Ga naar inhoud

Marcov

Lid niveau 2
 • Items

  225
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Marcov won de laatste dag op 19 juni 2014

Marcov had de meest gelikete inhoud!

4 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Regio Amsterdam
 • Interesses
  Hiking & Scubadiving & Handboogschieten
 • Beroep
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Marcov's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

268

Reputatie

 1. Zoals al aangegeven is, gewoon een keer uitproberen op een regenachtige dag. Op een dagcamping oid, als je geen tuin hebt. van tevoren kun je de naden controleren, als je getapete naden hebt wil de tape nog wel eens loslaten. Eventueel de naden behandelen met seamseal. Als je hier geen zin in hebt, een nieuwe kopen.
 2. kun je er met een klein zaagje of een dremel bij? dan een sleuf zagen/slijpen en er een platte schroevendraaier op zetten. linkse tap indraaien kan soms ook helpen
 3. Hoe wil je gaan drogen? Als je het met een voedseldroger gaat doen, kun je net zo goed met een vacumeer apparaat gaan vacumeren. Er zijn ook andere vacumeer systemen, bakjes die je met een handpompje vacuum trekt. Bijvoorbeeld Vacu-vin. Is niet goedkoop. Ik heb verder geen verstand van wecken, maar waarom zou je eerst gaan drogen en daarna wecken?
 4. Ik heb jaren gerookt vanaf mijn 17de ongeveer. Dat varieerde van 5 pakken zware shag in de week tot 1 à 2 pakjes sigaretten per weekend. Heel vaak gestopt, Een paar keer omdat m'n lichaam er tegen protesteerde, om dan na verloop van een paar weken weer te beginnen. Tot een avond in 2005, ik zat achter de PC en ik steek er 1 op. Kijk er eens naar en denk vreemde hobby eigenlijk. Maak hem uit en verzuip de rest van de pakjes. Ik heb nooit meer de behoefte gehad om te roken, ik zat toen op ruim een pakje per dag. Op dit moment vind ik het gewoon stinken, wat niet wil zeggen dat ik ergens niet heen ga omdat er gerookt wordt. Het verbaasd en stoort me wel eens als ik lekker door de duinen of bos wandel, dat ik de mensen die aan roken zijn vaak veel eerder ruik dan dat ik ze zie. Ik ga niet zeggen dat het makkelijk is om te stoppen, ik was er gewoon klaar mee/voor. Maar ik ben wel van mening dat veel mensen, als ze echt willen, kunnen stoppen.
 5. Ik zou het niet weten, maar dat ga ik wel een keer proberen. Ik denk het niet, weet niet precies hoe het werkt. Maar ik vermoed dat het een soort RFID is.
 6. Dit is een wat oudere post van me, maar nog steeds actueel Ik kwam het onderstaande stuk tegen over ompolen en miswijzen van kompassen door magneten in kleding. Het is wel iets om rekening mee te houden, zelf heb ik iets dergelijks bij de hand gehad tijdens duiken met slecht zicht. De duiklamp van mijn buddy te dicht bij mijn kompas. Mountain safety experts have warned against a worrying trend in the outdoor clothing market. Magnetic closures on gloves and jackets are being marketed as the modern alternative to Velcro or poppers. But magnets are well-known for deflecting compass needles, and there is already evidence that this may have been the cause of a recent Mountain Rescue call-out. https://www.mountaineering.scot/news/magnetic-warning
 7. @GuywithAplan, leuk stukje. Ik heb hier zat brandnetels, misschien ga ik het nog eens proberen. Ik heb alleen nog een vraagje. Je schrijft: Bovendien bevat brandnetel ook mierenzuur, histamine en chlorofyl. Verderop schrijf je: De brandnetel is bloedzuiverend, bloedstelpend, vocht afdrijvend en werkt antiallergisch. Als ik weer eens last van hooikoorts heb, moet ik antihistamine slikken. Dus waarschijnlijk begrijp ik niet helemaal goed hoe het werkt, maar het lijkt me tegenstrijdig. Groetjes.
 8. Ik gebruik de techniek met het touwtje eigenlijk al jaren. Meestal 2 touwtjes per kant, 1 is geen. Heb het ooit eens geleerd, maar het is nooit bij me opgekomen om het door te geven. Goed dat je het onder de aandacht brengt, anders gaan er gegarandeerd een aantal nat. Bedankt.
 9. Off Topic Zeg Wodan (Odin), mag je wel jokken over je leeftijd? Foei, je bent veel ouder. http://histoportal.nl/germaanse/odin/
 10. Gaat het over blikjes of over flessen? Gasflessen moeten elke 10 jaar gekeurd worden. Dit is om oa. te controleren op putcorrosie, waardoor een fles kan gaan lekken. Corrosie kan ontstaan als er vocht in een fles terecht gekomen is. Bij de bekende prikblikjes zou er in theorie geen vocht in kunnen komen, geen idee of daar een houdbaarheid datum op zit. Heb ik eerlijk gezecht ook nooit naar gekeken. Bij de blikjes met ventiel kan ik me voorstellen dat die na verloop van tijd kunnen gaan lekken. De zittingen zullen wel niet het eeuwige leven hebben.
 11. Waarom dacht ik nu weer dat het een goor onderwerp was?
 12. Ik denk dat het vroeger minder belangrijk was om alles heel scherp te zien. Voorbeeld: ik kan wel wandelen zonder bril. Ik zie niets scherp, maar dat is dan niet zo'n probleem. Ik zal dat met de auto maar niet proberen. Een ander puntje is de levensverwachting. Vroeger waren de meesten dood voordat ze een leesbril nodig hadden. Wat tegenwoordig natuurlijk ook mee speelt, is dat we steeds vaker voor beeldschermen zitten en kleine lettertjes moeten lezen. Dat is, denk ik, ook een reden dat we nu veel eerder doorhebben dat we minder scherp zien. Persoonlijk denk ik dat als we een SHTF situatie krijgen van een formaat dat er oa. geen brillen meer te krijgen zijn dat ik, na verloop van tijd, een serieus probleem ga krijgen. Mede om die reden bewaar ik ook mijn oude brillen, is ook een vorm van preppen Beter iets dan niets. Dus ik hoop dat er tegen die tijd een leuke prepster is, die mijn geleide prepster wil zijn
 13. Mijn ogen hebben als kind voldoende tijd gehad om zich bij te stellen. Ik kan je vertellen, dat is niet gelukt. Het enige is dat als ik net opgestaan ben, het zicht zonder bril iets beter is, dan 's-avonds. Daarom heb ik nu al bijna 40 jaar zo'n ding op m'n gok. En nu zelfs multifocaal, omdat m'n armen gekrompen zijn.
 14. Marcov

  Mijn BOV is thuis

  Mooi voertuig. Van harte gefeliciteerd. En ik wens je er veel plezierige kilometers mee. ( ik ben er, diep in mijn hart, toch wel een klein beetje jaloers op )
 15. Bij de boerenbond of welkoop. Ze hebben ze ook bij land en tuinbouwmaterialen leveranciers. Even een aanvulling op het gebruik van vergif. Het zijn meestal anticoagulanten (antistolling), daar gaan de muizen niet direct dood van. het gaat wel in de keutels zitten. Dus als de muis eerst aan het vergif zit en daarna keutels achterlaat in levensmiddelen, heb je toch wel een probleempje. Je zal er niet gelijk dood van gaan, maar het is niet gezond.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...