Ga naar inhoud

Holbewoner

Lid
 • Aantal items

  576
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Holbewoner

 1. Pfoe, wel één hele reactie? Ach ja, het ouwehoeren over een zakmes, tarp, valstrikken en andere Rambo zooi is uiteraard vele malen belangrijker dan daadwerkelijk je ogen open zetten en preppen voor reële bedreigingen. Nu snap ik waarom ik hier eigenlijk nooit meer kom. Wemelt hier van de schaapjes.
 2. Dat heb jij helemaal goed begrepen. Als ze het gaan verplichten laat ik me afsluiten.
 3. Kwam ik zojuist tegen op een andere website, een reeks video's van de Universiteit Groningen waarin de werking van ons financiele systeem en de crisis worden uitgelegd. Je moet er wel even een uurtje voor gaan zitten, maar hey, dan kijken we gewoon een keer geen GTST,Geer & Goor, of een ander kansloos programma op de staatspropagandakanalen, maar dan gaan we eens even iets nuttigs kijken met het gezinnetje. Aflevering 2, 3 en 4 rechts naast de video te vinden.
 4. Ja, jammer hoor, slaat dus nergens op dit programma. Net aflevering twee gezien, en het heeft niets meer te maken met 'overleven in barre omstandigheden'. We bestellen even een toilletpot, beltegoed, matrassen, dekens, en oja, we laten ons vreten gewoon aan de poort bezorgen door de appie heijn. Ja hoor jongens. Doei.
 5. Aflevering 1 zag er wel leuk uit. Ik verwacht hier echter niet veel van te leren wat preppen betreft. Wel blijf ik dit volgen om te zien hoe de mensen op elkaar reageren. Je ziet nu de eerste spanningen al ontstaan. Veel anders had ik ook niet verwacht, als je 15 totaal verschillende mensen bij elkaar in een hok zet. Mooie les voor alle preppers: Denk goed na wie je in je eventuele groep opneemt. Verder hoor ik ook de bushcraft hippies onder ons alweer huilen: Jaaaaa maar dit is niet realistisch, ze hebben al een schuilplaats, ze hoeven niet eens een hut te bouwen. Dat is dus juist wel realistisch. Kijk om je heen, als de SHTF plaatsvindt zijn er plaatsen genoeg om te schuilen. Die gaan niet spontaan in rook op ofzo. Verder moet ik nog even kwijt dat ik die vader van 4 kids een grote l** vindt, je laat je koters niet vrijwillig een jaar achter. Ga naar huis, nu.
 6. Over een klein half uurtje (19:30) te zien op SBS6
 7. Aardappelen: Maanden lang houdbaar in een kist, in koele donkere ruimte. Die van mij staan er nog prima bij, geoogst in augustus. Rode kool: Ligt ook al een maand of 3 in mijn schuurtje, nog geen teken van rotting Witte kool: Ligt al maanden in een zuurkoolvat, 10 kilo zuurkool, ook lang houdbaar. Wortelen: Na oogst 'opkuilen', even Googlen voor wat het is. Komt er op neer dat je ze weer half begraaft in de tuin.Blijft ook maanden goed. Bieten:Hetzelfde als wortelen. Prei, boerenkool, aardpeerUien en sjallotten: Oogsten, en te drogen hangen in de zon. Daarna ergens binnen bewaren, blijven ook maanden goed, sjallotten langer dan uien. Boerenkool, prei, aardpeer etc: Zoek een winter-ras, die kan je gewoon buiten laten staan in de winter tot je het nodig hebt. Allerleid soorten bonen (snijboon, slaboon): Komt een enorme oogst van een vierkante meter, vooral als je de stokbonen gebruikt, die klimmen tot een paar meter hoog en geven kilo's eten. Invriezen of in potjes inmaken. Snijmoes, snijbiet, snijkool: Kan je meerdere keren van oogsten, 5 centimeter boven de grond afsnijden, en het groeit gewoon weer terug zolang het niet vriest. En zo is er nog veel meer. Als je voor lange bewaartijden gaat, ga dan op zoek naar dingen die een harde knol vormen zoals rode kool, witte kool, ui, wortel etc, deze zijn vaak lang houdbaar. Bladgroenten zijn zo weggerrot. En oja, snel beslissen, want je mag al bijna weer zaaien!
 8. Tja, dit klinkt dus gewoon als een partytent met zijkanten. Zijn gewoon te koop. Zelf heb ik een kleine slaapkamer die goed geïsoleerd is, en beneden heb ik de voor en achterkamer van elkaar gescheiden. Meestal zit ik toch achter, dus de voorkant wordt amper verwarmd. Scheelt nu al stookkosten. Vergeet natuurlijk ook niet gewoon de eenvoudigste oplossing: Houdt je jas aan, of koop een set goede wollen dekens. Dan hoef je helemaal niet te stoken.
 9. Holbewoner

  Fruitbomen

  Da's vrij simpel. Loop naar de supermarkt, koop van de soorten fruit die je in je tuin wilt hebben diverse soorten, proef ze allemaal, kijk hoe lang je ze kunt bewaren, en ga voor de bomen die het fruit opleveren wat jij lekker vind.
 10. Kijk, als prepper moet ik om dit soort nieuws dus keihard lachen. Hoe simpel van geest kan je zijn om zelfs nog geen liter drinkwater op voorraad te hebben? Ik hoop dat de betrokkenen dit als een goede les opvatten, en nu wel voor een paar flessen of jerrycans met water gaan zorgen, maar ik vrees het ergste. Schaaapie behhhhhhhh. http://www.rtvnh.nl/nieuws/130807/Goed+nieuws%3A+t%C3%B3ch+een+kerstdiner+voor+Purmerendse+familie
 11. @Communicator: TS ligt te maffen.......... kan je er een schop tegen geven? @Bunkerprepper: We zaten in het privé kanaal vanwege de 27MC Prepper ronde. Toen er vervolgens een apart kanaal voor de prepper ronde was aangemaakt zijn we er weer uit gekropen. Niet zo aanstellen hoor. En ja, de harde kern kent elkaar al een tijdje, en praat dus inmiddels ook met elkaar over zaken die niet voor de oren van iedereen bestemd zijn. Daarom hoppen we soms even een ander kanaal in.
 12. Maar weer eens een keer omhoog bumpen.
 13. Die ziet er ook wel mooi uit, dank voor de link. Dan weer dezelfde vraag: Iemand deze al in huis / er ervaring mee?
 14. Linkje graag, toetsenbordpreppen kan iedereen. Wel een verticale he.
 15. Schiet me nu te binnen: Zijn hier preppers uit omgeving Hoek van Holland toevallig, die even willen kijken bij deze beste meneer?
 16. 300W valt tegen? Wat wil je doen na SHTF, een discoavond? Het is overigens een klein bedrijfje die deze turbines verkoopt.
 17. Is groot genoeg, als hij daadwerkelijk regelmatig dat vermogen levert, of er op zijn minst bij in de buurt komt. In combinatie met een goede set zonnepanelen is dit ruim voldoende om na een SHTF wat apparatuur op te laten draaien, en tot die tijd kan het mooi stroom terugleveren aan het net.
 18. Heya allen, Heeft iemand ervaring met onderstaand windturbine? Uiteraard zal deze prachtig rondjes draaien als het enigszins waait, maar waar ik met name benieuwd naar ben is de stroomopbrengst. Dank u. http://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/overige-watersport-en-boten/m274902498-geluidloze-efficiente-windmolen-12-of-24-volt.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr
 19. Nee joh, gekkie, dat is heus niet slecht voor je hoor. Je krijgt er geen kanker van, en je wordt er ook echt niet onvruchtbaar van. Blijkt allemaal uit vele onderzoeken hoor, gehouden en betaald door Monsanto zelf, dus dat is compleet onafhankelijk en onbevooroordeeld.
 20. Mooi stukje. Goed om te zien dat steeds meer mensen dit oppikken en ook inzien dat dit compleet de verkeerde kant op gaat.
 21. En, heeft iedereen al een mailtje naar de politiek de deur uit gedaan vandaag, of vinden we het allemaal wel best zo en laten we onze planeet verkloten door op geld en macht beluste multinationals ?
 22. Politiek is ook niet mijn ding, ik walg er van. Helaas is het wel de plaas waar dit soort stierenstrond bepaald wordt, dus helaas zullen we het daar moeten tegenhouden. Als dat niet blijkt te werken, moeten we maar eens bedenken hoe we van de huidige politiek afkomen.
 23. Effectiever? Nou, ja, nou, dat weeeet ik weeeel, maar dat kan ik hier dus niet zeggen. Daar mag je zelf iets moois van maken, als het resultaat maar is dat de gebouwen van de grote zaadbedrijven foetsie zijn en niemand hun zaad meer wil kopen. Ook al die stoffige politici uit Brussel moeten weg,. Spam de politiek, vertel het aan een ieder waarvan je ook maar het vermoeden hebt dat ze het snappen, en denk straks even 3 keer na voordat je je stem uitbrengt bij een volgende verkiezing....... VVD of PvdA is nou niet bepaald gunstig mbt Europa. zoals je ziet.
 24. Ik stel voor dat we eens beginnen met de politiek wakker schudden met tientallen mails of telefoontjes. Indien dat niet werkt, en men weigert om het op de agenda te zetten (omgekocht, bang), gaan we wel wat effectievers bedenken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...