Ga naar inhoud

jeroen443

Lid
 • Items

  23
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

jeroen443's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

13

Reputatie

 1. jeroen443

  Jerrycan

  Ik sla ook water op in 25 liter jerrycans, zijn 2e hands jerrycans die slechts één keer eerder gebruikt zijn voor gedemineraliseerd water. Mijn schoonvader verkoopt ze voor 3 euro p.s. Zwaar kunststof en geen kraantje, foodgrade kwaliteit. Ik heb er inmiddels een flink aantal van hem overgenomen, ze zijn echt ideaal voor drinkwater. Mochten er mensen geïnteresseerd zijn, hierbij de link naar marktplaats.http://www.marktplaats.nl/a/doe-het-zelf-en-verbouw/overige-doe-het-zelf-en-verbouw/m872091014-jerrycan-jerrycans-25-liter-zeer-goede-kwaliteit.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr Groeten en hele fijne kerstdagen! Jeroen
 2. Hoi Wafels, ik begrijp uw reactie goed, komt ook wel een beetje doordat ik in het topic over geigertellers over de Nukalert begin, terwijl dit apparaatje eigenlijk niet echt een geigerteller is. Een geigerteller meet hoeveel straling een bepaalde bron afgeeft. Hoe duurder de geigerteller, hoe preciezer je de straling kunt meten, erg interessant. Maar wat de Nukalert doet is het meten van straling die je op dat moment oploopt, dus waaraan je staat blootgesteld. Natuurlijk moet de Nukalert daarvoor ook straling meten, maar i.p.v. heel precies aangeven hoeveel straling er aanwezig is, geeft de Nukalert door middel van piepjes weer hoe lang je kunt overleven op de plek waar je je bevind. Bijvoorbeeld: er is een meltdown van een kerncentrale en de Nukalert piept in intervallen van 4 piepjes. Op dat moment sta je bloot aan 0,8 R straling per uur (zie foto). Aangezien bij een dosis straling van 100 R de stralingsziekte optreedt, heb je 5,2 dagen de tijd om aan de stralingsbron te ontkomen. Dat kun je doen door te vluchten, of door in je kelder te gaan zitten onder je bureau met daarbovenop allemaal dozen met boeken, etc. Hoe meer afstand of materie tussen jou en de stralingsbron, hoe minder straling je oploopt. Je zult zien dat het aantal piepjes dan afneemt aangezien minder straling jou bereikt. Als de Nukalert dan nog maar 1 piepje geeft, kun je het al 41 dagen uithouden voordat je 100 R hebt opgelopen. Vooral in het geval van 'fallout' in de straten rondom je huis kan dat erg nuttig zijn. De halfwaarde van veel radioactieve stoffen maakt dat je na ongeveer 14 dagen je kelder al weer voor langere tijd kunt verlaten, de straling van de fallout is dan al redelijk afgenomen, maar dat moet je dan wel kunnen meten natuurlijk. En waar kun je dat mee doen? Juist, de Nukalert Het apparaatje is totaal anders dan gewone geigertellers. I.p.v. allerlei elektronika die gevoelig is voor EM pulsen, is de Nukalert voorzien van een speciaal ontwikkelde photosensor (licht), gekoppeld aan een scintillator (een materiaal dat bij bestraling (Gamma of Roentgen) lichtflitsen uitzendt (fluorescentie)). Deze zijn niet gevoelig voor EM pulsen, dit is ook getest op 25 juni 2003 door de Naval Air Warfare Center. Uit de test is gebleken dat de Nukalert voldoet aan militaire standaarden (MIL-STD 461D en MIL-STD RS105). Het andere grote voordeel is dat deze manier van meten veel energiezuiniger is, de batterij gaat 10 jaar mee. Hopelijk is het iets duidelijker zo. Groeten, Jeroen.
 3. Juist! Jij snapt het helemaal. Geen dank en succes met het preppen!
 4. Tja, dat probleem ken ik, heb de mijne ook uit de VS, inderdaad 150 euro betaald
 5. De verkrijgbaarheid is nog wel een probleem, misschien kan er collectief iets geregeld worden hier op het forum? Ik heb de mijne gewoon op eBay besteld, uit een US eBay shop. Heb ook bij meerdere US eBay shops Radstickers en 'Potassium Idodide' pillen besteld. Allemaal keurig en snel geleverd. Prima te doen, maar de Nukalert is wel aan de prijs, dat geef ik toe. Maar ja, als het je leven kan redden.... 5R loop je in het dagelijkse leven niet heel makkelijk op, maar in een SHTF situatie mogelijk wel (meltdown, dirty bomb, nucleair conflict tussen landen, etc).
 6. Hallo Wafels, Het is een andere manier van meten en hij meet wel degelijk Gamma straling. De schaalverdeling in `Rad R-hr` gaat over de dosis straling die je lichaam op dat moment absorbeert. Dat is het allerbelangrijkste om te weten, door te vluchten van de stralingsbron of je ´in te graven´ kun je je leven redden. Als je kunt meten hoeveel de straling daarna is afgenomen tenminste. Straling is cumulatief en blijft dus in je lichaam. Heb je vorig jaar 5 R straling geabsobeert en gisteren weer 5 R, heb je dus aan 10 R straling blootgestaan. 100 R is dodelijk. Met de Nukalert i.c.m. Radstickers kun je dit meten. Met andere geigertellers niet. Deze zijn misschien nauwkeuriger om te meten hoeveel mSievert je lichtgevende horloge uitstraalt, maar dat is voor mij niet echt interessant. Ik heb me zeer goed verdiept in de materie en mijns inziens is de Nukalert de enige geigerteller die nuttig is voor een prepper. Je kunt hem immers altijd bij je dragen. Hij is EMP proof. Batterij gaat 10 jaar mee. En zo zijn er nog veel meer redenen te bedenken. Steeds meer (amerikaanse) overheidsinstanties gebruiken de Nukalert. Ik kan niet goed begrijpen waarom er mensen zijn die de Nukalert in twijfel trekken. Het is jammer, want hiermee worden mensen ontmoedigd om hier ook eens naar te kijken en dat kan wel eens levens gaan kosten. Hopelijk komt het nooit zo ver, maar denken ´dat gaat wel heel erg ver´ is echt struisvogelmentaliteit. Steeds meer (instabiele) landen hebben nucleaire wapens en vergeet niet het toenemend natuurgeweld i.c.m. (verouderde) kerncentrales.. Mocht er op het forum een expert op gebied van straling aanwezig zijn, graag uw oordeel over de Nukalert. Na maanden van research ben ik echt overtuigd van zijn nut. En uiteraard heb ik hem zelf ook aan de sleutelbos... Gr, Jeroen.
 7. Ben ik het niet mee eens. Cruciaal voor een geiger teller is het kunnen meten hoeveel straling er op dat moment is en hoeveel minder het is geworden nu je in je kelder zit. Is het nog te veel, kun je onder een tafel gaan zitten met daarbovenop dozen met boeken o.i.d. Hoe meer massa en/of afstand tussen jou en de stralingsbron (bv. Fallout in de straten rondom je woning) hoe veiliger het is. Je overlevingskansen nemen daardoor enorm toe. Maar je moet wel kunnen meten of je inmiddels op veilige afstand bent of diep genoeg in de kelder bent gekropen. Dan kan alleen met de Nukalert, niet met bovengenoemde meters. Daarnaast is de Nukalert klein (altijd bij je aan je sleutelbos), zeer accuraat(dmv piepjes geeft hij aan hoeveel tijd je nog hebt voordat je 'gaar' bent, hoe beter je genomen maatregelen zijn, hoe minder vaak hij piept - schaalverdeling piepjes / tijd staat op de Nukalert geprint), gaat de batterij minimaal tien jaar mee, is ie EMP proof, etc. etc. Voor mij is dit een veel betere beveiliging tegen straling dan alle dure (en dus grote) meters bij elkaar. Maar wel een heel leuk ding om erbij te hebben dat Russische apparaatje...
 8. Jazeker, al enige tijd in bezit, super blij mee. Ook een aantal Radstickers op verschillende plekken geplakt. Echt een aanrader.
 9. Hallo medeleden, Ik heb al een paar keer eerder dit onderwerp aangetipt. Volgens mij zou iedere prepper in het bezit moeten zijn van een Nukalert. Hier een eerdere post van mij: link. Ik heb er al meer over geroepen, zoek maar eens op het woord 'Nukalert' op het forum. Gr, Jeroen.
 10. Hoi Zanshin, Bedankt voor je antwoord, maar mijn vraag is echt anders. Wat koop je nog snel even in de supermarkt in de wetenschap dat dit waarschijnlijk voorlopig je laatste trip zou kunnen zijn. Dus ook al heb je je voorraadkasten al helemaal volgeprept. Hoe meer hoe beter... Als de vraag breder zou zijn, zou ik vragen wat je nog snel zou aanschaffen als de situatie langzaamaan dreigend wordt / is geworden. Dan zou het ook benzine / diesel kunnen zijn of nog snel 4 m3 brandhout ;-). Maar ik bedoel dus een situatie waarin je elk moment naar je Bug In zal moeten gaan en je waarschijnlijk geen tijd hebt om langs allerlei boeren te rijden om overal 40kilo spullen op te halen, ik zou het er tenminste niet op willen gokken, zou in zo'n geval zo snel mogelijk naar mijn Bug In willen gaan. Maar nog wel even snel naar de supermarkt als het kan. Wij preppers weten immers toch als eerste dat er iets aan het misgaan is, toch? Wij volgen immers de laatste ontwikkelingen op sites als preppers.nl! En wij zijn waarschijnlijk de eerste groep mensen die ook echt in actie komen. Zou je dus net voor de zombies de buit binnen kunnen hebben. Of is er dan toch een betere plek (die je normaal gesproken wel dichtbij huis vind en) die betere opties biedt om nog even snel een laatste slag te slaan?
 11. Waar ik met mijn vraag heen wil is een goed beeld krijgen van wat ik het beste nog snel kan meegrijpen. Ik wil ervoor waken dat ik straks in de supermarkt sta, met zeer grote haast, en dan nog moet gaan nadenken over wat ik zal grijpen, daar is geen tijd voor. Waarschijnlijk pak ik op dat moment dan dingen die ik helemaal niet per se nodig heb, maar die het eerst in mijn vizier kwamen. Daarom wil ik van tevoren al een soort van lijstje in mijn hoofd hebben van dingen die op dat moment het meest nuttig zijn. Want anders zie ik mezelf al met de kar: Misschien toch alle blikken soep uit de stelling? Ja, daar ga ik heen. Maar zijn gehaktballen / knakworsten niet beter? Nee wacht, toiletpapier. Nee, toch terug naar de groenten in blik, zo veel mogelijk sperziebonen. Ondertussen passeer je de blikjes met poedermelk en de broodbeleg afdeling. Shit, toch hiermee de kar maar volgooien? Help! Wat moet ik nu pakken? Ik ga toch voor de soep, terug dus. Shit, te laat. Probleem is geëscaleerd, we moeten allemaal onmiddelijk de winkel verlaten zonder spullen nog mee te kunnen nemen. En dat is het gunstige scenario... De winkel niet meer kunnen verlaten is een ander. Lijkt leuk, opgesloten in een supermarkt (bier zat!), maar niet naar huis kunnen, naar je familie, is niet waar ik voor prep. Het probleem is te vermijden, door gewoon niet extra te shoppen, heeft een senior prepper waarschijnlijk ook niet per se nodig. Maar toch, als je toch nog even snel je voorraad voor nog een maand kunt uitbreiden en het kan nog. Niet doen zou een gemiste kans zijn...
 12. Beste medeleden, Stel dat je geconfronteerd wordt met een acute dreiging (bijv. economisch, rellen, conflict met buurland of helemaal iets anders) waardoor de kans zeer aannemelijk is dat het in de komende uren helemaal mis kan gaan. En stel dat je helemaal up-to-date bent met preppen en je voorraad dus helemaal op peil is. Zou je dan toch nog snel met je laatste euro's die je nog thuis hebt liggen de supermarkt induiken om toch nog een extra ronde voorraad in te slaan? Als de tijd en situatie het toelaat, zou ik dat wel doen. Maar op zo'n moment heb je natuurlijk geen uren de tijd om rustig van gangpad naar gangpad te lopen om een gevarieerde samenstelling van boodschappen in de kar te doen. Mijn vraag is: hebben jullie daar al eens over nagedacht. Dus, ook al heb je niet per se meer iets nodig, te veel voorraad is natuurlijk nooit erg, helemaal niet als je een Bug In gaat doen. Waar zouden jullie dan voor gaan, wetende dat je misschien slechts een paar minuten tijd hebt om te shoppen. 30 pakken koffie? Of alle blikken soep die nog in de stelling staan? Letten jullie dan op voedingswaarde (Kcal)? Of juist lekkere / verse dingen? Wat pak je, wetende dat je slechts tijd hebt om hooguit een paar soorten artikelen te pakken? Jeroen.
 13. Heey Coan, Super goed bezig man! Dit doe ik ook vaak, werkt super. Alleen gebruik ik daarvoor wel een (handmatig) papierpersje. Er blijft na het verbranden wel veel as in de kachel over, meer dan hout. Dus moet je de kachel vaker legen. Maar als er geen hout voorhanden is... Ideaal. Off topic: Medeleden, ik heb eventueel nog papierpersjes over (die ik best door wil verkopen als er belangstelling voor is). Heb er destijds een heel stel gekocht, volgens mij voor zo'n 15 euro per stuk of zo.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...