Ga naar inhoud

Hermanusb

Lid
 • Aantal items

  803
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  13

Alles dat geplaatst werd door Hermanusb

 1. @martin ook als je de brandstof voor 90 cent per liter uit Belgie ophaalt? als ik de cv aan doe stook ik in de koudere periode ongeveer 10 tot 15 kuub per dag. dat ben je bij de huidige tarieven nooit kwijt aan een Zibro ik stook bewust hout of een combinatie van hout en bruinkool briketten vanaf het moment dat de cv weer automatisch begint te verwarmen. deze staat overdag op 18 graden en in de nacht op 17 om te voorkomen dat hij aan gaat. in de ochtend doe ik de houtkachel aan en als de woonkamer op temp is gaan er 2 briketten op. dan kijk ik na een uur of 4 wel of er weer 2 briketten op gaan of bij lagere buiten temp blokkie hout.
 2. begrijp dat het lastig is maar een zibro of qlima laser kachel zie ik regelmatig voor nette prijzen staan. de warmte van een zibro is geweldig. de goedkoopste laser zag ik vorige week staan voor 140 euro. nadeel is dat de brandstof wat duurder is in NL, voor mensen die richting de grens met Belgie wonen kopen voor lage bedragen petroleum in Belgie en een hele winter warmte voor redelijk betaalbaar tarief,
 3. Ik zou dan een zibro laser kachel nemen, bij huidige gas prijzen een stuk goedkoper verwarmen en het meeste gas stoken we tussen 1 nov en 1 mrt.
 4. Mooi. ik zit al mijn hele leven. ronduit asociaal die gasten die de zaak vol blazen. om die reden probeer ik op mijn werk het toilet zoveel mogelijk te vermijden. maar krijg je een huurwoning met een vieze pot krijg je die vaak niet schoon met azijn.. maar wel blinkend schoon met 30% zoutzuur,., Welkoop verkoopt die.
 5. ik zal niet zeggen links of rechts. mijn vlees komt grotendeels volledig bij Aalvink weg, liever kwaliteit dan kwantiteit. alleen winkels als action, zeeman, wibra zijn stunters met te lage prijzen. maar het blijft een dilemma, een lampje van Ali voor 3 euro of het zelfde lampje bij de dealer voor 45 euro ex btw. denk dat veel mensen best wel een eerlijke prijs willen betalen. (Als ze het kunnen) maar een eerlijke prijs of het gevoel te hebben dat ze je een poot uit trekken is weer wat anders. Edit. heeft ook weinig te maken met de topic zelf dit allemaal.
 6. Die storing was voor ons eigenlijk meer een moment van mooizo, lekker rustig. wij zaten ook nog een uur zonder tv en gewoon internet en dat gelijktijdig met deze storing. De buren kwamen binnen een half uur vragen of wij ook niks hadden. Als het belangrijk is dan moeten ze maar even bellen ipv die onpersoonlijke berichtjes,
 7. @Rien Rutte wil dat we tot 75 werken zodat er zo min mogelijk aow en pensioen hoeft te worden uitgekeerd en er zoveel mogelijk geld overblijft om in een bodemloze D66/GL/Pvda of SP put te gooien, ik chargeer even over de leeftijd.
 8. @MamaM Als ik kijk naar mijn gezin. oudste werkte bij de wibra, maar kon opstappen toen ze bijna 20 was want toen moest het salaris omhoog dus eruit. de jongste moest er bij de Hema uit vlak voor ze 18 werd, beide hebben weer werk gevonden maar deze praktijken zijn eerder regel dan uitzondering. de meiden van de over buren ook Hema gewoon eruit voor ze te oud worden. uiteraard zal niet elke ondernemer deze praktijken doen maar wel veel. Dat zal mede komen omdat ze de lasten in toom willen houden maar het gebeurd. echter… Loop ik hier vlakbij de Jumbo binnen zie ik echt veel oudere dames. Het kan ook anders dus.
 9. @MamaM ik heb nooit zo heel veel medelijden gehad met horeca ondernemers. De reden is dat ze allemaal werken met jong personeel en deze dan vaak ook nog te weinig betalen want de ondernemer wil maar twee dingen, veel geld verdienen en vooral zo min mogelijk betalen. idemdito met bijv de Wibra, zeeman, enz enz, vaak scholieren en als ze een jaar of 20 worden krijgen ze allemaal de zak. bijna allemaal want dan worden de medewerkers te duur.
 10. @Pantoffel over 3/4 jaar zijn we van die QR codes af. net zoals bijna al de andere maatregelen ondertussen al afgeschaft zijn. en dan gaan de vaccin criticasters lopen blêren dat dit komt omdat zij voor “onze” vrijheid gestreden hebben.
 11. Hermanusb

  China implosie?

  https://hoax.fandom.com/nl/wiki/Xandernieuws Wet van Scopie Gezien het hoge onzingehalte van Xandernieuws, is de Wet van Scopie volledig van toepassing op deze website. Die internetwet geeft aan dat eenieder die in een discussie de complottheorieënwebsite whale.to als betrouwbare bron aangeeft, onmiddellijk de discussie verloren heeft. In principe geldt deze wet ook voor andere gelijkaardige complottheorieënwebsites, en is Scopie's Law dus perfect
 12. @martin de complotdenker is maar met 1 ding bezig. zoveel mogelijk nep informatie verspreiden en als je dat maar genoeg doet is er niemand meer die ze nog serieus nemen, Doom is er daar 1 van, heeft de naam aangepast want anders valt het wel heel op. dit forum is gekaapt door de complot aanhangers. tijd voor een nieuw preppersforum waar corona niet thuis hoord. jammer dat ik niet de kennis heb om zoiets te maken.
 13. @preppie&kokkie of je ziet iets wat er niet is en baseert daar jou reacties op?
 14. @JJ&A een droog toilet is simpel gesproken iets waar ontlasting en urine gescheiden worden opgevangen. urine stinkt, ontlasting maar heel kort. de urine kan in het riool afgetapt worden en de ontlasting kan uiteindelijk op de composthoop. simpel gesproken, je legt een keutel en je strooit er een handje zaagsel overheen. een simpele manier is om dit in een plasticzak op te vangen in een emmer. elke 2 weken gooi je de zak weg. dat chemische ding heb ik nu ook in de caravan, het stinkt en moet dagelijks geleegd worden. smerig klusje en met een droog toilet ben ik daar vanaf. dit heb je nodig. https://ecosave.com/shop/droogtoilet/separett-droogtoilet-privy-501-separett/?utm_source=Google Shopping&utm_campaign=EcoSave Grizzly&utm_medium=cpc&utm_term=74 en 2 ventilators voor aanvoer van frisse lucht van buiten en afvoer van de stank.
 15. @JJ&A heeele oude topic hoor. maar ik ga een bus zelf ombouwen naar camper. voor woonwerk verkeer en een aantal jaren vakanties. door de ombouw ga ik kwart tarief betalen waardoor woonwerk verkeer een stuk goedkoper gaat worden en ik een overnachtingsplek heb voor na de nachtdiensten. komende jaar koop ik een fiat ducato minstens L3 H2 model. vast 2 persoons bed, droogtoilet, (chemisch toilet is uit de tijd ) isolatie en ipv een binnen douche een buitendouche. gaat wel wat werk zijn de ombouw maar ik ben wel wat gewend.
 16. Ik zou een kelder aanleggen op afstand van het huis. soort wijnkelder en hier de voorraad opslaan. moestuin heb je geen ruk aan. daarnaast zijn wapens als je weet hoe te gebruiken een goed afschrik middel.
 17. @Enki en wederom staan er in je betoog weer veel aannames en of fouten. hoe kun je dan verwachten om serieus genomen te worden. Bijvoorbeeld. https://economie.rabobank.com/economisch-kwartaalbericht/
 18. Kijk eens aan. dit is nu precies de reden waarom ik van mening ben dat iedereen een waterfilter zou moeten gebruiken. https://nos.nl/artikel/2397860-opnieuw-bacterie-gevonden-in-drinkwater-noordoost-twente Het punt is dat als een bacterie gevonden gaat worden dat de mensen ondertussen het water ook al gebruikt hebben. wij drinken al heel lang geen water uit de kraan meer.
 19. Zonder het filmpje te beluisteren…. heeft hij ook de oplossing voor alle problemen die we hadden en hebben?
 20. @martin ik schreef erbij… thuis uitzieken. uiteraard begrijp ik dat iedereen recht heeft op zorg. maar vol is vol, lijkt bijna op een andere opmerking. Nl zou specifieke klinieken kunnen toewijzen voor corona patiënten ende rest voor de reguliere zorg. mbt het laatste chargeer ik een klein beetje.
 21. het boeit me wel degelijk wat er gebeurd. maar niet of er een pas of geen pas komt. dat is mij te onbelangrijk voor woorden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...