Ga naar inhoud

Red

Lid niveau 2
 • Items

  154
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Red won de laatste dag op 26 juli

Red had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  On the hills and far away
 • Interesses
  9e eeuws re-enactment, airsoft, vechtsport en camperen
 • Beroep
  Specialist brandpreventie

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Red's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

136

Reputatie

 1. Uitproberen. Als de tent plakkerig aanvoelt zou ik hem niet meer gebruiken.
 2. Om je aan te vullen: Wat preppen vooral is, is kijken welke scenario's er kunnen plaats vinden en hier op voorhand op voorbereiden. Dat kan een brand in huis zijn (blusmiddel/noodplan, voorraad te korten bij supermarkten (voorraadje in huis) of pech/ongeluk tijdens 35 graden op een zwarte vrijdag waardoor de anwb 2 uur op zich laat wachten (water, dekens, reparatiesetjes, powerbank). De media heeft de indruk gegeven dat preppers altijd preppen om doomsday scenario's; maar de meerderheid is daar in mijn optiek niet (direct) mee bezig en zit er tussen in.
 3. @AyoV wat ik zeg, je zult voor meerdere scenario's moeten preppen en kunnen inschatten wanneer het verstandig is te gaan lopen. Maar dat hoeft echt niet in alle gevallen. Je kunt ook prima samenwerken zonder te vertellen wat je inventaris is. En het is natuurlijk nog belangrijker om in te schatten wie je met welke info (in een SHTF-situatie) kunt vertrouwen, of überhaupt leren inschatten in hoeverre mensen betrouwbaar zijn. En het zal ook veel van je eigen houding afhangen. Als je jezelf als een loner opstelt die heel erg intern gefocust is, zal men zich "sneller" tegen je keren, dan als je je open opstelt (waarbij je niet gelijk iedereen in je voorraad laat duiken) Maar alles hangt natuurlijk af van de situatie, maar zeg nu zelf, als mensen 2 weken niks te eten hebben, mag ik hopen dat de verstandige niet met vreemden in een flatje zit, maar allang weg is. Dan wil je s.w.s. niet in een grote stad zitten. Maar in een wijk, waar je al snel als buurt het kunt organiseren met moestuinen, georganiseerde voedselvoorziening ect, zit je echt wel beter.
 4. Ik denk dat in een dicht bevolkt land als NL ook het platteland een groot probleem heeft door alle stedelingen die de stad ontvluchten. Maar midden in een oorlogsgebied zitten (stad) en aan de rand zitten zijn wel verschillende scenario's. Daarbij wil je zo ver mogelijk van grote steden af zitten als mogelijk, maar er is geen "ver genoeg" in NL. We hebben geen echte wilde out-back waar je lekker kunt onderduiken. Je beste prep (naast de basisbenodigheden) is kijken hoe je kunt voorkomen dat je onder de voet gelopen wordt en samenwerking met buren, vrienden of like-minded is je grootste kracht. Maar ben benieuwd of ze een prepper hebben gevonden. Een prepper in een stad kan juist ook preppen om zo snel mogelijk veilig uit de stad te komen. Niet alles is Bug-In. Het is juist heel goed om te preppen op bug-out. In grote steden zijn er legio scenario's te verzinnen waarbij het verstandig is om voor bereid te zijn op een korte bug-in of snelle bug-out.
 5. Red

  Bladluis in fruitbomen

  Ik heb een tijd terug een stukje gezien van een permaciltuur YT-er. En hij denkt dat bladluizen mede te vinden zijn in bomen die niet helemaal gezond zjin (In zijn geval waren ze overbemest). Sinds hij de bemesting flink heeft teruggeschroeft heeft hij nog nauwelijks bladluizen (en wel prima oogst) In mijn moestuin gebruik ik een lokplant. Ze gaan graag in zonnebloemen en dan heb ik niks in de rest van de moestuin.
 6. Spreek voor jezelf... Ik kijk heel graag SF en Last of us 1 en 2 zijn hier ook al uit gespeeld... Maareh... geen zomby-preps hier.
 7. Samen werken in SHTF moet je zien als samen gaan wonen. En voordat je gaat samenwonen ga je eerst op zoek naar een passende persoon en dan daten om elkaar beter te leren kennen. Door op een forum te roepen dat je een partner zoekt om samen te wonen heeft zelden tot een relatie gezorgd. 😉 1 = geen geldt ook voor preppers. Dus samenwerken is essentieel wil je overleven, daar heb je helemaal gelijk in. De afstand maakt niet eens zo heel erg veel uit, want je wordt dan gewoon elkaars BOL. Ray's opmerking om eerst in de buurt te kijken is niet zo gek. Dat wil niet zeggen dat je een bord in de tuin moet zetten "wie wil met mij preppen", maar klets eens met de buren over de stijgende prijzen, angst voor onrust ect en misschien filter je dan het kaf van het koren en laat het groeien, zo krijg je je eigen burenprep-groep. Wil je met "bestaande" preppers samenwerken zal je ze eerst moeten ontmoeten. Denk aan meetings, bijeenkomsten etc. Moeten dat prepperbijeenkomsten zijn? Eigenlijk zijn er veel types waar je "preppers" kunt vinden. Moestuiniers, hikers, bushcraft, zelfverdediging en vast ook boeren conventies. Kijk bij onderwerpen die preppen aantikken en ga in gesprek met mensen. Waarbij je natuurlijk niet begint met "ik ben een prepper, jij ook?" maar wederom met aftasten wat ze vinden van de huidige omstandigheden. Succes!
 8. Het valt mij dus op dat de menstruatie-cup binnen de prepperwereld een relatief hogere bekendheid heeft dan normaal. Misschien ligt dat ook aan het type mens, maar de community is kleiner, dus dit soort tips vallen dan misschien ook meer op. Maar het is gewoon een stuk handiger preppen dan maandverband.
 9. Om maar in de termen van een motorclub te blijven. Dat is een groep die elkaar (door en door) kent. Dat is met een preppersgroep natuurlijk ook hetzelfde. Als de ventilator rond gaat wil je samenwerken met mensen waarvan je weet wat je eraan hebt en dat je qua karakter past. Niet dat je net 10 dagen in de "zombie Apocalyps" zit en er een ruzie ontstaat over leiderschap, eten, gedachtegangen ect. Je moet het een beetje zien als daten (en nee, een preppersdateapp is er nog niet) Je moet gelijkgezinden zoeken en kijken of het klikt. Dus actief zijn op fora, maar ook vooral naar bijeenkomsten/beurzen gaan waar je mensen met preppersgedachten tegen kunt komen. Denk aan bushcraft, ect en dan gewoon in gesprek gaan. Maar je kunt ook in je eigen omgeving polsen. Ga eens met de buren kletsen dat je je zorgen maakt over een blackout en of zij hier iets aan gedaan hebben. Zo kun je misschien zelfs al een goed voorbereide buurt krijgen. En dan heb je een spreekwoord over een goede buur of verre vriend die erg van toepassing is. 😉
 10. Er zijn rookmelders met interne batterij die 10 tot 15 jaar meegaan en als hij eerder op gaat dat je een nieuwe krijgt. Dat heb ik met één hele batch gehad en ik kreeg ook gewoon nieuwe. En als ze een grote reset knop hebben is het extra fijn dan hoef je niet op je krukje op zoek naar dat knopje van een halve cm.
 11. Red

  Een punt slaan

  Hier is het ook nog een natte droom Maar dat komt omdat het grondwater 24 m. diep zit en het dus een flink kostenplaatje is. Daarentegen zal ik niet snel natte voeten krijgen😅
 12. We waren de pastinaak vergeten te oogsten. Gelukkig kun je die een winter laten zitten blijkbaar.
 13. Er zijn inmiddels aardig wat boeken te vinden (prepper en survival) die een basis aan informatie geven. Het is leerzamer om zelf daarna het bos in te gaan om te zoeken wat je hebt gelezen. Als je éénmaal zelf het verschil tussen de verschillende eiken, tamme/wilde kastanje, eetbare plantjes hebt gevonden vergeet je het veel minder snel dan als je het "voorgekauwd" hebt gekregen. En ik zou eerst alle makkelijk planten zoeken voordat je eetbare paddenstoelen tussen de giftige probeert te zoeken. Geef je n.a.v. boeken kleine opdrachten; verzamel je lunch (evt gewoon in je eigen keuken gemaakt), zoek 3 planten met geneeskrachtige eigenschappen, maak je eigen strik, (evt in de tuin beginnen met het principe en daarna met alleen een mes (en evt wat touw)) ect. Natuurlijk is een weekendje boeken vast ook leerzaam en misschien een grotere stok achter de deur om het echt te gaan doen. En laten we eerlijk zijn, je leert het uiteindelijk alleen maar door het te doen. Blaadjes vergelijken in een boek is niet hetzelfde als naast 2 bomen staan en de verschillen zoeken.
 14. Een tip die ik ergens heb gelezen is dat om de meeste indringers buiten te houden (en dat zijn de opportunisten) is door te zorgen dat je niet interessant bent. Dat wil zeggen dat de moeite kost om ergens te komen groter moet zijn dan wat er te halen valt. Als er iets uit ziet dat er weinig te halen is (en niet duidelijk te zien is dat er wat te halen valt ) en je kunt niet naar binnen of niet zonder aanzienlijke moeite/persoonlijk ongemak, dan zullen de meesten afhaken. Voor de rest moet je zorgen dat het gewoon ook echt lastig is. Dus zorg ervoor dat je BOL of BIL (of tijdelijke locatie) er niet interessant genoeg uit ziet en zorg voor zichtbare barrières (die niet uitstralen dat je iets te verbergen hebt) en onzichtbare.
 15. Je kunt bepaalde vruchten/groenten in huis of in de zon drogen (in een SHTF situatie kun je ook prima je auto gebruiken, wel eens in een auto in de zon de temperatuur gevoeld?) Vroegah hadden mensen hun huis volhangen met appelring slingers en vast ook ander fruit. Ik wil nog een droognet kopen voor het drogen van pitten en zaden in de zon/wind. Daarnaast heb je ook (bouwpakketen) van zonnedrogers, waarin je dus een droogoven creëert door de warmte (en dus thermiek die erbij vrij komt) van de zon.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...