Ga naar inhoud

HenkV

Lid niveau 2
  • Items

    110
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door HenkV

  1. Gefeliciteerd! Op welke frequentie kan ik je connecten met Packet Radio?
  2. let op: in Nedeland stopt je hypotheek als je je huis verkoopt. In Duitsland werkt dat anders. Je moet dan een fikse boete betalen. voorbeeld: je koopt een huis in Duitsland en zet de hypotheek vast voor 10 jaar. Na 5 jaar wil je weer naar Nederland en verkoop je je Duitse woning. Dan moet je boete betalen over die 5 jaar hypotheekrente die je nu niet meer gaat betalen.
  3. Dat soort systemen hebben een beveiliging zodat als je reguliere stroom uitvalt de stroom van de windmolen/zonnepaneel uitgeschakelt wordt. Dus valt de stroom in je straat uit dan stopt de Trinity ook met stroom leveren aan jouw stopcontacten. (beveiliging want anders ga je spanning op het net zetten terwijl die misschien is uitgeschakeld om een reparatie te verrichten.) Dit soort apparatuur is toegestaan tot een vermogen van ca 500watt, maar volgens mij verandert die wetgeving en is het volgend jaar niet meer toegestaan om nieuwe apparatuur zo te installeren.
  4. Dat dacht ik in 1995 ook! Ik woonde 8 meter boven NAP Maar doordat er zoveel water uit Duitsland naar Nederland kwam dreigde het kanaal dat 1km van ons lag te overstomen. Door onze wijk reden geluidswagens met het advies om je meubels omhoog te zetten omdat er 15cm water zou kunnen komen te staan :-( Verder kaarsen klaar zetten omdat de electra kon uitvallen.:-( Dat ging toen maar net goed omdat het waterpeil op tijd zakte. Nu wonen we op de Veluwe (trouwens een bewuste keuze geweest om droger te gaan zitten) en hebben we dat probleem ook niet meer. Dit soort kaarten houden dus ook geen rekening met veel rivier/kanaal water, je kunt alleen effect van zeespiegel zien: http://www.floodmap.net/?ll=52.539858,5.114987&z=8&e=10
  5. Ik hou me aan mijn oude credo "De natuur wijst de weg" In de natuur zie je dat de zon voor energievoorziening DE bron is (fotosynthese) Wind dient alleen voor transport (stuifmeel/zaden) m.a.w. Als windenergie een betrouwbare energiebron is dan hadden de planten wel windmolentjes ipv bladeren gehad :-)
  6. Als ik jouw configuratie vergelijk met dit kant & klaar setje heb je ruim voldoende aan 200 watt panelen: (10 uur p/d 1kWh) http://www.imholz-zonnepanelen.nl/product/1462026/stand_alone_set_1_5.aspx
  7. Ik had een vriend die het zat was om in de winter zijn autoruiten te moeten krabben als hij 's morgens klaar was met zijn nachtdienst. Als hij 's avonds op het parkeerterrein bij de fabriek parkeerde legde hij al een electrische deken over zijn dashboard en kon deze op zijn sigaretteaansteker aansluiten. Het zal zoals in dit draadje vermeld vermoedelijk een zwakstroomdeken zijn geweest, ik herinner me geen omvormer te hebben gezien. Hij liep (uit mijn herinnering) 's ochtends zo'n 1 á 2 uur voordat hij weg wou rijden naar zijn auto om hem aan te zetten. Dat was genoeg tijd om hem ijsvrij te maken of in ieder geval zo dat je met de ruitenwisser de aanslag kon wegvegen. 1x Was zijn accu leeg omdat hij een bedrijfsstoring (hij was storingsmonteur) moest oplossen, daardoor te laat naar huis kon en de deken dus te lang aan bleef staan :-)
  8. Onze vijver is 2x2meter en 80 cm diep. Bijna het hele jaar kraakhelder, er wordt niet gefilterd, wel heel veel waterplanten. Verder ook vissen en kikkers. Onze wortels uit de moestuin spoelen wij erin schoon om ze daarna meteen op te eten! Als we vrienden op bezoek hebben vinden die dat soms wel raar als je ze dan een wortel aanbiedt. Maar dat zijn dan ook geen preppers. Bij ons is de lucht ook schoon, geen roetneerslag (Veluwe) Eruit drinken doen we niet. Maar ik zou dat na/tijdens shtf wel durven, zeker in combinatie met een waterfilter.
  9. Hieronder zie je de bewuste pomp. Moet hem maar eens gaan schoonmaken en een likje verf geven. Binnenkort spreek ik de man die hem geïnstalleerd heeft (jaar of 85) Misschien kan hij me nog iets meer vertellen over waarom die diepte gekozen is e.d.
  10. @Geert @lewieke onze bron zit 42 meter diep. Er is alleen een pomp in onze kelder. In 1959 aangelegd.
  11. @Crafts Bedankt voor de interessante link over de Opgelicht! uitzending over aggregaten! Had nooit gedacht dat er zoveel rotzooi te koop werd aangeboden... Wat je tip over 220volt motor te nemen; ik heb ook ook wel eens gespeeld met de gedachte om de oude motor (1960!) eventueel tijdens een shtf via een steinmetz schakeling op 220v om te schakelen. Maar dan verlies je meer dan 50% vh vermogen. Komt het water dan nog wel omhoog? Ook weet ik het toerental van de oude motor niet, ik vermoed iets in de richting van 1200 toeren want hij is heel stil. De pomp is een ENKI, ook uit 1960. ik kan ook een heel nieuwe installatie kopen die op 220v werkt. en die opslaan voor SHTF. @Maritimesurvival Bedankt, je advies om in ieder geval geval bij een erkend bedrijf te kopen lijkt me zeer zinnig! @FincaInSpanje Bedankt. Duidelijk dat er veel verschil in kwaliteit zit. Wat Honda betreft: er blijkt op 10 km van mij een Honda dealer te zitten die aggregaten verkoopt. Ga daar tzt kijken.
  12. Ik ben op zoek naar een aggregaat. Doel: Onze watervoorziening in stand houden als de electra uitvalt. We hebben een 1,1KW 380v motor die de pomp aandrijft. Die pompt in ca 30 seconden het drukvat weer vol met 200 liter water. Dit water komt van 50 meter diep en is prima te drinken. Het aggregaat zal dus steeds kort aangezet moeten worden als het drukvat weer leeg is. Nu lees ik hier dat een Honda het beste is, maar ik heb geen zin om 1000 euro uit te geven. Iemand ervaring met dit soort aggregaat? (2KW Alligator HH8500 voor 190 euro)
  13. Interessant dat je dit doet en dat het werkt. Ik heb namelijk bij mijn opleiding (tuinbouwschool) geleerd dat organische stoffen (zoals compost) maar voor een heel klein beetje oplosbaar zijn in water. De organische stof moet eerst door het bodemleven (bacteriën in de grond) omgezet worden in an-organische stoffen. Die kunen wel oplossen in water en zijn dan wel door de plant te gebruiken. Ben benieuwd of er iemand op het forum is die daar meer over kan zeggen.
  14. Sorry @Communicator Ik was vanavond pas om 21:00 uur thuis. Geen SSTV certificaat voor mij. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
  15. Mocht je in de buurt van 't Harde wonen: Op 145.675 (2-meter) en 430.2625 (70cm) zenden 2 repeaters uit die op zonnepanelen/accu's werken en dus ook in de lucht kunnen zijn als de landelijke stroomvoorziening het begeeft. Amateurs met porto's of met andere mobiele apparatuur kun daar dan horen. zie voor meer info: http://arjan-broekhuizen.wix.com/pi4nov#!about1/c21l1
  16. HenkV

    Mijn eigen kasje

    Ik heb jaren geëxperimenteerd met plastic folie voor de kas. Uiteindelijk heb ik gekozen voor "gewapend folie". Dat is wel duur, maar je hebt er erg veel plezier van. Voordeel is dat dit minstens 7 jaar mee gaat (veel plasticfolie vergaat vrij snel door UV)
  17. Onze CV (Nefit Topline) bleek zeer gevoelig voor de inverter. De CV deed het meteen maar na een uur was het gebeurd en ging hij in de storingsstand. Misschien op het moment dat de pomp ging draaien? Alleen een Pure sinus inverter gaat goed, De gewone Sinus inverter dus niet.
  18. Ik speelde met de zelfde gedachte en heb dit 3 jaar geleden geprobeerd. (Mastervolt omvormer en Pure Sinus inverter) Maar hij trapte er niet in: De omvormer ging niet aan. Weet iemand hoe dit werkt?Zet de stroomleverancier een bepaald signaal op het net wat herkend wordt door de omvormer? Ik weet wel dat je die zelfde omvormer in andere landen wel kunt kopen waarbij de netspanning niet nodig is. In Nederland mogen die niet verkocht worden.
  19. Ik heb 's avonds geen druk schema dus ik kan vrij vaak. Overigens heb ik een SSTV app op mijn android telefoon geïnstalleerd. Hiermee kun je sstv decoderen door je telefoon naast de onvanger te leggen. Zenden van sstv kan ook!
  20. @QuickFix Je mag nooit meer gokken Docs wel aanwezig, maar weet jij dan ook waar ik het 4-polige connectorkabeltje heb gelaten
  21. 1k2 modem op zolder gevonden! Van 't weekend maar eens kijken of er nog leven in zit.
  22. Helaas woon je te ver weg @ghostwhiper woont bij mij in de buurt en heeft volgens mij ook packet radio op 27mc. Als het hem lukt om een licentie te halen komt er hier in de buurt mischien meer leven in de brouwerij op 2mtr en 70cm Anders moet ik een 27mc setje aansluiten. Van het weekend zal ik eens op zoek gaan naar een 1200 baud modem. Ik moet die nog hebben in een doos die al 10 jaar of langer op zolder staat... Mooie van die Amiga 500 is dat hij boot vanaf floppy en dan 25 watt verbruikt. Dat is nog niet zo zuinig als een Rasberry Pi, maar inderdaad wel leuk om bijna 25 jaar oude hardware te blijven gebruiken.
  23. @Communicator Heb de packet radio apparatuur sinds kerst online staan! In de jaren 90, 9k6 gebruikt op 70cm. Op een Amiga 500 met software Amicom. Hoewel de computer regelmatig online staat op frequenties waar 9k6 stations zouden moeten zitten, niets meer gehoord in 9k6. Antenne staat ook op 3meter hoogte, dus dat helpt ook niet echt :-( Lijkt me wel erg leuk om het weer te kunnen gebruiken!
  24. Jullie hebben het gehoord van onze minister: je hoeft niets in te slaan aan voedsel; dat kan ook nog wel als er gewaarschuuwd wordt voor de overstroming.... Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
×
×
  • Nieuwe aanmaken...