Ga naar inhoud

GodelEscherBach

Lid
 • Aantal items

  322
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

GodelEscherBach won de laatste dag op 6 juni 2015

GodelEscherBach had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Beroep
  Architect / onderzoeker
 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

GodelEscherBach's Achievements

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

173

Community reputatie

 1. Ach, de SP was in 1983 er als eerst bij toen er ook nog daadwerkelijk wat verandert kon worden: Gastarbeid en Kapitaal. De SP werd voor alles en nog wat uitgemaakt, maar 30 jaar later is vrijwel iedereen dat vergeten. Dat Wilders nu wat onzinnige dingen roept over het sluiten van grenzen vind ik alleen maar aandoenlijk. Wilders heeft eigenlijk vrij weinig profetische afspraken gedaan. In die zin is hij geen complotdenker, maar zoveel vooruit op de troepen loopt hij nu ook weer niet. Wel vind ik het fijn dat Wilders sommige dingen benoemd die door veel andere partijen niet gezegd worden: http://www.volkskrant.nl/recensies/nauwgezet-relaas-over-criminele-marokkaanse-jongens~a4163993/ Maar goed, met complotdenken heeft Wilders weinig van doen. Pas als ik de PVV over chemtrails hoor dan zou mij een andere mening zijn toegedaan ;-) !
 2. Wow, wat een interessant topic. Als bouwkundige en (voormalig) schatgraven () denk ik toch dat holtes in betonvloer tegenwoordig meer soelaas bieden dan voorheen. Aangezien er in betonvloeren betonwapening zit is het met een metaaldetector lang zoeken, want dan ding gaat de hele tijd af. Een slimme Prepper laat daarom zijn huis ook ontwerpen en ontwerpt holtes in de betonvloer mee :-) !
 3. Ik merk wel op dat onze rechtsstaat tekortschiet in het voorkomen van dit soort misdaden. Het is lastig om mensen preventief op te pakken. Tot die tijd heb je veel mankracht nodig om in de gaten te houden wie wat doet en volgens mij ontbreekt het aan voldoende mankracht. Verder ben ik voorstander van een meer zakelijke discussie over de rol van de Islam. Maar goed, op dit forum is discussie over religie volgens mij niet toegestaan, wat een discussie in de volledige breedte lastig maakt. [mod] en dus de rest uit je bericht verwijderd vanwege overtreding forumregels mbt religie [mod]
 4. "Ik leefde een maand lang als een god in Venezuela van 100 euro" Crisis in Venezuela leidt tot rare perikelen. Met 100 euro kun je kennelijk heel veel doen in Venezuela: http://www.vice.com/nl/read/luxe-hotels-drugs-en-sportwagens-met-honderd-euro-leefde-ik-een-maand-als-een-prins-in-venezuela-293
 5. Ik zou gelijk bij http://www.silverprice.org kijken. Wat de prijs van zilver wordt is moeilijk te voorspellen. De algemene trend lijkt te zijn dat de zilverprijs iets daalt: Ik probeer zelf de pieken te vermijden, door gewoon goed de informatie van week tot week bij te houden. Op dit moment daalt de prijs van zilver relatief hard, maar het zit nog niet onder het eerdere laagterecord. Ik ben dus vooral het type koopjesjager, want ik wil niet zo weinig mogelijk voor zilver betalen als mogelijk is:
 6. Als ik opgeroepen zou worden zou ik zeker 'meevechten'. Ik las enkele reacties waarin mensen bang waren in een vreemd land te moeten vechten, maar die kans acht ik zeer klein. Niet voor niets heeft Nederland een professioneel leger aangevuld met reservisten. Tegenwoordig weet men in Westerse legers dat het een stuk productiever is om een professioneel leger in te zetten boven een dienstplichtig leger. Maar als het erop aankomt vechten voor Nederland: ik zou me vrijwillig aanmelden. Nederland is een mooi land met goede voorzieningen en waarden. Wat mij betreft genoeg om voor te vechten. Soms zit ik te overwegen om me aan te melden voor de Nationale Reserve. Voor Preppers lijkt me dat wat betreft Skills op gebied van Preppen een mooie gelegenheid om hierin meer ervaring op tedoen. Alleen ben ik eigen ondernemer en weet ik niet hoe ik dat moet combineren... misschien heeft iemand ervaring met het reservistenbestaan?
 7. Ik denk dat vooral afhankelijk is van wat je waar koopt. In mijn geval is het soms voordeliger gebleken baartjes te kopen en in andere gevallen weer munten. Ik heb gekozen mijn zilvervoorraad een beetje te spreiden in baartjes en munten. Dit adres is waar je wel aardig goedkoop zilver kunt kopen: http://www.rosjuweliers.nl/goud-en-zilverbaren (hier staan de prijzen op die je er gewoon voor betaald zonder dat daar administratiekosten bijkomen).
 8. Interessant topic. Ik weet niet of ik mijn kind (nu op de basisschool) actief betrek in het Preppen, maar het aanleren van vaardigheden vind ik wel belangrijk. Bijvoorbeeld het herkennen van vruchten in de natuur, boomhutten bouwen, zelf brood bakken, weten waar de melk vandaan komt enzovoort. En ik houd het meeste van mijn spullen niet verborgen. Beetje spelenderwijs omgaan kan geen kwaad toch? Verder proberen we het televisiekijken (en op termijn internet) enigszins te beperken en de aandacht te leggen op tekenen en knutselen. Ik miste eigenlijk de vraag of (het krijgen van) kinderen idealiter ook onderdeel is van het Preppen? Het lijkt me wel een interessante vraag aangezien veel stelletjes het krijgen van kinderen uitstellen totdat het eigenlijk niet meer kan (en er dus veel te laat mee bezig zijn). Ook vind ik het soms vervelend dat kinderen soms enkel als last worden gezien en de voordelen soms te beperkt inschatten. Aangezien ik zelf kinderen wilde ben ik er - naar huidige maatstaven - vroeg mee begonnen en heb ik het nooit als een last of carrièrebeperking gezien.
 9. Was het niet de SP die in 1983 zo'n boekje had uitgegeven waarin zij propageerde dat iedereen de Nederlandse taal moest leren? Overigens ben ik het niet helemaal met je eens. Islamitische scholen kun je best hun subsidie ontnemen (als je artikel 23 lid 6 en 7 van de grondwet schrapt), dan houdt het gauw op. Verder denk ik dat de Islam in Nederland meerdere gezichten heeft. Iraniërs, Syriërs en Afghanen zijn op een hele andere manier met religie bezig dan bijvoorbeeld de Turkse gemeenschap (grootste Islamitische gemeenschap in NL). En denk niet dat een Turk ooit op een Marokkaan gaat stemmen, onderling laten ze geen moment onbenut om de verschillen tussen elkaar te benadrukken. Daarom lukt het ook niet echt om de Islamitische gemeenschap met 1 mond te laten praten. Wel ben ik het ermee eens dat de Islamitische cultuur een nogal harde steen is om te slijpen, maar laat onze cultuur dan van een nog taaiere soort zijn. Of Nederland op den duur Islamitisch wordt hangt af van ons. Wat je er zelf aan kunt doen is: draag de Nederlandse/Westerse cultuur met overtuiging uit, ga discussie over de Islam niet uit de weg, maar benadruk de immorele weten in de Islam (nogmaals een hulpmiddeltje: ) en zorg voor wat nakomelingen :-) ! Verder kunnen we de politiek ertoe bewegen een strenger asielbeleid te voeren ten aanzien van het uitzetten van vluchtelingen die geen vluchtelingen zijn, zodat de bereidheid om vluchtelingen op te nemen juist stijgt.
 10. Ik heb je een PM gestuurd over datgene waar je niet al te uitgebreid op wilde ingaan, maar ik ben uiteraard wel benieuwd. Zelf denk ik overigens niet dat (van origine) moslims te verleiden zijn tot de normen en waarden van de Westerse cultuur. Ik heb zelf bijles gegeven aan Afghaanse, Marokkaanse en Iraanse studenten en in veel gevallen zijn zij niet (meer) gelovig of ze staan er erg liberaal in. Vooral Iraniërs zijn christen geworden of hebben zich volledig van het geloof afgekeerd. De Turkse cultuur is echter veel meer gesloten en ze doen er ook veel aan om buitenstaanders (Nederlanders, maar ook andere groepen) buiten de deur te houden. Ik ben er overigens geen voorstander om mensen in hun eigen cultuur te laten leven. Iedereen die zich in Nederland permanent wil vestigen moet wat mij betreft de Nederlandse taal en kennisnemen van onze cultuur. Ook vind ik dat onze seculiere Westerse cultuur hoogwaardiger is dan andere culturen, iets dat we best wel met wat meer trots mogen uitdragen. Dat hebben we in de jaren '70 en '80 teveel laten liggen met alle gevolgen van dien voor onszelf, maar ook voor de 'gastarbeiders' zelf. Van links tot rechts zie je het besef wel groeien dat we veel meer moeten uitdragen waar we voor staan en dat mensen zich de Nederlandse taal en cultuur eigen moeten maken. Nu er relatief veel moslims hier naartoe komen is het goed om hen duidelijk te maken wat wel en niet kan. We zullen ook strikter moeten zijn omtrent collectieve religieuze eisen: niet teveel meegaan in hun religieuze manie (en vooral duidelijk uitleggen waarom we daar niet in meegaan). Verder moeten we voorkomen dat er islamitische scholen ontstaan (afschaffen artikel 23 lid 6 en 7 van de grondwet) en kritisch moeten bekijken of moskeeën en andere islamitische organisaties wel ANBI-organisaties zijn. Dat zou al een hoop schelen. Daarnaast zullen het er niet zoveel zijn dat ze ons democratische systeem omver werpen. Ik denk dat het voor velen nog best vies tegen zal vallen in Nederland als blijkt dat ze gewoon hard moeten werken voor hun geld.
 11. Beste Preppers, Op de plek waar ik woon staan er in de gehele straat hazelaars gepland die behoorlijk wat hazelnoten laten vallen in september/oktober. De hazelnoten zijn echter wat verschillend van de hazelnoten in de supermarkt. Ze zijn iets lichter van kleur en blijven dat ook als je ze bijvoorbeeld een paar weken bewaard. Mijn vraag is: zijn deze noten eetbaar of moeten ze nog op een of andere manier bewerkt worden. Hieronder een foto: Las verder dat de noten handig kunnen zijn bij het maken van alternatieven voor bijvoorbeeld bak-/olijf- en zonnebloemolie. Heeft iemand hier ervaring mee? Groet, GEB
 12. Ik denk dat het wel meevalt. Bovendien: we staan er zelf bij en kijken ernaar. Met grotere aantallen moslims of mensen met een islamitische achtergrond is het zaak om hen juist te verleiden naar de Westerse waarden en normen én om hun religie te bekritiseren. In de jaren '50 en '60 is het christelijke geloof met alle goede reden op de hak genomen, nu is het tijd om eens kritisch te kijken naar de Islam. (Zelf vind ik dit soort initiatieven wel zeer OK: ) ! Zelf denk ik dat we - in combinatie met meer kritiek op de Islam - meer moslims hun geloof sterk onder de loep nemen en dat een deel de Islam wel vaarwel zal zeggen. Vereist wel actief burgerschap :-) ! Voor ex-moslims lijkt me de Prepper-gemeenschap wel een interessante, aangezien het gepaard gaat met een zeer teruggetrokken bestaan in de luwte.
 13. Beetje flauwe reactie. Als het je niet interesseert, reageer er dan niet op zou ik zeggen. Anderen vinden het wel interessant en ik vind het interessant wat zij op mij te zeggen hebben. Je punt over die terreinwagen (of zoals het artikel aangeeft: jeep) vind ik eerlijk gezegd zelf nogal zinloos. Ik heb terreinwagen in plaats van "jeep" gebruikt, omdat ik het laatste woord gewoon niet zo mooi vind. Nogal inwisselbaar en voor zover dat niet is, is het vooral een semantische discussie die voor de betekenis van mijn eerdere reactie weinig verandert. Wat betreft je laatste punt. Jij vindt dat ik nogal snel conclusies trek, maar dat is niet waar. Ik heb gezegd dat ik zeer aannemelijk vind dat we hier niet met een woonwagen te maken hebben, omdat het iets zou zijn wat wel uit de context van het artikel zou blijken. Kleine kans dat het natuurlijk niet zo is, maar dat ze het niet beschreven heeft omdat ze anders herkent zou worden vind ik eerlijk gezegd weer ver gezocht. Verder is mijn post vooral informerend. Ik werk veel met gemeenten en ik weet wat ze kunnen doen. Dan KAN die 20m2 te weinig zijn en iets zijn waar ze op zouden kunnen letten. Wat is daar mis mee? Ik schrijf niet alleen mijn MENING op, ik deel ook gewoon FEITEN mee die mogelijk met het artikel samenhangen en die mij nuttig lijken voor andere Preppers. Tot slot vind ik dat jij vooral diegene bent met een mening als je zegt dat (ik parafraseer) voorbarige conclusies trek of verbanden trek die er niet zijn. Eerlijk gezegd kan ik me geen posts van mijn kant herinneren die daaraan voldoen. Maar uiteraard ga ik altijd graag de discussie aan. Dat zou wat mij betreft ook via een persoonlijk berichtje kunnen, want dan zouden we wat dieper op de materie in kunnen gaan. Ik denk vooral dat je een beeld van mij hebt wat niet klopt, maar het is de vraag of dit de plek is om dat te bespreken.
 14. Kan ook wel zonder. Het is alleen weinig beschreven en het leidt tot vrijwel de meeste discussie :-) !
×
×
 • Nieuwe aanmaken...