Ga naar inhoud

"Thom"

Lid
 • Aantal items

  10
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

"Thom"'s Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. Hartstikke bedankt voor je reactie! Ik bedoelde dat rioolbuizen een goed idee waren, maar niet dat ik het ook zou gebruiken, ik ben nu gewoon even aan het speculeren met ideeën. Het is de bedoeling dat als ik een weekje daar blijf dat ik niet de hele week 24/7 in de shelter zit. Ik wil het gewoon gebruiken als uitvalsbasis om 's avonds weer naar toe te gaan, nadat ik het bos in ben gegaan. En ik denk dat ik vooral wil overnachten in de zomer, bij een iets aangenamere temperatuur. De locatie ben ik zelf ook nog niet uit. Het beste is zoals je zei als op een privéterrein gaan zitten wat totaal verlaten is. En waar de boer toch nooit komt. En waar ook verder niks valt te doen qua dieren houden/graanvelden. Nogmaals, hartstikke bedankt voor alle reacties en tips en het meedenken!
 2. Leuk Idee! Voor 130 euro per dag kan ik een graafmachinetje huren, en dan is het zo gelukt. Ik denk als je de zijkanten met betonplex doet, zoals je zei, dat het redelijk goed stevig is, én goed isoleert. En met pallets kom je ver als ondergrond! Dit is ook een goede oplossing! Ik had al een paar video's gezien waarmee ze iglo constructies hadden gemaakt door middel van jute zandzakken. Súper vette website! Ik ga hier zeker even mijn tijd aanbesteden om rond te kijken wat voor ideeën er allemaal op staan! Leuk zeg, dat ze alle bunkers enzovoort in kaart hebben gebracht! Voor de liefhebbers voor de website zie onderstaande link: GaHetNa Website Ook leuk dat je verschillende bunkers/shelters als computermodel heb gemaakt, ziet er leuk uit! Maar om even terug te komen op je vraag, ik hoef niet zo diep te zitten, ik hoef namelijk niet beschermd te zijn tegen "bomaanslagen", het is meer een uitvalsbasis om een soms een weekje te overnachten. Maar ik wil er wel paar standaard spulletjes in zitten, qua voedsel en kits. Ik wil ergens in het Duitse bos een stukje gaan graven, maar als het kan ergens bij de Posbank, omdat dat dicht in de buurt is. Het enige nadeel van de Postbank is dat het onwijs toeristisch is en erg druk, dus ik ben bang dat het toch Duitsland wordt Rioolbuizen, wat een idee! Het is relatief goedkoop en je kan het ook gebruiken als plek om je proviand in op te slaan. Ik zat ook te denken om er een gangenstelsel van te maken. Ohh, van al deze reacties krijg ik allemaal wilde ideeën Ik heb meteen zin om iets te ondernemen Heerlijk!
 3. @Peerke, @jobs ene @tom666, Ik heb het woord bunker gebruikt, maar ik daarmee bedoel ik niet het tegenhouden van zwaar materiaal. Ik wil gewoon een schuilplaats maken, net zoals een boomhut of wigwam. Het kan ook half in de grond worden gegraven. Heeft iemand misschien alternatieven voor een container gebruikt? En Ja ik heb een budget, namelijk "ongelimiteerde mankracht" Iets in de trant van hieronder: EDIT: @Scratch, dat ziet er super leuk uit, en ook een goed idee met hooibalen, maar ik heb momenteel niet het geld, om een zeecontainer aan te schaffen, maar ben zeker benieuwd naar het eindresultaat van jou, als je het gaat uitvoeren!
 4. De €1700 is geloof ik voor een tweedehands zeecontainer. Maar ja, dat heb ik er (nu) niet voor over. Mijn bedoeling is een kleine "bunker", waar ik steeds weer naar kan terugkeren. Het hoeft niet groet te zijn, als ik er maar in kan slapen en een rugzak in kwijt kan. En hoe moet je precies stutten met planken?
 5. Heeft iemand hier ervaring hoe je een ondergrondse bunker kan gaan graven? Ik ben namelijk wel benieuwd hoe je het best kan gaan beginnen. Je kan namelijk denk ik niet zomaar gaan graven als een kip zonder kop. Hoe kan je het beste de hele boel stutten? Ik zat eerst te denken aan een zeecontainer achtig iets, maar dat schijnt niet zo stevig te zijn, en is redelijk prijzig (€1700). Dus, heeft iemand ervaring/ideeën?
 6. Dank je wel! Het ziet er veelbelovend uit. Ik ga binnenkort even rondkijken voor de zaden van Linzen en Alfalfa.
 7. Ik heb me meteen even voorgesteld! Even voorstellen
 8. Kan iemand mij vertellen wat de snelste oplossing is als je geen groente of fruit meer hebt. Hiermee bedoel ik de tijd vanaf dat je de zaad in de grond stopt en de vrucht of groente kan opeten. En wat is de beste zaad die je ook in de natuur kan vinden, qua groeitijd? Heeft misschien iemand een lijstje met groeitijden van de meeste zaden? Hartstikke bedankt alvast, Thom
×
×
 • Nieuwe aanmaken...