Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

prepper053

Lid
 • Aantal items

  2215
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door prepper053

 1. Ik wil graag iedereen bedanken die heeft geholpen dit forum tot stand te brengen, het was een ongelooflijke leer ervaring en ik ben jullie daar erg dankbaar voor. Ik wens iedereen het alle beste toe en veel succes met het verdere preppen.
 2. Helaas kan ik hier niet alles plaatsen wat ik al heb gezien en heb gelezen van/over IS en vluchtelingen. Maar als je dit soort dingen gaat wegzetten als "kul" dan heb ik echt zoiets van steek gerust je kop verder in het zand. Jij kan het dan wel ongeloofwaardig vinden, maar meer dan genoeg mensen vinden het wel geloofwaardig, waaronder ikzelf. Preppers, preppen voor genoeg dingen waar de gemiddelde mens nog niet 1 seconde aan hebben gedacht zoals CME's , dijkbreuk, kernramp, treinongelukken met chemicalien , aardbevingen en ga zo maar door. De kans op een CME is veel kleiner dan dat van een ke
 3. Beste Preppers, ik ben even terug omdat ik van mening ben dat deze info behoorlijk belangrijk is. Ik weet dat ik mijzelf niet geliefd heb gemaakt met het feit dat ik "vluchtelingen" als een bedreiging zie. Maar toch wil ik jullie deze info niet laten ontgaan. Afgelopen week werd er in München (Duitsland) een foto genomen van een "vluchteling" die eindelijk Duitsland had bereikt. Hij staat vol blijdschap op de foto en deze werd gedeeld op Twitter. Gelukkig zijn er mensen die dat soort social media in de gaten houd want hij werd herkent van een andere foto die ook op Twitter rondging.
 4. jah sorry hoor, maar dit is een belachelijke reactie in mijn ogen. Ga je me nu vergelijken met Hitler?? Echt te belachelijk voor woorden. Ik heb het niet over het opvangen van vluchtelingen, het recht om te vluchten voor gevaar of wat dan ook. En dan ook nog roepen over bang zijn dat ik mijn welzijn zou verliezen. nou sorry hoor en ik hoop dat ik met mijn reactie niemand beledig als ik zeg haal je kop maar eerst uit je achterste. Ja ik ben bang voor die toestroom van vluchtelingen, maar alleen omdat je niet kan zien wat Europa binnenkomt. Zouden de vluchtelingen netjes via grensposten ko
 5. even een bijstelling van mijn eerste bericht, ik had het over 4200 bootvluchtelingen. Inmiddels staat de teller op bijna 6000. http://www.nu.nl/buitenland/4042821/bijna-6000-bootvluchtelingen-gered-weekend.html en technisch gezien is het weekend nog niet eens om.
 6. Let wel ik heb niets tegen vluchtelingen. Ik vind het een gevaar dat er op dit moment zo en grote instroom is dat men het niet meer kan overzien. Tenslotte worden er regelmatig oproepen gedaan vanuit extremistische groeperingen om aanslagen in Europa en de VS te plegen. En veel van de vluchtelingen die de oversteek wagen komen uit regio's waar deze groeperingen aktief zijn, het feit dat men de extremistische groepen na zoveel jaar nog steeds niet de kop heeft kunnen indrukken heeft er mee te maken dat er schijnbaar toch wel wat draagkracht is in die landen voor deze ideologie. Dus het li
 7. Zoals velen wel hebben gehoord is er veel ophef over de bootvluchtelingen die tegenwoordig steeds vaker de Middellandse Zee over proberen te steken. Een paar jaar geleden was het nog niet zo heel veel maar sinds dat de EU en de VN hebben gezegd dat ze de bootvluchtelingen willen redden en daar meer geld en schepen voor hebben ingezet begint het steeds erger te worden. Eerst waren het bootjes met tientallen vluchtelingen, later werden het boten met enkele honderden vluchtelingen en nu komen er schepen met bijna 1000 vluchtelingen erop. Waarom begin ik mij nu zorgen te maken?? Nou deze vluc
 8. zolang ze niet weer opstaan lijkt het mij nog geen echt groot gevaar, ik vermoed een besmetting van het water of iets dergelijks.
 9. volgens mij heeft pimpernel het forum verlaten, ik zou zeggen weg met dit onderwerp wat toch niemand serieus heeft genomen. Mods kunnen jullie er iets mee doen??
 10. ik heb het een beetje doorgelezen, volgens dat artikel ben ik dus een slechte prepper hahaha maarja het is voor sommige mensen altijd makkelijke op kritiek te hebben op iemand anders zijn plannen dan concreet met verbeterings voorstellen te komen. Waarom ben ik een slechte prepper? Nou ik pas bijna alle 12 strategieen aan tijdens een SHTF.
 11. ik weet niet of iemand het heeft verteld, maar vergeet niet te kijken naar de maximale draagkracht van de hangmatten. Vaak zijn de goedkopere/lichtere niet geschikt voor bepaalde lasten.
 12. voor je gaat oordelen over de schrijfkunsten van een ander, kijk eerst naar je eigen. Het is "aan elkaar" en niet "aanelkaar".
 13. als ik een rijbewijs had dan was ik doorgereden. De kans op een ongeluk is bij iets dergelijk veel groter dan normaal. Hoe vaak zie je niet van die youtube video's van auto's of vrachtwagens die op een file inrijden omdat ze niet opletten. En dan nog, het is een auto met explosieven! Stel ze zouden het hebben gehoord op de radio, dan ga je er toch niet bij staan te kijken?? Elk verstandig mens die gaat toch niet kijken bij iets wat een tikkende tijdbom kan zijn.
 14. Auto met explosieven leidt tot lange files op A27 http://www.nu.nl/algemeen/4024705/auto-met-explosieven-leidt-lange-files-a27.html#onderzoek-op-a27-3 Wat een titel keuze, ik dacht echt even WTF? Auto met explosieven langs de snelweg, alsof die idioten die opeens op de rem gaan staan om te loeren weten dat er explosieven in zitten. Maarja, wat lees je dan: explosieven die waarschijnlijk bedoeld waren voor een plofkraak en toen dacht ik: Jah, want de mensen die in een dikke vette Mercedes rond rijden die gaan plofkraken doen. Zelf zat ik eerder deze scenario te bedenken: Mooie auto
 15. ik kan het eventueel wel door de zorgverzekeraar vergoed krijgen, maar daar zitten wel voorwaarden aan verbonden.
 16. 40 euro?? wauw dat is goedkoop zeg. ik heb al eens geinformeerd, hier kost het 245 euro.
 17. ik spreek uit ervaring als ik zeg dat een dergelijke aanhanger veel meer kan dragen dan 45kg. het is simpelweg een kwestie van de materialen die ervoor gebruikt worden. een standaard kinderaanhanger kan waarschijnlijk inderdaad maximaal 45kg veilig dragen. Maar dit heeft eerder te maken met de veiligheidseisen voor het vervoeren van kinderen en de sterkte van de stoffen die gebruikt worden. Een nylon draad zal tenslotte sneller knappen dan een houten plaat. Btw, ik heb inmiddels ook een bakfiets aangeschaft.
 18. mijn kar is behoorlijk groot omdat ik een paar grote dingen mee neem tijdens een bug out, maar je kan hem zo groot maken als je zelf wilt..
 19. fietskar hoeft niet duur te zijn als je een beetje handig bent. ik heb de mijne voor 40 euro gekocht op marktplaats en er zelf een kist op gebouwd. gaat een flinke lading in hoor. aankoop marktplaats: [ATTACH=CONFIG]17435[/ATTACH] Uiteindelijk resultaat (het project staat stil sinds mijn verhuizing, zolang het maar werkt.) [ATTACH=CONFIG]17436[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]17437[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]17438[/ATTACH]
 20. denk je dat iedereen dergelijke dingen in huis heeft? En waar wil je het kopen als de stroom weg is gevallen? Ga je even naar de winkel die gesloten is vanwege het feit dat de deuren, kassa's, verlichting, koeling en computers niet meer werken? Eventjes naar de pin automaat? alles valt dan uit, zelfs rioolzuivering en de watervoorziening. Bedenk maar eens wat er allemaal in het dagelijks leven op stroom werkt, dan schrik je.
 21. Ik zeg al een hele lange tijd dat onze stroom netwerk erg gevoelig is voor aanvallen. Nu werd mij vaak gezegd: prepper053 je overdrijft, het netwerk ligt niet zo snel plat en dat kan heus niet. En nu lees ik dit vanmorgen: Miljoen huishoudens getroffen door grote stroomstoring Noord-Holland "De stroomstoring ontstond 9.30 uur als gevolg van een technisch mankement in een hoogspanningsstation in Diemen. Daar vonden werkzaamheden plaats." http://www.nu.nl/algemeen/4019972/miljoen-huishoudens-getroffen-grote-stroomstoring-noord-holland.html Wegens een "technisch mankement" za
 22. belachelijk als je het mij vraagt. je moet dus een abonnement hebben, een smartphone of je moet achter de computer zitten om gewaarschuwd te worden voor een mogelijke ramp of aanval. Lijkt mij eerder een kwestie van geld boven men mensenlevens. Niet te vergeten dat het nieuwe systeem ook onderhoud , updates en dergelijke nodig heeft. Niet te vergeten dat er nog genoeg fouten in het NL-alert systeem zitten, bijvoorbeeld dat niet alle gangbare telefoons geschikt zijn voor het systeem en dat in grensstreken nog steeds weleens geen signaal te krijgen is. Als ik een beetje paranoide zou zij
 23. Ik weet niet of iemand het in het nieuws heeft gezien, maar ik in ieder geval niet. Ik zag het zonet op RSOE Alertmap. Waar get het over? Nou, in Polen is er op 06-03-2015 een diefstal geweest. Er zijn daar maar liefst 22 containers met CO-60 (Cobalt-60) gestolen uit een opslag. HAZMAT in Poland on Friday, 20 March, 2015 at 06:29 (06:29 AM) UTC. Description: On the 6th of March 2015 total of 22 containers with Co-60 category 4 and 5 (activity between 40 MBq and 500 MBq on 2015-03-06) radioactive sources were stolen from a storehouse in Poznan. Aggregated activity of the stolen
 24. Weer een beetje jammer dit. Serieus onderwerp door de Communicator en dan krijg je dergelijke reacties. @Communicator: Ziet er beter uit dan de standaard pakken, ook het feit dat je het kan uittrekken zonder hulp maakt de kans op besmettingen ook kleiner. Zouden dergelijke pakken ook voor de particuliere markt gaan komen??
 25. ik had die aktie ook gezien, maar sorry ik heb niet getekend. Waarom niet? Simpelweg de hoeveelheid informatie die ze van mij wilden hebben. Naam, adres, postcode, plaats, geboortedatum en als ze je willen controleren dan moet je een kopie van je ID opsturen. En wat staat daar nog op je IDkaart nummer, je handtekening en je burgerservicenummer..... Noudat is volgens mij al veel te veel. Ik zou bijna zeggen dat je daarmee behoorlijk duidelijk op de regeringsradar komt te staan. De AIVD staat in hun handen te wrijven bij de gedachte van al die gratis afgegeven info van mensen die het nie
×
×
 • Nieuwe aanmaken...