Ga naar inhoud

Chris

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Chris won de laatste dag op 26 april

Chris had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Chris's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

9

Reputatie

  1. Top. Hier wordt op dit moment alleen groenten gedroogd. kan in de oven/ voedseldroger. Ik heb hem nog niet aan een zonnepaneel, dat lijkt mij wel wat. alles wat gedroogd is, gaat hier in de bouillonpot. Een pot met zout en groenten. Vlees lijkt mij wel wat. Mijn oma ving paling en rookte dit in een ton in de garage. Ze had de oorlog meegemaakt. Ik had nog meer van haar kunnen leren denk ik….
  2. *Naar financiën gekeken en korte termijndoelen bijgesteld. ( kijken naar de top 10 waar je geld aan uit wilt geven en dan vooral uitgeven aan je top 5.) Een brandertje op hout in de wishlist opgenomen. (Prepwens) * Sollicitatie deur uit gedaan ( dichter bij huis willen werken en weten dat huidige baan gaat stoppen.) * Tentje, gekampeerd. Nog nooit zo luxe gestaan. Ik had altijd een kleine tweepersoonstent en op de grond leven. Nu met vrouw een 4-persoons tunneltent. Dit is wennen. De vrouw niet, de tent en luxe wel * Hout is gearriveerd, wil eigenlijk nog 1 a 2 kuub erbij. Dan heb ik met zuinig doen, genoeg hout voor 2 winters. In geval van nood heb je dan meer tijd om de voorraad aan te vullen. * overig denkproces gaat traag door: Ik kan nog niet van het gas af. (heb tussen 1 oktober en nu 248 m3 verbruikt.) Elektriciteit verbruik tussen 1 oktober en nu: 1107 kWh verbruikt en 827 kWh teruggeleverd. De maanden nu tot 1 oktober zorgt vermoedelijk nog voor een hogere teruglevering. Aan het nadenken over de volgende stap in minder afhankelijk zijn. Ik heb nog geen thuisbatterij, wateropslag kan beter, warme douche wil ik wel graag houden…. Airco staat op mijn onderzoekslijstje. We hebben nu naast een openhaard ook hete lucht verwarming. Geen vloer en ook geen warmtepomp. Tijd voor weekend. En hoe heb jij het gedaan afgelopen week?
  3. Chris

    Touw

    Hier eigen bamboe voorradig, is inderdaad goed te gebruiken in de moestuin. 👍
  4. Houthok gemaakt. Sas survival boek gekregen, meer gelezen over navigeren. Moestuin: wat een goed slakkenjaar Tent opgezet, kunnen we de komende 2 maand heen wanneer we willen. Doel om in de tent mobielvrij te zijn. Leuk om alle Posts en reacties te lezen!
  5. Nachtschaduw: knap, slechts 1 foutje bij je n examen. Goed gedaan.
  6. Deze weekje het volgende gelukt: * aardappelbak is klaar, dit weekend kunnen ze ( de aardappelen) eindelijk de grond in. * gesprek met middelste zoon over zijn voorbereidingen (preppen) gehad. (22jr) * wat kruiden geplant ( tijm en munt) volgende op de lijst: houtopslag vergroten. en wat is jou gelukt?
  7. Heb je de spullen al eens voor jezelf uitgestald? Naast tevredenheid zie je zo ook sneller wat je in jouw situatie nog mist. zo heb ik laatst een tweedehands petroleumstel op de kop getikt….
  8. kruidentuin: goed idee. Succes met de aanleg. Meeverhuizen kan altijd.
  9. Ik maak een eigen “bouillonpoeder” door zout te mixen met gemalen gedroogde groenten. Groenten kun je afhankelijk van je oven in de oven drogen of in een voedseldroger. kost wel elektriciteit. wortelen, prei kun je bijvoorbeeld prima drogen. Gevriesdroogde groenten ben ik alleen als chips tegen gekomen.
  10. dag Jasper, in Alkmaar kun je een workshop volgen om een eigen mes te maken. Eenmalig, aantal keren. Vond ik leuk om te doen. https://www.smederijatelieralkmaar.nl/workshops-opleidingen/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwt-OwBhBnEiwAgwzrUpmmpSVAedJFJyBzZKkgScpzcHRAQ8dWayS2-RolqizjN-VqQrz3xBoCc3UQAvD_BwE
×
×
  • Nieuwe aanmaken...