Ga naar inhoud

HenkV

Lid niveau 2
 • Items

  110
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Nederland
 • Interesses
  diversen
 • Beroep
  Administratief
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

HenkV's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

153

Reputatie

 1. Gefeliciteerd! Op welke frequentie kan ik je connecten met Packet Radio?
 2. let op: in Nedeland stopt je hypotheek als je je huis verkoopt. In Duitsland werkt dat anders. Je moet dan een fikse boete betalen. voorbeeld: je koopt een huis in Duitsland en zet de hypotheek vast voor 10 jaar. Na 5 jaar wil je weer naar Nederland en verkoop je je Duitse woning. Dan moet je boete betalen over die 5 jaar hypotheekrente die je nu niet meer gaat betalen.
 3. Dat soort systemen hebben een beveiliging zodat als je reguliere stroom uitvalt de stroom van de windmolen/zonnepaneel uitgeschakelt wordt. Dus valt de stroom in je straat uit dan stopt de Trinity ook met stroom leveren aan jouw stopcontacten. (beveiliging want anders ga je spanning op het net zetten terwijl die misschien is uitgeschakeld om een reparatie te verrichten.) Dit soort apparatuur is toegestaan tot een vermogen van ca 500watt, maar volgens mij verandert die wetgeving en is het volgend jaar niet meer toegestaan om nieuwe apparatuur zo te installeren.
 4. Dat dacht ik in 1995 ook! Ik woonde 8 meter boven NAP Maar doordat er zoveel water uit Duitsland naar Nederland kwam dreigde het kanaal dat 1km van ons lag te overstomen. Door onze wijk reden geluidswagens met het advies om je meubels omhoog te zetten omdat er 15cm water zou kunnen komen te staan :-( Verder kaarsen klaar zetten omdat de electra kon uitvallen.:-( Dat ging toen maar net goed omdat het waterpeil op tijd zakte. Nu wonen we op de Veluwe (trouwens een bewuste keuze geweest om droger te gaan zitten) en hebben we dat probleem ook niet meer. Dit soort kaarten houden dus ook geen rekening met veel rivier/kanaal water, je kunt alleen effect van zeespiegel zien: http://www.floodmap.net/?ll=52.539858,5.114987&z=8&e=10
 5. Ik hou me aan mijn oude credo "De natuur wijst de weg" In de natuur zie je dat de zon voor energievoorziening DE bron is (fotosynthese) Wind dient alleen voor transport (stuifmeel/zaden) m.a.w. Als windenergie een betrouwbare energiebron is dan hadden de planten wel windmolentjes ipv bladeren gehad :-)
 6. Als ik jouw configuratie vergelijk met dit kant & klaar setje heb je ruim voldoende aan 200 watt panelen: (10 uur p/d 1kWh) http://www.imholz-zonnepanelen.nl/product/1462026/stand_alone_set_1_5.aspx
 7. Ik had een vriend die het zat was om in de winter zijn autoruiten te moeten krabben als hij 's morgens klaar was met zijn nachtdienst. Als hij 's avonds op het parkeerterrein bij de fabriek parkeerde legde hij al een electrische deken over zijn dashboard en kon deze op zijn sigaretteaansteker aansluiten. Het zal zoals in dit draadje vermeld vermoedelijk een zwakstroomdeken zijn geweest, ik herinner me geen omvormer te hebben gezien. Hij liep (uit mijn herinnering) 's ochtends zo'n 1 á 2 uur voordat hij weg wou rijden naar zijn auto om hem aan te zetten. Dat was genoeg tijd om hem ijsvrij te maken of in ieder geval zo dat je met de ruitenwisser de aanslag kon wegvegen. 1x Was zijn accu leeg omdat hij een bedrijfsstoring (hij was storingsmonteur) moest oplossen, daardoor te laat naar huis kon en de deken dus te lang aan bleef staan :-)
 8. Onze vijver is 2x2meter en 80 cm diep. Bijna het hele jaar kraakhelder, er wordt niet gefilterd, wel heel veel waterplanten. Verder ook vissen en kikkers. Onze wortels uit de moestuin spoelen wij erin schoon om ze daarna meteen op te eten! Als we vrienden op bezoek hebben vinden die dat soms wel raar als je ze dan een wortel aanbiedt. Maar dat zijn dan ook geen preppers. Bij ons is de lucht ook schoon, geen roetneerslag (Veluwe) Eruit drinken doen we niet. Maar ik zou dat na/tijdens shtf wel durven, zeker in combinatie met een waterfilter.
 9. Hieronder zie je de bewuste pomp. Moet hem maar eens gaan schoonmaken en een likje verf geven. Binnenkort spreek ik de man die hem geïnstalleerd heeft (jaar of 85) Misschien kan hij me nog iets meer vertellen over waarom die diepte gekozen is e.d.
 10. @Geert @lewieke onze bron zit 42 meter diep. Er is alleen een pomp in onze kelder. In 1959 aangelegd.
 11. @Crafts Bedankt voor de interessante link over de Opgelicht! uitzending over aggregaten! Had nooit gedacht dat er zoveel rotzooi te koop werd aangeboden... Wat je tip over 220volt motor te nemen; ik heb ook ook wel eens gespeeld met de gedachte om de oude motor (1960!) eventueel tijdens een shtf via een steinmetz schakeling op 220v om te schakelen. Maar dan verlies je meer dan 50% vh vermogen. Komt het water dan nog wel omhoog? Ook weet ik het toerental van de oude motor niet, ik vermoed iets in de richting van 1200 toeren want hij is heel stil. De pomp is een ENKI, ook uit 1960. ik kan ook een heel nieuwe installatie kopen die op 220v werkt. en die opslaan voor SHTF. @Maritimesurvival Bedankt, je advies om in ieder geval geval bij een erkend bedrijf te kopen lijkt me zeer zinnig! @FincaInSpanje Bedankt. Duidelijk dat er veel verschil in kwaliteit zit. Wat Honda betreft: er blijkt op 10 km van mij een Honda dealer te zitten die aggregaten verkoopt. Ga daar tzt kijken.
 12. Ik ben op zoek naar een aggregaat. Doel: Onze watervoorziening in stand houden als de electra uitvalt. We hebben een 1,1KW 380v motor die de pomp aandrijft. Die pompt in ca 30 seconden het drukvat weer vol met 200 liter water. Dit water komt van 50 meter diep en is prima te drinken. Het aggregaat zal dus steeds kort aangezet moeten worden als het drukvat weer leeg is. Nu lees ik hier dat een Honda het beste is, maar ik heb geen zin om 1000 euro uit te geven. Iemand ervaring met dit soort aggregaat? (2KW Alligator HH8500 voor 190 euro)
 13. Interessant dat je dit doet en dat het werkt. Ik heb namelijk bij mijn opleiding (tuinbouwschool) geleerd dat organische stoffen (zoals compost) maar voor een heel klein beetje oplosbaar zijn in water. De organische stof moet eerst door het bodemleven (bacteriën in de grond) omgezet worden in an-organische stoffen. Die kunen wel oplossen in water en zijn dan wel door de plant te gebruiken. Ben benieuwd of er iemand op het forum is die daar meer over kan zeggen.
 14. Sorry @Communicator Ik was vanavond pas om 21:00 uur thuis. Geen SSTV certificaat voor mij. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
×
×
 • Nieuwe aanmaken...