Ga naar inhoud

Solonl

Lid
 • Aantal items

  14
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Solonl won de laatste dag op 26 juli

Solonl had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Solonl's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

13

Community reputatie

 1. Misschien is het beter om water to go aan de kant te schuiven in de categorie budget water filters tot dat er meer duidelijkheid over is. Ik kwam overigens deze "budget" waterfilter tegen: https://www.amazon.com/OKO-H2O-Level-2-Advanced-Filtration/dp/B00E253XSK?th=1 En deze komt goed uit deze test: https://www.wideners.com/blog/water-filter-tests-for-survival/ Update: Lijkt geen zware metalen te filteren
 2. Ok... houd ons vooral op de hoogte als je iets meer weet! Ben ook wel benieuwd of het echt zo goed werkt zoals beweerd. Het is namelijk een "budget" water filter en mede daarom sprak het me erg aan.
 3. Hier is een water to go test rapport. https://watertogo.eu/wp-content/uploads/2019/09/london-school-of-hygiene-testing-results.pdf
 4. Mijn mening is dat goud of zilver niet perse beschermen tegen inflatie, hetgeen waarvoor gevreesd wordt. Immers wat als banken massaal hun goud verkopen in tijden van crisis om bijv. een andere munt in te kopen (https://www.goldrepublic.nl/nieuws/waarom-de-goudprijs-begin-2008-daalde-in-plaats-van-steeg)? Investeren in goud kan prima, maar mijn mening is dat dit dan beter te doen is over een periode van 30 of 40 jaar (maar ook daarvoor is geen zekerheid, immers wat als met toekomstige ruimte reizen we goud in de ruimte gaan vinden?... dit is maar een voorbeeld, of we vinden een ander goedkoper metaal wat dezelfde toepassingen zal hebben als goud). Het metaal is (nog) schaars, maar garanties over het opvangen van de klappen tijdens inflatie kan niemand geven, het zijn meestal de bedrijven die goud verkopen die je dit soort mooie verhalen voorhouden. Note: ik ben geen financieel expert, maar iemand die ook in goud heeft geinvesteerd (voor lange termijn) en zelf een beetje onderzoek heb gedaan.
 5. 2x 10 minuten is wel weinig (maar je geeft aan dat alleen de druk dan wat zakt). Op internet lees ik dat butaan fles van 70 gram ongeveer 1 uur meegaat. Dit blikje is 190 gram. Dit zou betekenen dat het 2,7 uur mee zou moeten gaan. Ik ga het binnenkort eens uittesten.
 6. Nice. Dus je hebt 10 dagen met 2 blikjes gedaan? Hoeveel uur heb je ongeveer gekookt op 2 blikjes?
 7. Zover ik weet kun je een water to go filter hiervoor gebruiken. Deze zijn ontwikkeld door nasa en kosten in verhouding met een s3 vrij weinig. Een vervang filter kost rond de 12 euro. Deze gast drinkt zijn eigen pis: Deze gast drinkt zwart slootwater:
 8. Ik heb het volgende in mijn BOB zitten: Waterfilter met reserve filter (Water to go, kan je slootwater meer zuiveren) NRG 5 NOODRANTSOEN 6x Handdoek (zo'n sneldroog ding) Opbouwbaar bestek Drinkbeker + klein plastic bordje zoals voor op de camping (om eventueel NRG-5 aan te leggen met water) Waterzuiveringstabletten Kaarsen Led lampen Batterijen Shampoo Opblaasbaar kussen Slaapzak (een van de dunste, kleinste, ga er vanuit dat ik in mn kleren in de slaapzak kan voor extra warmte) Pet (ga m'n haar niet kammen in noodsituaties) Medicijnen (minimaal 30 dagen) Waterdichte hoes voor rugzak EHBO doos Handschoenen Zakmes Cash geld in waterdichte hoes Onderbroek Shirt Trui Oploskoffie (ben caffeine verslaafd) Oordoppen Staalkabel met slot (voor vastzetten van rugzak) Hangslot Speelkaarten Goud Eco tandenborstel (werkt zonder tandpasta op negatieve ionen, zuurstof) Radio met noodfrequentie erop geschreven Touw Aanstekers Past in en rondom een 45 liter backpack. Sommige dingen gewoon gekocht bij de action voor een paar ekkies. Mocht ik in de natuur moeten overnachten dan heb ik nog een tent in m'n schuur liggen. Echter lijkt mij die kans klein, maar dat er iets gebeurd waardoor ik direct weg moet is aanwezig, en ik ga er in dat geval vanuit dat er ergens lokale opvang is. Zo niet, dan heb ik een tent voor de zekerheid, maar deze zit niet standaard in m'n tas. Ik ben niet voorbereid om lang in de natuur te moeten overleven. Dus bijlen, pijl en boog, geweren, spullen om te vissen heb ik niet. Dus bij een ramp van die omvang kan ik 6 dagen overleven (alleen), na 6 dagen heb ik nog wel water te drinken, dus na ongeveer een week zal ik zwakker beginnen te worden. Ik ga er vanuit dat er klagende familieleden naar mij toekomen, aangezien die totaal onvoorbereid zijn en dan zal m'n voorraad er sneller doorheen zijn. Note: ik ben een beginner op dit gebied, maar gebruik google heel veel. De dingen waar ik het meest enthousiast over ben zijn die water to go filters, die weinig kosten en waarmee je dus slootwater kunt filteren. Ideaal voor een in een bob. Als iemand aanvullingen heeft dan hoor ik het graag. Ik geloof niet zo in doomsday, echter wel in situaties waarin ik snel weg moet om wat voor reden dan ook. En zo lang dit op kleine schaal gebeurd zal er na 6 dagen voldoende overheidssteun zijn.
 9. Ik kwam deze op internet tegen: https://www.action.com/nl-nl/p/froyak-gasbrander/ https://www.action.com/nl-nl/p/froyak-gasblikje-/ Heeft iemand ervaring hiermee? En weet iemand hoelang zo'n blikje meegaat en hoe je dit het beste kan bewaren?
 10. Ok thanks. Nu heb ik dit gevonden: https://www.action.com/nl-nl/p/froyak-gasbrander/ https://www.action.com/nl-nl/p/froyak-gasblikje-/ Hoelang zal zo'n blikje meegaan?
 11. Om eerlijk te zijn ik heb nog niet voor 3 jaar ingeslagen. Eerder voor 3 maanden. Maar het is wel mijn doel. Daarnaast heb ik thuis een elektrische kookplaat, dus het moet raar lopen als de stroom er bijv. 2 maanden af gaat, dat de stroom er af is zal geen jaren duren. Ik denk dat ik onderscheid moet maken tussen een tijdelijke ramp, bijvoorbeeld stroomuitval, dat ik dan die macaroni kan koken (met esbit setje). Als ik me hiervoor een paar maanden voorbereid dan is het prima. Daarnaast wil ik me voorbereiden op een ander soort ramp, waarbij bevoorrading van supermarkten niet goed gaat verlopen, denk aan het schip dat het kanaal blokkeerde of een hack waarbij de aanvoer van voedsel op z'n reet ligt en ik wil me voorbereiden op een soort hongersnood (wat de oorzaak hiervan ook moge zijn, bijv. hyperinflatie / financiële crisis). In dat geval zullen er waarschijnlijk wel lokale producten beschikbaar zijn en burgerinitiatieven, maar toch wil ik geen risico nemen. Ik ga er vanuit dat tijdens een stroomstoring er uiteindelijk chaos ontstaat. Dat betekend dat ik uiteindelijk toch niet m'n voorraad eten kan verdedigen als dat nodig zou moeten zijn. Dus ik moet dan de aanname doen dat er tijdens een ander soort ramp waarbij er geen eten is, er toch elektriciteit is en de maatschappij in dat opzicht gewoon doordraait.
 12. Bedankt voor de reacties. Kwam Esbit kookstel tegen, waarvan de brandstof redelijk goedkoop en klein zijn, waardoor dit kookstel wellicht toch een optie is. Update: achteraf gezien zijn die blokjes toch wel prijzig als ik voor 2-3 jaar wil inslaan 😕
 13. Hallo, Ik ben sinds enkele weken bezig met preppen van o.a. macaroni, ingeblikte groenten, proteine poeder en water. Echter kom ik tot de conclusie dat macaroni niet te bereiden is zonder warm water. Wat nu als de stroom/gas voor langere tijd uitvalt, op welk eten kan ik dan op terugvallen? Ik heb beperkte ruimte voor opslag en plan graag voor lange termijn en zo goedkoop mogelijk. Het aanschaffen van gasflessen/ en van bijv. nrg5 noodrantsoen zie ik daarom niet als een optie, misschien voor korte termijn, maar niet om bijv. 2-3 jaar vooruit te kunnen. Graag hoor ik van mensen die hiermee wat meer ervaring hebben...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...