Ga naar inhoud

Holbewoner

Lid niveau 2
 • Items

  576
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Holbewoner won de laatste dag op 24 april 2013

Holbewoner had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Noord-Holland

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Holbewoner's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

283

Reputatie

 1. Pfoe, wel één hele reactie? Ach ja, het ouwehoeren over een zakmes, tarp, valstrikken en andere Rambo zooi is uiteraard vele malen belangrijker dan daadwerkelijk je ogen open zetten en preppen voor reële bedreigingen. Nu snap ik waarom ik hier eigenlijk nooit meer kom. Wemelt hier van de schaapjes.
 2. Dat heb jij helemaal goed begrepen. Als ze het gaan verplichten laat ik me afsluiten.
 3. Kwam ik zojuist tegen op een andere website, een reeks video's van de Universiteit Groningen waarin de werking van ons financiele systeem en de crisis worden uitgelegd. Je moet er wel even een uurtje voor gaan zitten, maar hey, dan kijken we gewoon een keer geen GTST,Geer & Goor, of een ander kansloos programma op de staatspropagandakanalen, maar dan gaan we eens even iets nuttigs kijken met het gezinnetje. Aflevering 2, 3 en 4 rechts naast de video te vinden.
 4. Ja, jammer hoor, slaat dus nergens op dit programma. Net aflevering twee gezien, en het heeft niets meer te maken met 'overleven in barre omstandigheden'. We bestellen even een toilletpot, beltegoed, matrassen, dekens, en oja, we laten ons vreten gewoon aan de poort bezorgen door de appie heijn. Ja hoor jongens. Doei.
 5. Aflevering 1 zag er wel leuk uit. Ik verwacht hier echter niet veel van te leren wat preppen betreft. Wel blijf ik dit volgen om te zien hoe de mensen op elkaar reageren. Je ziet nu de eerste spanningen al ontstaan. Veel anders had ik ook niet verwacht, als je 15 totaal verschillende mensen bij elkaar in een hok zet. Mooie les voor alle preppers: Denk goed na wie je in je eventuele groep opneemt. Verder hoor ik ook de bushcraft hippies onder ons alweer huilen: Jaaaaa maar dit is niet realistisch, ze hebben al een schuilplaats, ze hoeven niet eens een hut te bouwen. Dat is dus juist wel realistisch. Kijk om je heen, als de SHTF plaatsvindt zijn er plaatsen genoeg om te schuilen. Die gaan niet spontaan in rook op ofzo. Verder moet ik nog even kwijt dat ik die vader van 4 kids een grote l** vindt, je laat je koters niet vrijwillig een jaar achter. Ga naar huis, nu.
 6. Over een klein half uurtje (19:30) te zien op SBS6
 7. Aardappelen: Maanden lang houdbaar in een kist, in koele donkere ruimte. Die van mij staan er nog prima bij, geoogst in augustus. Rode kool: Ligt ook al een maand of 3 in mijn schuurtje, nog geen teken van rotting Witte kool: Ligt al maanden in een zuurkoolvat, 10 kilo zuurkool, ook lang houdbaar. Wortelen: Na oogst 'opkuilen', even Googlen voor wat het is. Komt er op neer dat je ze weer half begraaft in de tuin.Blijft ook maanden goed. Bieten:Hetzelfde als wortelen. Prei, boerenkool, aardpeerUien en sjallotten: Oogsten, en te drogen hangen in de zon. Daarna ergens binnen bewaren, blijven ook maanden goed, sjallotten langer dan uien. Boerenkool, prei, aardpeer etc: Zoek een winter-ras, die kan je gewoon buiten laten staan in de winter tot je het nodig hebt. Allerleid soorten bonen (snijboon, slaboon): Komt een enorme oogst van een vierkante meter, vooral als je de stokbonen gebruikt, die klimmen tot een paar meter hoog en geven kilo's eten. Invriezen of in potjes inmaken. Snijmoes, snijbiet, snijkool: Kan je meerdere keren van oogsten, 5 centimeter boven de grond afsnijden, en het groeit gewoon weer terug zolang het niet vriest. En zo is er nog veel meer. Als je voor lange bewaartijden gaat, ga dan op zoek naar dingen die een harde knol vormen zoals rode kool, witte kool, ui, wortel etc, deze zijn vaak lang houdbaar. Bladgroenten zijn zo weggerrot. En oja, snel beslissen, want je mag al bijna weer zaaien!
 8. Tja, dit klinkt dus gewoon als een partytent met zijkanten. Zijn gewoon te koop. Zelf heb ik een kleine slaapkamer die goed geïsoleerd is, en beneden heb ik de voor en achterkamer van elkaar gescheiden. Meestal zit ik toch achter, dus de voorkant wordt amper verwarmd. Scheelt nu al stookkosten. Vergeet natuurlijk ook niet gewoon de eenvoudigste oplossing: Houdt je jas aan, of koop een set goede wollen dekens. Dan hoef je helemaal niet te stoken.
 9. Holbewoner

  Fruitbomen

  Da's vrij simpel. Loop naar de supermarkt, koop van de soorten fruit die je in je tuin wilt hebben diverse soorten, proef ze allemaal, kijk hoe lang je ze kunt bewaren, en ga voor de bomen die het fruit opleveren wat jij lekker vind.
 10. Kijk, als prepper moet ik om dit soort nieuws dus keihard lachen. Hoe simpel van geest kan je zijn om zelfs nog geen liter drinkwater op voorraad te hebben? Ik hoop dat de betrokkenen dit als een goede les opvatten, en nu wel voor een paar flessen of jerrycans met water gaan zorgen, maar ik vrees het ergste. Schaaapie behhhhhhhh. http://www.rtvnh.nl/nieuws/130807/Goed+nieuws%3A+t%C3%B3ch+een+kerstdiner+voor+Purmerendse+familie
 11. @Communicator: TS ligt te maffen.......... kan je er een schop tegen geven? @Bunkerprepper: We zaten in het privé kanaal vanwege de 27MC Prepper ronde. Toen er vervolgens een apart kanaal voor de prepper ronde was aangemaakt zijn we er weer uit gekropen. Niet zo aanstellen hoor. En ja, de harde kern kent elkaar al een tijdje, en praat dus inmiddels ook met elkaar over zaken die niet voor de oren van iedereen bestemd zijn. Daarom hoppen we soms even een ander kanaal in.
 12. Die ziet er ook wel mooi uit, dank voor de link. Dan weer dezelfde vraag: Iemand deze al in huis / er ervaring mee?
 13. Linkje graag, toetsenbordpreppen kan iedereen. Wel een verticale he.
 14. Schiet me nu te binnen: Zijn hier preppers uit omgeving Hoek van Holland toevallig, die even willen kijken bij deze beste meneer?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...