Ga naar inhoud

Richa

Lid niveau 2
  • Items

    1206
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    6

Alles dat geplaatst werd door Richa

  1. Is het onder je bed wat koeler? Dat is ook een optie, koop een aantal kilozakken met rijst (niet de gebroken, maar de hele) doe dat wel in plastic containers tegen muizen. Blikjes makreel, tonijn, sardiens in olie erbij en wat groenteconserven. Als je alles in handzame bakken of containers plaatst, kun je dat zo een verdieping hoger tillen als shtf. Pakken en flessen water kun je nooit genoeg hebben voor als je op zolder bent aangewezen. Liever wat te warm geweest in de zomer dan geen water. Denk ook aan zeil (tegen vocht) en genoeg warme kleding en dekens.
  2. Ja wij hebben ook een pelletkachel (geen ketel). Ben benieuwd, heeft die van jou ook elektriciteit nodig en wat doe jij als de stroom uitvalt?
  3. Ben zelf ook al 3 weken op en af verkouden, af en toe minimale verhoging, opgezette klieren al 3 weken, dan weer ok en dan weer hoesten, dan weer slijmproductie en dan weer een hele droge hoest en dan weer ok, hetzelfde met een druk achter mijn ogen. Meestal s'avonds wat beroerder dan overdag. Met een normale verkoudheid was ik altijd s'morgens meer beroerd. Dit is voor mijn doen ook anders dan anders. Ik hoorde gisteren dat ik begin maart in dezelfde ruimte ben geweest met iemand die het virus had. Voel me verder ok, neem uiteraard de thuisquarantaine in acht. Ben benieuwd of ik het heb, geen idee, als het zo is dan hoop ik het wel eigenlijk. Dan heb ik het ook maar gehad ?
  4. Fijn dat jullie (weer) o.k. zijn, heel veel sterkte en ook plezier met jullie nieuwe huis, het wordt vast een mooie tijd. Leuk wat je schrijft over vheeswijk, natuurlijk wil ik even contact met ze hebben hoor. Ik volg zijn kennis en vaardigheden (en volgde hem ook al jaren geleden), maar ik heb zijn email niet. Misschien dat dat op de één of andere manier tot stand kan komen, lijkt me leuk.
  5. Klinkt heftig, heel veel beterschap, je komt er weer helemaal bovenop.
  6. Oh fijn, want skype en FB video klappen er steeds uit, niet te doen bijna. ?
  7. Wat super, ik zal eens kijken. Kan dit ook gebruikt worden ipv skype en FB video? Fijn dat je dit deelt.
  8. Heb je zink supplementen in huis? Ik heb meerdere onderzoeken gelezen dat ACE2 receptoren en zink een positieve connectie hebben. Drink thee van bonenkruid, tijm of rozemarijn. Verder extra vitamine C. (en natuurlijk de dokter bellen voor advies)
  9. Wat hebben jullie toch romantische ideeën over kado's :-) Ik heb hem van de zomer af en toe gebruikt, zonder problemen. Eén keer trok ik per ongeluk iets te hard (of zo, ik weet het ook niet precies) maar ik stond daar ineens met de helft in mijn handen. Gelukkig had ik rubberen laarzen aan in de volkstuin. De 2 losse delen kunnen dus van elkaar raken, er zit een soort klein wit knopje (nee geen opmerkingen!) dat het 2e deel vasthoudt. Dat zou wel wat beter kunnen wat constructie betreft.
  10. Misschien handig om dit topic naar preppersonly te verplaatsen om bepaalde redenen?
  11. Richa

    Stropharia telen!

    Wat geweldig @Greener, dank voor deze geweldige suggestie. Paddestoelen zijn helemaal nieuw voor mij. Is wel een goede aanvulling in de prepverzameling. Ik heb nog wel wat ruimte in de volkstuin, dus ik zou het graag willen proberen. Uiteraard tegen kosten. En als je niet genoeg hebt, dan hoor ik graag waar je ze gekocht hebt.
  12. Da's lekker ik vraag jou om een bron en nu moet ik via bronnen aantonen dat jij ongelijk hebt?? :-) Jouw bron: 'meerdere filmpjes' zegt mij niets, er wordt zoveel geluld in filmpjes. Ik kan een scala aan kruiden opnoemen die voor de lever (in combinatie met medicijnen) niet zo handig zijn en braamblad zit daar niet bij.
  13. @Range ik zie dat er al veel adviezen zijn gegeven en ik ben er ook voor om naar de oorzaken te kijken ipv de symptomen proberen weg te toveren. Ik zeg altijd: eerst medische oorzaken uitsluiten, dus eerst naar de huisarts. Kan die niets vinden, dan kun je er van uitgaan dat jouw systeem is vervuild. Die vervuiling kan komen door overbelasting, teveel informatie, etc. ook je lichaamssysteem kan vervuild zijn. Kijk eens naar wat je binnenkrijgt qua informatie en ook qua voeding. Op mentaal gebied: Genoeg rust nemen, ontspanning, misschien ruimte geven aan interne gevoelens die je mogelijk hebt geblokkeerd. Focus op jezelf i.p.v. focus op informatie van buiten. (even algemeen gezegd, omdat ik niet genoeg van je weet om hier verder over uit te wijden) Een detoxkuur kan zeker helpen. Google eens op detoxdieet of detoxkuur. Eet puur voedsel en er zijn zeker kruiden die je kunnen ondersteunen. Kruiden die je zo kan gebruiken ivm toevoer mineralen, verwarmend en/of opwekkend effect: brandnetelblad, heermoes (deze kopen en niet plukken), vlierbes, berkensap, rozemarijn, tijm, geber en knoflook. Een kruid dat helpt bij het verbeteren van prestaties ivm grotere opname van zuurstof in de lichaamscellen is Rhodiola. (hier is veel onderzoek naar geweest, staat ook op de nominatie voor onderzoek bij genezing van kanker) Ook werkt dit kruid tegen vermoeidheid (nogmaals eerst oorzaak nagaan) en concentratieproblemen. Niet vlak voor het slapengaan innemen en ook niet als je last hebt van paniekaanvallen.
  14. Braamblad is volledig veilig. Ik weet niet waar je vandaan hebt dat je lever hier niet blij mee is? Er zitten vitamine A, B, C,in en mineralen ijzer, mangaan, kalium, mangaan en koper. Een uitstekend kruid voor de algehele gezondheid. Het enige waar je bij op moet letten is dat je geen grote hoeveelheden thee er van drinkt tijdens zwangerschap, omdat de looistoffen in het braamblad een samentrekkend effect hebben.
  15. Net zoals @Heksenboot zegt, je moet jezelf kunnen voorzien van zaden, het is leuk en leerzaam om te zien hoe dat werkt. Bovendien, als je een aantal jaren zaden oogst van de allerbeste oogst, dan kweek je een soort dat helemaal goed is voor de bodem/jouw streek.
  16. Echt niet doen zo! Je druk bijna z'n lijfje leeg in je huid, wat een idioterie, gewoon een goede tekentang gebruiken. Desnoods een draadje met een lus, heel voorzichtig.
  17. Ik heb zelf voor het eerst vorig jaar geoogst als zaaigoed: boontjes uit sperziebonen, erwten, tuinboontjes en als test hybride Afrikaantjes. Tot nu toe gaat het goed, ze komen allemaal op. De erwtenzaden staan vol met nieuwe erwten. De boontjes zijn opgekomen, maar de planten zijn minder groot. Tuinbonen zijn helemaal geen probleem. De pastinaak had zichzelf al uitgezaaid nadat ik hem vorig jaar heb laten doorschieten. Nu laat ik de kropsla doorschieten, wachten tot de bloemetjes zaden vormen en dan de zaden oogsten, ben benieuwd of dat gaat lukken. Oh ja, belangrijk is om geen zaden van hybride rassen (F1) te oogsten, soms gaat dat wel goed, zoals bij de Afrikaantjes. Maar over het algemeen is het percentage zaad dat opkomt kleiner dan bij biologische/natuurlijke rassen.
  18. Ik vind persoonlijk wecken best wel een gedoe. Tot nu toe werkte in het zuur best goed. Heb spullen van 2 jaar geleden uit het zuur gegeten en dat was heerlijk. Ik ga binnenkort met fermenteren aan de gang. De aardbeien gaan zo snel op, die redden het niet heel lang @Geert :-) Op dit moment heb ik de overgebleven aardbeien ingevroren, dan kunnen ze de blender in voor een heerlijke milkshake. Als ik er nog meer over heb ga ik ze drogen in de droogmachine.
  19. Dank je Heksie :-) voor de extra info. Zouten staat er wel bij, dat gaat prima als je voor het koken de groenten goed afspoelt :-)
  20. Zo, we hebben gisteren al aardig wat aardbeien kunnen oogsten uit onze tuin. De rest volgt binnenkort. Ik heb zelf al verschillende manieren van inmaken geprobeerd. Mijn speurtocht leverde 10 verschillende manieren op: 1. Wecken 2. Drogen 3. Fermenteren (erg in tegenwoordig) 4. Vriezen 5. In het zuur 6. Roken 7. Sealen 8. In de kelder, inkuilen 9. Zouten 10. Suiker Ik heb het e.e.a. beschreven in dit artikel, misschien leuk, handig en zelfs raadzaam om te lezen. Ook om te zien welke methoden van stroom en gas afhankelijk zijn en welke juist niet. Lees hier verder: Hoe bewaar je voedsel, 10 manieren Ik ben benieuwd of iemand van jullie nog meer manieren weet, dan hoor ik het graag.
  21. Er is geen haast bij hoor, nu niet snoeien in ieder geval. Ik snoei mijn boompjes tussen december en februari als het niet te hard vriest. De loten, de takken die recht omhoog groeien en zacht en flexibel zijn, die kun je dicht op de steuntak afknippen. Gewoon niet te moeilijk doen, de hoofdtakken die je bevallen laat je gewoon zitten.
  22. Wat leuk @Geert je bent ook echt een oerprepper. Dat je er toen al mee bezig was. Mijn eerste BOB stam uit 2011...... hoewel, als kind verzamelde ik al wat dingetjes in een dekenkist op mijn slaapkamertje... :-)
  23. Gevonden, reeds in 2013 geschreven en ik plaats het nog een keer. Van Pau d'Arco bast weet ik inmiddels dat de stof lapachol bacterie-, virus- EN schimmeldodend werkt. Werking tegen Herpes Simplex en retrovirussen inmiddels aangetoond (op ratten getest). Als je een aftreksel maakt van de bast, voeg dan altijd vitamine C (of citroen/sinaasappelsap) toe, omdat anders de werkzame stoffen niet vrijkomen. Beter is een tinctuur maken (in alchol 2 maanden en dan zeven). Niet samen innemen met aspirine en bloedverdunners, omdat het kruid ook al bloedverdunnend werkt. Hieronder het stukje uit 2013: Er zijn ook een aantal kruiden die antiviraal en antibacterieel werken. Knoflook (rauw!!) is namelijk een uitstekend middel, het heeft antivirale en antibacteriele werkingen. Het voordeel is dat knoflook de goede (darm)bacterieën in tact laat en dat gebeurt met antibiotica niet. Het beste is om een paar rauwe teentjes knoflook per dag te nemen. Je moet het dan persen en even 10 minuten blootstellen aan de lucht, voordat je het in een saus/yogurt met komkommer, sapje of warmgemaakte soep toevoegt. Een idee om te preppen: er zijn ook wilde knoflookvarianten beschikbaar, die vermeerderen zich en zijn winterhard. Let op: knoflook verdunt wel het bloed, niet handig om veel in te nemen als je al bloedverdunners slikt. Volgens mij kun je ook heel goed knoflooktabletten inslaan. Ik heb ze ook in huis. Wederom de beste en meest natuurlijke. Ik neem ze zelf bij griep en verkoudheid. Geen idee of ze werken bij een ernstiger griep of ziekte. Bij een SHTF zou je grotere hoeveelheden moeten innemen bij een infectie. Hoeveel precies, dat weet ik nog niet. Bij een blaasontsteking is Granberry een redelijk goed middel. (alleen bij chronische blaasontsteking is het meestal niet werkzaam) Wetenschappers zijn het niet eens over wat voor stof nou precies werkt. Maar bij gebruik werkt het bij de meeste mensen positief op de blaas. In de reformwinkel kun je vaak granberry sap kopen. Maar er zijn ook tabletten te koop. En uiteraard kun je ook vers sap persen als je verse Granberries weet te staan. Echinacea (rode zonnehoed) is ook een goede! De stof inferon in dit kruid, zorgt ervoor dat virussen niet meer met elkaar kunnen communiceren en vermenigvuldigen. Je moet wel opletten dat je het kruidenextract neemt en niet het homeopatisch middel waar geen werkzame stoffen meer inzitten. En ook heeft het geen nut om het preventief te slikken. Het werkt pas als je een virus hebt. Echinacea kun je gewoon in je tuin laten groeien. Het beste is om bij een SHTF, als er geen antibiotica voorhanden is, de wortel in stukjes te koken en 6 keer per dag drink je dan 150 ml op. De wortels kun je ook drogen. Let op, dit doe je alleen in nood en dit kan niet samen met een heleboel andere medicijnen!! Colloïdaal Zilver werkt zowiezo goed bij wondjes en zweren. Of het inwendig ook werkt, daar is men niet goed over uit. Maar één van de onderzoekers heeft er baat bij gehad. Bij een koortsaanval waarbij de koorts gevaarlijk hoog werd, zorgde colloïdaal zilver ervoor dat zijn koorts een paar graden zakte. Ik heb het zelf wel in huis en ik heb zilverwater gekocht waarbij de deeltjes zilver erg klein zijn. Pau d'Arco schijnt ook heel goed te zijn. Ik heb me hier nog niet in verdiept, maar de Indianen gebruikten het bij infectie ziekten. (zie info bovenaan) Nog een goede, één van de beste, is de Canadese Geelwortel (de Hydrastis Canadensis, niet te verwarren met de kurkuma). Ik heb hem zelf nog niet in mijn tuin staan. Hij is lastig te telen, en toch is dit één van de planten met de meest krachtige antibiotische werking. De stoffen in de plant stimuleren de werking van de macrofagen, dus de cellen die de virussen opvreten. Werkt bij virus-, bacterie- en schimmelinfecties. Niet samen met andere andere medicijnen die op het hart werken, de lever breekt ze namelijk sneller af. Niet langer dan 3 weken gebruiken. Voor alles geldt niet zelf mee experimenteren, bij een infectie ga je gewoon naar een arts of een natuurgeneeskundige. Bovenstaande is bedoeld voor bij een SHTF.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...