Ga naar inhoud

Simurgh

Admin
 • Aantal items

  2446
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  20

Alles dat geplaatst werd door Simurgh

 1. Ach het is maar een labeltje... Maar klinkt alsof hij er goed over heeft nagedacht, is dat niet het belangrijkste?
 2. Zou dat ook een reden kunnen zijn voor de plotselinge terugval die zo vaak gesignaleerd wordt? En ben je dan toch niet meer besmettelijk? En nogmaals, hoe veilig is nou toch het advies om na 24u klachtenvrij weer tussen de mensen te komen? Maar aanleiding daarvan: @Simurgh hoe gaat het ondertussen met jou??? Na al deze tijd elke dag buiten adem te zijn geweest, moe van een trap op lopen en balen van de vier muren nu nog enkel een kuchje. Dus hopelijk er bijna overheen.
 3. UMCG op de vingers getikt. Moet in het gareel... Bron: NOS liveblog Vanmorgen ook al uitgebreid artikel in VK dat er echt heus wel een tekort aan tests is. Door Maarten Keulemans die vorige week ook het RIVM beleid mocht toelichten, in de krant direct na afloop vd speech van Rutte. Belachelijk dit, hier kan ik me echt boos kan maken!
 4. Ik ben blij eigenlijk. Het is ontwikkeld in de periode dat ik even niet onder de mensen moest zijn, ik had mijn twijfels gedeeld met mijn werkgever over vandaag werken dus was thuis gebleven om aan te kijken. Kortom, zeker omdat ik niet zo overtuigd ben dat je niet besmettelijk bent zolang je asymptomatisch bent, blij dat ik niet allemaal mensen potentieel besmet heb. Ik zie zo'n honderd a tweehonderd mensen per dag, dat had ik heel erg gevonden. Voor mijzelf, de benauwdheid maakt dat ik me oud voel, alles kost zoveel energie, maar verder opgewekt. Ondanks de hoofdpijn nog grapjes en scherp, dat vind ik belangrijk. Lief dat je het vraagt!
 5. Vanochtend met mijn huisarts vastgesteld dat ik hoogstwaarschijnlijk corona heb. In vrijwillige /niet gecontroleerde quarantaine en na 24 uur symptoom vrij mag ik weer onder de mensen. Maar er wordt niet getest, dus wat zeggen de cijfers nou helemaal. De dokter zegt van wel, maar rivm/overheid van niet dus ik tel niet mee in de cijfers. Pas als mijn klachten zo erg worden dat ik opgenomen moet worden zal ik getest worden....en ik ben echt niet de enige op dit moment. Kortom wat zeggen de cijfers nu echt mensen, echt niets!!! Het is net als alle andere cijfers, groei, werkloosheid etc het wordt zo berekend /uitgelegd dat er niets aan de hand is.
 6. Ik zie de headline al : Prepperz massaal besmet met corona! Na een grote bijeenkomst blijkt nu dat het virus flink heeft huisgehouden onder de best voorbereide mede mens. Blah blah blah... Zo zie je maar, hamsteren slaat nergens op, volg je overheid.
 7. Als je nog iets kunt kopen, er is inmiddels een verschil onstaan tussen de vraag en het aanbod dat nog niet in de prijs zit. Je kunt namelijk nauwelijks nog iets kopen (online in elk geval) Succes met zoeken en deel graag als het ergens nog kan [emoji6]
 8. Dit lijkt me echt een heel dom plan... Ik zie mijn buurman nog niet mijn strot door snijden om mij te redden [emoji85]
 9. Dat zou wel transparant en een eerlijke keuze zijn dan. (nog even los van inkomensongelijheid etc, al een stap voorwaarts in transparantie).
 10. Geen haast, succes met alles. De voorraden gaan ook nergens heen voor als nog [emoji6]
 11. Bp is erg geïnformeerd gebleken nu en in het verleden, dus ik ben nog altijd benieuwd of hij hier meer licht op kan schijnen.
 12. Wauw, het raakt me enorm, dacht echt dat niemand het überhaupt gelezen had! Toevallig had ik vandaag weer wat van de prepshop ontvangen om af te geven. De situatie aan de frontlinie is dramatisch! Als mensen het kunnen missen breng het langs aub. @Bunkerprepper wanneer gaat de overheid die grote voorraden eindelijk aanspreken? Wat is daarvoor nodig?
 13. Echt heel privacygevoelloos dat je dit nu aan iedereen laat weten... Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
 14. Dan moeten we het nu hebben uiteraard over pandemic, aan jou en je medespelers de taak om de pandemie in de wereld te stoppen! Moeilijk, uitdagend, lijkt soms te gaan lukken om hopeloos te verliezen! Echt leuk en uitdagend en toepasselijk nu [emoji6] Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
 15. Vragen mag toch gewoon, BP verwijst er tenslotte zelf naar, er was niets vervelends aan zijn vraag. Laten we behulpzaam blijven naar elkaar, het is al spannend genoeg deze dagen [emoji8]
 16. Is er toevallig inhoudelijk meer gezegt, ben erg benieuwd. Mijn eerste vraag is eigenlijk vooral, we weten nog nauwelijks echt iets over covid19, is kun je dan de interactie met andere ziekten voorspellen? Pfeiffer is ook echt balen, 2x gehad, niet leuk, beterschap!
 17. Even sarcastische modus hoor(niet aan jou gericht dus [emoji8]) ; prachtig en lovenswaardig initiatief die reserves, maar de praktijken hebben het nu nodig! Als ze die reserves niet nu aanspreken wanneer dan wel? Als alle hulpverleners ziek thuis zitten? Dat zou toch helemaal een blamage zijn als blijkt dat het er allemaal wel is maar niet gebruikt wordt... Ik geloof je zo dat dat er is, maar what the hell are they waiting for? Ze waren zo dankbaar voor de alcohol als een verslaafde tijdens de drooglegging... De nood is nu en als de overheid het niet doet kan ik nu wel weer met de vinger wijzen dat ze het beschikbaar moeten stellen, maar ik kan het ook doen! Geen woorden maar daden! (nee geen voetbal fan [emoji6])
 18. Beste allemaal, We hebben allen onze buik vol van de ondermaatse maatregelen die onze overheid neemt in deze uitbraak. Naast de ongelofelijke taak om de uitbraak te monitoren waar veel van ons heel druk mee zijn vroeg ik me af wat kunnen we doen. Ik had het volgende idee. Veel van ons hebben dit aan zien komen en al maanden /weken geleden maskers, desinfectiemiddel, handschoenen etc aangeschaft. In mijn ogen zijn deze spullen voor ons inmiddels nutteloos, als straks misschien wel 80 procent het virus heeft dan ontkom je er niet aan dat je er uiteindelijk aan blootgesteld wordt. Je kunt niet eindeloos in je huis blijven zitten en je uit de maatschappij onttrekken. Wat een grotere dreiging aan het worden is. Een gigantische klap die voor veel slachtoffers zal zorgen, is als onze hulpverleners uitvallen. Als de zorg met zijn pootjes omhoog gaat, is de ellende niet te overzien. Ik wil iedereen dan ook vragen te kijken naar zijn voorraad persoonlijke beschermingsmiddelen en je af te vragen of je deze echt denkt te gaan gebruiken. Of dat je deze misschien geheel of gedeeltelijk zou kunnen schenken aan jouw huisartsenpraktijk. Er is niets meer te bestellen en het raakt snel op nu. Bij mijn praktijk waren ze aan de laatste fles desinfectiemiddel begonnen bijvoorbeeld. Een uur later heb ik ze gebracht wat ik nog had. Ik heb met@Luke van de Prepshop gesproken en hij heeft aangegeven de middelen die hij nog kan vinden apart te gaan houden voor aanvragen van hulpverleners. Samen kunnen we de wereld aan en kunnen we een verschil maken! Doe je ook mee?
 19. Dat is jammer, dat is geen optie dan inderdaad. Heb je een kruip kelder? Daar bewaren in afgesloten doos. Soort mega vershouddoos in een geïmproviseerde koelkast. Dan houd je de kaas koel en vrij van vocht en ongedierte.
 20. Ik heb ooit een hele jonge kaas gekocht. Hier hebben we een punt uit gesneden en daarna om en om een punt vanaf gesneden. Toen ik hem kocht was hij komt, na 3 maanden was hij op en was oud. Gelukkig liefhebbers in huis elke variant. Weet bewaarde hem in de meterkast, dus donker, frisser van in de huiskamer maar niet mega koud.
 21. Fijn dat de mensen nog positief zijn, of is het laconiek net als hier in Nederland? Fijne reis en hopelijk in blijvende gezondheid. Maar laten we eerlijk zijn, het is daar en hier, voor corona maakt je locatie niet meer uit denk ik.
 22. Simurgh

  Meelwormen

  Ja, ik hou van deze diy posts, dankjewel. Ik heb het eerder ook gedaan, maar in een enkele bak, dat was zoveel werk met uitzoeken omdat ze kannibalistisch zijn. Ik ga dit ook weer doen, kinderen vinden ze lekker, de kippen, ik wel aardig,maar zit meer tussen de oren.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...