Ga naar inhoud

USAfan

Lid
 • Aantal items

  67
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door USAfan

 1. Hahaha met goud betalen tijdens een crisis? Alsof de leek goud en nepgoud van elkaar kan onderscheiden. Dream on.
 2. Sorry hoor, maar wat boeit het of de goudprijs gemanipuleerd wordt? Jullie geloven toch niet in papieren geld? Waarom dan wakker liggen over hoe goud wordt uitgedrukt in papier? Stiekem geloven jullie helemaal niet in goud.
 3. Ik wil even deze post (en mijn gelijk) bij jullie in herinnering roepen. De goudprijs doet helemaal niks dit jaar, blijft tussen de 32.000 en 28.000. Ik had het al voorspeld, en nu vijf maanden later, heb ik nog steeds gelijk. Goud is uit.
 4. Oh...... dat vind ik heeeeeeel erg!!!!!!!!! Natuurlijk ben ik geen prepper. Die term is zo kansloos. Alsof je hele leven is ingericht op het voorbereiden op een ramp die waarschijnlijk nooit komt. Ik ben daarop voorbereid ja. Maar ik ben geen "prepper", nee. Gelukkig, want het beheerst mijn leven niet. En ik hoef ook niet te geloven in al die complottheoriën die je blijkbaar moet aanhangen om de titel prepper te mogen dragen.
 5. Ga jij maar eens met je goud of zilver naar de supermarkt of een andere winkel, veel succes. Dáárom. Met goud/zilver koop je geen levensmiddelen. De enige manier waarop de waarde van goud nu kan worden uitgedrukt, is in dollars/euro's etc. En over de toekomstige koopkracht valt natuurlijk al helemaal niks zinnigs te zeggen. Daarom lees je er niks over. Waarom zegt mijn gevoel dat als de goudprijs stijgt naar 50.000 of 60.000 euro dat jij het dan gaat verkopen? Waarom weet ik toch zeker dat jij, en alle andere PM-bezitters hier, de goudprijs in euro's scherp in de gaten houdt? Grappig dat forummers hier altijd zo overtuigd zijn van hun eigen gelijk, en precies weten hoe alles zit. En waar baseren ze zich op? Alleen op vage blogs en obscure internetsites. Betrouwbare media bevestigen zelden het doemdenken dat hier heerst. Haha dat laatste, sorry moet er even om lachen. Dat is altijd het excuus van de goudgelovigen. Waarom? Omdat je als je dat zegt, nooit ongelijk kan krijgen. Mensen hier blijven maar zeggen dat goud in de toekomst gaat stijgen etc. Als het over 20 jaar nog niet gebeurd is, zeggen ze: ja, wacht maar, het gaat gebeuren. Dank @ET phone home die tenminste (als enige) inhoudelijk reageert op mijn vraag over zijn tactiek.
 6. Woooooowwwwww wat een lange reactie van Kans, hartelijk dank. Mijn respons: 1) Leer even hoe het zit met d's en t's 2) Af en toe een tegengeluid is goed. Vandaar mijn post, om reacties uit te lokken. Mijn indruk is dat veel forummers hier oogkleppen op hebben en alleen maar zien wat ze willen zien. Hier hoor je alleen maar dat goud de toekomst heeft, etc., terwijl de feiten laten zien dat het hoogtepunt van de crisis (deze crisis) achter ons ligt, en dat daarmee de goudprijs weer daalt. 3) Waarom ik mijn huidige voorraadje niet verkoop? Heel simpel. Ik heb het voor duurder gekocht dan de prijs nu staat. Daarom verhuis ik ook niet. Ik verwacht een hoge goudprijs, alleen niet op korte termijn. Over twintig jaar wellicht. 4) Ik keek naar een periode van vijftien jaar, en dat is kort..? Willem Middelkoop gebruikt in zijn misleidende grafiekjes altijd de goudprijs van een paar maanden, of maximaal een paar jaar - net wat hem goed uitkomt. 5) Je schrijft over "afnemende rendamenten bij de mijnen, toenemende energie kosten, toenemende loonskosten, toenemende kosten door de roverheden" etc. etc. Juist daarom schreef ik dat het mij geen zak interesseert. Want als het klopt wat jij hier schrijft, dan zou de goudprijs moeten exploderen. En jij weet net zo goed als ik dat dat NIET gebeurt. Dan begin jij over manipulatie en zeg ik: boeiend, manupulatie of niet! Daar kunnen we toch niks aan veranderen. En de prijs is de prijs, en vrije markt is vrije markt.
 7. Dank @lewieke, dat is pas een inhoudelijk antwoord. Daar kunnen de andere forummers nog wat van leren.
 8. Dat ben ik met je eens. Juist daarom wacht ik even. Ik verwacht inderdaad niet dat de zilverprijs nog heel veel verder zal (kan) dalen, dus zal de goudprijs wel in elkaar zakken de komende jaren. Dat lijkt ook logisch, het is het beeld dat we het afgelopen 1,5 jaar hebben gezien. Dat kan niemand ontkennen. Goud is geen bullmarkt meer.
 9. Iedereen heeft een mening, ik ook. De meeste mensen met een mening, zowel religieuzen als niet-religieuzen, twijfelen nooit aan hun eigen mening. Ik daarentegen sta open voor andere visies, om mijn mening uit te dagen - zodat ik op basis daarvan bij mijn eigen mening kan blijven óf deze juist te veranderen.
 10. Hier ben ik weer, na een tijdje van afwezigheid. We hebben het allemaal gevolgd, het afgelopen jaar, en er is geen ontkomen aan de conclusie dat de bullmarkt voor goud voorbij is. De continue stijging van de goudprijs van de afgelopen 10 jaar is voorbij. De reden ervoor, manipulatie of wat dan ook, interesseert me echt geen zak, want het verandert niets aan de matige goudprijs nu. Na 1 januari leek de goudprijs weer even in de lift te zitten, hij steeg tot 32.000, maar is nu weer aan het terugtrekken. Wat betekent dit voor jullie aanschaf van edelmetaal? Mijn visie: de goudprijs is nu laag, vergeleken met de afgelopen jaren. MAAR: hij is historisch gezien nog steeds zeer hoog. Als je de goudprijs bekijkt van 1990 tot 2005 zie je dat de goudprijs heel constant lag rond de 10.000 euro per kilo. Dit lijkt daarom de minimumprijs te zijn van goud. Met andere woorden: we kunnen vanaf 30.000 nog een enorm end naar beneden zakken! En de kans dat dit gebeurt acht ik redelijk groot, aangezien de economie weer herstellende is, met name in de VS. Ja, ik weet het, fundamenteel is er weinig veranderd, maar ook dat interesseert me niet, feit blijft dat de goudprijs als gevolg zakt. Mensen stappen uit het goud. Mijn tactiek: afwachten. Ik koop dit jaar GEEN goud en zilver. Ik ga afwachten wat de markt gaat doen. Ik ga niet nu 1.000 euro neertellen voor een ounce, als ik die ounce volgend jaar misschien wel voor 700 kan kopen, of zelfs nog minder. Als de prijs stijgt: mooi, dan profiteer ik met mijn huidige stack. Als de prijs daalt: mooi, dan ga ik meer aanschaffen. Maar zolang de prijs blijft schommelen rond de 30.000 per kilo, koop ik NIETS. Maar de kans dat goud weer richting de 40.000 gaat, acht ik op korte termijn uitgesloten. Ik denk dat de goudprijs de komende 5 jaar weer zal zakken naar normale waarden, tussen de 10.000 en 15.000 euro per kilo. Over tien tot twintig jaar de volgende crisis! Ik geloof trouwens helemaal niets van wat Willem Middelkoop allemaal blaat, want laten we wel wezen: hij heeft een agenda. En de zogenaamde "bodems" die hij al ruim een jaar ziet voor de goudprijs worden telkens weer doorbroken, waardoor het simpelweg geen bodems zijn.
 11. Nee. Je moet goud gewoon opgeven in box 3 of bij "overige bezittingen". Je kan er ook voor kiezen dit niet te doen, maar dan loop je een heel groot risico. Bijvoorbeeld bij de verkoop!
 12. Sorry hoor, maar wat is hier "manipulatie" aan? Ook banken zijn gewoon een speler in een vrije markt. Als zij hun goud willen verkopen, dan staat ze dat vrij. En als het aanbod stijgt, daalt de prijs. Heel simpel. Daar heeft elke markt mee te maken. Maar alleen in de goudmarkt wordt dit manipulatie genoemd... Onzin.
 13. en alleen olie erop als je het mes weken/maanden niet gaat gebruiken? of elke keer na gebruik?
 14. Dus niet in de schede? En dan met olie en al in de schede doen?
 15. Hier lees ik verschillende dingen over. Je mes voor lange tijd opbergen in de sheath daarvoor zou hij bot en/of roestig worden. Hoe doen jullie het? En kan je een ingevet mes in de sheath stoppen of niet? Wat gebruiken jullie voor het invetten? Ik lees overal over minerale olie, maar kan dat nergens vinden online of in winkels........
 16. Ik "snap" de goudprijs ook niet, wat ik wel weet is dat hij in tijden van crisis stijgt en in tijden van economische voorspoed daalt. De crisis in Amerika is al op zijn retour. In Europa zal het nog wel even duren. Maar de doemverhalen over hyperinflatie zijn niet uitgekomen.
 17. Klopt helemaal. Goud-believers linken maar wat graag naar alarmerende artikelen (ALTIJD blogs of complot-theorie-sites, nooit serieuze media) waar de reclames voor het kopen van goud en zilver je om de oren vliegen. En mensen willen graag hun eigen mening bevestigd zien en dus kiezen ze ervoor om het te geloven. Goud is niet echt een belegging. Het kan dienen als verzekering, maar waarschijnlijker is dat je het nooit nodig zult hebben. Je kan het, als je geluk hebt, met "winst" (uitgedrukt in fiatgeld) verkopen. Voor mensen die het kopen voor een "SHTF-situatie": bad news: hoe gaat Jan Modaal weten of dat goud of zilver echt is? Er is nu al veel namaak in de omloop, laat staan straks in een eventuele SHTF. Feit is dat dit soort filmpjes (bovenaan dit topic) helemaal niet zag in die jaren dat de goudprijs laag was. In de jaren 80 en 90 hoorde je nooit iemand over goud, en over een paar jaar waarschijnlijk ook niet meer. De economie in de VS trekt alweer aan (ja, of de goudbezitters dit nu leuk vinden of niet). Over een paar jaar is de crisis voorbij en zal de goudprijs waarschijnlijk weer rond de 10.000 euro per kilo liggen.
 18. Waar haal je dit nu weer vandaan..!? Ik zeg letterlijk, zie pagina 1 van dit topic: "Voorbereid zijn is niet alleen goed, maar broodnodig!" Dus leg mij geen woorden in de mond aub...
 19. Ik ook. Preppen is ook iets anders dan voorbereid zijn, vind ik. Preppen is een activiteit, iets waar je continu mee bezig bent. Tenzij het gewoon je hobby is, lijkt me dat niets. Dan stop je zo veel tijd in iets terwijl de kans groot is dat je het nooit nodig zal hebben. Voorbereid zijn is gewoon: ik heb dit en dat in huis, ik kan dit en dat, ik ben er klaar voor, mocht er iets gebeuren. Maar verder leef ik gewoon mijn leven.
 20. Aangezien we allemaal helaas wonen in een land dat overbevolkt is, zullen we bijna allemaal ook wel in zo'n verschrikkelijk "rijtjeshuis" wonen, of in een appartementencomplex. Ik wil absoluut niet dat mijn buren weten dat ik e.e.a. in huis heb, maar merk dat het lastig is om dit verborgen te houden. Zo worden pakketjes regelmatig bij hen bezorgd (dat háát ik), zelfs als op de site waar je bestelt wordt gemeld dat afleveren bij de buren niet gebeurt. Vaak is de afzender gewoon te zien. En omdat Nederlanders van nature zulke bemoeials zijn, krijg je altijd wel een opmerking als: weer wat besteld? Of, toen wat jerrycans bij de buren werden afgeleverd: "Wat doe je daar nou mee?" Hoe gaan jullie hier mee om?
 21. Ik heb een aantal 20 liter jerrycans aangeschaft. Kan je benzine (euro, geen diesel) gewoon eindeloos bewaren in een jerrycan in de schuur?
 22. Ik ben zelf jarenlang journalist geweest en heb ook voor de landelijke tv gewerkt. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik nooit journalisten heb ontmoet, vooral niet bij de tv, die een evenwichtig portret kunnen maken zonder hun eigen mening in het artikel/de uitzending te injecteren. De verleiding van journalisten om de onwetende Nederlander te beïnvloeden, is gewoon te groot. Helaas, ik kan er niks anders van maken. Daarnaast leent het medium "tv" zich NIET voor evenwichtige, diepgravende reportages. Het gaat alleen om leuke beelden en mooie soundbites. Uren filmen moet worden teruggebracht tot enkele minuten leuke televisie (kijkcijfers!), dus tel maar uit...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...