Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Raycoupe

Lid
 • Aantal items

  9978
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  48

Alles dat geplaatst werd door Raycoupe

 1. Stel je wilt in de houtbewerkingshandel stappen, omdat het bv. booming is in de VS en wellicht zal overwaaien. Dan start je een community. Die laat je posten over de mooie tafeltjes die ze al gemaakt hebben, welke spullen en technieken ze daarbij gebruiken et voila. Gratis reclame, gratis inspiratie en gratis How to's stromen binnen. Des te meer, des te hoger je in de zoekresultaten komt. Meteen leer je als ondernemer ook waar behoefte aan is, welke producten en merken populair zijn en zelfs nieuwe ontwikkelingen over houtbewerking komen vanzelf binnen waaien. De kosten zijn miniem
 2. @Perry Zou het een reactie zijn op het samentrekken van Russische troepen aan de oost grens van Oekraïne? Ik denk het wel.
 3. Tja @doom Het fijne is wel, dat daar bronnen worden gegeven die je kunt checken. Dat prefereer ik toch boven sites die naar elkaar wijzen als bron. Als is mijn frans voldoende om jouw link te kunnen lezen, heb je het zelf ook gelezen en zo ja, wat is het precies waar je op duidt?
 4. Bron: https://www.nu.nl/nucheckt/6123842/nucheckt-goedgekeurde-coronavaccins-zitten-niet-tot-2023-in-de-testfase.html Lijkt mij een betere bron dan frontnieuws
 5. Vanwaar de aanname dat dit is om je met een coronapaspoort burgers te kunnen volgen? @doom Ik zie dat nergens in die PDF.
 6. @Ron sr De video's van de kamervoorlichting zijn het beste te volgen via het officiele kanaal waarop ze uitkomen:https://www.youtube.com/c/NOS/videos Bovenstaande video die via het kanaal van Rafiek de Bruin niet doorgespit dus kan best 1 op 1 zijn overgenomen uit de officiële bron, maar het is uitkijken geblazen. Regelmatig duikt er 'inventief' knip en plakwerk op van deze briefings, met name in chatgroepen. Daarom is het handig om de officiële bronnen te gebruiken, want daar gaat het wel opvallen als die niet overeenkomen met de briefing die door vele journalisten live gevolgd zi
 7. Kun je dan ook stellen dat mensen in de zorg, die altijd een handen wassen en behoorlijk vaak al voor corona mondkapjes dragen hun immuunsysteem aan het afbreken zijn? En al die andere beroepsgroepen die mondkapjes gebruiken, bv asbest saneerders?
 8. Je hebt het over de Mexicaanse griep in 2018-2019, De Mexicaanse griep speelde in 2009. Zie wiki link die ik gaf. Volgens mij ben je in de war met influenza. Alleen sterfgevallen tellen dekt de lading ook niet. Longcovid is ook nogal een probleem, wat we nog niet precies in kaart hebben, maar wel bestaat: https://www.ad.nl/binnenland/tienduizenden-jonge-gezonde-mensen-gesloopt-door-corona-ik-neem-afscheid-van-wie-ik-was~a588bc90/ Probleem daarbij is dat we niet weten wanneer en of dit hersteld en in tussentijd zitten al die mensen thuis. @martin Hoe kij
 9. Je vergelijkt het aantal doden wereldwijd van de Mexikaanse griep met het aantal doden door corona alleen in Nederland?? https://nl.wikipedia.org/wiki/Mexicaanse_griep Waarom? En het probleem blijft, met jongeren die minder getroffen worden door corona dan ouderen, dat die twee groepen niet te scheiden zijn. Dat is een illusie. De ouderen die je wilt afscheiden van de rest van de bevolking om zo te beschermen tegen corona, zullen in contact komen met jongere mensen. Bv. omdat ze zorg nodig hebben (niet gegeven door andere bejaarden meestal), familie hebben, naar de supermarkt
 10. Die groep, een brede samenstelling van jong en oud, maar weinig echte kneuzen, is ook het meest gevaccineerd. Het zijn de voorlopers en daar kunnen veel van leren omtrent bijwerkingen bij diverse leeftijdscategorieen. Voor de rest zijn er vooral heel veel bejaarden gevaccineerd, men begint nu pas aan de 73 jarigen. Omdat er veel meer vrouwen dan mannen in de zorg werken, zie je dat ook terug. Het is dus nog even gissen hoe het werkt met AstraZeneca en jonge (onder de 65) mannen. Ik ben er niet gerust op met dit ouderwetse type vaccin.
 11. Dat is altijd zo in de ogen van sommigen. Elke NAVO oefening zou het begin zijn van 'de grote oorlog', elk Russisch vliegtuig die even de reactiesnelheid van de NAVO test, is de aanstaande invasie van de Russen. Terwijl dat al tientallen jaren met grote regelmaat gebeurd, maar deze keer zou dan plots speciaal zijn.
 12. @Mir Je lijkt een politicus type Rutte, je beantwoordt geen vragen, maar herhaalt slechts hetzelfde, zonder in te gaan op o.a. de vraag van @Paraatpaal
 13. Er zijn vele interviews en gesprekken van Putin te vinden op video, waarin deze man hier zelf over uitweidt eind jaren negentig in zijn FSB tijd. Dat nog voor Deep Fake bestond.
 14. Daar doen republikeinen nooit aan mee? Maar ik snap helemaal wat je bedoelt, Amerika heeft altijd de boel naar hun hand willen zetten, al sinds WOII manipuleren ze gebeurtenissen in andere landen voor hun eigen gewin, onder het mom van 'politieagentje van de wereld' te willen zijn.
 15. Ze hebben het eerder behoorlijk succesvol gedaan @OBL-Rien Meer links over de New Deal etc: https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_United_States
 16. Dat hoeft niet, een forum is bij uitstek het medium voor discussies waarbij alle partijen wat kunnen leren van elkaar. Als het alleen zenden wordt van een mening, zoals doom bv. doet, heeft een forum helemaal geen zin en kan een mens beter een social media met weg razende tijdlijn gebruiken. Dat is ook het grote probleem van social media. Ben je er op dat moment niet bij, is alles al weer weg.
 17. Biden (democraat) heeft een enorm plan gelanceerd om o.a. de infrastructuur op orde te brengen en het armere deel van de bevolking kansen te bieden, bv met breedband internet. Als je als land idd heel verdeeld bent en dat gaat zich uiten in een onder- en bovenklasse en loopt het land altijd slechts op een deel van zijn kracht.
 18. Alle oorlogen, na WOII, zijn begonnen door Republikeinse presidenten. Vietnam, Eerste Golfoorlog, Afghaanse oorlog, Tweede Golfoorlog. Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_presidenten_van_de_Verenigde_Staten en https://www.google.com/search?q=oorlogen+amerika&ei=_e9mYLzbOMCN9u8PraOwwAg&oq=oorlogen+amerika Het was Eisenhouwer, die de dominotheorie invoerde, vandaar dat ze in Vietnam de boel overnamen: https://historiek.net/vietnamoorlog-oorzaken-samenvatting-gevolgen/76855/
 19. Mijn familie, aan beide kanten, heeft hele nare herinneringen aan de oorlog. Mijn opa heeft 17 onderduikers opgevangen en zat in 't verzet (zelfs een SS-er geliquideerd, is een boek van geschreven in de VS waar velen ook verzetslieden, heen vluchten). Mijn oma is ongewenst zwanger geraakt (van wie onbekend, vermoedelijk een Duitse soldaat). Die is, letterlijk gebroken en vernederd, zwanger naar Duitsland gevlucht waar ze onderdak kreeg van een Duitse familie. Na de oorlog was het trouwens ook geen tijd van allemaal lekker de schouders eronder, in tegendeel.
 20. Dit ligt er toch duimen dik bovenop @Paraatpaal
 21. @MirDit soort vergelijkingen zijn echt ziek. Het getuigd bovendien van onbegrip voor de geschiedenis. Geen enkel moreel kompas in de bovenkamer en het dan ook nog kunst noemen OF, en daar ben ik zo langzamerhand wel van overtuigd, je bent een trol die smult van de verontwaardiging en reacties. Op preppers-shelter had ik je eraf geknald.
 22. Volgens mij is het niet zo dat de VS wegvalt, maar China sterker wordt. Trump heeft idd wel het beleid losgelaten wat tientallen jaren de norm was. Hoe dat nu onder Biden verder gaat, zullen we gaan zien. Tot nu toe is het de actiefste president ooit, in de eerste twee maanden. 44 besluiten is een nieuw record. Wie had dat gedacht van opa: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/de-eerste-maanden-van-president-joe-biden-hij-is-onzichtbaar-maar-efficient/ Zo grappig dat hij zo energiek mogelijk die trap trachtte te bestijgen en dus op z'n bek gaat. Verder horen we niet zovee
 23. Dat aspect speelt ook mee idd. Net als het inhaaleffect wat je straks krijgt. Wereldwijd is het zelfs zo dat de economie nu alweer gegroeid is tot net boven het niveau van jan 2020. De boel is niet in balans, er verschuift van alles, pas na een tijdje kunnen we echt de rekening opmaken. Ook heeft iemand wiens toko kapot is gegaan of groot deel van zijn spaargeld verdampt is, weinig aan dat soort totaal cijfers.
 24. Er is al heel wat geschreven over prepwaardige en gewoon handige auto benodigdheden op dit forum. Zoekfunctie of gewoon in google intikken: site:preppers.nl zoekwoord zoekwoord2 .... etc.
 25. @Mir, sterkte met je vriend. Ik neem aan dat de reden dat hij zich liet testen is omdat hij corona symptomen had. Viruswaarheid een naam hoog te houden? Ik ben wat minder onder de indruk van hun schrijfsels en goede naam, ik kan het aantal miskleunen al lang niet meer bijhouden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...