Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

glavrijsen

Lid
  • Aantal items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Community reputatie

53 Uitstekend

Over glavrijsen

  • Titel
    Elementary prepper

Persoonlijke Informatie

  • Interesses
    inmaken van voedsel
  • Nieuwsbrief
    Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Hallo @Sakura, @Stuudje en @MyronPrps. Het is een handboek met alle gangbare soorten kruiden, fruit en groenten met een paar recepten (zoals het maken van Gaspacho groenteleer, crackers, knoflookbrood maken, "zon"gedroogde tomaten). Ook staan er veel tips in wat je met elke soort groente, kruiden en fruit kunt maken. Bv met gedroogde andijvie: andijviepoeder maken voor een andijviepuree, (die mag ik vanavond weer testen) gedroogde brandnetels voor soep, thee en brandnetelpuree, het drogen van het blad van de bleekselder (heerlijk als soepgroente of mosselgroente) enz. enz. Gr Gerrit
  2. Hallo iedereen, Ik heb hier een vrouwtje dat zo trots is dat de smile (van oor tot oor:o) niet meer van haar gezicht af zal gaan de komende tijd. Dank je wel voor de review van het boek dat mijn meisje geschreven heeft. Ze is zo blij dat haar foto's en recepten een bron van inspiratie zijn, dat is ook wat ze wilde bereiken: het doorgeven van haar enthousiasme en ideeen via haar boek. Ik zei nog: "Dat zal echt moeilijk zijn". Ik vond het boek zelf geweldig maar dan is het toch altijd de vraag wat anderen, die niet bij het proces van het maken van het boek betrokken zijn, ervan vinden. Ze is al
  3. Ziet er geweldig uit! Ik ga het toch ook nog een keer maken, de potten waren bij ons al binnen een paar weken op. Groetjes Gerrit.
  4. Hallo Zinzzy, Wij krijgen volgens mij volgende maand een gebruikte 9 laden Excalibur binnen (nog niet zeker maar wel heel waarschijnlijk). We moeten wel de roosters vervangen (8 euro per stuk) maar voor de rest is de machine in goede staat. Hij is begin dit jaar bij ons gekocht door iemand die gedroogd voedsel wou verkopen en het teveel werk vindt. De excalibur moet dan nog wel 300 euro kosten. (dat komt doordat de roosters vervangen moeten worden: 9 laden x 8 euro = 72 euro). Als je interesse hebt stuur dan maar een mailtje naar: info@WECKENonline.com. Garantie krijg je zoals op een nieuwe.
  5. Ik krijg "op mijn oren" van mijn vrouwtje omdat ik vergeten ben om de "specs" van het boek te noemen. Dus hier komt het: Vorm: paperback 168 pagina's meer dan 100 recepten en veel foto's Hoogte: 210 mm Breedte: 180 mm Prijs: 19,95 ISBN nr (vermeld ik ook maar even): 9789082235401 En een korte beschrijving: Het handboek voedsel drogen is het ideale boek voor iedereen die voedsel wil drogen in een voedseldroger. Heb je een grote moestuin, eet je biologisch, raw, vegetarisch, glutenvrij of suikervrij? Ben je prepper of wil je de kinderen alleen nog maar gezonde fruitsnoepjes g
  6. Hoi Geert, Claudia geeft het boek uit in eigen beheer. Dat betekend dat zij alle rechten blijft behouden en wij het zelf verkopen via: www.WECKENonline.com. We wilden het eerst via een uitgever doen maar die bepalen welke kwaliteit papier, kaft, prijs van het boek en je hebt de kans dat ze na een jaar beslissen om geen voorraad aan te houden (wat heel veel gebeurt tegenwoordig) en je boek te dumpen bij een opkoper. Zij bepalen dan ook of er een herdruk komt. We konden het niet eens worden over de kwaliteit van het papier, we vonden de prijs te hoog enz. enz. We verkopen het ook via
  7. Hallo Jeroen, Wat betreft fruitleer en groenteleer. Je moet zeker het Gaspacho groenteleer uit het boek maken, ik eet het zo of op een boterham met kaas. Ik stuur je hier als voorproefje een recept uit het boek dat nog moet uitkomen. Ik vind het echt heerlijk: Tomatentapenade! 50 gram gedroogde tomaten 25 gram kappertjes 65 gram groene olijven (zonder pit) 3 knoflookteentjes 1 theelepel mosterd 1 theelepel citroensap 100 ml olijfolie Tomaten een uurtje laten wellen in weinig water. Mix daarna alle ingredienten (zonder de olijfolie) in een blender of keukenmachine to
  8. Hoi Tanfana, De foto's van het drogen zijn inderdaad heel goed. Ze is wat dat betreft een natuurtalent. Ze pakt de camera en maakt zo wat foto's. Ze gebruikt wel altijd direct zonlicht. Volgens haar is dat veel mooier dan kunstmatig licht. Dank je wel voor het compliment, ik ga het haar zeker zeggen, maar ik moet haar niet teveel ophemelen want ze is nu al zo trots dat ze de hele dag met een glimlach rondloopt. Groetjes, Gerrit
  9. Hallo Driehart, Ja ze heeft echt de smaak te pakken. Ze is nu volop aan het koken met gedroogd voedsel en om eerlijk te zijn is het heerlijk. Ik had dat niet gedacht. Ze neemt gewoon recepten die ze al kent, of nieuwe recepten en maakt daar dan recepten van met gedroogd voedsel. Ik heb het geluk dat ik bijna elke avond mag proeven van al haar experimenten. Groetjes, Gerrit
  10. Echt trots ben ik op mijn vrouwtje dat morgen een boek over voedsel drogen op de markt brengt. Ze heeft er heel lang aan gewerkt, zelf alle foto's gemaakt, getest, geproefd en is al bezig met het nieuwe boek.............. Het Handboek voedsel droger is te koop in de webshop van WECKENonline.com . Voor een impressie volg deze link.
  11. Ik heb nog even een vraagje: Als ik recepten heb en deze wil delen kan ik dat het beste in dit onderwerp doen?
  12. @Piroska. Wij ontsappen fruit in een ontsapper van WECK. Het voordeel van de ontsapper is, dat je het sap van het fruit niet meer in moet maken in een inmaakketel. Fruit (met schil en klokhuis) in de ontsapper. Bovenop de inmaakketel zetten, de inmaakketel op ontsappen zetten. Dan natuurlijk wachten tot de tijd om is en rechtstreeks in de sapflessen (met inmaakring en weckklemmen) en klaar. De sapfles laten afkoelen en deze blijft mooi gesloten.
  13. @samurai, dit recept ga ik zeker proberen ziet er goed uit. Enig idee hoeveel weckpotten je nodig hebt voor je recept?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...