Ga naar inhoud

Two Socks

Lid
 • Aantal items

  118
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Two Socks

 1. Lijkt mij een leuk idee, maar dat gaat denk ik niet goed lukken, de afstanden zijn te groot denk ik. Anders overweging met vervoer trein.
 2. Zoals @Stuudje al zegt, de Landleven is een zeer informatief maandblad. Wij zijn al meer dan 15 jaar lid en er is nauwelijks iets in herhaling gevallen. Zeker een aanrader!
 3. Two Socks

  Kuikens

  30m2 is niet klein voor 2-3 kippen hoor, bij ons is de ren 45m2 met 9 kippen. Dan lopen ze in het weekend los op ons erf (redelijk groot). Als de tuin gewoon gras met plantjes is kan het, neem minimum maatstaaf grote kip: 1m2 nachthok, 1,5m2 ren voor 1 kip. als je dat nou ruim neemt met 1,5m2 voor nachthok en de ren zo groot mogelijk, dan zit je meer dan goed voor die beestjes @konijn. En dan kan je elke dag lekkere verse eieren rapen! in tegenstelling tot de ruim 2 weken oude eieren uit de supermarkt.
 4. Two Socks

  Kuikens

  Sinds gisteravond is de 2de leg kuikens uitgekomen. Ditmaal 7 eieren onder de kip gedaan, en alle 7 zijn uitgekomen in een tijdsbestek van 6 uur. Ze zien er allemaal gezond uit, er zat ook niets vreemds in de lege eierschalen. Hopelijk dit keer wat meer hennen dan hanen. Deze kloek is zo rustig en subtiel dat ze het helemaal niet erg vind als je de kuikens aanraakt en even wegpakt om te bekijken.
 5. Hé, gematigd zeeklimaat hier he;) Ongekend zoals nergens anders in Nederland!
 6. Er zijn er een paar bezig, oa Toef, ik en nog wat meer om ergens in de winter een SC in Noord-Holland te houden als het lukt.
 7. Ik weet in ieder geval wel dat je ze nu NIET moet gaan snoeien, de sapstromen zijn volop aan de gang. Ze kunnen nu "doodbloeden" als ze gesnoeid worden, volgens mij is het vlak na de zomer tijd op te gaan snoeien. Dan heeft de boom nog genoeg leven om de wond te dichten voor de winter, maar bloed niet dood. (Correct me if i'm wrong:confused:)
 8. Je kan wel een maximum prijs instellen. Als je een mes-soort aangeeft dan kan je dat en meerdere specificaties invoeren.
 9. @Heksenboot Is dat een steekwerende tuintafel?
 10. Helle messen, handgemaakt uit Noorwegen. Zijn wel aan de prijzige kant, €100+ meestal.
 11. Als het goed is heb ik met bjo1998 een leuke deal gedaan. Hij heeft mij prima advies gegeven en een super leuk voorstel gedaan.
 12. Heb al een persoon benaderd, alleen even wachten op antwoord.
 13. Two Socks

  Kuikens

  Eigen kuikens onthoofden? Nooit van gehoord, misschien een IS-kip? Zijn altijd weer schattig die kleine donzen beestjes. Succes met het 'opvoeden'.
 14. Two Socks

  Kuikens

  Héhe, eindelijk eens kuikens! In al die 12 jaar dat wij hier kippen houden, hebben we nog nooit eerder kuikens van eigen kip gehad. We hebben er nu 7;). Het ras is Noord-Hollandse Blauwe (Hoenders), een van de grootste kippenrassen die er zijn, op Bramha's en Jersey Giant's na. Het ras is in de jaren 50 van vorige eeuw in, je raad het misschien niet, Noord-Holland gefokt als vleeskip. Hierdoor zijn het zulke grote kippen, onze haan is ondertussen bijna een jaar oud en zowat 5 kilo zwaar. Sinds een week geleden is de 2de broedse hen op broedeieren gezet:o. Het eerste kuikentje komt tevoorschijn 4 dagen oud 6 weken oud, lekker in het zonnetje met z'n allen! Tevens zijn ze vanaf vandaag op te halen, betreft 5 haantjes en 2 hennetjes. Geïnteresseerde mogen een pm sturen.
 15. vanwaar de rifleman's hawk al ik vragen mag? Is de trail hawk niet beter voor je, de rifleman's hawk lijkt mij zo lomp door de vorm van het blad en die hamer achterop.
 16. Ik ben benieuwd wat jullie allemaal al aan gear hebben "geprept". Zelf groeit mijn gearverzameling ook al aardig, ben nu op zoek naar een goed vaststaand bushcraft/survival mes. Nu kwam ik al de Enzo necker 70 tegen voor een goede prijs, dit mesje trekt mij wel aan door zijn grootte, niet te groot en daardoor goed hanteerbaar. Maar als ik wat meer geld ophoest, kan ik ook voor een Helle gaan, mits pa en moe het goed vinden:confused: Gister nog maar een Opinel No. 8 gehaald voor de edc. Dus wat hebben jullie allemaal al gekocht en hoe denken jullie over mijn keuze? Greetz;)
 17. Ik zou ook wel wat meer soorten slaapzakken in de shop willen. ik dacht dan aan: een simpele goede rechthoekige zomerslaapzak, en misschien een mummy-achtige "tussenslaapzak" voor in de herfst. Het liefst dan modellen met synthetische vulling, want voor dons ben ik allergisch .
 18. Heb je haar van een paar meter lang dan, zoals rapunzel?
 19. Het blijft leuk, die Zündapp's!
 20. Of gewoon niet aangezien ze illegaal zijn in Nederland, wil je ze uit het buitenland halen, dan heb je kans dat je problemen krijgt met de douane.
 21. @fragalot ik zou het niet te serieus opvatten. Maar ik moet wel eerlijk zeggen, als gooi en smijtlamp is de 2xAA uitstekend.
 22. Hierdoor zouden Maglite's misschien wel weer interessante lampen worden;) Want een gloeilamp op den duur kan ook geen kwaad.
 23. @Mr. Gold Ik zou het zalfje ook wel willen testen, dit omdat ik een héél droge huid heb, na elke aanraking met water is het menes. Ook heb ik redelijk wat allergieën en daarom ook redelijk veel uitslag op mijn gevoelige huid. Ik zou de zalf ook kunnen testen op reactie's van mijn huid.
 24. Ja je kan met gemak autobanden oppompen zoals hierboven al meerdere keren is vermeld, het is niet super snel maar wel zeer betrouwbaar. Volgens mij heb ik wel eens 5 bar gepompt met dat ding.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...