Ga naar inhoud

Charlie

Lid
 • Aantal items

  2815
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  27

Alles dat geplaatst werd door Charlie

 1. Heftig verhaal, @Rijstprepper Heel veel sterkte. Aan allen, misschien al bekend, maar toch: Onderteken de petitie om meer tests af te dwingen. Al is het alleen maar om ze te laten weten dat we het er niet mee eens zijn. https://www.testentestentesten.nl/
 2. Dat ben ik ook al teggen gekomen. Net als het berucht dat er twee succesvolle dubbele long transplantaties zijn verricht in China. Long transplantatie wordt big bussiness.
 3. Het is waarschijnlijk de ambtelijke, logge molen die nog wat na ijlt.
 4. Hé Bunker, Kun je wat meer over die vertrouwelijke onderdelen vertellen of komt dat nog?
 5. Ik begrijp het als het RIVM het virus gedoceerd wil binnen laten komen. Met het idee dat er toch niet onderuit te komen is. Maar hun handelswijze lijkt dat niet te bewerkstelligen. Integendeel.
 6. In China duurt het nu al 3 maanden en ik vraag me af of ze daar hun piek al bereikt hebben. Dus 4 weken lijkt mij wat kort, of ze moeten bedoelen dat over 4 weken heel Nederland besmet is. Dan hebben we wel een piek, ja.
 7. Dat is inderdaad verwonderlijk. Ebola verschilt echter op een paar punten. 1. Het is niet a-symptomatisch besmettelijk 2. Je wordt er zo ziek van dat je niet meer de straat op kan en dan ga je dood. Ebola is daardoor makkelijker in te dammen. Bij Covid19 heb je een incubatietijd van een dag of 14, waarin je steeds besmettelijker wordt. Als je milde klachten hebt, kun je door blijven lopen en de wereld aan besmettingen veroorzaken.
 8. En wat had Rutte ons te vertellen? Schudt geen handen meer en zieke Brabanders moeten thuisblijven. Dat had hij afgelopen vrijdag ook wel kunnen vertellen! Vervolgens schudt hij van Dissel de hand. Wat een afgang. Prutser.
 9. Goed punt Loreen, Zonder dat ik het artikel gelezen heb, snijdt die redenering wel hout. Aan de andere kant, er werken ongeveer een miljoen Chinezen in Afrika, waaronder een mijnbedrijf in Zambia met hoofdkantoor in Wuhan. Afrikanen mogen dan geen globetrotters zijn, hun continent wordt daarentegen wel heel veel bezocht. De grote steden in Afrika zijn echt ook gigadruk, dus corona kan daar niet uitblijven. Voor India geldt hetzelfde, nog weinig besmettingen, maar met de potentie van een mega uitbraak.
 10. Dat optimisme had ik al niet. Bij hogere temperaturen zal het virus mogelijk buiten het lichaam, op harde oppervlakten, minder lang overleven, maar de besmettelijkheid via druppeltjes in de lucht blijft gelijk natuurlijk. Wel bestaat de kans dat mensen er iets minder bevattelijk voor worden, aangezien je immuunsysteem beter functioneert als je op temperatuur bent, dan wanneer je iets kouder bent. Je wordt niet ziek van de tocht waarin je zit, maar je wordt ziek omdat tocht je lichaam afkoelt, waardoor je bevattelijker bent voor een virus. Zo is mij geleerd.
 11. Ik wacht op instructies van tinnegoed en zal zien waar ik me kan onzetten
 12. Ook Egypte stond lange tijd op 1 of 2. Maar het blijkt, zodra je gaat testen, komen de getallen bovendrijven, net als in Breda. Hier nog een link naar twitter waar ene Dr. Richard Hatchet aan het woord komt. Hij is al 20 jaar viroloog en hij heeft zich nog nooit zo'n zorgen gemaakt om een virus als nu over covid19.
 13. Afrika lijkt tot op heden redelijk ontzien te worden. Er zijn vermoedens dat het te maken heeft met het klimaat daar of zelfs met genetische oorzaken. Maar het kan ook zijn dat men daar zo achter loopt in de gezondheidszorg, dat het ongemerkt om zich heen slaat. Als je niet test, weet je ook niets. In ieder geval zijn er in Egypte nu 55 patiënten gemeld, dus ook daar is het hek van de dam.
 14. Het hele corona verhaal gaat een grote impact hebben op de wereld economie. Een recessie, zo niet een crisis, zal zeer waarschijnlijk het gevolg zijn. Dus ik verwacht wel dat de huizenmarkt in elkaar zal donderen. Ik zou nog even wachten met de aankoop van een huis, maar ook ik heb de wijsheid niet in pacht. Voor hetzelfde geld gaat het hele monetaire systeem op z'n gat, en wat dat voor gevolgen heeft, ik weet het niet.
 15. Daar sluit ik mij volledig bij aan. Het is sowieso een interessant draadje dat ik te lang genegeerd heb.
 16. Mooi werk Finc, Wij kunnen inmiddels wel een buurtsupermarkt beginnen. Doen we niet, maar het kan.
 17. Op Zerohedge het volgende bericht. Mensen die genezen zijn van Covid19, kunnen opnieuw besmet raken en sommige van hen krijgen acute hartproblemen, waarschijnlijk door de medicatie die ze er bovenop hielp. Bizar! Oh, ik zie dat OBL Rien deze al gepost heeft.
 18. Is goed mogelijk. Toch vind ik Europa vrij laks vwb het virus, vooral gegeven het feit dat Covid a-symptomatisch overdraagbaar is. Verder zal het virus in Afrika exploderen, aangezien ze daar helemaal geen middelen hebben om het te bevestigen. Tegen de tijd dat er werkelijk bevestigde gevallen bekend worden, zal het al over het halve continent verspreidt zijn. Maar goed, misschien heb je gelijk en loopt het allemaal zo'n vaart niet.
 19. Ik heb de coronavirus prediction tool gedownload. Als ik daar de volgende cijfers invoer: Wereldbevolking 7.5 miljard, start pandemie 1 dec 2019, infection rate 2,1%, incubatietijd 10 dagen, mortality rate 2,1%...dan duurt de pandemie tot half december 2020, raken 7,2 miljard mensen besmet en overlijden er 232 miljoen. De piek ligt dan in oktober. Als de R0 op 3,77 ligt, wat weer een andere studie uitwijst, met een mortality rate van 3,06%, dan hebben we de piek half mei, totaal aantal besmettingen eind oktober 7,2 miljard, aantal doden 304 miljoen. Tweede studie: Largest study to date from China CDC of first 4021 laboratory confirmed cases w/ #2019nCoV #COVID19 from 30 provinces R0 ~3.77 (95% CI 3.51-4.05) Case fatality rates (CFR) ~3.06% with significant gender difference - Male 4.45% - Female 1.25% https://t.co/vSVYwXnc9P https://t.co/e0aR9IkNEa In de tool kun je ook een percentage invoeren voor de mortality complicator, dwz dat genezing bemoeilijkt wordt door gebrek aan medicijnen, verplegend personeel, beschermende kleding etc. Voor je daar 10% voor in, dan stijgt het dodental naar 953 miljoen, bij 25% stijgt dat naar 1,9 miljard!
 20. New: Los Alamos National Laboratory #CoronaVirus study R0 = 4.7 to 6.6 Epidemic early rate of doubling was 2.4 days https://t.co/ooFtyjXBNu #cdnpoli #corona #CoronaVirusCanada #china #coronaviruschina Met R0 van 4 is het virus al niet meer te beheersen.
 21. Laten we het hopen, maar vergeet niet dat tot 2 weken kan duren voor iemand ziek wordt. Hier nog een goed artikel in de NY Times. LINK
 22. Ik denk dat het een kwestie van tijd zal blijken, voordat het eerste niet-aziatische slachtoffer valt. Vergeet niet dat 98% van de zieken ook aziaten zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...