Ga naar inhoud

glavrijsen

Lid niveau 2
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door glavrijsen

  1. Hallo @Sakura, @Stuudje en @MyronPrps. Het is een handboek met alle gangbare soorten kruiden, fruit en groenten met een paar recepten (zoals het maken van Gaspacho groenteleer, crackers, knoflookbrood maken, "zon"gedroogde tomaten). Ook staan er veel tips in wat je met elke soort groente, kruiden en fruit kunt maken. Bv met gedroogde andijvie: andijviepoeder maken voor een andijviepuree, (die mag ik vanavond weer testen) gedroogde brandnetels voor soep, thee en brandnetelpuree, het drogen van het blad van de bleekselder (heerlijk als soepgroente of mosselgroente) enz. enz. Gr Gerrit
  2. Hallo iedereen, Ik heb hier een vrouwtje dat zo trots is dat de smile (van oor tot oor:o) niet meer van haar gezicht af zal gaan de komende tijd. Dank je wel voor de review van het boek dat mijn meisje geschreven heeft. Ze is zo blij dat haar foto's en recepten een bron van inspiratie zijn, dat is ook wat ze wilde bereiken: het doorgeven van haar enthousiasme en ideeen via haar boek. Ik zei nog: "Dat zal echt moeilijk zijn". Ik vond het boek zelf geweldig maar dan is het toch altijd de vraag wat anderen, die niet bij het proces van het maken van het boek betrokken zijn, ervan vinden. Ze is al bijna 1 jaar (bijna fulltime) bezig met het volgende boek: "Koken met gedroogd voedsel" wat volgens mij, in combinatie met dit boek, een perfecte handleiding is voor elke prepper of moestuinbezitter. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik bijna elke avond kan proeven van al haar experimenten en als het niet goed is dan weet onze Zwitserse herder (Kelte) er wel raad mee! Groetjes, Gerrit
  3. Ziet er geweldig uit! Ik ga het toch ook nog een keer maken, de potten waren bij ons al binnen een paar weken op. Groetjes Gerrit.
  4. Hallo Zinzzy, Wij krijgen volgens mij volgende maand een gebruikte 9 laden Excalibur binnen (nog niet zeker maar wel heel waarschijnlijk). We moeten wel de roosters vervangen (8 euro per stuk) maar voor de rest is de machine in goede staat. Hij is begin dit jaar bij ons gekocht door iemand die gedroogd voedsel wou verkopen en het teveel werk vindt. De excalibur moet dan nog wel 300 euro kosten. (dat komt doordat de roosters vervangen moeten worden: 9 laden x 8 euro = 72 euro). Als je interesse hebt stuur dan maar een mailtje naar: info@WECKENonline.com. Garantie krijg je zoals op een nieuwe. Groetjes, Gerrit
  5. Ik krijg "op mijn oren" van mijn vrouwtje omdat ik vergeten ben om de "specs" van het boek te noemen. Dus hier komt het: Vorm: paperback 168 pagina's meer dan 100 recepten en veel foto's Hoogte: 210 mm Breedte: 180 mm Prijs: 19,95 ISBN nr (vermeld ik ook maar even): 9789082235401 En een korte beschrijving: Het handboek voedsel drogen is het ideale boek voor iedereen die voedsel wil drogen in een voedseldroger. Heb je een grote moestuin, eet je biologisch, raw, vegetarisch, glutenvrij of suikervrij? Ben je prepper of wil je de kinderen alleen nog maar gezonde fruitsnoepjes geven? Wil je geld besparen en in het seizoen goedkoop groenten en fruit kopen om te drogen zodat de voor de rest van het jaar voorzien bent van groente, kruiden en fruit. Ga je op trektocht en wil je lichtgewicht voedsel meenemen? Het handboek voedsel drogen bevat meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Aan bod komt het drogen van allerlei soorten fruit, groenten en kruiden en het maken van groente- yoghurt- en fruitleer. Verder allerlei tips en ook volop suggesties welke recepten u kunt maken met gedroogd voedsel. Zo, nu denk ik dat ik wel volledig ben:)
  6. Hoi Geert, Claudia geeft het boek uit in eigen beheer. Dat betekend dat zij alle rechten blijft behouden en wij het zelf verkopen via: www.WECKENonline.com. We wilden het eerst via een uitgever doen maar die bepalen welke kwaliteit papier, kaft, prijs van het boek en je hebt de kans dat ze na een jaar beslissen om geen voorraad aan te houden (wat heel veel gebeurt tegenwoordig) en je boek te dumpen bij een opkoper. Zij bepalen dan ook of er een herdruk komt. We konden het niet eens worden over de kwaliteit van het papier, we vonden de prijs te hoog enz. enz. We verkopen het ook via andere kanalen: verkopers van voedseldroger, natuurwinkels, speciaalzaken zoals biologische winkels, glutenvrije winkels, rawfood winkels enz enz. De meesten van hen zullen het ook verkopen via internet. Het boek is vanaf morgen te koop. EN WIJ ZITTEN IN VLAANDEREN aan de grens en versturen zowel vanuit NL als vanuit BE, Groetjes, Gerrit
  7. Hallo Jeroen, Wat betreft fruitleer en groenteleer. Je moet zeker het Gaspacho groenteleer uit het boek maken, ik eet het zo of op een boterham met kaas. Ik stuur je hier als voorproefje een recept uit het boek dat nog moet uitkomen. Ik vind het echt heerlijk: Tomatentapenade! 50 gram gedroogde tomaten 25 gram kappertjes 65 gram groene olijven (zonder pit) 3 knoflookteentjes 1 theelepel mosterd 1 theelepel citroensap 100 ml olijfolie Tomaten een uurtje laten wellen in weinig water. Mix daarna alle ingredienten (zonder de olijfolie) in een blender of keukenmachine tot de consistentie van een tapenade. Voeg dan de olijfolie toe en roer er deze onder, even laten intrekken (ongeveer 1 uurtje) en klaar.
  8. Hoi Tanfana, De foto's van het drogen zijn inderdaad heel goed. Ze is wat dat betreft een natuurtalent. Ze pakt de camera en maakt zo wat foto's. Ze gebruikt wel altijd direct zonlicht. Volgens haar is dat veel mooier dan kunstmatig licht. Dank je wel voor het compliment, ik ga het haar zeker zeggen, maar ik moet haar niet teveel ophemelen want ze is nu al zo trots dat ze de hele dag met een glimlach rondloopt. Groetjes, Gerrit
  9. Hallo Driehart, Ja ze heeft echt de smaak te pakken. Ze is nu volop aan het koken met gedroogd voedsel en om eerlijk te zijn is het heerlijk. Ik had dat niet gedacht. Ze neemt gewoon recepten die ze al kent, of nieuwe recepten en maakt daar dan recepten van met gedroogd voedsel. Ik heb het geluk dat ik bijna elke avond mag proeven van al haar experimenten. Groetjes, Gerrit
  10. Echt trots ben ik op mijn vrouwtje dat morgen een boek over voedsel drogen op de markt brengt. Ze heeft er heel lang aan gewerkt, zelf alle foto's gemaakt, getest, geproefd en is al bezig met het nieuwe boek.............. Het Handboek voedsel droger is te koop in de webshop van WECKENonline.com . Voor een impressie volg deze link.
  11. Ik heb nog even een vraagje: Als ik recepten heb en deze wil delen kan ik dat het beste in dit onderwerp doen?
  12. @Piroska. Wij ontsappen fruit in een ontsapper van WECK. Het voordeel van de ontsapper is, dat je het sap van het fruit niet meer in moet maken in een inmaakketel. Fruit (met schil en klokhuis) in de ontsapper. Bovenop de inmaakketel zetten, de inmaakketel op ontsappen zetten. Dan natuurlijk wachten tot de tijd om is en rechtstreeks in de sapflessen (met inmaakring en weckklemmen) en klaar. De sapfles laten afkoelen en deze blijft mooi gesloten.
  13. @samurai, dit recept ga ik zeker proberen ziet er goed uit. Enig idee hoeveel weckpotten je nodig hebt voor je recept?
  14. Ik begrijp wat je bedoeld, maar dat is bijna niet te doen. Misschien dat anderen zijn die interesse hebben? Wat ik altijd doe, vooral in de zomer als er veel groenten uit de tuin komen, is elke keer 14 liter inmaken per inmaakketel (dit kan met het Weck tulpglas, daar passen er precies 14 in de inmaakketel of ik gebruik 9 stuks van het Weck inmaakglas van 3/4 L, aangevuld met wat kleinere modellen). Door het jaar heen kook ik bv bolognaisesaus, soep of stoofvlees (grote hoeveelheid) voor onszelf en wat ik teveel heb maak ik in. Als je echt een grote voorraad aan wil leggen is dit ideaal en kost het je niet zoveel tijd omdat je toch moet koken. Het enige wat je moet doen is je weckpotten steriliseren, het voedsel erin en in de inmaakketel. Op die manier heb je ook een goede, gevarieerde voorraad, wat ook nog eens lekker is.
  15. @Cardhu Mag ik vragen welke pressure canner je hebt? Ik zoek een pressure canner die ook op inductie kan. Nog geen gevonden!
  16. @Adrie, Als je inmaakt in weckpotten, in een grote pan met water of inmaakketel, trekt de weckpot vaccuum. Daarom is eten in een weckpot jaren houdbaar. Wat je kan inmaken is belangrijk: daar moet je opletten voor de botulisme bacterie. De kans is klein maar lees er maar over op internet. Dan weet je zeker dat je dit risico niet wil nemen. Fruit is geen probleem omdat er in fruit een bepaalde zuurtegraad zit die ervoor zorgt dat botulisme niet in fruit kan ontstaan. Hetzelfde geld voor inmaken in azijn met suiker. Azijn zorgt ervoor dat de botulisme bacterie geen kans heeft. Wat betreft: groenten, vlees en vis. Daar loop je kans op botulisme. Dit kan je voorkomen, door het eten in de weckpot, voordat je het opeet, nog 15 minuten te laten koken.
  17. Ik vries altijd kruiden in en gebruik ze niet voor zalfjes of andere zaken maar echt als smaakmaker. Het laatste experiment was kruidenolie invriezen. Werkt goed, gewoon in vormen van ijsblokjes en daarna uit de vormen en in diepvrieszakjes.
  18. Je kunt, of een inmaakketel kopen die de tijd en de temperatuur volledig elektrisch regelt, of je kunt de weckpotten inmaken in een grote pan met water. De weckpotten kunnen gewoon onder water staan, leg een rooster of handdoeken op de bodem zodat de weckpotten niet kapot gaan door het koken. Het enige nadeel met een gewone pan is dat je de temperatuur goed in het oog moet houden, maar dat kan je doen door een thermometer.
  19. Als je het niet inmaakt in een inmaakketel, maar een paar weken. In een inmaakketel....jaren. Ik heb nog voorraden staan van ander voedsel dat al 10 jaar in de kast staat.
  20. Nee, door toevoeging van de suiker krijgt het een lekkere, wat zoete, smaak
  21. Ik zal mij even voorstellen. Ik ben totaal gepassioneerd van het inmaken van voedsel. Het laatste recept wat ik gemaakt heb is het inmaken van kipfilet, met wortelen, prei, bleekselder en ui, in azijn met suiker. Daarna in de inmaakketel en onbeperkt houdbaar. Zijn er meer preppers die voedsel inmaken of wecken op dit forum? Voor de liefhebbers: hier het recept voor 4 weckpotten kipfilet van 1/4 liter: 750 gram kipfilet 2 uien 150 gram wortelen 1 prei 1 stengel bleekselderij 1 theelepel peterselie 1,5 theelepel tijm 2 laurierblaadjes 100 gram suiker 300 milliliter witte wijn 300 milliliter azijn peper en zout Bak uw kippenfilets aan in wat boter, kruid ze met peper en zout, en bak de kipfilets totdat ze goed gekleurd zijn. Haal uw kippenfilets uit de pan en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 centimeter. (de kipfilet is nog niet gaar maar zal later in het recept gaar gekookt worden. Pel de uien en snijd de uien, wortelen, prei en bleekselder in ringen. Voeg nu alle kruiden, de azijn, de suiker, witte wijn en groenten toe en laat de stukken kipfilet 30 minuten op een laag vuurtje sudderen. Doe de kip, samen met het kookvocht en de kruiden in weckpotten en maak de kip in, in een inmaakketel op 100 graden gedurende 1 uur. Als u de kip serveert laat u de kip uitlekken in een vergiet zodat de azijn volledig wegloopt. (Als u de kip niet inmaakt, laat de kip dan nog 1 uurtje sudderen zodat de azijn wat beter kan verdampen). WECKIE
×
×
  • Nieuwe aanmaken...