Ga naar inhoud

Mar Miet

Lid
 • Items

  175
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Mar Miet's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

110

Reputatie

 1. Dat hoop ik ook @Zefanja. Mij trof hoe hij met de stroomstoring omging. Hij was eerst alleen bezig met het missen van communicatie en pas daarna met het uitvallen van voorzieningen zoals water en verwarming. Meestal duren stroomstoringen in heel Nederland niet zo lang. Al was het duidelijk dat hij zorgen had om een langduriger stroomstoring. Goed filmpje.
 2. @Crafts Zou heel goed kunnen dat ik het daar van heb. Bedankt voor de link!
 3. Helaas heb ik de bron niet meer, maar Nederland kan zelfvoorzienend zijn qua voedsel. Dat betekent minder dierlijke producten. Alleen de vetten zou lastig kunnen zijn. Maar koolzaad en zonnebloemen kunnen ook hier groeien. Rijst bv zal minder gegeten kunnen worden, aardappelen meer. Al zou ik de koffie en de cacao wel missen. Ik koop liefst Nederlandse producten en als het kan lokaal. En hopelijk kan ik volgend jaar meer oogsten uit mijn tuin. Lokaler kan tenslotte niet.
 4. Beetje spuug over de plek waar je de brandnetel geraakt hebt. Er komen geen blaren en het prikkende gevoel trekt snel weg.
 5. Extra vitamine D doet het bij mij vaak goed. En qua thee vind ik groene thee, muntthee, zoethout/sterrenmix fijn. Die laatste gaat bij mij prima, voor mij ook geen punt want ik heb een lage bloeddruk. Maar een kop bulletproof koffie is toch wel heel erg lekker bij een energiedip. Sterke koffie helpt ook goed bij astma. Voor mij is dat vaak een reden van vermoeidheid. En zoals @Stuudje al schreef, is het ook belangrijk om overprikkeling te voorkomen.
 6. Ik dacht nog aan een toercaravan. Is geen vaste bebouwing. Een stacaravan trouwens ook niet, maar is toch wat kostbaarder. En dan wat struiken ofzo erom heen zetten en dan zoals @FincaInSpanje verder werken? Het ligt er denk ik ook aan waar dat stuk grond is. Is dat in een wat bosrijker gebied, dan lijkt het me een stuk makkelijker dan wanneer je grond hebt in de Flevopolder op de grote, kale prairie. Of je zou mazzel hebben en in de buurt van de Oostvaarders Plassen zitten.
 7. Vlak bij ons huis staan veel fruitbomen die vorig jaar een megaopbrengst hadden. Het was niet echt een koude winter, wel een heel koud voorjaar. Dit jaar is de oogst veel kleiner. Bij ons vorige huis hadden we fruitbomen en het ene jaar hadden we gewoon meer fruit dan het andere. Ik was kind in de jaren zeventig en toen waren er veel zachte winters. Ik leerde pas schaatsen in 1979. In de jaren tachtig hadden we een aantal heel koude winters. Twee elfstedentochten achter elkaar en die in 1987 ging niet door omdat het ijs te slechte kwaliteit had. Het was dik genoeg. Wij hadden een huis gekocht in die winter en ook opgeknapt. Behang afstomen enzo. Het ijs stond een centimeter dik aan de binnenkant van de ramen. Vanaf eind jaren tachtig, en begin jaren negentig waren de winters zacht. Net alsof het in periodes gaat. Ik denk eerder dat we komende winter een gewone winter tot een zachte winter krijgen, en over een paar jaar weer een rijtje van strenge winters. Zo werkt het ook vaak met de zomers. Ik hoop iig op een zachte winter. Wat mij betreft mag de lente beginnen zodra de bladeren van de bomen zijn gevallen
 8. Volgens mij was de laatste in 1997. Mijn broers hebben nog een stuk mee geschaatst. Friezen hé :-)
 9. Dit horen we toch elk jaar... In februari 2012 was het even heel erg koud met een koudegolf. Van mij hoeft het niet zo koud te worden, heb liever de zomermaanden. Voor de zekerheid toch maar even achter een zibro aan.
 10. Met vier personen in huis hoef ik geen kamer te verkleinen. Dan kiezen we gewoon een van de kamers om in te leven en dan hebben we die ruimte wel nodig. @Stuudje Ik weet dat er glutenvrij bier is, maar heb er geen belangstelling voor. Ik vind bier echt niet te drinken, en verder drink ik geen alcohol. Dus zelfs een glutenvrij, alcoholvrij biertje is aan mij niet besteed. Liever een kop sterke koffie :-)
 11. Nah, dat wordt dus helemaal niks. Ik vind bier smerig (buiten dat, bevat de meeste soorten bier gluten), drink ik geen alcohol en zijn we met vier lange mensen in mijn gezin. Ok, die poster is wel top
 12. Het is idd wel het volgende op mijn lijstje om me in te gaan verdiepen en om aan te gaan schaffen. Gelukkig heb ik een erg goed geisoleerd huis, wat ook weer wat scheelt. Bedankt voor het meedenken :-) Ik denk aan een zibro kachel om aan te schaffen en die in de kantoorruimte van ons huis te zetten en dat als woonruimte te gebruiken. De woonkamer met open keuken vind ik aan de grote kant om dan te kunnen verwarmen.
 13. Ik ben tegen gmo als dat betekent dat er een grotere hoeveelheid gif gebruikt wordt, als de macht over het voedsel bij de fabrikant komt te liggen en het zaad doelbewust onvruchtbaar is. Er zijn vast nog meer redenen, maar daar kom ik nu op de vroege ochtend even niet op (heb vakantie :-) ) Wat mij wel een goed idee lijkt is om bananen genetisch iets aan te passen. De meest gegeten bananensoort, de Cavendish wordt op steeds meer plekken in de wereld ziek door Een bodemschimmel. Er zijn resistente bananensoorten. Als daar nu eens genen van in de Cavendish bananen komen, lijkt dat me een prima idee. Bananen zijn in veel landen basisvoedsel.
 14. In de zomer lukt dat wel. In de winter wordt het lastiger ivm de temperatuur in huis. Maar dan kunnen we in een van de slaapkamers het wel een poosje volhouden met een campingkacheltje op gas. Verder hebben we voldoende warme kleding, mutsen, sjaals, dekens. Ik kook op gas en als ik dat niet kan gebruiken, heb ik peteroleumstellen en campingaskookstellen, en nog een coleman.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...