Ga naar inhoud

Mar Miet

Lid
 • Aantal items

  175
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Mar Miet's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

110

Community reputatie

 1. Dat hoop ik ook @Zefanja. Mij trof hoe hij met de stroomstoring omging. Hij was eerst alleen bezig met het missen van communicatie en pas daarna met het uitvallen van voorzieningen zoals water en verwarming. Meestal duren stroomstoringen in heel Nederland niet zo lang. Al was het duidelijk dat hij zorgen had om een langduriger stroomstoring. Goed filmpje.
 2. Als er geen verzorgingsstaat meer overblijft dan wil ik er ook niet meer voor betalen. Dan moeten we voor onszelf zorgen en zelf geld opzij zetten. En dan graag ook de vermogensbelasting en de huurwaardeforfait afschaffen.
 3. Dat vind ik ook heel lastig. Ik vertrouw de MSM niet. Regelmatig voelt het als propaganda. Maar dat kunnen de tegenberichten ook zijn. Voor mij helpt het om te kijken hoe de geldstromen lopen. Kun je een eind mee komen. En hoe info voor mij 'aanvoelt'.
 4. @Crafts Zou heel goed kunnen dat ik het daar van heb. Bedankt voor de link!
 5. Helaas heb ik de bron niet meer, maar Nederland kan zelfvoorzienend zijn qua voedsel. Dat betekent minder dierlijke producten. Alleen de vetten zou lastig kunnen zijn. Maar koolzaad en zonnebloemen kunnen ook hier groeien. Rijst bv zal minder gegeten kunnen worden, aardappelen meer. Al zou ik de koffie en de cacao wel missen. Ik koop liefst Nederlandse producten en als het kan lokaal. En hopelijk kan ik volgend jaar meer oogsten uit mijn tuin. Lokaler kan tenslotte niet.
 6. Ik las vandaag een reactie op een andere website. De opvang van vluchtelingen kan best een stuk soberder. Onderdak, voedsel, kleding, medische zorg. Voor de kinderen nog scholing. Een huis en een uitkering hoeft niet. En mensen terug sturen naar land van herkomst zodra het daar rustiger is. Net hoorde ik op de radio het idee om opgevangen vluchtelingen een document te laten ondertekenen waarbij ze de Nederlandse waarden en normen respecteren. Dus oa hoe we hier de rechten zijn voor vrouwen, Joden, homosexuelen etc. Mijn idee is om ze dan ook meteen te wijzen op het feit dat elk crimineel delict reden is om iemand het land uit te zetten. Ongetwijfeld zullen hier ook weer haken en ogen aan zitten. Een echte oplossing weet ik ook niet. En de reden dat er zoveel vluchtelingen en 'vluchtelingen' komen zijn divers en de hele waarheid horen we ook niet. De onderlinge verhoudingen tussen de Europese landen worden er ook niet beter op. Toegezegd geld voor opvangkampen in de regio worden niet door alle landen betaald. Waarbij landen uit het Midden-Oosten er negatief uischieten. Gevolg is dat voedselrantsoenen gehalveerd gaan worden. Wat nog meer vluchtelingenstromen op zal leveren.
 7. Wij hebben wat PM en ik zie het als een vorm van risicospreiding. Mocht de prijs van PM sterk stijgen dan zal ik er zeker over nadenken om dit aan te wenden om bv vastgoed te kopen of ander investeringen te doen. Mocht shtf nu toch nog langer op zich laten wachten dan is het later voor onze kinderen. Die trouwens toch al op de hoogte zijn waar het spul ligt. Mij lijkt het wijzer dat Nederland zijn eigen goud weer op eigen bodem heeft. Niet dat ik er veel vertrouwen in heb dat we het ooit nog terug krijgen. Maar mocht het financiele stelsel in elkaar klappen dan lijkt het mij waarschijnlijk dat we terug gaan naar de goudstandaard. Krijgen we nog bijzondere verrassingen want in sommige landen bezitten inwoners relatief veel goud. Zo had ik vroeger een Turkse vriendin die meerdere keren getrouwd was (en helaas gescheiden was en ook nog weduwe was geworden). Zij had van haar mannen een bruidsschat gekregen in de vorm van zware gouden armbanden. Ik heb ze eens om mijn armen gehad. Vreemde gewaarwording, zoveel goud. Nee, ik werd er niet hebberig van ;-P Maar vind het voor haar en haar gezin fijn dat ze dit in hun bezit hebben. Die bruidschat is ook een vorm van sociale voorzieningen vanuit de Islam.
 8. Zoiets als in dit bericht: http://www.telegraaf.nl/buitenland/24504548/___Vrouwen_in_azc_verkracht___.html
 9. Ik heb er laatst een goed boek over gelezen. Cyberstorm van Matthew Mather.
 10. Beetje spuug over de plek waar je de brandnetel geraakt hebt. Er komen geen blaren en het prikkende gevoel trekt snel weg.
 11. Mar Miet

  Huisuitzetting

  Tightwad Gazette, Genoeg, Vrekkenkrant, consuminderblogs, boeken van het 'Vrekkenechtpaar Rob van Eeden en Hanneke van Veen. Er is zoveel info te vinden als je hier mee bezig gaat. Het eerste boek wat ik noemde is gedateerd (uit de jaren negentig en de situatie in de VS), maar het helpt wel in je mindset. En van het tijdschrift Genoeg zijn de oudste tijdschriften het meest interessant. Het blog van Annemiek van Deursen http://annemieksmijmeringen.blogspot.nl lees ik graag. Positief, veel tips over tuinieren en om van alles te maken van niets.
 12. Mar Miet

  Huisuitzetting

  Mijn man en ik hebben al heel jong financieel bewuste keuzes gemaakt die anderen in twijfel trokken. Zo wilden wij na ons trouwen een paar jaar op één inkomen leven en mijn inkomen volledig sparen. Ja, er waren er meer die dat van plan waren geweest en niemand lukte het. Ons lukte het wel. We hebben een aantal heel krappe jaren gehad toen we kleine kinderen hadden en ik gestopt was met mijn werk. Ons plan was dat ik wanneer de kinderen groter werden ik weer zou gaan werken. Gelukkig hadden we een flinke buffer en konden problemen op financieel gebied goed opvangen. Helaas pindakaas, mijn gezondheid werkte niet mee en daar moeten we het mee doen. Ik zie het huishouden en de financiën als een baan en als een onderneming. Mijn man deed diverse opleidingen en kreeg beter betaalde banen. We gingen wel iets makkelijker leven, maar gingen niet naar het inkomen leven. Voor ons was een bepaald niveau gewoon prima. Misschien is het voor sommige mensen makkelijker dan voor anderen. Ik ben te zuinig om ergens verslaafd aan te raken en ik houd niet van winkelen. Word misselijk van alcohol, benauwd van sigaretten. Tjonge, wat ben ik saaaai
 13. Extra vitamine D doet het bij mij vaak goed. En qua thee vind ik groene thee, muntthee, zoethout/sterrenmix fijn. Die laatste gaat bij mij prima, voor mij ook geen punt want ik heb een lage bloeddruk. Maar een kop bulletproof koffie is toch wel heel erg lekker bij een energiedip. Sterke koffie helpt ook goed bij astma. Voor mij is dat vaak een reden van vermoeidheid. En zoals @Stuudje al schreef, is het ook belangrijk om overprikkeling te voorkomen.
 14. Ik wil tzt in een omgeving gaan wonen waar geen gevaar is voor overstroming.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...