Ga naar inhoud

Alta

Lid
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Alta's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

1

Reputatie

  1. De vraag die ik altijd heb is niet zozeer dat die home rescue systemen niet zouden werken, maar wel bij het vervuilde water hoelang die systemen blijven werken. De vervuilig heeft n impact op je filters en wie heeft eea laten testen en daar zit gewoon de crux die testen zijn mega duur. Wat wel n indicatie is dat hoeveel micron je filtersysteem is en dan moet je maar afwachten hoe lang het duurt eer het verstopt. Ik ben altijd geinteresseerd in die mcgyver achtige oplossingen en zeker diegene die geen stroom nodig hebben, maar ik ben bang dat je links of rechtsom toch compromissen zal moeten sluiten.
  2. Alta

    Waterfilter

    Dat je water in je berkey of wat dan ook filter onderin altijd n laagje staat is niet normaal, maar afhankelijk waar het water vandaarn komt.\ Voor de meesten is dat vanuit de kraan en het probleem is dat het dood water is en dat zorgt ervoor dat er onderin n laag blijft staan omdat de gravety druk ontbreekt en de moleculen te dik zijn om door de filters te gaan. Het toverwoord voor mij was vitalisteren aan de kraan.
  3. Bedankt voor de reacties. Buren die zijn er wel, maar niet iedereen ziet de noodzaak van dit soort preventieve maatregelen Afin wel n goed punt verplaats je in de schoenen van de gauwdief en wees creatief. We zulllen het eens goed gaan doordenken de time is now
  4. Ik wil graag weten wat je kan doen (mogelijk dat n ex militair hier in adviseren) in je boerderij. Ik heb n kennis die in zon situatie woont land waar ze groenten kweken en zich hier zorgen over maakt. Maar de gedachte aan bv zombie groepen die naar het platte land komen is n reele gedachte, maar wat kan je doen om te boel te verdedigen. Ja ik snap van wapens, ed, maar prikkeldraad, is wel reeel, maar boobytraps niet dus wat en hoe ver kan je gaan. Graag tips
  5. 1e reactie en gelijk n topic waar ik ook mee bezig ben. Mbt deTS zo simpel is het allemaal niet althans niet voor de wet. De beruchte regelgeving is een killer als het gaat om goed koop alternatief bouwen, echter er is ook wel iets voor te zeggen. Veel info kan je halen op https://www.tinyhousenederland.nl/ Er is een architect die zich specifiek met dit soort huizen bezig houd en een van de problemen is hoogte, maar mn de isolatie normen. Hij heeft het voor elkaar gekregen dat er 1 THOW is die aan alle wetgeving voldoet en de rest volgens hem niet, met alle gevolgen voor die bewoners. Die waren lange tijd iets van 3.2 en zijn of worden nu opgeschroefd naar 4.3 en dat heeft invloed op de breedte binnen want naar buiten kan niet althans als je een THOW neemt ga je op een dieplader of neem je n soort chalet achtig TH dan is het weer veel anders. Kortom er is niet one size fits all. Tevens zijn er wereldwijd ook in dit land gezinnen met kinderen die prima in een TH wonen zolang ze nog klein zijn komt de tienerleeftijd in zicht dan is er voor begrijpelijke redenen wel een ruimte probleem. En de grond prijzen zijn in NL niet duur vraag het maar aan een onteigende boer het is het beleid van de gemeente als ondernemen zonder winst oogmerkt om het niet met vette winst te verkopen en daar onstaat het probleem. Prijzen van 250 zijn meer reeel tenzij je op echt braakliggende grond staat waar de gemeente niets aan doet. De keerzijde is dan dat je er ook tijdelijk staat. Een ding waar ik maar niet achter kom is de rechtsstatus van een TH bewoner. Je hebt nl geen recht op fiscalititeiten dus geen aftrek, maar ook geen huur subsidie en je kan geen rechten ontlenen aan een tijdelijke woonplek dus wie gaat een andere plek regelen of heeft de gemeente een zeg maar zorg plicht. Wie het weet mag het zeggen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...