Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Red

Lid
 • Aantal items

  35
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

34 Uitstekend

Over Red

 • Titel
  Elementary prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  On the hills and far away
 • Interesses
  9e eeuws re-enactment, airsoft, vechtsport en camperen
 • Beroep
  Specialist brandpreventie

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Je kunt ze (m.u.v. die piep-apparaten, die dus ook de kat wegjagen) niet weghouden. Of er meer komen als je kippen hebt weet ik niet. Verwacht eerder dat ze meer in de buurt zijn. Maar als ze niet bij de kippen kunnen komen zal zal dat denk ik met de tijd minder worden. Ik heb van een automonteur ooit gehoord dat marters alleen in auto's gaan zitten die langere tijd stil staan, maar of dat waar is weet ik niet. Ik hou mijn hok roofdiervrij door een automatische (op daglicht) schuifdeur. Maar ik heb dan vooral last van vossen. De enige marter die ik hier hebt gezien is door mijn zeer territoriale kat verdreven. Maar daarmee hebben we geluk gehad, want op internet zegt met dat de kat meestal het onderspit delft. Waarschijnlijk was de marter bij mij jong, waardoor de kat het kon winnen.
 2. Hoe houden jullie de slakken uit de moestuin?
 3. En dan is gelijk de vraag, omdat wij niet getest worden, kloppen de cijfers dan wel. Wat ik begrepen heb (maar kan ik zo niet onderbouwen) is dan in China, maar ook Italie, iedereen met de symptomen in 1e instantie naar het ziekenhuis gebracht werd. Hierdoor word heb je natuurlijk een beter (nog steeds niet compleet) beeld hoeveel mensen daadwerkelijk het virus hebben. (maar het heeft weer andere nadelen) Als mijn familie Covid-19 had (allemaal we; iets van droge hoest en verhoging) zijn we weer op de beterende hand, maar dat zie je nergens terug in de cijfertjes, omdat het nergens 1 geregistreerd word en 2. niet bevestigd Covid19 is.
 4. Weet iemand meer over het volgende? Volgens mijn schoonmoeder zijn er in brabant steeds meer jongeren die in het ziekenhuis terecht komen. Daarnaast schijnen ze mensen daar op te roepen om zicht te laten testen. Aangezien het virus zich makkelijk muteert denkt zij dat er vermoed wordt dat het virus zich gemuteerd heeft zodat het ook een risico is voor jongeren. Ik wil geen paniek opwekken (ik geloof niet dat jullie hier daar erg gevoelig voor zijn), maar er zijn wel personen hier die er wat meer mee bezig zijn. Dus heeft iemand hier iets over gehoord?
 5. Wij zijn met zijn alleen niet fit (de familie) Ondergetekende heeft vanaf donderdag keelpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, snotteren en 1,5 dag verhoging gehad. Manlief heeft vanaf donderdag keelpijn, verder niks. De jongste heeft ook een dag gehoest (hij is wat gevoelig op zijn longen) en heeft 2 dagen verhoging gehad. De rest (2 kids) heeft niks. Hoe de besmetting? Als het al corona was/is? Via het werk (een collega had een vrouw die dezelfde symptomen als mij had, maar zijn zoon heeft hartproblemen, dus zij maakten zich wel druk), via mijn mans werk (hij is docent), via de school van de kinderen of de dagopvang van de jongste. Of via de contactsport die wij doen, de judo van de kinderen. Voor een diagnose komen we niet in aanraking (als ik me überhaupt al zorgen maak) we waren niet op vakantie (risicogebied, brabant of carnaval... ) we zijn geen risicogroep en hebben geen heftige symptomen.
 6. Hier gaan we ook beginnen. Tomaten had ik al, met dank aan de kippen die de slechte tomaten krijgen... Zo hadden we vorig jaar een struik romatomaten in de kippenren. Lekker waren ze!!!
 7. Hier (in Duitsland) gaan vanaf maandag alle scholen en kita's dicht...
 8. Bild (duitse krant) heeft twee interessante "filmpjes" De eerste is een slachtoffersoverzicht in europa van 24-1 tot de 10e van deze maand. De andere is een wereld overzicht. het lukt mij niet ze hier direct neer te zetten, maar als je in de live-stream omlaag scrolt kom je ze vanzelf tegen. https://www.bild.de/news/inland/news-inland/coronavirus-erster-toter-in-bayern-fuenfter-todesfall-in-deutschland-69089326.bild.html
 9. Red

  beetje verbouwen

  Voorbereid noemen we dat toch? 😉 Maar hier zal er ook geen bunker komen...
 10. Wij leuken eigenlijk altijd blikvoer op met extra pasta, linzen of kikkererwten. Ongezout, dan balanseert dat vaak met wat er uit het potje komt. Daarnaast verse of pot-groenten. Dus denk aan mais, boontjes, beans, paprika's ect. En brood(korstjes) worden gebruikt om de rest aan saus op te soppen ...
 11. Red

  beetje verbouwen

  @RoelAhh ich dacht dat het niet bekend was. Ja, dan ben je in ieder geval voorbereid. Het ziet er in ieder geval erg netjes uit! Gelijk maar bunker gebouwd? 😉
 12. Red

  Project HC

  Gaaf! Dat is goed voorbereid!
 13. Red

  beetje verbouwen

  Haha, dat kan ik me voorstellen. Bij de aankoop van mijn woning heb ik de fundering laten functioneren... ik had er geen zin in dat deze zou verzakken... 😅 Er was genoeg te verbouwen. Zag er wel uit als fikse schade.
 14. Red

  beetje verbouwen

  Heb je de fundering nu wel verbeterd?
 15. In NRW zijn er nu 2 doden, en hier een goed overzicht van welke kreis hoeveel zieken: https://rp-online.de/nrw/panorama/coronavirus-in-nrw-welche-staedte-und-kreise-sind-betroffen_aid-49370063 Overigens, en ik weet niet of men dat wist, maar de 1e persoon uit Wijchen was de medewerker van het CWZ.... En ik, nog zoeits, was hier ook al bekend dat er twee types covid-19 waren? Niet dat dat uitmaakt voor de statistieken, maar hij was al vrij snel gemuteerd... Ik vond het verrassend om te horen. https://www.straitstimes.com/asia/east-asia/scientists-identify-two-types-of-covid-19-virus PS: jullie gaan te snel voor mij om alles te volgen, dus als het oud nieuws is, sorry!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...