Ga naar inhoud

Rammel

Lid
 • Aantal items

  42
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Rammel won de laatste dag op 5 februari 2014

Rammel had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Rammel's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

125

Community reputatie

 1. Hallo @Raycoupe De kachel werkt perfect. Ik heb met jouw tutorial erbij eens even naar de lont gekeken en vermoed dat deze aan vervanging toe is. Zo te zien nog de originele uit 1983, dus die heeft het toch 30 jaar uitgehouden :-) Aansteken doe ik inderdaad gewoon met een aansteker, ik heb het nog niet geprobeerd met batterijen/gloeier. Het vullen doe ik met hand/knijppompje vanuit de jerrycan. Dat liep de eerste keer natuurlijk over omdat ik iets te enthousiast was ;-) Maar goed weer wat geleerd.
 2. Deze zogenaamde 'noodverordening' is toch wel een flagrante schending van onze burgerrechten. Bij de troonswisseling was er ook al sprake van een nogal dictatoriale situatie. Ik maak mij grote zorgen over dit soort situaties die steeds vaker voor lijken te komen!
 3. Zo! Daar ben ik weer ;-) Na het 'debacle' van mijn 1e petroleumkachel ben ik op zoek gegaan naar een iets moderner exemplaar. En die heb ik gevonden in de vorm van deze Toyokuni. Voor 20 euris heb ik me deze keer volgens mij geen kat in de zak gekocht :-) Ook gelijk 40 liter petroleum, C kwaliteit op de kop getikt voor € 1,60 per liter. Heb jij ook niet hetzelfde merk @Raycoupe ? Ik ben nog in onderhandeling met iemand over een vlamverdeler voor de Valor, dus wie weet komt dat ook nog goed.
 4. Weer een verhelderend lijstje op Zerohedge.com met echte cijfers in plaats van 'gecorrigeerde' cijfers voor dit en dat http://www.zerohedge.com/news/2014-03-06/top-12-signs-us-economy-heading-toward-another-recession Onderstaand een gecomprimeerd overzicht in het Nederlands: 1. Aantal hypotheek aanvragen in de VS op het laagste niveau in 20 jaar 2. Radio Shack gaat meer dan 1.000 winkels sluiten. Dit is een nieuw teken van het instortende retail netwerk 3. De ISM index staat op het laagste punt in 4 jaar en heeft net grootste dip te pakken sinds de val van Lehman. (ISM index is een maat voor staat van de dienstverlenende sector) 4. Obamacare brengt veel financiële onzekerheid met zich mee voor zorgverlenende instanties 5. De handelsopbrengsten van de "too big to fail" banks zijn met meer dan 10% naar beneden gegaan 6. JPMorgan gaat duizenden mensen ontslaan 7. De stad Chicago is nog slechts 3 stappen verwijderd van Junk status 8. Het aantal banen in de VS is volgens ongecorrigeerde cijfers met 2,9 mln afgenomen in januari 9. Het besteedbaar inkomen ondergaat momenteel de grootste jaarlijkse afname sinds 1974 10. Slechts 35% vd Amerikanen zegt dat ze het dit jaar beter hebben dan vorig jaar 11. Machineproducent Caterpillar kampt al 14 maanden op rij met afnemende verkoopcijfers 12. Alle grote economieën zitten in de vertraging, de macro cijfers voor de G-10 zijn nog net niet slechter dan tijdens 'Lehman' Ongelukkig genoeg denken veel Amerikanen dat de overheid en de FED de problemen hebben opgelost of onder controle hebben, dus men bereid zich niet voor op een crisis. Uiteindelijk zullen miljoenen (Amerikanen) verrast worden door de klap! Tot zover deze schriftlezing..
 5. Nou ja, wel weer hoop geleerd! En DAT is positief! (vrij naar Hans Teeuwen). Voor €50 koop je ook een 2e hands zibro en die zijn toch wat praktischer.
 6. Dan doen we dat maar en heb ik weer een nieuwe missie! :-)
 7. Wauw! Da's nogal een groot onderdeel dat ontbreekt en die zorgt natuurlijk voor de efficiency. Mmm, nou heb je toch mn plezier vergald @Nonkel Jones ;-)) Daar is zeker niet makkelijk aan te komen?
 8. @jobs Nee integendeel, ik woon in de Friese Wouden De lont die er nog in zit lijkt prima bruikbaar. Bedankt voor de link @Highway , de prijs voor een nieuwe lont is hoger dan de prijs van het kacheltje zie ik...
 9. Volgens mij niet :-) Hij doet het! Ik ben zo blij als een kind haha!
 10. Ik heb vandaag mijn volgende schreden gezet op het pad der onfhankelijk ;-) namelijk door de aanschaf van een 'nieuwe' petroleumkachel: een Valor. Nadat ik me eerst door @Raycoupe had laten voorlichten over de do's en don'ts heb ik voor € 25 een oud Valor kacheltje gekocht. Eigenlijk meer vanwege het rustieke en retro karakter ervan dan voor de efficiency. Als ik het dingetje aan de praat krijg, dan kan ie echter toch mooi mijn werkplaats(je) verwarmen. Hieronder wat foto's ervan, zo te zien lijkt alles in prima staat gezien de leeftijd.
 11. Ik heb de Goalzero10 Plus, zonder zonnecellen en op het apparaat wordt aangegeven dat het opladen van 4 AA cellen tegelijk (dus niet minder) zo'n 8 uur duurt via usb. In geval van zonnecellen duurt het, in goede zon en afhankelijk van het type zonnecollector 3-6 uur. Ik zal vanavond mijn telefoon eens opladen via de GZ, ben benieuwd hoe lang die er over doet.
 12. Hartelijk dank voor het opvullen van dit hiaat in mijn algemene ontwikkeling!! :-)
 13. Wie kan mij zeggen of ik ongestraft mijn Eneloop batterijen kan opladen in de Goalzero10 Plus? De meegeleverde batterijen bij de Goalzero zijn NiMH en van de eneloop HR6
×
×
 • Nieuwe aanmaken...