Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

cavedude

Lid
 • Aantal items

  41
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

45 Uitstekend

Over cavedude

 • Titel
  Elementary prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Rotjeknor
 • Nieuwsbrief
  Nee
 1. Mijn normale oven is iets van 2500 watt, mijn droogoven gebruikt 600 watt, dus een stuk zuiniger. Daarnaast kan in de droogovern 9 laden van 30x30 cm vullen wat in mijn gewone oven niet lukt.
 2. in het begin deed ik het in de normale oven idd. hoogste stand van mijn droogoven is tegen de 60 graden Bij een normale oven is het belangrijk dat je de deur op een kiertje laat staan zodat de warme lucht eruit kan.
 3. Tijdje gelden weer wat Jerky / Biltong gemaakt en het leek me leuk om hier een foto verslagje van te maken en deze te delen. Stap 1: Inkopen van het vlees, in mijn geval ruim 2 kilo rundvlees (stooflappen) van de plaatselijke turkse supermarkt a 6,95 de kilo. [ATTACH=CONFIG]11371[/ATTACH] Stap 2: In stukken en reepen snijden van ca 1 cm dik [ATTACH=CONFIG]11372[/ATTACH] Stap 3 Peper en zout erop strooien en inwrijven, daarna insmeren met een mengels van appelazijn en tabasco, en geplet koriander zaad toevoegen. Wil je het iets pittiger dan voeg je knoflook en piri pi
 4. Van degene die ik uitgeprobeert heb klopte de droogtijden aardig, het eea is natuurlijk altijd afhankelijk van de dikte en de grootte van het te drogen fruit/groente. Ik vond de recepten prima en een goed bron van inspiratie, er staan dingen in waar ik zelf niet op gekomen was. Heb vorige week bijvoorbeeld knoflook gedroogd....was daar zelf nooit opgekomen Het boek kost 19 euro geloof ik en dat had ik er zeker voor over gehad.
 5. [ATTACH=CONFIG]11352[/ATTACH] Een half jaar geleden hebben wij een voedsel droger gekocht, een Excalibur met 9 laden en sinsdien proberen we steeds recepten uit van het internet. Toen de oproep kwam om dit boek te reviewen werd ik gelijk enthouisast en heb gereageerd, toen werd ik ook nog uitgekozen en kon het experimenten beginnen. Het boek kwam netjes in een grote doos van de prepshop.nl aan, eerste blik was gelijk positief. De cover is pakkend en erg kleurrijk en het boek is mooi afgewerkt. Het boek is verdeeld in een aantal hoofdstukken waarbij eerst de geschiedenis en d
 6. als het goed is wordt het pakket vandaag bezorgd Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk
 7. ga natuurlijk ook de recepten ff testen Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk
 8. pm is onderweg....Bedankt voor de kans Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk
 9. ik wil dit boek graag reviewen. sinds een half jaar hebben wij de excalibur droogoven en zijn lekker aan het experiment. boek met ideeen is altijd nuttig. daarnaast beheer ik een faceboek groep over voedsel drogen.
 10. ik gok 078 Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk
 11. dat is het ook lekker pittig Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk
 12. Vannacht weer een partij jerky gemaakt in de droogoven. [ATTACH]9592[/ATTACH]
 13. Wij maken het heel vaak zelf. Vlees kost 8 euro de kilo bij de super hier in de straat en daar hou ik ruim 300 gram van over na drogen. Droog doe ik op 70 graden in de excalibur droogoven[ATTACH]8953[/ATTACH] Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk
×
×
 • Nieuwe aanmaken...