten wat de markt gaat doen. Ik ga niet nu 1.000 euro neertellen voor een ounce, als ik die ounce volgend jaar misschien wel voor 700 kan kopen, of zelfs nog minder. Als de prijs stijgt: mooi, dan profiteer ik met mijn huidige stack. Als de prijs daalt: mooi, dan ga ik meer aanschaffen. Maar zolang de prijs blijft schommelen rond de 30.000 per kilo, koop ik NIETS. Maar de kans dat goud weer richting de 40.000 gaat, acht ik op korte termijn uitgesloten. Ik denk dat de goudprijs de komende 5 jaar weer zal zakken naar normale waarden, tussen de 10.000 en 15.000 euro per kilo. Over tien tot twintig jaar de volgende crisis! Ik geloof trouwens helemaal niets van wat Willem Middelkoop allemaal blaat, want laten we wel wezen: hij heeft een agenda. En de zogenaamde "bodems" die hij al ruim een jaar ziet voor de goudprijs worden telkens weer doorbroken, waardoor het simpelweg geen bodems zijn.
 11. Nee. Je moet goud gewoon opgeven in box 3 of bij "overige bezittingen". Je kan er ook voor kiezen dit niet te doen, maar dan loop je een heel groot risico. Bijvoorbeeld bij de verkoop!
 12. Sorry hoor, maar wat is hier "manipulatie" aan? Ook banken zijn gewoon een speler in een vrije markt. Als zij hun goud willen verkopen, dan staat ze dat vrij. En als het aanbod stijgt, daalt de prijs. Heel simpel. Daar heeft elke markt mee te maken. Maar alleen in de goudmarkt wordt dit manipulatie genoemd... Onzin.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...