Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Red

Lid
 • Aantal items

  70
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

52 Uitstekend

Over Red

 • Titel
  Adventurer

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  On the hills and far away
 • Interesses
  9e eeuws re-enactment, airsoft, vechtsport en camperen
 • Beroep
  Specialist brandpreventie

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Heb je je huis beschermd tegen indringers... wordt een blik op de kast je ondergang... 😉 Zou mij ook zo gebeuren. Beterschap!
 2. Hmm... Een waterfilter voor onderweg. Zonnecollectoren op het dak (vrij prijzig ) Voor mezelf een goed mes Grondwaterpomp Degelijk compas
 3. Het schijnt ook het beste te zijn je gedroogde voedsel tegen zonlicht te beschermen.
 4. Nee, we hebben alleen grit erom heen zitten tegen slakken. Verder niks. We hadden even bladluis, maar dat is uit zichzelf weg gegaan.
 5. Vandaag de eerste oogst gegeten! Ewten en bladsla. Was erg lekker. Onze tuin doet het erg goed. Alles groeit als kool (en we hebben meer dan kool 😜 )
 6. Waarom ben jij niet van het drogen? Ik heb sinds kort mijn droogmachine binnen en ben elk weekend druk bezig mijn oogst te verwerken 😁
 7. Ik heb ze alle drie gelezen. Vooral de 1e vind ik erg goed. Het drukt je met je neus op de feiten waar we op leunen dmv stroom en brandstof. Wat in dit boek gebeurd zou ook kunnen gebeuren als de maatschappij zou klappen (en dus ook stroom/transport ed stil zou komen te liggen) Hij heeft goed omschreven wat de verschillende stadia zijn die plaats vinden met elk zijn gevolgen en problemen. Ook de dynamiek tussen grote steden en "platteland". Het is natuurlijk maar fictie. Maar het zet je aan het denken en dat is wat het voor mij een goed boek maakt. Boek 2 en 3 waren voor mij iets meer, plezant leesplezier (want de situaties zijn meer man-made ipv directe gevolgen van), maar ook in die boeken tipt hij gevoelige punten aan. Overheid die probeert de macht weer terug te nemen, rijken/sterken die nemen wat ze willen ect.
 8. Maar over het "wecken" van gedroogd voedsel. Ik lees net weer van een Amerikaanse dat ze gedroogde bonen en meel heeft "geweckt". (gedroogd materiaal in glas in de oven en na uurtje, eruit, deksel erop en laten afkoelen) Maar ik ga me wel nog even verder inlezen alvorens ik dat ga doen, ik zou bang zijn voor condensvorming tijdens/na afkoeling.
 9. Wat betreft de verdedigingsmiddelen, want daar heb ik ook niet echt antwoord op gegeven. Ik denk dat het heel erg afhangt van de situatie. Iets wat jouw gealarmeerd, alarmeert de ander ook. Tenzij het iets is was lawaai maakt maar "normaal is". Denk aan iets wat opzij geschoven word omdat het in de weg staat, piept/kraakt of iets dergelijks. Maar wat wil je bereiken met de alarmering? Een voorsprong om te kunnen maken dat je wegkomt? Dat je tijd heb jezelf te verstoppen? Zodat je je kunt klaar maken om te verdedigen? (maar weet je dan ook met hoeveel ze zijn?) Ik denk dat een ieder voor zich situatie, zoals je deze ziet in films zijn erg extreem zijn en er moet echt iets heftigs gebeuren wil het zover komen. Bedenk ook dat als de situatie niet zo heftig is en jij ergens inbreekt jij strafbaar bent. Natuurlijk heb ik die situatie ook in mijn achterhoofd, maar daar ga ik me niet primair op focussen. Dus mijn conclusie is: wees flexibel en wees op de hoogte van voor en nadelen
 10. Ik zal niet snel mijn huis verlaten (woon landelijk) maar verdedigen zal wel een item zijn. Nu denk ik dat mijn naaste buren ook mee zouden helpen in een dergelijke situatie. Dus dan kunnen we de smalle veldweg makkelijk in de gaten houden en indien nodig verdedigen. Ons huis zelf is omring door een stekelige haag en een poort, dus je bent niet 1,2,3 binnen en we hebben voldoende verdedigingsmiddelen. Het zal lastiger zijn de vee stapel te verdedigen, maar dan zullen we inhuiselijke stallen moeten maken voor de nacht. Mochten we wel ons huis moeten verlaten, weet ik enkele locaties in de regio die basisvoorzieningen hebben en makkelijk te verdedigen zijn. Maar dan nog, moet de situatie er wel naar zijn dat we er terrecht kunnen. Logischer is het om naar mijn zus te gaan. Zij woont ook landelijk en op een klein veldweggetje. Maar dan zit ik wel in dezelfde regio (half uur rijden), dus als het gevaar hier dreigt, zal dat bij haar hetzelfde zijn en is dus niet te zeggen dat dat een veilige locatie is. Mochten we echt verder weg moeten is het improvisieren en daar heb ik nog niet echt een plan voor. Misschien wel wildcamperen, daar hebben we wel de voorzieningen voor.
 11. Ik ben geen voorstander van vacumeren in plastic. Het "wecken" deed de betreffende persoon puur voor het warm maken van de pot en niet echt het gedroogde voedsel wecken. Na even Google lees ik dat gedroogd voedsel niet perse gevacumeerd hoeft te worden, wel vochtvrij. Dus in weckpotten met een vochtvreter en/Oof zuurstofvreter is goed genoeg. Wel dat je veel donker moet opslaan ivm verbleken en verlies van voedingswaarde.
 12. Ik wil voedsel gaan drogen. Nu ben ik benieuwd hoe ik het gedroogde voedsel kan opslaan. Veel mensen vacumeren (in plastik). En hoewel dat een mooie methode is, ben ik ook zelf van methodes die ik kan voorzetten als elektriciteit niet vanzelfsprekend is. Ergens zag ik iemand gedroogd fruit wecken. Is dat een goede methode? kan dat zonder problemen? (het is droog en dan ga je het weer verhitten) Het was geen prepper, dus zal wel niet bezig zijn geweest met de lange termijn opslag. Of zijn er nog andere handige methoden voor het lang opslaan van gedroogd voedsel?
 13. Red

  Kind wil zakmes

  Hier wel hun eigen mes als we op weg zijn. is een zelf gemaakt snij mesje. Niet speciaal scherp en niet veel groter dan een groentesnijmesje. Daarmee kunnen ze mij prima helpen met het snijden van groente en fruit en zelfs houtjes snijden. En ja, ze hebben zich wel eens gesneden. Maar dan wordt schoongemaakt, pleister erop en klaar. En als het dan nog steeds heel erg pijn doet, vraag ik of ik de vinger/ledemaat moet wegknippen, want is de pijn ook weg en dan roepen ze vaak hard lachend nee, krijgen ze een kus op de wond en is het goed...
 14. Het lang terug dat ik meellarven heb gehad. Maar ik heb tegen kleding motten sluipwesp- larves ingezet. Deze werken tegen heel veel ongedierte (diverse motten ed) in huis. En de wesp zelf is geen overlast. Als je exact weet wat voor kruipers het zijn kun je daar vast makkelijke vijanden tegen inzetten. Op dit manier kom je er op een natuurlijke wijze vanaf. Mijn meel sla ik overigens altijd (de kans termijn opslag) in plastic op, om te voorkomen dat dit kan gebeuren.
 15. Nee, ik zou het niet doen. Ook bij (vrijwillige) inentingen van mijn kinderen overweeg ik steeds wat het risico van de ziekte is. Wij zitten niet in een risico groep, dus de kans is erg klein dat ÊÊn van ons aan covid 19 overlijden. Zouden wij, of 1 van de kids dat wel zijn, dan zou ik het wel overwegen .
×
×
 • Nieuwe aanmaken...