Ga naar inhoud

prepper053

Lid
 • Aantal items

  2215
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door prepper053

 1. Ik wil graag iedereen bedanken die heeft geholpen dit forum tot stand te brengen, het was een ongelooflijke leer ervaring en ik ben jullie daar erg dankbaar voor. Ik wens iedereen het alle beste toe en veel succes met het verdere preppen.
 2. Helaas kan ik hier niet alles plaatsen wat ik al heb gezien en heb gelezen van/over IS en vluchtelingen. Maar als je dit soort dingen gaat wegzetten als "kul" dan heb ik echt zoiets van steek gerust je kop verder in het zand. Jij kan het dan wel ongeloofwaardig vinden, maar meer dan genoeg mensen vinden het wel geloofwaardig, waaronder ikzelf. Preppers, preppen voor genoeg dingen waar de gemiddelde mens nog niet 1 seconde aan hebben gedacht zoals CME's , dijkbreuk, kernramp, treinongelukken met chemicalien , aardbevingen en ga zo maar door. De kans op een CME is veel kleiner dan dat van een kernramp, ga je tegen die preppers ook zeggen dat iets dergelijks ongeloofwaardig is? Nee, toch. Nou er zijn genoeg mensen die ergens wel in geloven. Laat die mensen in hun waarde, als je niets relevant kan zeggen zeg dan gewoon eens een keer niets. Ben weer weg van hier, Loreen heeft in mijn ogen weer eens bewezen dat er niets is veranderd aan bepaalde mensen.
 3. Beste Preppers, ik ben even terug omdat ik van mening ben dat deze info behoorlijk belangrijk is. Ik weet dat ik mijzelf niet geliefd heb gemaakt met het feit dat ik "vluchtelingen" als een bedreiging zie. Maar toch wil ik jullie deze info niet laten ontgaan. Afgelopen week werd er in München (Duitsland) een foto genomen van een "vluchteling" die eindelijk Duitsland had bereikt. Hij staat vol blijdschap op de foto en deze werd gedeeld op Twitter. Gelukkig zijn er mensen die dat soort social media in de gaten houd want hij werd herkent van een andere foto die ook op Twitter rondging. Kijk zelf maar: Ik denk dat de meeste preppers wel dezelfde conclusie trekken als mij. Vandaag kwam treinstation München weer in het nieuws: Station München ontruimd om bomdreiging "Het station van München is zondag ontruimd nadat een explosievenspeurhond begon te blaffen in de buurt van een informatiepunt." http://www.nu.nl/algemeen/4125115/station-munchen-ontruimd-bomdreiging.html Nu is daar geen bom gevonden, maar zoals de meesten wel weten slaan die honden niet aan als er nooit iets heeft gestaan. Dus in een korte tijd is er bewijs gevonden dat IS-Strijders Duitsland zijn binnen gedrongen en is er een aanwijzing dat ook explosieven zijn binnen gesmokkeld.
 4. jah sorry hoor, maar dit is een belachelijke reactie in mijn ogen. Ga je me nu vergelijken met Hitler?? Echt te belachelijk voor woorden. Ik heb het niet over het opvangen van vluchtelingen, het recht om te vluchten voor gevaar of wat dan ook. En dan ook nog roepen over bang zijn dat ik mijn welzijn zou verliezen. nou sorry hoor en ik hoop dat ik met mijn reactie niemand beledig als ik zeg haal je kop maar eerst uit je achterste. Ja ik ben bang voor die toestroom van vluchtelingen, maar alleen omdat je niet kan zien wat Europa binnenkomt. Zouden de vluchtelingen netjes via grensposten komen waar men kan controleren wie ze zijn en of ze niet op een waarschuwingslijst staan dan zou het risico voor aanslagen gewoon veel minder groot worden dan wat nu het geval is. Het is tenslotte niet alsof die mensen allemaal netjes met een paspoort in bootjes stappen. En vanwege mijn bezorgdheid dan ook nog mij te gaan vergelijken met Hitler gaat me gewoon te ver. Mensen bij deze neem ik afscheid van preppers.nl want dit gaat mij gewoon te ver. Ik wil graag iedereen bedanken voor de leuke berichten , tips en ideeen. Ik wens jullie bijna allemaal heel veel succes tijden een eventuele SHTF en ik hoop dat die nooit zal komen.
 5. even een bijstelling van mijn eerste bericht, ik had het over 4200 bootvluchtelingen. Inmiddels staat de teller op bijna 6000. http://www.nu.nl/buitenland/4042821/bijna-6000-bootvluchtelingen-gered-weekend.html en technisch gezien is het weekend nog niet eens om.
 6. Let wel ik heb niets tegen vluchtelingen. Ik vind het een gevaar dat er op dit moment zo en grote instroom is dat men het niet meer kan overzien. Tenslotte worden er regelmatig oproepen gedaan vanuit extremistische groeperingen om aanslagen in Europa en de VS te plegen. En veel van de vluchtelingen die de oversteek wagen komen uit regio's waar deze groeperingen aktief zijn, het feit dat men de extremistische groepen na zoveel jaar nog steeds niet de kop heeft kunnen indrukken heeft er mee te maken dat er schijnbaar toch wel wat draagkracht is in die landen voor deze ideologie. Dus het lijkt mij niet zo heel raar dat mogelijke aanslagplegers deze wijze van oversteek liever nemen dan langs een officieele grenspost waar men niet doorkomt zonder de juiste papieren. Hoe meer bootvluchtelingen hoe groter de kans dat er een terrorist voet aan grond zet in Europa. Toch?
 7. Zoals velen wel hebben gehoord is er veel ophef over de bootvluchtelingen die tegenwoordig steeds vaker de Middellandse Zee over proberen te steken. Een paar jaar geleden was het nog niet zo heel veel maar sinds dat de EU en de VN hebben gezegd dat ze de bootvluchtelingen willen redden en daar meer geld en schepen voor hebben ingezet begint het steeds erger te worden. Eerst waren het bootjes met tientallen vluchtelingen, later werden het boten met enkele honderden vluchtelingen en nu komen er schepen met bijna 1000 vluchtelingen erop. Waarom begin ik mij nu zorgen te maken?? Nou deze vluchtelingen komen over het algemeen uit Islamitische landen en zijn niet altijd even "open-minded" als de westerse bevolking. Onlangs las ik een artikel dat Moslims een meningsverschil kregen met Christenen op zo een vluchtelingen boot over het bidden en het einigde erin dat 7 Christenen overboord zijn gegooid vanwege hun geloof. http://www.telegraaf.nl/binnenland/23936485/__Christenen_overboord__.html Nu was dit 1 boot met ruim honderd vluchtelingen, maar dan lees ik net dit artikel: Kustwacht onderschept 4.200 vluchtelingen op Middellandse Zee "De marine en kustwacht van Italië en Griekenland hebben dit weekend 4.200 bootvluchtelingen onderschept op de Middellandse Zee." http://www.nu.nl/algemeen/4042600/kustwacht-onderschept-4200-vluchtelingen-middellandse-zee.html Nu snap ik ook wel dat mensen op de vlucht slaan voor geweld in hun land, maar dit vind ik gewoon te gek voor woorden worden. 4200 vluchtelingen in 1 weekend?? Reken eens uit hoeveel vluchtelingen Europa binnenkomen? Stel van de 4200 vluchtelingen zou 1% extremistische overtuigingen hebben (volgens westerse maatstaven) dan zou er alleen dit weekend al 42 extremisten Europa binnen zijn gekomen. En dat is dan alleen nog maar dit weekend. Hoe gaan ze in hemelsnaam die mensen controleren?? het is niet alsof die mensen netjes allemaal een paspoort en identiteits bewijzen hebben. Gaan ze het navragen aan de Syrische regering of aan al die andere landen waar al die Extremisten aktief zijn?? En waar gaan ze die mensen onderbrengen?? Owja, die gaan ze verdelen op verschillende Europese landen. Geweldig idee, we helpen mogelijk extremisten Europa in en dan brengen we ze ook nog naar een Europees land waar ze bed,bad en brood krijgen en ze rustig dat kunnen doen waarvoor ze kwamen terwijl de regeringen hun status onderzoekt. Dus ik vraag mij af of jullie ook die verhoogde instroom van vluchtelingen zien als een extra reden om versneld te preppen wegens een verhoogde kans op een tereur aanslag??
 8. zolang ze niet weer opstaan lijkt het mij nog geen echt groot gevaar, ik vermoed een besmetting van het water of iets dergelijks.
 9. volgens mij heeft pimpernel het forum verlaten, ik zou zeggen weg met dit onderwerp wat toch niemand serieus heeft genomen. Mods kunnen jullie er iets mee doen??
 10. ik heb het een beetje doorgelezen, volgens dat artikel ben ik dus een slechte prepper hahaha maarja het is voor sommige mensen altijd makkelijke op kritiek te hebben op iemand anders zijn plannen dan concreet met verbeterings voorstellen te komen. Waarom ben ik een slechte prepper? Nou ik pas bijna alle 12 strategieen aan tijdens een SHTF.
 11. ik weet niet of iemand het heeft verteld, maar vergeet niet te kijken naar de maximale draagkracht van de hangmatten. Vaak zijn de goedkopere/lichtere niet geschikt voor bepaalde lasten.
 12. voor je gaat oordelen over de schrijfkunsten van een ander, kijk eerst naar je eigen. Het is "aan elkaar" en niet "aanelkaar".
 13. als ik een rijbewijs had dan was ik doorgereden. De kans op een ongeluk is bij iets dergelijk veel groter dan normaal. Hoe vaak zie je niet van die youtube video's van auto's of vrachtwagens die op een file inrijden omdat ze niet opletten. En dan nog, het is een auto met explosieven! Stel ze zouden het hebben gehoord op de radio, dan ga je er toch niet bij staan te kijken?? Elk verstandig mens die gaat toch niet kijken bij iets wat een tikkende tijdbom kan zijn.
 14. Auto met explosieven leidt tot lange files op A27 http://www.nu.nl/algemeen/4024705/auto-met-explosieven-leidt-lange-files-a27.html#onderzoek-op-a27-3 Wat een titel keuze, ik dacht echt even WTF? Auto met explosieven langs de snelweg, alsof die idioten die opeens op de rem gaan staan om te loeren weten dat er explosieven in zitten. Maarja, wat lees je dan: explosieven die waarschijnlijk bedoeld waren voor een plofkraak en toen dacht ik: Jah, want de mensen die in een dikke vette Mercedes rond rijden die gaan plofkraken doen. Zelf zat ik eerder deze scenario te bedenken: Mooie auto, vol explosieven, zet op een parkeerplaats waar eventueel iets georganiseerd wordt met Pasen (Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging). En BOEM!! je hebt een terreur aanslag met veel media verslag. Jah, met mooi weer denk ik wat meer.
 15. ik kan het eventueel wel door de zorgverzekeraar vergoed krijgen, maar daar zitten wel voorwaarden aan verbonden.
 16. 40 euro?? wauw dat is goedkoop zeg. ik heb al eens geinformeerd, hier kost het 245 euro.
 17. ik spreek uit ervaring als ik zeg dat een dergelijke aanhanger veel meer kan dragen dan 45kg. het is simpelweg een kwestie van de materialen die ervoor gebruikt worden. een standaard kinderaanhanger kan waarschijnlijk inderdaad maximaal 45kg veilig dragen. Maar dit heeft eerder te maken met de veiligheidseisen voor het vervoeren van kinderen en de sterkte van de stoffen die gebruikt worden. Een nylon draad zal tenslotte sneller knappen dan een houten plaat. Btw, ik heb inmiddels ook een bakfiets aangeschaft.
 18. mijn kar is behoorlijk groot omdat ik een paar grote dingen mee neem tijdens een bug out, maar je kan hem zo groot maken als je zelf wilt..
 19. fietskar hoeft niet duur te zijn als je een beetje handig bent. ik heb de mijne voor 40 euro gekocht op marktplaats en er zelf een kist op gebouwd. gaat een flinke lading in hoor. aankoop marktplaats: [ATTACH=CONFIG]17435[/ATTACH] Uiteindelijk resultaat (het project staat stil sinds mijn verhuizing, zolang het maar werkt.) [ATTACH=CONFIG]17436[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]17437[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]17438[/ATTACH]
 20. denk je dat iedereen dergelijke dingen in huis heeft? En waar wil je het kopen als de stroom weg is gevallen? Ga je even naar de winkel die gesloten is vanwege het feit dat de deuren, kassa's, verlichting, koeling en computers niet meer werken? Eventjes naar de pin automaat? alles valt dan uit, zelfs rioolzuivering en de watervoorziening. Bedenk maar eens wat er allemaal in het dagelijks leven op stroom werkt, dan schrik je.
 21. Ik zeg al een hele lange tijd dat onze stroom netwerk erg gevoelig is voor aanvallen. Nu werd mij vaak gezegd: prepper053 je overdrijft, het netwerk ligt niet zo snel plat en dat kan heus niet. En nu lees ik dit vanmorgen: Miljoen huishoudens getroffen door grote stroomstoring Noord-Holland "De stroomstoring ontstond 9.30 uur als gevolg van een technisch mankement in een hoogspanningsstation in Diemen. Daar vonden werkzaamheden plaats." http://www.nu.nl/algemeen/4019972/miljoen-huishoudens-getroffen-grote-stroomstoring-noord-holland.html Wegens een "technisch mankement" zaten bijna een miljoen huishoudens zonder stroom, Schiphol moest vluchten annuleren, treinen reden niet en zelfs stoplichten waren uitgevallen. Kortom alles lag plat in Noord holland. En dit was slechts een "technisch mankement". Stel je voor wat voor chaos men zou krijgen als men een aanslag zou plegen op meerdere hoogspanning stations tegelijkertijd. Men zou dat niet zomaar kunnen fixen en Nederland zou in luttele minuten terug worden geworpen naar de tijd voor elektriciteit. Stel men zou een week geen stroom kunnen leveren door een aanslag op het energie netwerk, de meeste mensen kunnen nog geen 3 dagen zonder electriciteit overleven, rellen, plunderingen en geweld zouden gewoon uitbreken na een paar dagen. Want mensen doen alles om te overleven.
 22. belachelijk als je het mij vraagt. je moet dus een abonnement hebben, een smartphone of je moet achter de computer zitten om gewaarschuwd te worden voor een mogelijke ramp of aanval. Lijkt mij eerder een kwestie van geld boven men mensenlevens. Niet te vergeten dat het nieuwe systeem ook onderhoud , updates en dergelijke nodig heeft. Niet te vergeten dat er nog genoeg fouten in het NL-alert systeem zitten, bijvoorbeeld dat niet alle gangbare telefoons geschikt zijn voor het systeem en dat in grensstreken nog steeds weleens geen signaal te krijgen is. Als ik een beetje paranoide zou zijn zou ik zelfs zeggen dat het een plan is om mensen te dwingen om abonnementen van telefoon/netwerk providers, nieuwere smartfoons te kopen van bepaalde merken en modellen met daarin de GPS systeem die men op afstand kan activeren en volgen, het perfecte plan om machtige bedrijven meer te laten verdien en om burgers stiekem te volgen. De volgende stap: het verbannen van de prepaid simkaart.
 23. Ik weet niet of iemand het in het nieuws heeft gezien, maar ik in ieder geval niet. Ik zag het zonet op RSOE Alertmap. Waar get het over? Nou, in Polen is er op 06-03-2015 een diefstal geweest. Er zijn daar maar liefst 22 containers met CO-60 (Cobalt-60) gestolen uit een opslag. HAZMAT in Poland on Friday, 20 March, 2015 at 06:29 (06:29 AM) UTC. Description: On the 6th of March 2015 total of 22 containers with Co-60 category 4 and 5 (activity between 40 MBq and 500 MBq on 2015-03-06) radioactive sources were stolen from a storehouse in Poznan. Aggregated activity of the stolen sources equals about 7 GBq. An investigation to determine the course of events and the current location of stolen sources is carried out by the police." Cobalt-60 wordt voor veel dingen gebruik, van medische doeleinden tot dat lichtgevende goedje op de aanwijzer van je horloge. Maar er is ook nog een andere toepassing je kan er een bom mee maken, voor zover ik weet heeft nog niemand dat ooit gedaan, maar er zijn al wel onderzoeken naar gedaan. Wikipedia: cobalt bomb "A cobalt bomb is a theoretical type of "salted bomb": a nuclear weapon designed to produce enhanced amounts of radioactive fallout, intended to contaminate a large area with radioactive material. The concept of a cobalt bomb was originally described in a radio program by physicist Leó Szilárd on February 26, 1950.[1] He suggested that an arsenal of cobalt bombs would be capable of destroying all human life on Earth, while his intent was not to propose that such a weapon be built, but to show that nuclear weapon technology would soon reach the point where it could end human life on Earth, a doomsday device.[2][3] Such "salted" weapons were requested by the U.S. Air Force and seriously investigated, but not deployed. In the 1964 edition of the DOD/AEC book The Effects of Nuclear Weapons, a new section titled Radiological warfare clarified the "Doomsday device" issue." http://en.wikipedia.org/wiki/Cobalt_bomb http://nuclearweaponarchive.org/Nwfaq/Nfaq1.html#nfaq1.6
 24. Weer een beetje jammer dit. Serieus onderwerp door de Communicator en dan krijg je dergelijke reacties. @Communicator: Ziet er beter uit dan de standaard pakken, ook het feit dat je het kan uittrekken zonder hulp maakt de kans op besmettingen ook kleiner. Zouden dergelijke pakken ook voor de particuliere markt gaan komen??
 25. ik had die aktie ook gezien, maar sorry ik heb niet getekend. Waarom niet? Simpelweg de hoeveelheid informatie die ze van mij wilden hebben. Naam, adres, postcode, plaats, geboortedatum en als ze je willen controleren dan moet je een kopie van je ID opsturen. En wat staat daar nog op je IDkaart nummer, je handtekening en je burgerservicenummer..... Noudat is volgens mij al veel te veel. Ik zou bijna zeggen dat je daarmee behoorlijk duidelijk op de regeringsradar komt te staan. De AIVD staat in hun handen te wrijven bij de gedachte van al die gratis afgegeven info van mensen die het niet eens zijn met het systeem. Voor je het weet houden ze een dossier bij met al je gegevens die je vrijwillig hebt afgestaan, nou nee dankje. dan zet ik liever gewoon mijn handtekening op een vel papier. En natuurlijk niet te vergeten dat je met die info ook ID-diefstal heel makkelijk maakt. Want wie weet er nu wie er daadwerkelijk achter de website zit en of de website niet gehacked wordt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...