Ga naar inhoud

Cardhu

Lid niveau 2
 • Items

  696
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Cardhu won de laatste dag op 17 februari 2021

Cardhu had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Cardhu's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

25

Reputatie

 1. wow @Oma Miet, dat is nog eens nuttige info! Ik vind dat soort crackers heerlijk. Helaas halen die de 10 jaar hier niet, maar fijn om te weten dat ik met gerust hart een hele flinke voorraad kan gaan inslaan bij de eerstvolgende aanbieding! Merci
 2. En het ligt natuurlijk ook aan de producent. De een hanteert een langere THT dan een andere. Producenten hebben uiteraard onderzoek gedaan naar de houdbaarheid. Deze is vaak gebaseerd op kleurverschil en minimale smaakverschillen. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe dit werkt in de fabriek en laboratorium van de fabriek van HAK.
 3. Ik zit met een scenario in mijn hoofd dat ik binnenkort eens uitgebreid zal uitwerken en met jullie zal delen. Maar vast vooruit lopend daarop zijn dit mijn volgende items op mijn wishlist: 1) (Portable) zonnepanelen 2) Een (portable) batterij of powerbank waar ik deze zonne energie direct op kan slaan 3) 2 grote gasflessen voor de voorraad 4) Meer olielampen, lampolie en lonten 5) Een groter houthok (met inhoud natuurlijk 😜)
 4. Ik heb een presto canner. Besteld via Amazon.uk Ik weet alleen niet of je deze ook op inductie kunt gebruiken.
 5. Wat leuk, weer een weck-draadje! Ik ben zelf een vervend wecker, zowel in de traditionele weckketel (voor groenten en fruit), als ook in de pressure canner (voor vlees) Ik heb speciaal een pressure canner aangeschaft om ook vlees te kunnen wecken, zonder het nadien langdurig te moeten verhitten. (In een pressure canner bereikt het geweckte goed een temperatuur van ca 120 graden waarmee de botulisme bacterie wordt gedoodt). Ik weck groenten, fruit, pasta saus, erwtensoep, kip, gehakt, varkensvlees, rundvlees, jam etc. Eigenlijk alles wel
 6. Bij ons doen ze gelukkig niet zo moeilijk. Maar als ik je een tip mag geven: ga naar een Appie waar je normaal gespoken niet naar toe gaat en koop dan het hele schap leeg; de discussie heb je maar 1 x en niemand kent je (en het feit dat x aantal blikken met blikvoer hebt). Ik doe dit grapje altijd met de super bonus-hamster aanbiedingen van de Appie. Ideaal!
 7. @philwar Wees blij met een gezinslid als Dram! Hij heeft echt zijn best gedaan, Maar wees ook dankbaar dat je vrouw haar hoofd koel heeft gehouden en heeft gedaan wat er nodig was, ook al kon ze de gevolgen niet inschatten. Er zijn genoeg vrouwen die compleet in paniek raken en de zaken veel, en veel erger maken. Al met al is je familie tegen wil en dank een enorme ervaring rijker. Ik hoop echter met ganzer harte dat jullie dit nooit meer mee hoeven te maken en dat jullie,samen met jullie viervoeters, gewoon ontzettend lekker verder kunnen leven.
 8. Ben het helemaal eens dat het preppers-only gedeelte een betere afscherming verdiend. Iedereen die zich aanmeldt kan meelezen. Gezien het aantal nieuwe aanmeldingen en werkelijke acief postende leden vind ik het wel wijs om een deel van het forum te reserveren voor diegenen die ook echt wat toevoegen. Ik snap dat er geprobeerd wordt een groot publiek aan te trekken maar bepaalde topics verdienen wat meer privacy.
 9. Hahaha, lijkt me prachtig. Dat nummer zou ik in ieder geval kopen!
 10. Wij gaan er vanuit dat een SHTF ook kan gebeuren als je ligt te slapen. Aangezien we niet volledig gekleed in bed liggen hebben we een complete set met kleren voor alle gezinsleden in de bob (inclusief schoenen) en voor ieder gezinslid 2 schone onderbroeken en sokken extra. Ik zou het erg vervelend vinden als we midden in de nacht, in de vrieskou in grote haast ons huis zouden moeten verlaten in alleen ons nachthemd, met als enige kleding in de BOB wat ondergoed en een schoon t-shirt. Dan kun je nog zoveel alu-dekens meesjouwen, maar dan blijf je echt niet warm
 11. je bedoeld volgens mij Bruggeman gist Goede gist en in verhouding erg goedkoop.
 12. Hey @samurai! Oh, begrijp me absoluut niet verkeerd, ik ben juist heel blij dat je het zegt! Voor mij is het zo vanzelfsprekend dat ik er gewoon niet meer over nadenk. Dus super dat jij het wel even vermeld! Zo helpen we elkaar weer Het verzamelen van de vele recepten heeft inderdaad wat tijd gekost, maar ik ben blij dat ik hier anderen mee vooruit kan helpen Samen zijn we immers sterk.
 13. @samurai Daar heb je helemaal gelijk in. Ik gebruik vaak een beetje honing of suiker om de gist een boost te geven. Even flink laten bubbelen voor je het verwerkt in het deeg en eigenlijk nooit problemen
 14. Dan zou ik bij gelegenheid (bijvoorbeeld tijdens je vakantie) eens naar Duitsland gaan en daar bij de plaatselijke Aldi of Lidl de schappen leegkopen. Multivitamines kosten daar minder dan € 1 per buisje, zijn lang houdbaar en smaken ook nog eens zeer goed in een glas water.
 15. @Simurgh Ik weet welk recept je bedoeld en waarom je hem niet kunt vinden. Je moet namelijk zoeken op jolanda 650 gram volkoren meel 550 gram bloem 800 cc water 225 gram roomboter 1 eetlepel suiker 24 gram zout 25 gram gist 5 vitamine C tabletjes dit is goed voor 2 broden van 1 kilo voor wit brood 1200 gram bloem water met roomboter op warme en boter smelten *niet koken* Je meel en bloem zeven zout goed verdelen vitamine verkruimelen gist ook goed vermengingen suiker ook verdelen dan handwarm water en gesmolten boeter toe voegen en met gewone lepel goed roeren dan bloem op aanrecht en gooi de bak om bloem in zeef eroverheen strooien en dan kneden maar naar 15 minuten in rust gooien zo'n uurtje Dan deeg in twee stuken verdelen zo'n 1100 gram per stuk En kneden op bollen genoemd Dan het brood vouwen maak met handen of deegroller een rechthoek voor de uit eenden naar binnen en rol het deeg naar je toe en laat de rand onderop eindige gooi het in bak blik en handdoek er over een uurtje rust dan afbakken hoe heet oven weet ik niet dat doe ik op gevoel *bak op kolen* Dan heb je oerbrood Groet Jolanda Hopelijk heb je er wat aan Succes!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...