Ga naar inhoud

Aalawok

Lid niveau 2
 • Items

  225
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Aalawok won de laatste dag op 5 april 2022

Aalawok had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Aalawok's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

215

Reputatie

 1. Ik overweeg om van mijn huis een soort van zoete inval te maken. Kan iedereen lekker met zn lichaamswarmte mijn woonkamer komen verwarmen in ruil voor een blik eten of een pak koffie ofzo. Ik regel ook wel een pan soep. En dan 's nachts met een kruik naar bed en de rest van de mensen weer terug naar hun eigen (niet-opgewarmde) huis. Verder ga ik ook echt een punt maken van het op tijd opeben en sluiten van ramen en gordijnen. We zijn de gelukkige bezitters van grote ramen op het zuiden, en in het verleden is al gebleken dat dat de woonkamer ook midden in de winter prima verwarmt van 16 naar ruim 19, soms warmer. Alleen de uurtjes tot de zon komt is het vaak even bikkelen, maar dat is een goed argument om alle huishoudelijke klusjes dan te doen. Daarover gesproken, minder stofzuigen maar vaker vegen, nog steeds dagelijks wassen, maar het aanzetten van de droger zo timen dat de slaapkamers er mee verwarmd worden als de kinderen naar bed gaan.
 2. Ik vond de tip die eerder in dit topic gegeven is wel heel goed: een ingegraven afsluitbare regenton. Zeker als je een langwerpige neemt, die je op een schaduwplek ingraaft, zal het onderin de ton redelijk fris blijven. Met een mand aan een touw , of een andere zelf te bedenken constructie, kan je je waar op en neer laten.
 3. Ik ben opgegroeid in het gebied dat in 1953 onder water stond. Dat heeft gezorgd dat ik mij heel erg bewust ben van de kracht van water (en dat je er een als het even kan gewoon niet te dicht op moet zitten) Bij het kiezen van een woning heb ik gehamerd op ergens boven NAP en wat we aan voorraad hebben, ligt iig niet in de kelder. Is dat het soort 'preppen' waar je op doelt Tracy? Zelf vind ik het lastig onderscheid te maken tussen 'preppen' en gezond verstand gebruiken namelijk. Ik heb ook geen boot of zwemvesten ofzo, dus om nou te zeggen dat ik echt volledig voorbereid ben op een overstroming.... Maar ik heb er wel rekening mee gehouden.
 4. Ik moet mijn vragen nog even vormgeven. Ik weet zo hard nergens van af dat ik me bijna schaam om te beginnen te vragen
 5. Ik zocht je laatst, want ik heb tips nodig en met wat ik kan vinden hier en daar, kom ik er niet uit. Mag ik je een pb met noobvragen sturen?
 6. Hee, streekgenoot. Ik was eerlijk gezegd erg verbaasd over code rood, ik had toch eigenlijk wel verwacht dat met code rood de auto's door de straten zouden vliegen. Nu stond hooguit de schutting een beetje te wapperen.
 7. In een situatie dat je 2-3 jaar vooruit bent gekomen, is het je vast wel gelukt om vuur te maken om je water en ander eten aan de kook te brengen. Dus voor de korte termijn een campingkookstel en dan op de langere termijn vuurskills? En anders geeft vlees uit blik vaak relatief veel calorieën.
 8. Vertel anders even over je ervaring met het bereiden van de gehaktmix
 9. Als ik een kilo gehakt koop, kan ik deze niet anderhalf jaar bij kamertemperatuur bewaren Ja het is buitensporig duur. Dat zijn startups vaak, tot ze zo mainstream worden dat het rendabel voor ze is om de prijs te verlagen. Een ander voordeel vind ik dat ik zelf kan bepalen hoe groot ik mijn porties wil, zonder dat ik het restant hoef weg te gooien.
 10. Wij hebben vanavond 'gehaktballen' gegeten van het merk greenforce. Ik kan ze van harte aanraden. Je maakt ze door aan een poedermix koud water toe te voegen, het te mixen en een half uur te laten rusten. Daarna vorm je ballen die je net als echte vleesballen bereidt. Iedereen aan tafel was enthousiast. Later deze week proberen we een van de andere varianten (burgers, gehakt of schnitzel) Bijkomend voordeel van de mix is dat deze lang houdbaar is, tot zeker 18 maanden na productiedatum, maar we weten allemaal dat daar best wat rek in zit Ik zie het wel zitten om hier een klein voorraadje van in huis te hebben.
 11. Misschien zeer naïef, maar ik denk dat je met jezelf, een goed paar schoenen en een mes toch wel the bare basics gecoverd hebt. De rest is totaal afhankelijk van de situatie, maar met deze items kan je je meestal een eind verplaatsen en andere werktuigen vinden/maken/loskrijgen
 12. Het moet wel gek lopen willen ze je geen tijd geven om even schoenen aan te doen en je baby uit z'n bed te plukken (ik zeg maar wat) maar zou het zo zijn, dan heb ik ook een probleem, want mijn tas staat boven....
 13. Ik heb mij ook ongelukkig gezocht naar appelmoes in blik. Mijn (voorlopige) oplossing is kiezen voor ander fruit in blik en daar even met de staafmixer doorheen te gaan.
 14. Goed, ik ben nu ruim drie en een halve dag verder na het aanzetten van het gistwater. Gisteren zag ik duidelijk bubbeltjes, vandaag niet meer. Omdat alle bronnen iets anders zeiden over de tijd dat de gist moet rijpen, heb ik vandaag een deegje gemaakt met een deel van het water en het op de rijsstand in de oven gezet. Als het niet rijst, kan ik er nog altijd flatbreads van maken.
 15. Na wat YouTube onderzoek, denk ik dat dat inderdaad zou moeten kunnen. Ik heb gisteren een pot aangezet met appel- en perenschillen, ben benieuwd hoe het gaat lukken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...