Ga naar inhoud

sunnysuzanna

Lid niveau 2
 • Aantal items

  294
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

sunnysuzanna won de laatste dag op 26 november 2015

sunnysuzanna had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Overijssel
 • Interesses
  Permacultuur, voedselverwerking, geneeskrachtige kruiden, timmeren/zelfbouw, dieren, zelfvoorziening
 • Beroep
  Eigen bedrijf: Design / Man: ICT bedrijf

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

sunnysuzanna's Achievements

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

491

Community reputatie

 1. lang geleden kreeg ik een vriendje en die wilde me niet kussen omdat ik rookte. Ik stopte toen met roken. Ik had voldoende motivatie! Na beëindiging van 10 jaar relatie weer begonnen met roken. Chronische bronchitis gaf na 2 jaar weer nieuwe motivatie, maar het was erg moeilijk. Uiteindelijk is het gelukt om in de koude winter van 2001 (-10 tot -20 graden snachts) de sigaretten in de auto te leggen en de auto 100 meter verderop te parkeren. Als ik wilde, kon ik roken, maar ik zag zo tegen de kou op! Na 2 weken was het snakken naar een sigaret voorbij. Het heeft nog 3 jaar geduurd voordat sociale situaties mij niet meer naar een sigaret deden verlangen. Voor mij was dat altijd een drie-eenheid: uitje, sigaretje, drankje. Inmiddels 19 jaar ervan af. geen moment spijt van. Nooit meer last van zin erin. Scheelt mijn gezondheid, en die van anderen, en veel geld. Mijn ervaringsadvies: niet jezelf verbieden te roken en de zooi weggooien, maar het roken UITSTELLEN. Dat voelt psychologisch heel anders en is beter vol te houden, voor je het weet ben je jaren verder. Leg de sigaretten wel op een moeilijk bereikbare plek.
 2. het is ff off topic, maar ik heb behoorlijk last van een enorme mol in mij tuin. Ik zou hem graag verjagen, dus thx voor de tip
 3. Mijn dochter zei toen ze mijn voorraad zag:"Leuk idee, maar als de honger grootschalig toeslaat, dan heb je zo groepen plunderaars die deur na deur de mensen beroven en erger. In een rijtjes huis maak je geen kans, hoor!" Tja, best nuchter hoor. Er zijn wel wat maatregelen voor te treffen denk ik. Goed om over na te denken. @!EVA! Carbid? spectaculaire oplossing!
 4. Het kan best veel langer dan 3 dagen duren voordat men beseft dat een epidemisch uitpakkende ziekte veroorzaakt wordt door vervuild drinkwater. Er zijn diverse biologsche wapens denkbaar die in water lang genoeg overleven om vanuit onze kraan ons te besmetten. Mensen komen met micro-organismen die infectieziekten veroorzaken (ziekteverwekkende bacteriën, virussen en protozoë parasieten) in aanraking door besmet drinkwater te drinken, waterdruppeltjes in te ademen en zich te wassen of te baden in besmet drinkwater. Dus douche/bad/tandenpoetsen kan fout aflopen met besmet water... Het is de goedkoopste manier voor een terroristische aanslag: https://nl.wikipedia.org/wiki/Biologische_oorlogvoering Het verraderlijke van een onaangekondigde biologische aanval is dat de gevolgen in eerste instantie lijken op die van een natuurlijke epidemie. “Stel dat iemand op Schiphol slechts een paar mensen met het ebolavirus besmet,” zegt Philip van Dalen, “dan heb je een paar dagen later ebola in alle delen van de wereld.” Pas langzaam wordt duidelijk dat de epidemie onnatuurlijk hoge vormen aanneemt en komt de gedachte aan een biologische aanval op. Het biowapen als sluipmoordenaar. “We moeten het gevaar niet overdrijven, maar wel serieus nadenken over detectie en bescherming.” http://www.kennislink.nl/publicaties/biowapens-de-dodelijke-kant-van-levenswetenschap Er is mee gedreigd door IS/Daesh. In Parijs worden de waterzuiveringsinstallaties beveiligd. Het is logisch om rekening te houden met een dergelijk scenario...
 5. Ik vraag me af of water dat vervuild is met chemische en/of organische gifstoffen al schade aanrichten bij het tandenpoetsen en douchen? En bereiden van eten?
 6. waarom zit er dan een datum op de flessen? Gaat dat over erosie van de flessen waardoor lekken zouden kunnen ontstaan?
 7. mocht het lastig zijn om verschillende dingen op een pallet te bestellen omdat het dan niet als pallet geldt maar als doos, dan wil ik ook wel gaan voor wat de meesten willen (waarschijnlijk de 1 liter tulpmodel). Dus ik wil me wel aanpassen.
 8. Wat een leuk en goed initiatief! Ik zou graag een volle doos (48 stuks) weckglazen willen van een 1/2 liter. + deksel, rubberen inmaakring en weckklemmen (2 per glas). Als er voldoende besteld is, ben ik wel benieuwd wat erbij komt aan verzendkosten. In Nederland besteld kosten ze me 1,98 per weckfles met alles er op en eraan (incl verzending). Maar ik verwacht dat de kosten via deze leverancier er ver onder blijven. TOP! Ik hoop wel dat we ze nog vóór eind september kunnen bestellen en ontvangen?
 9. De film grey state zal wellicht niet afgemaakt worden omdat de maker en zijn gezin begin dit jaar dood in hun woning zijn gevonden. maar gelijktijdig met de opnamen van de film is een documentaire gemaakt, welke te vinden is op you tube: https://www.youtube.com/watch?v=bvN-YkKkYq0 Maar bekijk eerst eens de trailer om snel een idee te krijgen van de strekking, de documentaire gaat op alle facetten diep in. De trailer van de film: echt ontzettend jammer dat/als deze film niet af wordt gemaakt...Hopelijk neemt iemand het stokje over want de boodschap is belangrijk lijkt me. Wel heel vreemd dat het hele gezin dood is, je zou haast denken dat hij uit de weg is geruimd vanwege de boodscp die hij voor de mensen had en de impact die het zou kunnen hebben. http://www.naturalnews.com/048345_Grey_State_martial_law_murder-suicide.html# http://www.startribune.com/apple-valley-apparent-murder-suicide-involved-two-adults-one-child/288947081/
 10. Ik vind het ook een fantastisch idee. Ik heb me aangemeld voor de test groep (maar te laat voor het bericht van half 9). Ben erg benieuwd naar het verdere verloop. Ik hoop dat er goede alertgroepen worden opgezet.
 11. Er is een nieuw soort batterij in ontwikkeling die in 3 minuten volgeladen is. Toepassing wordt vooralsnog de mobiele telefoon, welke een dag voort kan op deze, in een paar minuten volgeladen, batterij. Verwacht wordt dat het in 2016 in productie komt. Andere toepassingen waar aan gewerkt wordt: accu's van elektrische auto in een paar minuten opladen. http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3797175/2014/11/24/Telefoon-opladen-in-halve-minuut-Eitje-zegt-Israelisch-bedrijf.dhtml Nog even geduld hebben, maar een handige en interessante ontwikkeling is het zeker.
 12. Ik koop hier in de buurt een kuub compost voor 10 euro. De gemeente brengt bij dit bedrijf al het snoei afval. In onze stad staan ze open voor burgerinitiatieven zials Buurtmoestuinen, adopteren van stukjes gemeentegrond, stimuleren van lokale markt economie, wijk-energie, voedsel dat andrs doorgedraaid wordt weggeven aan stadbewoners etc. Mazzel met zo'n gemeente! Er wordt dankbaar van deze kansen gebruik gemaakt:)
 13. Hoezo glazen weckpotten geven plastic af??? Er zit geen plastic in glas. Leg es uit? Hoe bedoelde je dat? @JJ&A
×
×
 • Nieuwe aanmaken...