Ga naar inhoud

NielsAchterhoek

Lid
 • Aantal items

  18
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Achterhoek
 • Interesses
  Zenden/Ontvangen, Techniek, het bos in met de rugzak.
 • Beroep
  Techniek

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

NielsAchterhoek's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

25

Community reputatie

 1. Jah, zou kunnen... Voor mij moet een mes gewoon werken, en in principe ben ik erg tevreden over de ESEE 4, en die houd ik dan ook aan in de BOB. Ik moet wel enorm oppassen met roest want een coating zit er niet meer op. Ik heb in de BOB een DC4 slijpsteentje bij waarmee ik mijn messen relatief snel weer zo scherp maak dat ik mijn arm haren kan afscheren. Ik vind dat scherp genoeg voor wat ik er mee doe. Het mes uit D2 staal sleep ik altijd met een machine die ik had omgebouwd om messen te slijpen. Die scandi grind daarop is ook als een spiegel. Is leuk, maar voor onderweg scherp maken vind ik het een verschrikkelijk mes. Je moet enorm veel materiaal afnemen om de scandi te houden, en het mes is best dik, dus... Ik denk dat het heel persoonlijk is wat voor mes je graag bij je draagt en wat voor jou persoonlijk fijn werkt voor de dingen die jij er mee doet. Ja, stroppen... Ik heb het wel eens gedaan hoor met mijn riem uit de broek gewoon aan een tak gemaakt, maar persoonlijk in het bos doe ik dat nooit. Het is puur praktisch. Je gaat als je in het bos bezig bent enz. niet steeds stroppen. Maar ik kan me voorstellen dat als je gewoon aan het spelen bent met je messen enz. je dat wel doet. Gebeurt natuurlijk ook wel eens op SC's enzo, haha, dat weten wij wel :P. Word er weer eens tijd voor... een SC waar we eens wat kunnen snijden :P.
 2. Ik ben heel eerlijk gezegd niet echt een messen freak. Ze moeten het vooral doen, niet breken, en liefst lang scherp blijven en niet veel kosten. Die laatste 2 is meestal een mindere combi, haha. maar wat ik gebruik? Als EDC draak is altijd een Ontario RAT-1 bij me. Een relatief groot zakmes wat goed in de hand ligt. Voor kamperen / surcival / in de BOB heb ik 2 messen die ik standaard bij me draag dan. Een Mora Eldris waar je de meeste taken mee kunt voltooien... Ik heb deze overigens helemaal vlak geslepen, je herkent het lemet niet terug, is als een spiegel. Full scandy geslepen in een belachelijke scherpe hoek... Featherstick maken gaat perfect. Voor het wat lompere werk zoals wat takjes afhakken en wat battoneren een ESEE 4 die ik van @carismoeb overgenomen een paar jaar terug. (Hij doet het nog perfect). Draag deze horizontaal aan de riem. Coating is er af. Ik heb ook nog een Reelsteel Bushcraft 3 mes uit D2 staal, maar die gebruik ik niet veel meer. Geen idee waarom niet, is een fijn mes... Omdat ik geen messenfreak ben denk ik en de ESEE al bij me heb? 1 is geen? Ik heb ook nog een Gerber ? Model onbekend. Heel klein zakmesje met liner lock. Kan ik bij nette gelegenheden waar de Ontario RAT-1 echt niet mee kan mee... maar kan me de laatste keer niet herinneren. Dat is het eigenlijk wel...
 3. ? eh... J.J, ook je weg gevonden zie ik... .
 4. @Rataplan, dat was een mooie tocht vond ik, en zeker voor herhaling vatbaar! Kan binnenkort ook wel, maar is hier wat off-topic :P. Wat betreft de juiste schoenen vind ik ook moeilijk. Qua schoenen waar ik een flink stuk op kan lopen heb ik nu de Lowa Rennegade huppeldepup, maar die zijn niet van leer en vind ze voor het lompe baggerwerk minder geschikt. Ik moet wel zeggen dat ze echt ongelooflijk fijn lopen! Voor het survival / bagger werk, dus zeg maar waar ik een tocht deels in de regen mee kan lopen en door de modder kan baggeren heb ik een paar Meindl M1's overgenomen van @frans81 laatst. Deze zijn nu bij de schoenmaker voor een hakverhoging. Over het model ben ik wel te spreken, had ze toen in Zweden ook aan, alleen die waren een maat te klein waardoor ik soms pijn had. Maar ik begrijp toch goed dat de Island Pro's ook gewoon Meindl M1's zijn, alleen de M1's hebben dichte ogen voor de veters?
 5. Ik zie het, meteen maar geregistreerd. Had al een vermoeden dat het in de lucht zat :P. Veel succes met het forum.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...