Ga naar inhoud

Two Socks

Lid
 • Items

  118
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Two Socks won de laatste dag op 1 februari 2015

Two Socks had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Tussen de bolletjes
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Two Socks's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

175

Reputatie

 1. Lijkt mij een leuk idee, maar dat gaat denk ik niet goed lukken, de afstanden zijn te groot denk ik. Anders overweging met vervoer trein.
 2. Zoals @Stuudje al zegt, de Landleven is een zeer informatief maandblad. Wij zijn al meer dan 15 jaar lid en er is nauwelijks iets in herhaling gevallen. Zeker een aanrader!
 3. Two Socks

  Kuikens

  30m2 is niet klein voor 2-3 kippen hoor, bij ons is de ren 45m2 met 9 kippen. Dan lopen ze in het weekend los op ons erf (redelijk groot). Als de tuin gewoon gras met plantjes is kan het, neem minimum maatstaaf grote kip: 1m2 nachthok, 1,5m2 ren voor 1 kip. als je dat nou ruim neemt met 1,5m2 voor nachthok en de ren zo groot mogelijk, dan zit je meer dan goed voor die beestjes @konijn. En dan kan je elke dag lekkere verse eieren rapen! in tegenstelling tot de ruim 2 weken oude eieren uit de supermarkt.
 4. Two Socks

  Kuikens

  Sinds gisteravond is de 2de leg kuikens uitgekomen. Ditmaal 7 eieren onder de kip gedaan, en alle 7 zijn uitgekomen in een tijdsbestek van 6 uur. Ze zien er allemaal gezond uit, er zat ook niets vreemds in de lege eierschalen. Hopelijk dit keer wat meer hennen dan hanen. Deze kloek is zo rustig en subtiel dat ze het helemaal niet erg vind als je de kuikens aanraakt en even wegpakt om te bekijken.
 5. Hé, gematigd zeeklimaat hier he;) Ongekend zoals nergens anders in Nederland!
 6. Er zijn er een paar bezig, oa Toef, ik en nog wat meer om ergens in de winter een SC in Noord-Holland te houden als het lukt.
 7. Ik weet in ieder geval wel dat je ze nu NIET moet gaan snoeien, de sapstromen zijn volop aan de gang. Ze kunnen nu "doodbloeden" als ze gesnoeid worden, volgens mij is het vlak na de zomer tijd op te gaan snoeien. Dan heeft de boom nog genoeg leven om de wond te dichten voor de winter, maar bloed niet dood. (Correct me if i'm wrong:confused:)
 8. Je kan wel een maximum prijs instellen. Als je een mes-soort aangeeft dan kan je dat en meerdere specificaties invoeren.
 9. @Heksenboot Is dat een steekwerende tuintafel?
 10. Helle messen, handgemaakt uit Noorwegen. Zijn wel aan de prijzige kant, €100+ meestal.
 11. Als het goed is heb ik met bjo1998 een leuke deal gedaan. Hij heeft mij prima advies gegeven en een super leuk voorstel gedaan.
 12. Heb al een persoon benaderd, alleen even wachten op antwoord.
 13. Two Socks

  Kuikens

  Eigen kuikens onthoofden? Nooit van gehoord, misschien een IS-kip? Zijn altijd weer schattig die kleine donzen beestjes. Succes met het 'opvoeden'.
 14. Two Socks

  Kuikens

  Héhe, eindelijk eens kuikens! In al die 12 jaar dat wij hier kippen houden, hebben we nog nooit eerder kuikens van eigen kip gehad. We hebben er nu 7;). Het ras is Noord-Hollandse Blauwe (Hoenders), een van de grootste kippenrassen die er zijn, op Bramha's en Jersey Giant's na. Het ras is in de jaren 50 van vorige eeuw in, je raad het misschien niet, Noord-Holland gefokt als vleeskip. Hierdoor zijn het zulke grote kippen, onze haan is ondertussen bijna een jaar oud en zowat 5 kilo zwaar. Sinds een week geleden is de 2de broedse hen op broedeieren gezet:o. Het eerste kuikentje komt tevoorschijn 4 dagen oud 6 weken oud, lekker in het zonnetje met z'n allen! Tevens zijn ze vanaf vandaag op te halen, betreft 5 haantjes en 2 hennetjes. Geïnteresseerde mogen een pm sturen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...