Ga naar inhoud

Rammel

Lid niveau 2
 • Items

  42
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Rammel won de laatste dag op 5 februari 2014

Rammel had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Rammel's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

125

Reputatie

 1. Hallo @Raycoupe De kachel werkt perfect. Ik heb met jouw tutorial erbij eens even naar de lont gekeken en vermoed dat deze aan vervanging toe is. Zo te zien nog de originele uit 1983, dus die heeft het toch 30 jaar uitgehouden :-) Aansteken doe ik inderdaad gewoon met een aansteker, ik heb het nog niet geprobeerd met batterijen/gloeier. Het vullen doe ik met hand/knijppompje vanuit de jerrycan. Dat liep de eerste keer natuurlijk over omdat ik iets te enthousiast was ;-) Maar goed weer wat geleerd.
 2. Zo! Daar ben ik weer ;-) Na het 'debacle' van mijn 1e petroleumkachel ben ik op zoek gegaan naar een iets moderner exemplaar. En die heb ik gevonden in de vorm van deze Toyokuni. Voor 20 euris heb ik me deze keer volgens mij geen kat in de zak gekocht :-) Ook gelijk 40 liter petroleum, C kwaliteit op de kop getikt voor € 1,60 per liter. Heb jij ook niet hetzelfde merk @Raycoupe ? Ik ben nog in onderhandeling met iemand over een vlamverdeler voor de Valor, dus wie weet komt dat ook nog goed.
 3. Nou ja, wel weer hoop geleerd! En DAT is positief! (vrij naar Hans Teeuwen). Voor €50 koop je ook een 2e hands zibro en die zijn toch wat praktischer.
 4. Dan doen we dat maar en heb ik weer een nieuwe missie! :-)
 5. Wauw! Da's nogal een groot onderdeel dat ontbreekt en die zorgt natuurlijk voor de efficiency. Mmm, nou heb je toch mn plezier vergald @Nonkel Jones ;-)) Daar is zeker niet makkelijk aan te komen?
 6. @jobs Nee integendeel, ik woon in de Friese Wouden De lont die er nog in zit lijkt prima bruikbaar. Bedankt voor de link @Highway , de prijs voor een nieuwe lont is hoger dan de prijs van het kacheltje zie ik...
 7. Volgens mij niet :-) Hij doet het! Ik ben zo blij als een kind haha!
 8. Ik heb vandaag mijn volgende schreden gezet op het pad der onfhankelijk ;-) namelijk door de aanschaf van een 'nieuwe' petroleumkachel: een Valor. Nadat ik me eerst door @Raycoupe had laten voorlichten over de do's en don'ts heb ik voor € 25 een oud Valor kacheltje gekocht. Eigenlijk meer vanwege het rustieke en retro karakter ervan dan voor de efficiency. Als ik het dingetje aan de praat krijg, dan kan ie echter toch mooi mijn werkplaats(je) verwarmen. Hieronder wat foto's ervan, zo te zien lijkt alles in prima staat gezien de leeftijd.
 9. Ik heb de Goalzero10 Plus, zonder zonnecellen en op het apparaat wordt aangegeven dat het opladen van 4 AA cellen tegelijk (dus niet minder) zo'n 8 uur duurt via usb. In geval van zonnecellen duurt het, in goede zon en afhankelijk van het type zonnecollector 3-6 uur. Ik zal vanavond mijn telefoon eens opladen via de GZ, ben benieuwd hoe lang die er over doet.
 10. Hartelijk dank voor het opvullen van dit hiaat in mijn algemene ontwikkeling!! :-)
 11. Wie kan mij zeggen of ik ongestraft mijn Eneloop batterijen kan opladen in de Goalzero10 Plus? De meegeleverde batterijen bij de Goalzero zijn NiMH en van de eneloop HR6
 12. Sterkte en een voorspoedig herstel toegewenst! Verstuurd vanaf mijn C6603 met Tapatalk
×
×
 • Nieuwe aanmaken...