Ga naar inhoud

Aalawok

Lid
 • Aantal items

  214
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Aalawok

 1. Duss, Frankrijk nu, Nederland over een paar maanden. Waar zullen we een enclave starten?
 2. In een situatie dat je 2-3 jaar vooruit bent gekomen, is het je vast wel gelukt om vuur te maken om je water en ander eten aan de kook te brengen. Dus voor de korte termijn een campingkookstel en dan op de langere termijn vuurskills? En anders geeft vlees uit blik vaak relatief veel calorieën.
 3. Vertel anders even over je ervaring met het bereiden van de gehaktmix
 4. Als ik een kilo gehakt koop, kan ik deze niet anderhalf jaar bij kamertemperatuur bewaren Ja het is buitensporig duur. Dat zijn startups vaak, tot ze zo mainstream worden dat het rendabel voor ze is om de prijs te verlagen. Een ander voordeel vind ik dat ik zelf kan bepalen hoe groot ik mijn porties wil, zonder dat ik het restant hoef weg te gooien.
 5. Wij hebben vanavond 'gehaktballen' gegeten van het merk greenforce. Ik kan ze van harte aanraden. Je maakt ze door aan een poedermix koud water toe te voegen, het te mixen en een half uur te laten rusten. Daarna vorm je ballen die je net als echte vleesballen bereidt. Iedereen aan tafel was enthousiast. Later deze week proberen we een van de andere varianten (burgers, gehakt of schnitzel) Bijkomend voordeel van de mix is dat deze lang houdbaar is, tot zeker 18 maanden na productiedatum, maar we weten allemaal dat daar best wat rek in zit Ik zie het wel zitten om hier een klein voorraadje van in huis te hebben.
 6. Misschien zeer naïef, maar ik denk dat je met jezelf, een goed paar schoenen en een mes toch wel the bare basics gecoverd hebt. De rest is totaal afhankelijk van de situatie, maar met deze items kan je je meestal een eind verplaatsen en andere werktuigen vinden/maken/loskrijgen
 7. Mijn excuses, ik dacht dat ik in het 'zou je het vaccin nemen' topic postte
 8. Ik ben vrouw, 30-40 jaar, zwanger, overgewicht, belabberde conditie maar verder heel gezond, leef bijna als een kluizenaar. Ik denk dat ik zeer weinig kans maak om besmet te raken met covid 19. Een paar weken geleden lag de besmettingsgraad rond de 1/113. Ik doe er denk ik drie weken over om 100 mensen tegen te komen (supermarkt, schoolplein enzo) Het is zeer aannemelijk dat ik, gezien mijn leeftijd, meer last zal ondervinden van het vaccin dan van de covid zelf, al is mijn overgewicht daar een kanttekening bij. Los van al deze overwegingen ben ik zelden tot nooit fan van 'nieuwe dingen' ik wacht altijd liever af tot dingen grondig getest zijn en de zogenaamde kinderziektes er uit zijn. Zo ook met dit vaccin. Ik ben niet tegen, maar ik vind dat het veel te kort in ontwikkeling is geweest om alle facetten mee te kunnen nemen in de overweging. Daarbij komt mijn zwangerschap. Vaccins voor de moeder zijn sowieso extra risico's voor de minimens (mogelijke afweerreacties en dergelijke) Dus al met al sta ik voor dit jaar in ieder geval op nee.
 9. Het moet wel gek lopen willen ze je geen tijd geven om even schoenen aan te doen en je baby uit z'n bed te plukken (ik zeg maar wat) maar zou het zo zijn, dan heb ik ook een probleem, want mijn tas staat boven....
 10. Even over je verkeersdoden grafiek, ik zie dat óók het aantal overleden voetgangers is afgenomen, en percentueel gezien wel meer dan de auto-inzittenden. Voetgangers dragen doorgaans geen autogordels. Nu wil ik natuurlijk niet beweren dat autogordels niet helpen, maar ik denk wel dat deze grafiek je punt niet goed onderschrijft. De conclusie die ik trek is dat er wellicht minder mensen overlijden in het verkeer door betere infrastructuur en duidelijkere regels. Maar dat was het verhaal eigenlijk niet. Sorry voor deze onderbreking, maar ik word vaak een beetje wiebelig als ik ergens drogredeneringen vermoed (anders dan die van mijzelf dan )
 11. Nu zeg je iets moois, de wet moet ook aangepast worden om de avondklok in te kunnen stellen. Hoe gaan ze dat aanpakken denk je?
 12. Aww ja natuurlijk, als het te duidelijk wordt dat het 'maar' een advies is, moeten ze er echt een regel van gaan maken (veel gedoe) én gaan handhaven (bijna onhaalbaar)
 13. Ik kan helaas de teksten niet lezen, kun je kort voor mij samenvatten wat er staat?
 14. Bedankt voor deze duidelijke uitleg.
 15. May 17. Waarschijnlijk omdat ik kinderen om me heen heb. Maar stiekem verschilt mijn leven nu niet zo heel veel van mijn leven voorheen (ik heb hooguit meer lichaamsbeweging) dus ik denk dat het nog wel wat langer kan duren.
 16. Graag doorgaan. Enerzijds vanwege mijn eigen gemakzucht, anderzijds omdat ik wel benieuwd ben hoe het er volgende weken uit gaat zien als er versoepeld zou gaan worden.
 17. Ik heb mij ook ongelukkig gezocht naar appelmoes in blik. Mijn (voorlopige) oplossing is kiezen voor ander fruit in blik en daar even met de staafmixer doorheen te gaan.
 18. Er wordt nog steeds gevaccineerd tegen polio en de bof. Tegen waterpokken wordt in de VS gevaccineerd, en daarvan ontgaat mij het nut totaal.
 19. Goed, ik ben nu ruim drie en een halve dag verder na het aanzetten van het gistwater. Gisteren zag ik duidelijk bubbeltjes, vandaag niet meer. Omdat alle bronnen iets anders zeiden over de tijd dat de gist moet rijpen, heb ik vandaag een deegje gemaakt met een deel van het water en het op de rijsstand in de oven gezet. Als het niet rijst, kan ik er nog altijd flatbreads van maken.
 20. Ik heb iets meer context nodig bij dat filmfragment maar aangaande een vaccin, nee. Ik zou dat het eerst minstens een jaar getest was voor ik het aan mij of mijn kinderen toegediend wil hebben. En een jaar is echt het absolute minimum. Ik heb daarbij de bijwerkingen van het vaccin tegen baarmoederhalskanker in mijn achterhoofd. Al die meisjes die er levenslang door getekend zijn...
 21. Ik zag dit langskomen op Facebook, maar ben even te druk om de genoemde bronnen na te gaan. Heeft iemand hier al meer over gelezen? Ik word er toch wel kriebelig van dat er überhaupt bronnen circuleren waaruit deze conclusie (correct of niet) getrokken zou kunnen worden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...