Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Red

Lid
 • Aantal items

  96
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

74 Uitstekend

Over Red

 • Titel
  Adventurer

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  On the hills and far away
 • Interesses
  9e eeuws re-enactment, airsoft, vechtsport en camperen
 • Beroep
  Specialist brandpreventie

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Er zijn inmiddels aardig wat boeken te vinden (prepper en survival) die een basis aan informatie geven. Het is leerzamer om zelf daarna het bos in te gaan om te zoeken wat je hebt gelezen. Als je éénmaal zelf het verschil tussen de verschillende eiken, tamme/wilde kastanje, eetbare plantjes hebt gevonden vergeet je het veel minder snel dan als je het "voorgekauwd" hebt gekregen. En ik zou eerst alle makkelijk planten zoeken voordat je eetbare paddenstoelen tussen de giftige probeert te zoeken. Geef je n.a.v. boeken kleine opdrachten; verzamel je lunch (evt gewoon in je eigen keuken gemaa
 2. Een tip die ik ergens heb gelezen is dat om de meeste indringers buiten te houden (en dat zijn de opportunisten) is door te zorgen dat je niet interessant bent. Dat wil zeggen dat de moeite kost om ergens te komen groter moet zijn dan wat er te halen valt. Als er iets uit ziet dat er weinig te halen is (en niet duidelijk te zien is dat er wat te halen valt ) en je kunt niet naar binnen of niet zonder aanzienlijke moeite/persoonlijk ongemak, dan zullen de meesten afhaken. Voor de rest moet je zorgen dat het gewoon ook echt lastig is. Dus zorg ervoor dat je BOL of BIL (of tijdelijke
 3. Veel bomen in stedelijk gebied vallen vaak om nadat er "riolerings" werkzaamheden zijn geweest. Dat kan ook rustig een paar jaar later zijn, schade aan de wortelen kan echt na enige tijd effect hebben. Een boom direct naast het huis hoeft natuurlijk niet, dat kan op afstand. Kies voor een boomtype die ervoor bedoelt is om enkel te staan. Maar uiteindelijk hoeft het niet erg te zijn dat er af en toe eentje om gaat, hout moet je toch hebben, en vaak hebben die bomen wel ergens een zwakte (zwam, ziekte in de wortelen ed). Dichter bij huis kun je gaan voor struiken. Al het groen helpt, best
 4. Je kunt bepaalde vruchten/groenten in huis of in de zon drogen (in een SHTF situatie kun je ook prima je auto gebruiken, wel eens in een auto in de zon de temperatuur gevoeld?) Vroegah hadden mensen hun huis volhangen met appelring slingers en vast ook ander fruit. Ik wil nog een droognet kopen voor het drogen van pitten en zaden in de zon/wind. Daarnaast heb je ook (bouwpakketen) van zonnedrogers, waarin je dus een droogoven creëert door de warmte (en dus thermiek die erbij vrij komt) van de zon.
 5. Red

  Machetes

  Als ik me niet vergis (of ze hebben iets in de wapenwet veranderd) mag je hem niet bij je dragen, maar wel in huis (privé-gebied) hebben.
 6. Nog los van het feit dat het stapje voor stapje opbouwde zoals @Albis aangaf. Kwam er ook een angstcultuur. Als men niet voor was, werd je als tegenstander bestempeld en dan kreeg je ook een enkeltje strafkamp of andere consequenties. Je kon door je buren of vrienden verraden worden (want die waren weer net zo bang voor hun buren/ vrienden) En kinderen werden zo geïndoctrineerd dat die ook soms hun ouders (bewust of onbewust) hebben verraden. Het is geheel niet te vergelijken.
 7. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb wat de kosten in NL zijn, maar ik heb niet het idee dat water en stroom nu veel duurder is? Ziektekosten ligt er aan wat je doet. Blijf je in NL werken betaal je voor een NL ziektekostenverzekering. In Duitsland heb je de gesetzliche Krankenkasse, die is weliswaar iets duurder, maar daarvoor vind ik dat hij wel omvangrijker is. Al moet je soms wat extra bij betalen bij bepaalde behandelingen en sta je zonder Privat vaak in de wachtrij... Andere verzekeringen (auto, WA, huis ed) zijn wel weer wat prijziger dan in NL. Maar daarvoor heb ik
 8. Dat heb je in NL toch ook? Zorg dat je van te voren met banken hebt gesproken over de hoogte van de hypotheek en de mogelijkheden. In Duitsland is een mondelijke overeenkomst (of in afwachting van hypotheek) niet bindend. Je hebt eigen vermogen nodig. Kosten koper is in bijna alle gevallen voor eigen rekening en als je pech hebt moet je 5-20% van de koopsom zelf inleggen. Dat was in ieder geval in mijn tijd zo. Als het je lukt, probeer verkopers/huizen te benaderen zonder tussenkomst van de makelaar. Zodra je een folder bij hen hebt opgevraagd ben je aan hen gebonden,
 9. Het helpt iets, maar eigenlijk werkt zonnewering aan de buitenkant beter (maar ook dat is niet altijd mogelijk) Omdat de warmte al binnen is met een scherm aan de binnenzijde.
 10. Bomen en grond planten rondom je huis. Deze zorgen ervoor dat de zon de omgeving minder kan opwarmen en bufferen vocht in de grond.
 11. Ik heb er eentje in mijn stookhok (olie-cv) staan. Deze gebruikt dus de restwarmte van de CV om mijn warm water op te warmen. Hij is efficient tot ca 5 graden (minimaal dus). Daarom wordt hij vaak in kelders (vaak ook ruimte over) neergezet. Ik ben er nog steeds erg blij mee en heb hem al een aantal jaar. Ik heb trouwens ook een nieuw CV, dus de restwarmte die deze afgeeft is minimaal.
 12. Wij hebben heel erg last van de colorado kever.. iemand tips? Nu is het handmatig dood maken...
 13. Los daarvan wel een goede tip. Ik ga daarvoor het stro van de schapen gebruiken, in ieder geval daar waar geen wintergroenten komen te staan. Hoe gaat het met jullie oogst? Wij hebben hele mooie cougettes, ook alle bonen doen het erg goed. De wortelen zijn ook al rijp.
 14. Hmm... Een waterfilter voor onderweg. Zonnecollectoren op het dak (vrij prijzig ) Voor mezelf een goed mes Grondwaterpomp Degelijk compas
×
×
 • Nieuwe aanmaken...