Ga naar inhoud

Simurgh

Admin
 • Items

  2446
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  20

Alles dat geplaatst werd door Simurgh

 1. Dan moeten we het nu hebben uiteraard over pandemic, aan jou en je medespelers de taak om de pandemie in de wereld te stoppen! Moeilijk, uitdagend, lijkt soms te gaan lukken om hopeloos te verliezen! Echt leuk en uitdagend en toepasselijk nu [emoji6] Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
 2. Dat is jammer, dat is geen optie dan inderdaad. Heb je een kruip kelder? Daar bewaren in afgesloten doos. Soort mega vershouddoos in een geïmproviseerde koelkast. Dan houd je de kaas koel en vrij van vocht en ongedierte.
 3. Ik heb ooit een hele jonge kaas gekocht. Hier hebben we een punt uit gesneden en daarna om en om een punt vanaf gesneden. Toen ik hem kocht was hij komt, na 3 maanden was hij op en was oud. Gelukkig liefhebbers in huis elke variant. Weet bewaarde hem in de meterkast, dus donker, frisser van in de huiskamer maar niet mega koud.
 4. Simurgh

  Meelwormen

  Ja, ik hou van deze diy posts, dankjewel. Ik heb het eerder ook gedaan, maar in een enkele bak, dat was zoveel werk met uitzoeken omdat ze kannibalistisch zijn. Ik ga dit ook weer doen, kinderen vinden ze lekker, de kippen, ik wel aardig,maar zit meer tussen de oren.
 5. Simurgh

  Buiten wc.

  Ziet er mooi uit, maar hoe maak je dat?
 6. Dit zijn leuke dingen in eens te maken, maar zie het als kennis opdoen om in te zetten als last resort. Dit filtert nooit zo goed als de filters vandaag de dag. Desondanks leerzaam en leuk! Veel plezier!
 7. Net toevallig de laatste stammetjes neergezet, die zijn geënt met shi take. De rest met oesterzwammen, daar heb ik al een oogst van gehad van ruim twee kilo en had nog niet alles geplukt toen. Die stammen waren deze zomer geent.
 8. Mooi filter, maar 250 liter filteren en dan 25 dollar voor een nieuwe cartridge. Dat zijn dat is 10 cent per liter... Das best duur. De houdbaarheid van 10 jaar in vacuüm verpakking suggereert iets van een reagerende component. Toch zie ik ook dat een open cartridge mits droog 3 jaar houdbaar is. Voor zware metalen kan het handig zijn inderdaad, maar de vraag is of alles er uit gaat. Je ziet deze claim vaak terug: dit filter x, filtert ook zware metalen en chemicaliën! Maar er wordt gezwegen over of dat alles is of maar een deel, of het blijkt dat het enkel goed werkt als je een langzame doorloop tijd gebruikt dan het maximale wat de feitelijke gebruiksmodes is. Er zitten best wat haken en ogen aan. Maar mits hij echt alles filtert dan is het interessant. Probleem is de onafhankelijke testen vinden ...
 9. We eten giga veel rottende dingen. Met liefde en lekker ;biertje? Ik heb een boek van meneer wateetons, over rot, mega leuk (vind ik dan) heel praktisch en een aanvulling voor je prepper bieb!
 10. Dat is zeker mindere kwaliteit, al moet ik eerlijk zijn dat ik al jaren dezelfde rugzak heb van mil-tec die al een verschillende andere tassen overleefd heeft waaronder een nordface. En dat is het met mil-tec, de kwaliteit is wisselend helaas.
 11. Om onze overheid raad aan om een noodpakket te hebben. Als iedereen zo braaf burgerlijk zou zijn, dan zijn we zou miljarden preppers rijker in de wereld. Gelukkig worden mensen steeds kritischer op wat we voorgeschoteld krijgen. Jammer dat dat ook geldt voor de goede boodschappen [emoji6] Wel leuk inderdaad om de inhoud te vergelijken!
 12. Simurgh

  Kippen

  Ah wat balen zeg, maar lijkt op een marter ofzo die drinken het bloed alleen als ik het me goed herinner, die gaan niet met het vlees aan de haal. Soms wel de kop opgegeten. Het vervelende is dat die door hele kleine openingen kunnen
 13. Je houdt jezelf wel lekker bezig, ben benieuwd hoor en ja belachelijk zo'n baas [emoji85]
 14. Voor alleen de vrijdag, je bent toch ook een harde werker... Deel je foto's?
 15. Dank voor de adviezen... Kan zo een andere plek voor de planten vinden dus wellicht het gedoe vermijden dan maar.
 16. 5 dingen die ik wil : O prep gerelateerd, dat is lastiger. Ik heb veel op orde, maar wat grond zou leuk zijn al weet ik boei hoe nuttig dat is als ik daar niet ook zou wonen. Een vakantiehuis dan? Haha het wordt een soort dromen voor mijn gevoel. Hetgeen ik echt zou willen is een veilige wereld voor iedereen (al is dat wellicht helemaal een waan idee)
 17. Simurgh

  Winter tuin

  Wat heerlijk om jullie kennis tot mijn beschikking te hebben, ik heb dit zo gemist [emoji7]
 18. Simurgh

  Winter tuin

  Bedankt voor alle tips, inderdaad harde klei hier, dus spitten als een malle[emoji17] Nog 3 kipjes, de tuin is veel kleiner dan ik had. Ik ga hard werken met de spitvork en wat mest, verder wacht ik de winter af denk ik want de bomen die ik wil staan er al.
 19. Het is vooralsnog ff een fantasie want inderdaad de centjes moeten ervoor zijn. Maar de cursus was in elk geval heel erg leuk om te doen!
 20. Simurgh

  Winter tuin

  Door de verhuizing heb ik een nieuwe tuin en wat ik elke winter toch wel merk is hoe kaal alles dan is. Nu hier zoveel steen in ligt valt dat helemaal op. Nu heb ik al heel veel straat in grond veranderd afgelopen seizoen, eetbaar hek met oesterzwammen(zie oogst foto, ruim en kilo), fruit aangeplant in de vorm van klimmers tegen de schutting en 2 bomen, 3 vierkante meter bakken met etages voor kruiden etc. Een nog een groter deel voor volle grond teelt voor volgend jaar. Maar nu is het zo kaal en desolaat, wat doen jullie met de tuin in de winter. Nu snap ik dat geduld er voor zorgt dat ik straks grotere permanente struiken heb etc, maar bijvoorbeeld de kale grond om in te tellen. Die jullie dat nog iets mee? Groenbemesters planten , afdekken, bemesten, geen idee? Jullie wel?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...