Ga naar inhoud

Red

Lid niveau 2
 • Aantal items

  145
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door Red

 1. Samen werken in SHTF moet je zien als samen gaan wonen. En voordat je gaat samenwonen ga je eerst op zoek naar een passende persoon en dan daten om elkaar beter te leren kennen. Door op een forum te roepen dat je een partner zoekt om samen te wonen heeft zelden tot een relatie gezorgd. 😉 1 = geen geldt ook voor preppers. Dus samenwerken is essentieel wil je overleven, daar heb je helemaal gelijk in. De afstand maakt niet eens zo heel erg veel uit, want je wordt dan gewoon elkaars BOL. Ray's opmerking om eerst in de buurt te kijken is niet zo gek. Dat wil niet zeggen dat je een bord in de tuin moet zetten "wie wil met mij preppen", maar klets eens met de buren over de stijgende prijzen, angst voor onrust ect en misschien filter je dan het kaf van het koren en laat het groeien, zo krijg je je eigen burenprep-groep. Wil je met "bestaande" preppers samenwerken zal je ze eerst moeten ontmoeten. Denk aan meetings, bijeenkomsten etc. Moeten dat prepperbijeenkomsten zijn? Eigenlijk zijn er veel types waar je "preppers" kunt vinden. Moestuiniers, hikers, bushcraft, zelfverdediging en vast ook boeren conventies. Kijk bij onderwerpen die preppen aantikken en ga in gesprek met mensen. Waarbij je natuurlijk niet begint met "ik ben een prepper, jij ook?" maar wederom met aftasten wat ze vinden van de huidige omstandigheden. Succes!
 2. Het valt mij dus op dat de menstruatie-cup binnen de prepperwereld een relatief hogere bekendheid heeft dan normaal. Misschien ligt dat ook aan het type mens, maar de community is kleiner, dus dit soort tips vallen dan misschien ook meer op. Maar het is gewoon een stuk handiger preppen dan maandverband.
 3. Om maar in de termen van een motorclub te blijven. Dat is een groep die elkaar (door en door) kent. Dat is met een preppersgroep natuurlijk ook hetzelfde. Als de ventilator rond gaat wil je samenwerken met mensen waarvan je weet wat je eraan hebt en dat je qua karakter past. Niet dat je net 10 dagen in de "zombie Apocalyps" zit en er een ruzie ontstaat over leiderschap, eten, gedachtegangen ect. Je moet het een beetje zien als daten (en nee, een preppersdateapp is er nog niet) Je moet gelijkgezinden zoeken en kijken of het klikt. Dus actief zijn op fora, maar ook vooral naar bijeenkomsten/beurzen gaan waar je mensen met preppersgedachten tegen kunt komen. Denk aan bushcraft, ect en dan gewoon in gesprek gaan. Maar je kunt ook in je eigen omgeving polsen. Ga eens met de buren kletsen dat je je zorgen maakt over een blackout en of zij hier iets aan gedaan hebben. Zo kun je misschien zelfs al een goed voorbereide buurt krijgen. En dan heb je een spreekwoord over een goede buur of verre vriend die erg van toepassing is. 😉
 4. Er zijn rookmelders met interne batterij die 10 tot 15 jaar meegaan en als hij eerder op gaat dat je een nieuwe krijgt. Dat heb ik met één hele batch gehad en ik kreeg ook gewoon nieuwe. En als ze een grote reset knop hebben is het extra fijn dan hoef je niet op je krukje op zoek naar dat knopje van een halve cm.
 5. Red

  Een punt slaan

  Hier is het ook nog een natte droom Maar dat komt omdat het grondwater 24 m. diep zit en het dus een flink kostenplaatje is. Daarentegen zal ik niet snel natte voeten krijgen😅
 6. We waren de pastinaak vergeten te oogsten. Gelukkig kun je die een winter laten zitten blijkbaar.
 7. Er zijn inmiddels aardig wat boeken te vinden (prepper en survival) die een basis aan informatie geven. Het is leerzamer om zelf daarna het bos in te gaan om te zoeken wat je hebt gelezen. Als je éénmaal zelf het verschil tussen de verschillende eiken, tamme/wilde kastanje, eetbare plantjes hebt gevonden vergeet je het veel minder snel dan als je het "voorgekauwd" hebt gekregen. En ik zou eerst alle makkelijk planten zoeken voordat je eetbare paddenstoelen tussen de giftige probeert te zoeken. Geef je n.a.v. boeken kleine opdrachten; verzamel je lunch (evt gewoon in je eigen keuken gemaakt), zoek 3 planten met geneeskrachtige eigenschappen, maak je eigen strik, (evt in de tuin beginnen met het principe en daarna met alleen een mes (en evt wat touw)) ect. Natuurlijk is een weekendje boeken vast ook leerzaam en misschien een grotere stok achter de deur om het echt te gaan doen. En laten we eerlijk zijn, je leert het uiteindelijk alleen maar door het te doen. Blaadjes vergelijken in een boek is niet hetzelfde als naast 2 bomen staan en de verschillen zoeken.
 8. Een tip die ik ergens heb gelezen is dat om de meeste indringers buiten te houden (en dat zijn de opportunisten) is door te zorgen dat je niet interessant bent. Dat wil zeggen dat de moeite kost om ergens te komen groter moet zijn dan wat er te halen valt. Als er iets uit ziet dat er weinig te halen is (en niet duidelijk te zien is dat er wat te halen valt ) en je kunt niet naar binnen of niet zonder aanzienlijke moeite/persoonlijk ongemak, dan zullen de meesten afhaken. Voor de rest moet je zorgen dat het gewoon ook echt lastig is. Dus zorg ervoor dat je BOL of BIL (of tijdelijke locatie) er niet interessant genoeg uit ziet en zorg voor zichtbare barrières (die niet uitstralen dat je iets te verbergen hebt) en onzichtbare.
 9. Je kunt bepaalde vruchten/groenten in huis of in de zon drogen (in een SHTF situatie kun je ook prima je auto gebruiken, wel eens in een auto in de zon de temperatuur gevoeld?) Vroegah hadden mensen hun huis volhangen met appelring slingers en vast ook ander fruit. Ik wil nog een droognet kopen voor het drogen van pitten en zaden in de zon/wind. Daarnaast heb je ook (bouwpakketen) van zonnedrogers, waarin je dus een droogoven creëert door de warmte (en dus thermiek die erbij vrij komt) van de zon.
 10. Red

  Machetes

  Als ik me niet vergis (of ze hebben iets in de wapenwet veranderd) mag je hem niet bij je dragen, maar wel in huis (privé-gebied) hebben.
 11. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb wat de kosten in NL zijn, maar ik heb niet het idee dat water en stroom nu veel duurder is? Ziektekosten ligt er aan wat je doet. Blijf je in NL werken betaal je voor een NL ziektekostenverzekering. In Duitsland heb je de gesetzliche Krankenkasse, die is weliswaar iets duurder, maar daarvoor vind ik dat hij wel omvangrijker is. Al moet je soms wat extra bij betalen bij bepaalde behandelingen en sta je zonder Privat vaak in de wachtrij... Andere verzekeringen (auto, WA, huis ed) zijn wel weer wat prijziger dan in NL. Maar daarvoor heb ik het idee dat het wel beter geregeld is.
 12. Dat heb je in NL toch ook? Zorg dat je van te voren met banken hebt gesproken over de hoogte van de hypotheek en de mogelijkheden. In Duitsland is een mondelijke overeenkomst (of in afwachting van hypotheek) niet bindend. Je hebt eigen vermogen nodig. Kosten koper is in bijna alle gevallen voor eigen rekening en als je pech hebt moet je 5-20% van de koopsom zelf inleggen. Dat was in ieder geval in mijn tijd zo. Als het je lukt, probeer verkopers/huizen te benaderen zonder tussenkomst van de makelaar. Zodra je een folder bij hen hebt opgevraagd ben je aan hen gebonden, maar met alleen internet (en fysieke) research kun je hen omzeilen en scheelt dat je al gauw 5% op de koopsom! En het is hier geen beschermd beroep, dus er lopen veel tussen die van de ballen verstand hebben. Zonder makelaar kun je prima kopen! (hebben wij ook gedaan)
 13. Ik heb er eentje in mijn stookhok (olie-cv) staan. Deze gebruikt dus de restwarmte van de CV om mijn warm water op te warmen. Hij is efficient tot ca 5 graden (minimaal dus). Daarom wordt hij vaak in kelders (vaak ook ruimte over) neergezet. Ik ben er nog steeds erg blij mee en heb hem al een aantal jaar. Ik heb trouwens ook een nieuw CV, dus de restwarmte die deze afgeeft is minimaal.
 14. Wij hebben heel erg last van de colorado kever.. iemand tips? Nu is het handmatig dood maken...
 15. Los daarvan wel een goede tip. Ik ga daarvoor het stro van de schapen gebruiken, in ieder geval daar waar geen wintergroenten komen te staan. Hoe gaat het met jullie oogst? Wij hebben hele mooie cougettes, ook alle bonen doen het erg goed. De wortelen zijn ook al rijp.
 16. Hmm... Een waterfilter voor onderweg. Zonnecollectoren op het dak (vrij prijzig ) Voor mezelf een goed mes Grondwaterpomp Degelijk compas
 17. Het schijnt ook het beste te zijn je gedroogde voedsel tegen zonlicht te beschermen.
 18. Nee, we hebben alleen grit erom heen zitten tegen slakken. Verder niks. We hadden even bladluis, maar dat is uit zichzelf weg gegaan.
 19. Vandaag de eerste oogst gegeten! Ewten en bladsla. Was erg lekker. Onze tuin doet het erg goed. Alles groeit als kool (en we hebben meer dan kool ? )
 20. Waarom ben jij niet van het drogen? Ik heb sinds kort mijn droogmachine binnen en ben elk weekend druk bezig mijn oogst te verwerken ?
 21. Ik heb ze alle drie gelezen. Vooral de 1e vind ik erg goed. Het drukt je met je neus op de feiten waar we op leunen dmv stroom en brandstof. Wat in dit boek gebeurd zou ook kunnen gebeuren als de maatschappij zou klappen (en dus ook stroom/transport ed stil zou komen te liggen) Hij heeft goed omschreven wat de verschillende stadia zijn die plaats vinden met elk zijn gevolgen en problemen. Ook de dynamiek tussen grote steden en "platteland". Het is natuurlijk maar fictie. Maar het zet je aan het denken en dat is wat het voor mij een goed boek maakt. Boek 2 en 3 waren voor mij iets meer, plezant leesplezier (want de situaties zijn meer man-made ipv directe gevolgen van), maar ook in die boeken tipt hij gevoelige punten aan. Overheid die probeert de macht weer terug te nemen, rijken/sterken die nemen wat ze willen ect.
 22. Maar over het "wecken" van gedroogd voedsel. Ik lees net weer van een Amerikaanse dat ze gedroogde bonen en meel heeft "geweckt". (gedroogd materiaal in glas in de oven en na uurtje, eruit, deksel erop en laten afkoelen) Maar ik ga me wel nog even verder inlezen alvorens ik dat ga doen, ik zou bang zijn voor condensvorming tijdens/na afkoeling.
 23. Wat betreft de verdedigingsmiddelen, want daar heb ik ook niet echt antwoord op gegeven. Ik denk dat het heel erg afhangt van de situatie. Iets wat jouw gealarmeerd, alarmeert de ander ook. Tenzij het iets is was lawaai maakt maar "normaal is". Denk aan iets wat opzij geschoven word omdat het in de weg staat, piept/kraakt of iets dergelijks. Maar wat wil je bereiken met de alarmering? Een voorsprong om te kunnen maken dat je wegkomt? Dat je tijd heb jezelf te verstoppen? Zodat je je kunt klaar maken om te verdedigen? (maar weet je dan ook met hoeveel ze zijn?) Ik denk dat een ieder voor zich situatie, zoals je deze ziet in films zijn erg extreem zijn en er moet echt iets heftigs gebeuren wil het zover komen. Bedenk ook dat als de situatie niet zo heftig is en jij ergens inbreekt jij strafbaar bent. Natuurlijk heb ik die situatie ook in mijn achterhoofd, maar daar ga ik me niet primair op focussen. Dus mijn conclusie is: wees flexibel en wees op de hoogte van voor en nadelen
 24. Ik zal niet snel mijn huis verlaten (woon landelijk) maar verdedigen zal wel een item zijn. Nu denk ik dat mijn naaste buren ook mee zouden helpen in een dergelijke situatie. Dus dan kunnen we de smalle veldweg makkelijk in de gaten houden en indien nodig verdedigen. Ons huis zelf is omring door een stekelige haag en een poort, dus je bent niet 1,2,3 binnen en we hebben voldoende verdedigingsmiddelen. Het zal lastiger zijn de vee stapel te verdedigen, maar dan zullen we inhuiselijke stallen moeten maken voor de nacht. Mochten we wel ons huis moeten verlaten, weet ik enkele locaties in de regio die basisvoorzieningen hebben en makkelijk te verdedigen zijn. Maar dan nog, moet de situatie er wel naar zijn dat we er terrecht kunnen. Logischer is het om naar mijn zus te gaan. Zij woont ook landelijk en op een klein veldweggetje. Maar dan zit ik wel in dezelfde regio (half uur rijden), dus als het gevaar hier dreigt, zal dat bij haar hetzelfde zijn en is dus niet te zeggen dat dat een veilige locatie is. Mochten we echt verder weg moeten is het improvisieren en daar heb ik nog niet echt een plan voor. Misschien wel wildcamperen, daar hebben we wel de voorzieningen voor.
 25. Ik ben geen voorstander van vacumeren in plastic. Het "wecken" deed de betreffende persoon puur voor het warm maken van de pot en niet echt het gedroogde voedsel wecken. Na even Google lees ik dat gedroogd voedsel niet perse gevacumeerd hoeft te worden, wel vochtvrij. Dus in weckpotten met een vochtvreter en/Oof zuurstofvreter is goed genoeg. Wel dat je veel donker moet opslaan ivm verbleken en verlies van voedingswaarde.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...