Ga naar inhoud

Holbewoner

Lid
 • Aantal items

  576
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Holbewoner won de laatste dag op 24 april 2013

Holbewoner had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Noord-Holland

Holbewoner's Achievements

Specialist

Specialist (6/11)

283

Community reputatie

 1. Pfoe, wel één hele reactie? Ach ja, het ouwehoeren over een zakmes, tarp, valstrikken en andere Rambo zooi is uiteraard vele malen belangrijker dan daadwerkelijk je ogen open zetten en preppen voor reële bedreigingen. Nu snap ik waarom ik hier eigenlijk nooit meer kom. Wemelt hier van de schaapjes.
 2. Dat heb jij helemaal goed begrepen. Als ze het gaan verplichten laat ik me afsluiten.
 3. Kwam ik zojuist tegen op een andere website, een reeks video's van de Universiteit Groningen waarin de werking van ons financiele systeem en de crisis worden uitgelegd. Je moet er wel even een uurtje voor gaan zitten, maar hey, dan kijken we gewoon een keer geen GTST,Geer & Goor, of een ander kansloos programma op de staatspropagandakanalen, maar dan gaan we eens even iets nuttigs kijken met het gezinnetje. Aflevering 2, 3 en 4 rechts naast de video te vinden.
 4. Yup, ook ik ga voor de PVV. Niet omdat ik Geert nou zo'n toffe peer vind, met al zijn gezwets, maar dat is wel de enige partij waarmee we wellicht onder de Brusselse dictatuur uitkomen. Als Brussel zich zou beperken tot handelsverdragen etc heb ik er totaal geen moeite mee, maar als men zich al gaat bemoeien met de hoeveelheid water die ik per schijtbeurt door de plee mag spoelen....... weg ermee.
 5. Ja, jammer hoor, slaat dus nergens op dit programma. Net aflevering twee gezien, en het heeft niets meer te maken met 'overleven in barre omstandigheden'. We bestellen even een toilletpot, beltegoed, matrassen, dekens, en oja, we laten ons vreten gewoon aan de poort bezorgen door de appie heijn. Ja hoor jongens. Doei.
 6. Aflevering 1 zag er wel leuk uit. Ik verwacht hier echter niet veel van te leren wat preppen betreft. Wel blijf ik dit volgen om te zien hoe de mensen op elkaar reageren. Je ziet nu de eerste spanningen al ontstaan. Veel anders had ik ook niet verwacht, als je 15 totaal verschillende mensen bij elkaar in een hok zet. Mooie les voor alle preppers: Denk goed na wie je in je eventuele groep opneemt. Verder hoor ik ook de bushcraft hippies onder ons alweer huilen: Jaaaaa maar dit is niet realistisch, ze hebben al een schuilplaats, ze hoeven niet eens een hut te bouwen. Dat is dus juist wel realistisch. Kijk om je heen, als de SHTF plaatsvindt zijn er plaatsen genoeg om te schuilen. Die gaan niet spontaan in rook op ofzo. Verder moet ik nog even kwijt dat ik die vader van 4 kids een grote l** vindt, je laat je koters niet vrijwillig een jaar achter. Ga naar huis, nu.
 7. Over een klein half uurtje (19:30) te zien op SBS6
 8. Aardappelen: Maanden lang houdbaar in een kist, in koele donkere ruimte. Die van mij staan er nog prima bij, geoogst in augustus. Rode kool: Ligt ook al een maand of 3 in mijn schuurtje, nog geen teken van rotting Witte kool: Ligt al maanden in een zuurkoolvat, 10 kilo zuurkool, ook lang houdbaar. Wortelen: Na oogst 'opkuilen', even Googlen voor wat het is. Komt er op neer dat je ze weer half begraaft in de tuin.Blijft ook maanden goed. Bieten:Hetzelfde als wortelen. Prei, boerenkool, aardpeerUien en sjallotten: Oogsten, en te drogen hangen in de zon. Daarna ergens binnen bewaren, blijven ook maanden goed, sjallotten langer dan uien. Boerenkool, prei, aardpeer etc: Zoek een winter-ras, die kan je gewoon buiten laten staan in de winter tot je het nodig hebt. Allerleid soorten bonen (snijboon, slaboon): Komt een enorme oogst van een vierkante meter, vooral als je de stokbonen gebruikt, die klimmen tot een paar meter hoog en geven kilo's eten. Invriezen of in potjes inmaken. Snijmoes, snijbiet, snijkool: Kan je meerdere keren van oogsten, 5 centimeter boven de grond afsnijden, en het groeit gewoon weer terug zolang het niet vriest. En zo is er nog veel meer. Als je voor lange bewaartijden gaat, ga dan op zoek naar dingen die een harde knol vormen zoals rode kool, witte kool, ui, wortel etc, deze zijn vaak lang houdbaar. Bladgroenten zijn zo weggerrot. En oja, snel beslissen, want je mag al bijna weer zaaien!
 9. Ja, mooi man. Maar dan wel iedere keer lopend er heen, of telkens op een andere zojuist gestolen fiets. Vooral niet met je auto, taxi of het OV. Uiteraard ook wel in een boerka anders zien ze je poffertjesporum op de camerabeelden. Oftewel, forget it. Wees verstandig, en zoek gewoon geen zaken op het internet waarvan je de kans groot acht dat je jezelf in de kijker van de instanties speelt.
 10. Tja, dit klinkt dus gewoon als een partytent met zijkanten. Zijn gewoon te koop. Zelf heb ik een kleine slaapkamer die goed geïsoleerd is, en beneden heb ik de voor en achterkamer van elkaar gescheiden. Meestal zit ik toch achter, dus de voorkant wordt amper verwarmd. Scheelt nu al stookkosten. Vergeet natuurlijk ook niet gewoon de eenvoudigste oplossing: Houdt je jas aan, of koop een set goede wollen dekens. Dan hoef je helemaal niet te stoken.
 11. Nee joh, da's positief. De kans dat ze Sirië EN Irak overleven is wel heel klein. En, als je besluit om daar te gaan vechten ben je blijkbaar niet bijster snugger. Dit is dus gewoon een goed voorbeeld van natuurlijke selectie. We moeten alleen wel goed bijhouden wie er kapotgegaan is daar, dan kunnen we de uitkering stopzetten. Moeten we wat mij betreft toch al doen als ze daar langer dan 3 maanden zitten.
 12. Tja, toch maar gewoon door blijven preppen, voor het geval er ergens op deze wereld een knappe kop opstaat met een oplossing voor het Fukushima probleem. M´n onderbuikgevoel zegt me echter dat die troep BOEM zegt voordat ik mijn leven er op heb zitten. Heeft de mensheid het dan toch voor elkaar gekregen om zichzelf uit te roeien? Preppen voor een nucleaire SHTF doe ik niet. In zo'n wereld wil ik toch niet leven.
 13. Holbewoner

  Fruitbomen

  Da's vrij simpel. Loop naar de supermarkt, koop van de soorten fruit die je in je tuin wilt hebben diverse soorten, proef ze allemaal, kijk hoe lang je ze kunt bewaren, en ga voor de bomen die het fruit opleveren wat jij lekker vind.
 14. Kijk, als prepper moet ik om dit soort nieuws dus keihard lachen. Hoe simpel van geest kan je zijn om zelfs nog geen liter drinkwater op voorraad te hebben? Ik hoop dat de betrokkenen dit als een goede les opvatten, en nu wel voor een paar flessen of jerrycans met water gaan zorgen, maar ik vrees het ergste. Schaaapie behhhhhhhh. http://www.rtvnh.nl/nieuws/130807/Goed+nieuws%3A+t%C3%B3ch+een+kerstdiner+voor+Purmerendse+familie
 15. Eh? Een oplossing? Waarom denk je dat ze daar niet mee komen? Juist, er is geen oplossing. Althans, geen waar jij, ik en de rest gelukkig van gaat worden. Ze zijn al wel druk bezig met hun eigen oplossing, zware inflatie zodat jouw euro met de dag minder koopkracht heeft, en bouwen van goed beveiligde bunkers en buitenverblijven voor als het piramidespel binnenkort uit elkaar lazert. Blijf nou niet wachten op de bankiers en de politiek voor de oplossing, die komt toch niet, en als ze dan toch iets aandragen als 'de oplossing' wordt je weer net zo hard, zoniet nog harder genaaid als tijdens de introductie van de euro.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...