Ga naar inhoud

cavedude

Lid
 • Items

  41
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Rotjeknor
 • Nieuwsbrief
  Nee

cavedude's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

45

Reputatie

 1. Mijn normale oven is iets van 2500 watt, mijn droogoven gebruikt 600 watt, dus een stuk zuiniger. Daarnaast kan in de droogovern 9 laden van 30x30 cm vullen wat in mijn gewone oven niet lukt.
 2. in het begin deed ik het in de normale oven idd. hoogste stand van mijn droogoven is tegen de 60 graden Bij een normale oven is het belangrijk dat je de deur op een kiertje laat staan zodat de warme lucht eruit kan.
 3. Tijdje gelden weer wat Jerky / Biltong gemaakt en het leek me leuk om hier een foto verslagje van te maken en deze te delen. Stap 1: Inkopen van het vlees, in mijn geval ruim 2 kilo rundvlees (stooflappen) van de plaatselijke turkse supermarkt a 6,95 de kilo. Stap 2: In stukken en reepen snijden van ca 1 cm dik Stap 3 Peper en zout erop strooien en inwrijven, daarna insmeren met een mengels van appelazijn en tabasco, en geplet koriander zaad toevoegen. Wil je het iets pittiger dan voeg je knoflook en piri piri kruiden toe Stap 4 minimaal 24 uur laten marineren in de koelkast Stap 5: 8 a 10 uur laten drogen in de oven op de hoogste stand. Stap 6: Laten afkoelen en opslaan in een luchtdichte verpakking (of gelijk opeten natuurlijk
 4. Van degene die ik uitgeprobeert heb klopte de droogtijden aardig, het eea is natuurlijk altijd afhankelijk van de dikte en de grootte van het te drogen fruit/groente. Ik vond de recepten prima en een goed bron van inspiratie, er staan dingen in waar ik zelf niet op gekomen was. Heb vorige week bijvoorbeeld knoflook gedroogd....was daar zelf nooit opgekomen Het boek kost 19 euro geloof ik en dat had ik er zeker voor over gehad.
 5. Een half jaar geleden hebben wij een voedsel droger gekocht, een Excalibur met 9 laden en sinsdien proberen we steeds recepten uit van het internet. Toen de oproep kwam om dit boek te reviewen werd ik gelijk enthouisast en heb gereageerd, toen werd ik ook nog uitgekozen en kon het experimenten beginnen. Het boek kwam netjes in een grote doos van de prepshop.nl aan, eerste blik was gelijk positief. De cover is pakkend en erg kleurrijk en het boek is mooi afgewerkt. Het boek is verdeeld in een aantal hoofdstukken waarbij eerst de geschiedenis en de droger zelf wordt besproken en daarna worden de recepten in groepen verdeeld. Zo zijn er hoofdstukken of Fruit, Groente, het drogen van bloemen en diverse. Een aantal recepten kwamen ons al bekend voor maar er waren ook een heleboel nieuwe recepten. Per recept staat duidelijk uitgelegd wat je ervoor nodig hebt, hoe je het voorbereid en erg belangrijk hoe lang en op welke temperatuur er gedroogd dient te worden. De volgende ochtend gelijk even naar de markt gegaan om diverse groente en fruit in te kopen om uit te proberen. Na het lezen van de eerste hoofdstukken besloten om wat fruit te drogen, we hadden al wel eens van fruitleer gehoord maar nog nooit geprobeert. Fruitleer is een puree van fruit die in een dun laagje wordt gedroogd en dan als een (gezond) snoepje gegeten kan worden. Het lezen en bladeren door het boek is niet alleen erg interessant maar ook een genot voor het oog, regelmatig staan er voorbeeld foto's bij de recepten, waarbij soms het water in je mond loopt. Uiteindelijk heeft de droger het hele weekend zo'n beetje aan gestaan met dit als resultaat. Eindoordeel: Top ! Pluspunten: - Lekker veel recepten, we gaan er de komende tijd nog een heleboel uit proberen, zowel voor de beginnende als de gevorderde droger een mooi naslag werk en bron van inspiratie. - Goede foto's en uitleg - Compact formaat boek Minpunten - We misten een hoofdstuk over het drogen van vlees en vis (wij zijn er dol op)
 6. als het goed is wordt het pakket vandaag bezorgd Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk
 7. ga natuurlijk ook de recepten ff testen Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk
 8. pm is onderweg....Bedankt voor de kans Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk
 9. ik wil dit boek graag reviewen. sinds een half jaar hebben wij de excalibur droogoven en zijn lekker aan het experiment. boek met ideeen is altijd nuttig. daarnaast beheer ik een faceboek groep over voedsel drogen.
 10. dat is het ook lekker pittig Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk
 11. Vannacht weer een partij jerky gemaakt in de droogoven.
 12. Wij maken het heel vaak zelf. Vlees kost 8 euro de kilo bij de super hier in de straat en daar hou ik ruim 300 gram van over na drogen. Droog doe ik op 70 graden in de excalibur droogoven Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk
 13. Ik schiet zelf engelse longbow maar ook ruiterboog en jachtrecurve. Als je een vlaamse pees maakt kan je zelf de lengte aanpassen Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk
 14. Veren knippen in vorm met een schaar valt nog niet mee maar het kan wel. Meestal gebruik je hiervoor een stans of een verensnijder o.b.v gloeiend draadje.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...