Ga naar inhoud

TyrionLannister

Lid
 • Aantal items

  1707
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  9

Alles dat geplaatst werd door TyrionLannister

 1. Blauwe brieven en CJIB negeren. Doe dat nou niet gast. Die lui weten je altijd te vinden. Voor je 't weet heb je een ton schuld en gaan ze je gijzelen. Een vrij leven is alleen mogelijk als je niks bezit en dakloos bent of als je genoeg hebt om van te leven maar wel "Render to Caesar the things that are Caesar's" anders ben je gauw in de penarie.
 2. Toch wel grappig om een oude draad die je bijna 8 jaar geleden startte weer actief te zien worden. 😊
 3. Portofoons zijn handig als je mensen in de buurt kent waarmee je kan communiceren. Nou zit iedereen die ik ken ver uit mijn buurt. Dus voor mij heeft het geen zin. Kan net zo goed rooksignalen maken.
 4. Ik heb gelezen dat voor geen enkel coronavirus een vaccin is gevonden, ook niet voor SARS (voorloper van het huidige virus) en MERS. Maar dat hoeft geen probleem te zijn want we krijgen op den duur vanzelf immuniteit. Dat moet wel anders was de mensheid al heel lang geleden uitgeroeid. Tijdense de Justiniaanse plaag en de Zwarte Dood bestonden er immers ook geen vaccins, die zijn pas vele eeuwen later uitgevonden. Er bestond helemaal geen medische wetenschap in die tijden. Het enige wat men wist dat hielp was zieke mensen afzonderen van gezonde mensen. Daar heeft het woord quarantaine zijn oorsprong in, de veertig (quaranta in het Italiaans) dagen waarin schepen uit landen waar de pest was uitgebroken in de havens moesten liggen van de Italiaanse stadsstaten, voordat men mocht aanmeren.
 5. Ik had begrepen dat mensen in de zorg kapjes dragen om te voorkomen dat zij de patienten besmetten. Als je echt beschermd wil worden moet je een hazmat pak dragen met gelaatsmasker die een eigen zuurstofvoorziening heeft. Maar dat kost veel geld en het is moeilijk om daarin te werken. Je ziet dan ook dat betrekkelijk veel COVID-19 IC-medewerkers het virus oppikken waarvan een deel overlijdt. Het kan geruststellend werken om een mondkapje te dragen maar echte veiligheid biedt het niet. Dat je in Azië zoveel mensen er mee rond ziet lopen heeft meer te maken met de slechte luchtkwaliteit in sommige landen daar. Daar helpen ze wel voor. Net zoals als je gaat boren of breken en er komt veel stof vrij het aanraadzaam is om er eentje te dragen zodat je de stof niet in je longen krijgt.
 6. Het eerste. Ik denk niet dat ze nuttig zijn voor zorginstanties.
 7. Ik heb ze maar weggeflikkerd. Als je ermee rondloopt reageren mensen vijandig of ze lachen je je in je bek uit. Je kan beter niet te veel opvallen in de meute.
 8. Ik ben als kind gevaccineerd tegen polio, waterpokken (die heb ik nog eens gehad, kreeg je van die rode bultjes op je gezicht van) en de bof. Nooit ook maar enige last gehad daarvan. Latere generaties kregen die vaccins niet omdat die ziekten toen al waren uitgeroeid (hoewel?). Dus ja. Mits het goed getest is. Dat is ook de reden dat het nog een lange tijd duurt voordat er een vaccin komt. Wellicht is er tegen die tijd allang een asymptomatische mutatie geweest die iedereen weer beter maakt. Want ook voordat er vaccins bestonden waren er virusuitbraken. En die hebben niet de gehele mensheid uitgeroeid.
 9. Op Engelstalige sites zeggen ze dat je een N95 masker nodig hebt, want die bieden de beste bescherming. Maar die vind je niet op Nederlandse websites.
 10. Ik kwam deze tegen in mijn voorraadkast, heb ze jaren geleden aangeschaft voor een klus maar nooit gebruikt. Op de ene links staat niks, de andere rechts die in het zakje zit heeft op de kartonnen kaart waar het vast aan geniet zit staan dat het verspreiden van bacteriën voorkomt. Nou is dat natuurlijk niet hetzelfde als virussen (die zijn toch kleiner?) maar helpt wellicht.
 11. Tenzij ze de zorgmedewerkers vervangen door klonen van Inspector Gadget lijkt me dit nogal onmogelijk.
 12. Interessante discussie over de toekomstige nasleep van de coronacrisis:
 13. Dit is natuurlijk buiten de topic van deze draad. En de vorige twee posts ook.
 14. In Zuid-Korea hebben ze wel zoveel mogelijk mensen getest. Als het daar kan waarom dan niet hier?
 15. Testen is research toch? Dit is zo'n standaard disclaimer lijkt me. Dat men het niet door het kattenvoer mengt om de kat te beschermen tegen corona. Net zoals er in de handleiding van je magnetron staat dat je niet je hond moet drogen in de magnetron, want er was wel eens een idioot die dat deed en toen de magnetronfabrikant aanklaagde.
 16. 107-jarige (!) vrouw overleeft COVID-19 https://www.rijnmond.nl/nieuws/194136/Oudste-vrouw-van-Flakkee-107-overleeft-corona
 17. Een dierenarts kan wel testkits bestellen maar voor onze overheid is dat te moeilijk? ?
 18. Kleurrijk figuur uit het Britse adelijke- en societyleven, runde een groot safaripark in het VK: https://www.theguardian.com/society/2020/apr/05/the-marquess-of-bath-obituary
 19. Gaan ze dan pang pang roepen en hun niet bestaande tanks inzetten? ?
 20. Ik kwam er recent achter dat prepper Survival Ser Joosten die vorige maand nog op PowNed werd geinterviewd een paar dagen geleden is overleden aan kanker. Dan bereid je je op alles voor en sloopt zo'n rotziekte je alsnog. RIP Survival Ser!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...