Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

netuyas

Lid
 • Aantal items

  1292
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

netuyas won de laatste dag op 15 december 2015

netuyas had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

2586 Uitstekend

2 Volgers

Over netuyas

 • Titel
  Diehard Prepper

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

445 profielweergaven
 1. @All, Partir c'est mourir un peu, C'est mourir à ce que l'on aime On laisse un peu de soi-même En toute heure et dans tout lieu. (Weggaan is een beetje sterven, Dat is sterven aan wat men liefheeft Men verliest een beetje van zichzelf, in ieder uur en op elke plek Edmont Haraucourt (1857-1941),) Enorm bedankt voor al jullie inbreng, tips, oplossingen, kanttekeningen etc.etc. Een forum is misschien van iemand, maar wordt gebouwd(en afgebroken) door de leden. Mijn hoofd begrijpt het besluit, maar mijn hart kan het niet bevatten. Toch is de meest vruchtbare grond die, welke is bedekt met de as van hetgeen er eerder stond. Ik hoop jullie allen op andere plekken en in andere tijden weer te mogen zien, horen of lezen. Hartelijke groet aan allen, Netu.
 2. Ik weet niet waar ik op moet stemmen. Heb ik geoefend? nee, niet in de vorm van een Bug out tijdens een EMP met 80cm sneeuw. Wel heb ik met sneeuw buiten geslapen, 30km gewandeld met bepakking, heb ik een bug out plan voor alle jaargetijden en weersomstandigheden, heb ik rekening gehouden met sneeuw en ook met een mogelijke EMP. In volgorde van afwerking, een oude diesel, een aanhangwagen met fiets, oude brommer, kruiwagen en voldoende brandstof gear en eten om onder normale omstandigheden het te verwachten traject 2x af te leggen, zomerschoenen en winterschoenen, allebei ingelopen voor ons beiden. Kampeeruitrusting in neutrale groene kleuren geschikt voor +30tm -10, Alle gear en uitrusting zodanig klaar dat we binnen 10 minuten lopend op pad kunnen. 30 minuten met de diesel. Vuur gemaakt met spiritus, lucifers, aansteker, firesteel en zelfs een vuurboog(wat een kloteklus). 4 messen, 2 backupmessen, 3 handbijltjes, 5 firesteels enz.enz. Je kunt oefenen wat je wilt, maar dat zal je niet redden. Wat je wel kan redden is creativiteit, ervaring, weerstand, wilskracht en vooral vertrouwen. Natuurlijk kan gear je helpen, maar uiteindelijk kun je gear kwijtraken, niet beschikbaar hebben, net die specifieke omstandigheid niet geoefend of voorzien hebben, en dan komt het op jou aan. Er zijn mensen op dit forum die naast me kunnen staan met een vrachtwagen vol spullen uit (bijvoorbeeld) de prepshop, en dan nog zal ik niet ingaan op hun uitnodiging om samen de gevaren het hoofd te bieden, en er zijn forumleden die op blote voeten en alleen de vege kleren aan het lijf voor mij kunnen staan, en ik zal geen moment aarzelen om met hun de strijd om te overleven aan te gaan. Maar het liefst zie ik een video van jullie Bug out op Youtube terwijl ik met een glas goede whiskey in de hand bij de houtkachel zit te genieten.
 3. Zoveel preppers, zoveel meningen In basis zijn er best veel goede schoenen, maar passen, proberen en weer passen is de enige manier waarop je jouw ideale schoenen gaat vinden. Ik vind de pasvorm van Lowa perfect, maar mijn vrouw heeft 6 jaar op Hanwag gelopen, terwijl haar nieuwste nu ook Lowa is, en ze is er dolblij mee. Lowa, Hanwag, Meind, kortom dat soor merken maken goede wandelschoenen, maar wat voor de een een fijne schoen is, is voor de ander letterlijk een blarentrekker En wat @Lekker zegt, sokken maken een wereld van verschil
 4. Je hebt geen renteaftrek meer, maar ook geen bijtelling woonforfait, dat is , vooral bij lage rentelasten, soms dus een voordeel. De meesten hier zullen weinig extra ruimte hebben vanwege een pensioentekort, en lijfrentes vallen alleen buiten box 3 als ze aan zeer strenge eisen voldoen.(en je kunt er pas na je 67ste weer over beschikken) In alle andere gevallen telt het opgebouwde vermogen gewoon mee voor de vermogensbelasting. Ik hanteer het principe: wat ik niet uit hoef te geven, dat hoef ik dus ook niet te verdienen, dus elke besparing op de uitgaven geeft mij een extra mogelijkheid om minder te verdienen, minder te moeten werken, of meer kunnen investeren in nog lagere maandelijkse lasten, eerder te kunnen stoppen met werken, en dus per saldo meer netto over te houden. Mensen staren zich altijd blind op de vermogens kant van het verhaal, maar je kunt vaak veel meer besparen door aan de loonbelasting en btw kant minder kwijt te zijn. Los daarvan, als je een huisje hebt met een relatief gunstige WOZ waarde, en jij investeert b.v. in energiebesparende en opwekkende maatregelen zonder daarvoor een lening aan te gaan( registratie) kun je effectief een overwaarde creeren die niet zichtbaar en niet belastbaar is. Daarnaast geef je minder geld uit, dus dat mes snijd aan 2 kanten.
 5. Ik persoonlijk vind het een heel goed plan van jou om naar Duitsland te vertrekken.
 6. Ik heb meerdere(15-20) hazelaars staan, sommige zo groot als een flinke struik, sommige zo groot als een boom. De laatste 5 jaar probeer ik door snoeien erachter te komen wat goed werkt, en ik weet dat regelmatig snoeien grotere hazelnoten geeft. Op basis van het blad kan ik verschillen zien, en dan kom ik op 4-5 soorten die ik heb staan. Alle hazelnoten zijn prima eetbaar, en als je de "velletjes" kwijt wilt is even roosteren idd een prima optie. Er bestaat een handmatige zadenpers die ook geschikt is voor hazelnoten( Bing is your friend) https://www.piteba.com/nld/index_nld.asp @Tanfana was me net voor
 7. Er gaat 110% zeker wat gebeuren, een enorme verandering, een enorme hoeveelheid geld die van het ene op het andere moment van eigenaar verwisseld, kortom een van de meest belangrijke dagen waarschijnlijk in de afgelopen 30 jaar, en kon ik hiertegen preppen????? Nee dus. Is het goed of slecht?????? dat laat ik jullie over een jaartje of 10 weten:p
 8. Mooie post en mooie mijlpaal. En vooral mooi gebaar. Ik neen aan dat je er week of twee niets zal posten
 9. Goud... welk goud, ..... ik heb helemaal geen goud... “What have I got in my pocket?" he said aloud. He was talking to himself, but Gollum thought it was a riddle, and he was frightfully upset. "Not fair! not fair!" he hissed. "It isn't fair, my precious, is it, to ask us what it's got in it's nassty little pocketsess?”
 10. Ondanks dat ik eigenlijk niet meer in dit draadje wilde reageren verdient jouw reactie een antwoord onderverdeel in voor en na mijn rode samenvatting. Voor: Ik moet toch aan mijn sarcasme gaan werken, ben waarschijnlijk te lang Mod geweest... Na: 99.8% met je eens, met 1 kleine nuancering, het huidige politieke klimaat is hier zo ontzettend medeschuldig aan dat elke zweem van (mede)verantwoordelijkheid direct en heel grondig onder het tapijt geveegd word. Een oplossing vereist dus ook een ander politiek klimaat, en zolang teveel mensen afhankelijk zijn van de huidige politieke morus zal je dus op jezelf moeten vertrouwen.(wat dat betreft had je wel gelijk, er zit ook een kleine serieuze ondertoon in, maar ik dacht dat dit afdoende afgedekt was door vele lagen sarcasme)
 11. De meeste aangevoerde punten zijn zeker historisch gezien wel juist,(context is altijd lastig en niet zo relevant hier) maat er is een verschil tussen pensioen en AOW. Als je het over de AOW hebt is het zo dat de huidige werkenden dat betalen voor de huidige pensionado's en is dat gebaseerd op ongeveer bijstandsniveau(met minder belastingdruk) als je het hebt over pensioen, dan is dat via een premieregeling door werknemers en werkgevers ingelegd en dat was allemaal inclusief het AOW gedeelte. iemand met een minimum inkomen betaald feitelijk ook vrijwel geen pensioenpremie, dat is altijd zo geweest. Mijn eerste punt is dat dit oud nieuws is. Natuurlijk erg vervelend(understatement) voor de mensen die gehoopt hadden op een hoger inkomen na hun 67 jaar, maar effectief al minstens 20-30 jaar een bekend gegeven. Mijn 2e punt is, als de pensioenpotten te snel leeglopen is dat deels door de ®overheid, maar vooral doordat de huidige pensionado's veel meer uit die pot trekken dan ze erin gestopt hebben. En Ja, alle werkgevers hebben een greep gedaan in de pensioenpotten in de jaren 90, maar dat was om de werknemers meer netto loon te kunnen bieden. Immers, als je er netto 100 gulden op vooruitgaat omdat je netto 100 gulden minder aan pensioenpremies afdraagt is dat nu leuk, maar uiteindelijk betaal je dat zelf. En waar waren de vakbonden toen?
 12. Mijn BOL is gewoon vanaf de weg zichtbaar hoor:), een BOL kun je dan (zoals er geen SHTF is) ook voor andere doeleinden gebruiken
 13. Klinkt heel mooi, maar veel regio's in Belgie kennen de verplichting dat bij verkoop of overdracht van een "recreatieterrein" alle opbouwen verwijderd moeten worden en het alleen voor dagverblijf gebruikt mag worden. Alleen als het aantoonbaar van voor 1968(of zoiets, de echte belgen kunnen dat waarschijnlijk beter toelichten) is mag het blijven staan. De meeste andere Recreatiepercelen kennen een overgangsregeling waarbij het door de huidige eigenaar nog gebruikt en onderhouden mag worden, maar dat recht gaat niet over op de nieuwe eigenaar.
 14. Ik snap hem niet? als ik het goed begrijp wordt er elke maand een stukje geld van je salaris ingehouden voor je pensioen. als je een fijne werkgever hebt, krijg je van hem ook elke maand een paar centen daarvoor. Al die bedragen worden belegd en de inleggen+ de rendementen geven een beschikbaar bedrag op de pensioendatum. Klopt dit tot zover? of ken jij mensen die in hun arbeidscontract hebben staan dat ze vanaf hun 67ste voor elke maand die ze gewerkt hebben recht hebben op x% van hun salaris tot de dag dat ze doodgaan. Dat bedrag wat beschikbaar wordt dan omgezet in een levenslange uitkering Toch? Hoe kun je dan nu bepalen dat dit 20% minder is? je kunt hooguit berekenen dat het, in een waardevast mandje uitgedrukt, 20% minder zal zijn dan wat de huidige pensionado's opstrijken. Is het dan niet zo dat de huidige pensionado's 20% teveel ontvangen? Is het dan niet zo dat we nu simpelweg te weinig pensioenpremies betalen? Het zijn toch beleggingsconstructies, of niet dan. Ik zie niemand klagen omdat mensen die ,omgerekend naar inleg, slechts voor 10 jaar pensioenpremie hebben betaald, en die nu al 80 of zelfs 90 jaar oud zijn. Moet je je eens voorstellen dat pensioenen vanaf dag1 nadat het pensioenstelsel was opgetuigd(ongeveer 1950) op basis van spaarrente waren weggezet, dan had iedereen nu waarschijnlijk 20-40% minder pensioen gehad, en ook de werkenden hadden veel minder pensioen opgebouwd, dan wel veel meer pensioenpremies moeten betalen. Ik weet ook wel dat er veel geld is verloren tijdens de kredietcrisis, maar vergeet dan aub niet dat veel van dat geld alleen maar bestond vanwege de uitstekende beleggingsresultaten in al die jaren daarvoor. Dat we onszelf rijk zijn gaan rekenen met beleggingsresultaten van 10% of meer per jaar is hetzelfde als waarom zoveel(jonge) huizenbezitters financieel zo in de problemen zitten. en ja het is niet eerlijk verdeeld. de babyboom generatie heeft de economische wind enorm meegehad, zij hebben weinig voor hun pensioenen betaald en ontvangen wel relatief veel. zij hebben weinig voor hun huis betaald en ontvingen de hoofdprijs, zij hebben weinig meebetaald aan het totale medische pakket, en mogen wel alle rechten daarop laten gelden. maar als je hun vraag solidair te zijn met de jeugd is het credo: daar hebben wij voor gewerkt, daar hebben wij recht op. De jeugd weet(of kan weten) dat ze zelf voor hun pensioen moeten zorgen. wat, in 1987 op de HEAO zaten wij al met een vriendengroep bij elkaar en stelden vast dat tegen de tijd dat wij met pensioen zouden gaan, er geen geld meer zou zijn, en dat is voor de internetzeepbel en voor de kredietcrisis. Dat is dan ook wat mij elke keer verbaasd, ouwe koeien die nu ineens als nieuw worden gepresenteerd omdat veel mensen liever hun kop in het zand steken dan zelf nadenken en je eigen maatregelen nemen. Van de mainstream kun je misschien niet anders verwachten, maar van preppers? daar verwacht ik toch meer van.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...