Ga naar inhoud

Red

Lid
 • Aantal items

  129
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  On the hills and far away
 • Interesses
  9e eeuws re-enactment, airsoft, vechtsport en camperen
 • Beroep
  Specialist brandpreventie

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Red's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

122

Community reputatie

 1. Er is een onderzoek geweest bij militairen; waarom ontwikkelen sommigen PPST en andere niet. Nu blijkt het zo te zijn dat trauma bepaalde schuifjes in je genen kan omzetten om je "te beschermen" tegen externe invloeden. Het kan je dus letterlijk "immuun" maken tegen geweld of andere heftige situaties. Deze verzette schuifjes zijn trouwens ook erfelijk (dus heeft het ook invloed op naoorlogse maatschappij), maar die gevolgen zijn voor een andere discussie. Ik denk niet dat elke SS-er echt een voorstander van het beleid was. Wat je van buitenaf niet ziet is dat in die cultuur die ontstond mensen op gegeven moment niet echt een keus hadden. (ja je hebt altijd een keus, maar soms zijn de gevolgen dermate dat je het niet wil doen) Tuurlijk kun je die "promotie" weigeren. Maar dan wordt je als tegenstander gezien en heb je niet zelf een probleem, maar ook je ouders, zussen, vrouw, kinderen ect. Er was niet op dag 1 extreme liquidaties en gaskamers. In het oorlogsmuseum in Groesbeek is ergen een stukje hoe militairen afstompten door eerst noodgedwongen doden het eindigde in zonder spijt hele families en kinderen liquideren (in Polen). Zo zal dat in het begin in Duitsland ook gegaan zijn. De dodenkampen begonnen niet als zodanig, maar waren op gegeven moment zo overvol, dat een hoge Pipo een keuze maakte en als soldaat moet je maar volgen. En kom je in zo'n gevestigd systeem kun je er niet tegenin gaan (ja kan wel, maar niet zonder (hevige) consequenties). Ik kan me goed voorstellen dat soldaten zich dus afsluiten van al het verschrikkelijks wat ze moesten doen of zagen. Niet allemaal natuurlijk, eikels en psychopaten heb je in alle bevolkingslagen šŸ™ƒ Idem dat ook lang niet alle Duitsers achter het beleid waren, veel waren meer bezig met het dagelijks overleven. En ja, voor velen gold het wel dat zodra er een makkelijke schuldenbok was (dat begon met de communist en eindige met de Joden, Roma, ect) ze mee gingen in die beweging want dat verbeterde hun leven. Daarnaast was er heel snel een beleid dat alle ney-zeggers ook gelijk tegenstanders waren. Persvrijheid, demonstraties ed werd gelimiteerd, dus tegengeluiden waren er bijna niet. Hetzelfde zie je nu ook een beetje; De ongevaccineerde is toch de schuldige als het gaat om de lockdown en verspreiding van het virus? (en o wee je hebt een andere mening, dan ben je een wappie of corona ontkenner) Brood en spelen, het eeuwenoude spel van de machtgevers. Ontneem Ć©Ć©n van de factoren en dan gaan de mensen zich wel uithalen naar een (makkelijke) zondebok, want die verstoord je comfort, en zo krijg je zelf meer macht. Gelukkig komen er meer tegen geluiden in de maatschappij, maar nog niet zo veel als ik graag zou zien.
 2. Er zijn rookmelders met interne batterij die 10 tot 15 jaar meegaan en als hij eerder op gaat dat je een nieuwe krijgt. Dat heb ik met Ć©Ć©n hele batch gehad en ik kreeg ook gewoon nieuwe. En als ze een grote reset knop hebben is het extra fijn dan hoef je niet op je krukje op zoek naar dat knopje van een halve cm.
 3. Ze zijn alle tussen 65 en 70 En hebben alle pfizer gehad. De zus van mijn schoonmoeder (ook in die leeftijdsgroep) heeft ook pfizer gekregen en geen heftige bijwerkingen
 4. Mijn ouders/schoonouders hebben allemaal hun eerste prik gehad. Afgezien van een beetje vermoeidheid hebben ze geen last ervan gehad.
 5. Er is schijnbaar een te kort aan hout. Mijn dakdekker moest voor ons hout ook al bijna het dubbele betalen en vertelde dat de prijzen daarna ook nog waren gestegen. Ik ben ook wel benieuwd wat de impakt gaat zijn van het te kort aan chips. En dan niet alleen de prijsverhoging. Als ik nu al hoor dat fabrieken stil komen te staan, dus mensen niet meer kunnen werken... hoe lang hebben ze hun baan nog? Gelukkig kan ik al particulier nog gewoon aan bouwmateriaal komen. Alleen even kijken in de schappen gaat niet (Duitsland) dus dan is het hopen dat je dat krijgt wat je reserveert. Mijn man was laatst bij de Gamma en stond te kijken hoe leeg de schappen waren. Alsof ze ook geen prioriteit gaven aan het vullen van die schappen. Hier in D is het meeste nog gewoon op voorraad.
 6. Red

  Een punt slaan

  Hier is het ook nog een natte droom Maar dat komt omdat het grondwater 24 m. diep zit en het dus een flink kostenplaatje is. Daarentegen zal ik niet snel natte voeten krijgenšŸ˜…
 7. De vergelijking met longtransplantaties/maagverkleining gaat niet helemaal op, tenzij iemand een nieuwe long nodig heeft omdat corona de zijne heeft vernacheld omdat hij/zij niks aan maatregelen heeft getroffen (waarbij ik even open laat of een intenting daar ook bij zou horen). Op het moment dat de roker omvalt (hartstilstand, kanker, zuurstof gebrek, zware longontsteking) ect wordt hij behandeld en dit geldt ook voor alle andere personen ongeacht (slechte) levensstijlen en hun risico's. Dus mag je de lijn nu ook niet trekken bij een prikje wel of niet. Gaan we mensen met de mazelen ook weren als ze geen prik hebben? Of als mijn tetanusspuit verlopen is, krijg ik dan ook geen behandeling? @Sjuul Ik ben het helemaal dat er een angstcultuur gecreƫerd en juich de specialisten toe die wel iets durven te zeggen. Ik kan me ergeren aan iedereen die er blind achterna loopt. Ook nu (net zoals bij de basisinentingen van de kinderen) vind ik dat je bewust moet zijn of je de prik wel nodig vind. Ik ben zeker niet anti-vax. Mijn kinderen hebben hun standaard inentingen allemaal gehad. Misschien niet helemaal volgens de standaard tijdlijn, maar stond mijn kinderarts (jaha, voordeel van duitsland, je gaat naar een ka van eigen keuze) helemaal achter. Maar ik vind dat een vaccinatie alleen zin heeft als er echt een risico is. En bij Corona ben ik het daar voor kinderen en jong volwassenen niet mee eens. @HermanusbIk vind het ook een schadelijke zaak dat operaties blijven liggen. Maar laat ze in de zorg ook eens hand in eigen borstzak steken en iets doen aan de beperkingen die liggen bij opleidingmogelijkheden in de zorg. Ze houden de opleidingsplekken kunstmatig laag. En dan heb ik ben ik nog niet eens begonnen over het maar wegbezuinigen van zorg(plekken). Steek daar een hoop geld in.
 8. Net zoals de daling van dodelijke ongevallen in het verkeer niet helemaal is toe te wijzen aan (de komst van) autogordels (denk aan kreukelzones in auto's die ook de voetgangers/fietsers beschermden, betere kooiconstructies, airbags, kinderstoeltjes) zal een daling in sterfgevallen door corona ook niet alleen aan inentingen te danken zijn. Ze weten steeds beter hoe ze de corona patiƫnten moeten behandelen, je hebt kans dat de een grote hoeveelheid "kritieke" personen het al gehad hebben, ze zijn er eerder bij dus eerder in behandeling (dat kan ook al rust zijn en extra vitaminen). Dus een daling in sterfgevallen is ook niet 1:1 aan te wijzen aan 1 oplossing.. Ik heb laatst ook een discussie gehad met een collega. Die zei ook heel stellig dat als iemand zich niet liet inenten dan deze dan ook geen recht had op intensieve zorg want dat was een eigen keuze. Nouja, zullen we dan ook maar iemands bezigheden controleren? Want misschien was hij wel bij een grote bijeenkomst/feestje ect waardoor hij het heeft opgelopen. Dus ook geen recht op de IC. En de rokers zullen we het dan maar ook ontzeggen, want dat is ook een keuze. En idem de obesie's zonder medische redenen. En als we toch bezig zijn, sporten is ook een keuze, dus diegenen die aan gevaarlijke sporten doen hebben er dan ook geen recht op. Je zult het wel merken, ik was het niet eens met mijn collega Het grootste probleem van corona is niet eens de dodelijkheid. Dat is misschien (maar ja, de cijfers zijn niet eenduidig) hoger dan de griep en voor enkele met langdurige gevolgen. Het probleem is dat de zorg het niet aan kan als iedereen nog geen resistentie heeft en iedereen er mee besmet wordt (en we niet goed weten hoe het te genezen). De inenting is er puur om de zorg te ontlasten.
 9. Grappig dat het influenza dus wel corona "accepteert" maar het Rhinovirus dus niet : Stukje van BBC
 10. Ik vind dat er hier een hele fijne discussie loopt! @martinAls ik dit stuk lees is de kans op herbesmetting wel lager (80 % en ca 50% bij ouderen) maar dat vind ik nou ook niet zo laag om het bij waterpokken in te schalen. Er bestaat dus wel een kans op herbesmetting. En in de meeste gevallen daarvan zal het verloop ook milder zijn. Maar dat duid er wel op dat het niet zo makkelijk uit de maatschappij zal verdwijnen. Enkele Nijmeegse artsen pleiten ervoor om niet iedereen te vaccineren: pleidooi-beter-niet-iedereen-vaccineren-het-coronavirus-verdwijnt-namelijk-toch-niet Ik ken ook de visie dat je moet vaccineren om mutaties tegen te gaan. Maar ik denk (maar ben geen viroloog) dat een virus zich toch wel muteert. Een gevaccineerd persoon kan immer ook nog steeds het virus (of een variant) krijgen. Leg daarnaast de visie van bovenstaande artsen (je vaccineert tegen de vaccinaties die we kennen, waardoor deze verminderen, maar daardoor de ruimte geeft dat mogelijk gevaarlijkere mutaties vat krijgen op ons) naast het feit dat herbesmetting nog steeds mogelijk is en je hebt mogelijk een kans op de ontwikkeling van een veel heftigere ziekte. (natuurlijk kan hij ook milder uitvallen, dat weet je nooit met mutaties) Ze hebben geconcludeerd dat als je verkouden bent (rhinovirus) je niet vatbaar bent voor het corona virus. Schijnbaar duld het rhinovirus geen concurrent (na je verkoudheid ben je er wel weer vatbaar voor). Ik weet niet hoe het zit met het corona virus. Kun je besmet worden met 2 varianten tegelijkertijd? Of kun je tijdens je besmetting van variant 1 (zeg een lichte) niet besmet raken met een mogelijk gevaarlijke variant? (is natuurlijk puur hypothetisch want we gaan ervanuit dat de zieken zich afzonderen) Ik ben zeker niet tegen inenten. Maar ik vind wel dat het overwogen moet gebeuren. Mijn kinderen zijn ingeƫnt tegen de waterpokken. Dat zit in Duitsland standaard in de mix. Dat had van mij dus echt niet hoeven gebeuren. Zo had ik ook de optie ze in te laten enten tegen een ziekte (geen idee meer welke) waar ze flinke diarree van konden krijgen. Die inenting stond nog wel in de kinderschoenen en dan moest er ook bloed afgenomen worden om resistentie te bepalen. Aangezien het geen dodelijke of nare gevolgen kon hebben, hebben we het niet gedaan (ook niet als er geen bloed afgenomen zou worden) Ik vind dat er nog veel onzekerheden zijn met de vaccins (korte en lange termijn). Na de laatste vaccinatiepauze (in veel landen) wordt bij bepaalde plekken in Duitsland weer Astra Zenica niet gegeven aan vrouwen onder de 55 jaar. Klik hier voor Duits nieuwsbericht. Nu kan dat uit voorzorg zijn, maar het blijkt wel dat dit (en dus ook andere vaccins) nog zo in de kinderschoenen staan, dat ze bij alle bijverschijnselen er bovenop zitten. Als mij de keus wordt gelaten betreffende vaccineren, dan wacht ik liever of misschien liever helemaal niet. Daarnaast vind je ook verschillende meningen als het gaat over resistentie. De ene stroming zegt dat je met een vaccin beter beschermt bent (en ook tegen mutaties) en de andere stroming zegt dat het doorlopen van de ziekte juist beter bescherming bied.
 11. We waren de pastinaak vergeten te oogsten. Gelukkig kun je die een winter laten zitten blijkbaar.
 12. Sorry, nee ken ik niet. Ik ken vooral de facehugger-alien films en preditor 1, 2, 3 en veel.
 13. Past wel bij het onderwerp: https://www.ad.nl/buitenland/ex-baas-ruimteprogramma-israel-aliens-bestaan-en-komen-in-vrede~ac3282f2/
 14. Dat er buitenaardse levensvormen zijn? Waarschijnlijk wel, universum is zo groot, dat de kans erop aanwezig is. Dat het een beschaving is (als wij het kennen) die kans is klein. Dat ze ruimtevarend zijn? Mogelijk, maar de kans is ook klein. Als ze ruimtevarend zijn, ze toevallig hier in de buurt komen? nog kleiner. Ze zijn toch toevallig in de buurt, willen ze contact met ons? 1. Ze zijn puur wetenschappelijk geĆÆnteresseerd (dus wij zijn studie/testopbjecten) 2. Onze planeet is interessant (grondstoffen/leefbaarheid/samenstelling) 3. Ze hebben "nut" voor ons? (slavernij is van alle culturen en tijden, dus waarom niet buitenaards, maar kan ook voedselbron zijn oid, dus eigenlijk puntje 2.) 4. Het zijn hele lieve sociale levenswezen en willen ons uit de goedheid van het hart het ruimtevaren leren zodat we de rest van het universum kunnen verpesten? (kans minimaal, ik ga ervanuit dat als ze tussen de sterren vliegen een basisintelligentie hebben)šŸ§ Of ze zijn zich van ons bewust (ik bedoel, we schieten zoveel rotzooi in de ruimte, bijna niet te missen) en houden zich ver weg van de planeet.
 15. Ik vraag me af of de distributiecentra echt genoeg hebben om een import stop (van het e.a.a.) op te vangen. Ik gok, dat als die een week kunnen blijven distribueren (zonder beperkingen op verkoop) zit je aardig aan de max voor de meeste producten als de toevoer volledig stopt. Er zit zo'n grote doorstroom in. Dit zal misschien voor producten met langere houdbaarheid wat langer zijn. Maar ga er maar niet vanuit dat men van de meeste tzt/tht producten een overschot van meer dan een maand heeft staan. Dat de meeste schappen leeg waren lag er inderdaad vooral aan dat de vraag (hamsteraars) hoger was dan de aanvoer (productieproces of logistiek) en daarin zie je ook dat er geen grote reserves waren.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...