Ga naar inhoud

Vraptor

Lid niveau 2
 • Items

  41
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Vraptor won de laatste dag op 18 december 2022

Vraptor had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

22287 profielweergaven

Vraptor's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

23

Reputatie

 1. Over benzine opslag weet ik weinig. Vwb diesel. Ik heb 1000 liter rode diesel opgeslagen in een matig donkere en zeker niet al te koele ruimte. Ik voeg ieder jaar een hoeveelheid biocide toe aan deze tank tegen alg- en bacterievorming. Vroeger was er een betere houdbaarheid maar tegenwoordig is het diesel recept anders. In ieder geval is de zwavel eruit. Qua kosten is het rond de € 40 per jaar. Oh ja, ik vervang 200 liter per jaar wegens verbruik en aanvullen.
 2. Hallo Connie, Lees eens door wat Finca In Spanje hieroverheeft geschreven op pagina 1 van dit topic. Als je dannog wat wil weten hoor ik het wel.
 3. Goed bezig Enki, in ieder geval een slimme lokatie gekozen. Dat is al heel veel procent bij preppen.
 4. In Spanje zijn de regels wat losser. Jacht is hier een groot ding. Veel mensen die afgelegen wonen hebben een wapen in huis, dat is eerder logisch dan raar. De meeste (boeren) jongens en meiden halen op hun 18e een (jacht)wapenvergunning en verlengen deze steeds.
 5. Maar het kan toch niet zo zijn dat je wel of niet EMP proof laat afhangen van een film? Jaws, ET en ga maar door is toch ook misschien niet helemaal echt? Kijk eens op YT, er is zoveel materiaal over EMP.
 6. De wensenlijst bestaat uit: Een extra BOL. Ik heb een plek op het oog die te koop is voor weinig. Een olijfboomgaard op een helling in rots gebied. Heel slecht te bereiken (tractor of 4x4) en uit de loop en uit het zicht. Ik zie geen hagelhulzen liggen in de buurt (jagers en zwijnen zijn de grootste vijanden voor een bol…) Eens kijken of ik in eerste instantie een dump legertent kan zetten onder camo netten. Vervolgens op mijn gemak een soort onderkomen in de grond gaan maken. En anders leuk als wildkampeer/uitwaaiplek voorlopig. Geen gsm of internet. Wel 2 ingangen van grotten… Een shotgun. Binnenkort haal ik mijn jachtlicencie. Kan niet wachten. Voor survival heb je een vuurwapen nodig. Punt. Een ecoflow systeem voor backup power. Mountainbikes. Enige betrouwbare transport middel. Een tractor die minimaal 3 ton kan trekken van 1985 of eerder. Hebben sowieso al eentje nodig om het land te ploegen. Het komt er steeds niet van er eentje te kopen. Tevens BOV voertuig.
 7. Dat klinkt best radicaal. Als je jong bent kan je de gok wagen. Maar 50+ zou ik het niet meer doen. Al dit soort avonturen staat en valt met je financiën. Als je een deuk kan incasseren is het allemaal zo veel makkelijker.
 8. Je zal vast wel bedacht hebben dat ieder stap die je zet relatief definitief is. En dat bedoel ik in de zin van allerlei reiscertifaten en testen die ingevoerd gaan worden of al effectief zijn. Naar NL op bezoek is gedoe en je wordt weer met het systeem geconfronteerd. Helemaal als je vliegt naar NL.
 9. Hoever ben je met je plannen Madeliefje?
 10. Op US sites is al zoveel over de Hilux geschreven. 1985 is de kritieke grens.
 11. Diesel als brandstof is een fantastisch product met alle voordelen die worden genoemd. Daarbij is het een stuk veiliger dan de makkelijk ontbrandbare benzine damp. Echter, er zijn ook best wel nadelen. Een diesel aggregaat is domweg zwaar. Iedere lichte dieselaggregaat die wij op de bouw gebruikten heeft het einde nooit gehaald omdat hij kapot trilde dan wel de onderdelen losscheurden. Voor mij alleen nog de zware exemplaren…(100+ kg). Een consumenten dieselaggregaat heeft 3000 tpm en maakt herrie. Kan je mee dealen maar in een woonwijk wordt het nooit geruisloos. Een proffesionele aggregaat maakt 1500 tpm en gaat richting brommen/zoemen afhankelijk van de isolatiekast. Prijzen € 7000 en meer Bij een storing heb je specialistische hulp nodig (verstuivers werken op 200+ bar…) terwijl Sjakie op de hoek met brommerkennis het motordeel van een aggregaat kan repareren. (Evenals een kettingzaag, bosmaaier of buitenboordmotor). Het is basistechniek. Het is een misvatting dat de huidige diesel lang bewaard kan worden. Doe je niks dan heb je binnen de korste tijd schimmel en algvorming. Tegenwordig wordt in de raffinaderij biodiesel gemengd met gewone diesel. Tevens is de zwavel verminderd=zwavelarm. Om diesel te bewaren is, behalve donker en koel, ook een biocide toevoeging nodig. Ieder jaar opnieuw en zelfs soms een shockbehandeling als de diesel te hard degenereert. Ik heb 1000 liter op stock en het kost jaarlijks tegen de €60 aan chemicalien. Ik denk in 0031 duurder. Het verbruik tussen benzine en diesel is naar mijn ervaring gelijk. De economie zit in de prijs van de producten. Mijn laatste 1000 liter rood kocht ik voor 90 cent. Nu kost een liter rode diesel 1,50…Euro 95 rond de 1,80 en gewone diesel 1,90
 12. Ik snap niet helemaal wat dit te maken heeft met het opwekken van stroom middels een aggregaat zoals zakhooi dit bedoeld. Dit is bovendien een onderwerp DHZ voor gevorderden. Lees de comments op YT, het is niet geheel risicoloos… Neemt niet weg dat ik als engineer het een heel interessant project vind. 8kW ga je niet redden, maar 2 kW is al aardig. Hang wel een een paar CO melders op en dan niet van de Mickey Mouse China dingen. Doet me denken aan standkachels in legervoertuigen waar je na een een paar uur slapen scheel van de hoofdpijn wakker werd…
 13. Een Aggregator stuurt slimme apparaten aan in huis of energieverbruikende processen bij bedrijven. Van tevoren voorspelt hij hoeveel stroomverbruik hij dan naar boven of beneden kan sturen. Een aggregaat is een machine die elektriciteit opwekt. In het aggregaat drijft een motor een generator aan. De generator zet deze mechanische energie om in elektriciteit. Populair gezegd: Een generator is het hele ding zoals je het koopt. De generator is het “dynamo” deel. Laten we hier eens mee beginnen…. Kijk op alle labels (van de apparaten die u wilt aansluiten) wat het stroomverbruik is in wattage (W). Kies een aggregaat daarbij van dat vermogen plus 50% (omdat er altijd meer op wordt aangesloten dan u denkt) (om startpieken op te vangen van bv een vriezer). Zolang je brandstof in een aggregaat doet blijft hij zijn werk doen. Een huis tuin en keuken aggregaat MAG echter niet constant blijven draaien. 2 uur aan is 1 uur uit (afkoelen). Een vrieskist af en toe een paar uur stroom geven en zoveel mogelijk de klep dicht houdt de inhoud bevroren (niet in Suriname, wel in NL: klimaatzone…) Ja, een generator maakt herrie. Ja, als iemand ie een anarchie de aggregaat wil hebben pakt hij het. Maar dat geldt ook voor uw geld, gereedschap en dochter. Er zijn ook geruisloze solaropties. eea is afhankelijk van lokatie en budget. Er staat heel veel info op dit forum die veel vragen zkunnen beantwoorden. Via zoekfunctie: alle inhoud en generator.
 14. Ik noem het nog steeds zo omdat het rood is. In Spanje is het gasoil A, B of C. A is belaste diesel, B is agrarisch en stookolie hoge kwaliteit (=rood) en C is stookolie lage kwaliteit voor verwarming. Er zijn regels maar bij de bank kan je een certificaat B halen als je een generator, tractor of bv een bobcat hebt.
 15. En om het verhaal af te maken: Ik nam deze aggregaat omdat het een diesel is, een merk dus spare parts en hij is op afstand te starten. Bij direct ingespoten diesels kan dat (geen voorgloeien), het is starten lopen. Bij benzine is dat bijna nooit mogelijk ivm choke (tenzij moeilijke constructie). Ik gebruik rode diesel. Iedere 200 uur filter en olie vervangen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...