Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Marcov

Lid
 • Aantal items

  216
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Marcov won de laatste dag op 19 juni 2014

Marcov had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

253 Uitstekend

4 Volgers

Over Marcov

 • Titel
  Survivor

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Regio Amsterdam
 • Interesses
  Hiking & Scubadiving & Handboogschieten
 • Beroep
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik zou het niet weten, maar dat ga ik wel een keer proberen. Ik denk het niet, weet niet precies hoe het werkt. Maar ik vermoed dat het een soort RFID is.
 2. Dit is een wat oudere post van me, maar nog steeds actueel Ik kwam het onderstaande stuk tegen over ompolen en miswijzen van kompassen door magneten in kleding. Het is wel iets om rekening mee te houden, zelf heb ik iets dergelijks bij de hand gehad tijdens duiken met slecht zicht. De duiklamp van mijn buddy te dicht bij mijn kompas. Mountain safety experts have warned against a worrying trend in the outdoor clothing market. Magnetic closures on gloves and jackets are being marketed as the modern alternative to Velcro or poppers. But magnets are well-known for deflecting compass needles, and there is already evidence that this may have been the cause of a recent Mountain Rescue call-out. https://www.mountaineering.scot/news/magnetic-warning
 3. En ik ben er ook weer.
 4. Erg jammer om te moeten lezen dat het gaat stoppen, ik vond/vind het altijd leuk om rond te neuzen. Heel veel heb ik niet geschreven, maar dat doet er nu niet meer toe. In ieder geval, bedankt voor de uren die ik hier heb mogen/kunnen doorbrengen. Ik heb hier best wel ideeën opgedaan, en ik hoop dat ik nog menigeen tegen zal gaan komen. IRL en/ergens anders op een forum. Iedereen het beste en bedankt Groetjes Marco.
 5. Slechte plaats @Dreutel. Als ik bij jou zou inbreken, zou ik gegarandeerd die chocolademunten meenemen. Ik ben een chocojunkie.
 6. @GuywithAplan, leuk stukje. Ik heb hier zat brandnetels, misschien ga ik het nog eens proberen. Ik heb alleen nog een vraagje. Je schrijft: Bovendien bevat brandnetel ook mierenzuur, histamine en chlorofyl. Verderop schrijf je: De brandnetel is bloedzuiverend, bloedstelpend, vocht afdrijvend en werkt antiallergisch. Als ik weer eens last van hooikoorts heb, moet ik antihistamine slikken. Dus waarschijnlijk begrijp ik niet helemaal goed hoe het werkt, maar het lijkt me tegenstrijdig. Groetjes.
 7. @nanna, heb even gekeken, maar ik kan zowel bij de ING als bij de Rabo inloggen.
 8. Ik gebruik de techniek met het touwtje eigenlijk al jaren. Meestal 2 touwtjes per kant, 1 is geen. Heb het ooit eens geleerd, maar het is nooit bij me opgekomen om het door te geven. Goed dat je het onder de aandacht brengt, anders gaan er gegarandeerd een aantal nat. Bedankt.
 9. 1 van de terroristen zou zijn geïdentificeerd. 15 jaar. http://www.telegraaf.nl/buitenland/24742068/___Terroristen_geidentificeerd___.html
 10. Off Topic Zeg Wodan (Odin), mag je wel jokken over je leeftijd? Foei, je bent veel ouder. http://histoportal.nl/germaanse/odin/
 11. Gaat het over blikjes of over flessen? Gasflessen moeten elke 10 jaar gekeurd worden. Dit is om oa. te controleren op putcorrosie, waardoor een fles kan gaan lekken. Corrosie kan ontstaan als er vocht in een fles terecht gekomen is. Bij de bekende prikblikjes zou er in theorie geen vocht in kunnen komen, geen idee of daar een houdbaarheid datum op zit. Heb ik eerlijk gezecht ook nooit naar gekeken. Bij de blikjes met ventiel kan ik me voorstellen dat die na verloop van tijd kunnen gaan lekken. De zittingen zullen wel niet het eeuwige leven hebben.
 12. Waarom dacht ik nu weer dat het een goor onderwerp was?
 13. Ik denk dat het vroeger minder belangrijk was om alles heel scherp te zien. Voorbeeld: ik kan wel wandelen zonder bril. Ik zie niets scherp, maar dat is dan niet zo'n probleem. Ik zal dat met de auto maar niet proberen. Een ander puntje is de levensverwachting. Vroeger waren de meesten dood voordat ze een leesbril nodig hadden. Wat tegenwoordig natuurlijk ook mee speelt, is dat we steeds vaker voor beeldschermen zitten en kleine lettertjes moeten lezen. Dat is, denk ik, ook een reden dat we nu veel eerder doorhebben dat we minder scherp zien. Persoonlijk denk ik dat als we een SHTF situatie krijgen van een formaat dat er oa. geen brillen meer te krijgen zijn dat ik, na verloop van tijd, een serieus probleem ga krijgen. Mede om die reden bewaar ik ook mijn oude brillen, is ook een vorm van preppen Beter iets dan niets. Dus ik hoop dat er tegen die tijd een leuke prepster is, die mijn geleide prepster wil zijn
 14. Mijn ogen hebben als kind voldoende tijd gehad om zich bij te stellen. Ik kan je vertellen, dat is niet gelukt. Het enige is dat als ik net opgestaan ben, het zicht zonder bril iets beter is, dan 's-avonds. Daarom heb ik nu al bijna 40 jaar zo'n ding op m'n gok. En nu zelfs multifocaal, omdat m'n armen gekrompen zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...