Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Cardhu

Lid
 • Aantal items

  692
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Cardhu won de laatste dag op 17 februari

Cardhu had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

9 Neutraal

Over Cardhu

 • Titel
  Specialist

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. En het ligt natuurlijk ook aan de producent. De een hanteert een langere THT dan een andere. Producenten hebben uiteraard onderzoek gedaan naar de houdbaarheid. Deze is vaak gebaseerd op kleurverschil en minimale smaakverschillen. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe dit werkt in de fabriek en laboratorium van de fabriek van HAK.
 2. Ik zit met een scenario in mijn hoofd dat ik binnenkort eens uitgebreid zal uitwerken en met jullie zal delen. Maar vast vooruit lopend daarop zijn dit mijn volgende items op mijn wishlist: 1) (Portable) zonnepanelen 2) Een (portable) batterij of powerbank waar ik deze zonne energie direct op kan slaan 3) 2 grote gasflessen voor de voorraad 4) Meer olielampen, lampolie en lonten 5) Een groter houthok (met inhoud natuurlijk 😜)
 3. @samurai Nou lekker zeg! Ben ik blij dat ik ooit een AH pas heb gevonden en er sinds jaar en dag mijn korting mee opstrijk. Gelukkig betaal ik altijd contant mijn boodschappen. Ik heb een bepaald budget waarmee ik het mee moet doen. Mocht ik wat van mijn boodschappengeld overhouden, dan gaat dat in de preppot waarmee we dan extra preps bekostigen. Dit werkt duidelijk en overzichtelijk. Eens per maand wordt er gepint en daarmee kunnen we het prima redden. We hebben een perfect overzicht op ons uitgavenpatroon (we bewaren uiteraard ook de bonnetjes) en geven nooit meer uit dan we ons
 4. Ik heb een presto canner. Besteld via Amazon.uk Ik weet alleen niet of je deze ook op inductie kunt gebruiken.
 5. Wat leuk, weer een weck-draadje! Ik ben zelf een vervend wecker, zowel in de traditionele weckketel (voor groenten en fruit), als ook in de pressure canner (voor vlees) Ik heb speciaal een pressure canner aangeschaft om ook vlees te kunnen wecken, zonder het nadien langdurig te moeten verhitten. (In een pressure canner bereikt het geweckte goed een temperatuur van ca 120 graden waarmee de botulisme bacterie wordt gedoodt). Ik weck groenten, fruit, pasta saus, erwtensoep, kip, gehakt, varkensvlees, rundvlees, jam etc. Eigenlijk alles wel
 6. Bij ons doen ze gelukkig niet zo moeilijk. Maar als ik je een tip mag geven: ga naar een Appie waar je normaal gespoken niet naar toe gaat en koop dan het hele schap leeg; de discussie heb je maar 1 x en niemand kent je (en het feit dat x aantal blikken met blikvoer hebt). Ik doe dit grapje altijd met de super bonus-hamster aanbiedingen van de Appie. Ideaal!
 7. @philwar Wees blij met een gezinslid als Dram! Hij heeft echt zijn best gedaan, Maar wees ook dankbaar dat je vrouw haar hoofd koel heeft gehouden en heeft gedaan wat er nodig was, ook al kon ze de gevolgen niet inschatten. Er zijn genoeg vrouwen die compleet in paniek raken en de zaken veel, en veel erger maken. Al met al is je familie tegen wil en dank een enorme ervaring rijker. Ik hoop echter met ganzer harte dat jullie dit nooit meer mee hoeven te maken en dat jullie,samen met jullie viervoeters, gewoon ontzettend lekker verder kunnen leven.
 8. Ben het helemaal eens dat het preppers-only gedeelte een betere afscherming verdiend. Iedereen die zich aanmeldt kan meelezen. Gezien het aantal nieuwe aanmeldingen en werkelijke acief postende leden vind ik het wel wijs om een deel van het forum te reserveren voor diegenen die ook echt wat toevoegen. Ik snap dat er geprobeerd wordt een groot publiek aan te trekken maar bepaalde topics verdienen wat meer privacy.
 9. Tja, als we eenmaal voorzitter zijn kunnen we helaas niet anders dan het 'goede voorbeeld' geven en de portemonnee maar blijven trekken. Ik wordt er telkens weer beroerd van om te zien hoe we alles wat er ooit financieel is opgebouwd weggeven...
 10. Hahaha, lijkt me prachtig. Dat nummer zou ik in ieder geval kopen!
 11. You shouldn't take life too seriously: you'll never get out of it alive ~Van Wilder
 12. Wij gaan er vanuit dat een SHTF ook kan gebeuren als je ligt te slapen. Aangezien we niet volledig gekleed in bed liggen hebben we een complete set met kleren voor alle gezinsleden in de bob (inclusief schoenen) en voor ieder gezinslid 2 schone onderbroeken en sokken extra. Ik zou het erg vervelend vinden als we midden in de nacht, in de vrieskou in grote haast ons huis zouden moeten verlaten in alleen ons nachthemd, met als enige kleding in de BOB wat ondergoed en een schoon t-shirt. Dan kun je nog zoveel alu-dekens meesjouwen, maar dan blijf je echt niet warm
 13. je bedoeld volgens mij Bruggeman gist Goede gist en in verhouding erg goedkoop.
 14. Hey @samurai! Oh, begrijp me absoluut niet verkeerd, ik ben juist heel blij dat je het zegt! Voor mij is het zo vanzelfsprekend dat ik er gewoon niet meer over nadenk. Dus super dat jij het wel even vermeld! Zo helpen we elkaar weer Het verzamelen van de vele recepten heeft inderdaad wat tijd gekost, maar ik ben blij dat ik hier anderen mee vooruit kan helpen Samen zijn we immers sterk.
 15. @samurai Daar heb je helemaal gelijk in. Ik gebruik vaak een beetje honing of suiker om de gist een boost te geven. Even flink laten bubbelen voor je het verwerkt in het deeg en eigenlijk nooit problemen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...