Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

driehart

Lid
  • Aantal items

    534
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

driehart won de laatste dag op 2 april 2014

driehart had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

341 Uitstekend

Over driehart

  • Titel
    Specialist

Persoonlijke Informatie

  • Locatie
    Gelderland
  • Interesses
    afstemmen op dynamiek van universum
  • Beroep
    ondernemer,klusbedrijf, leraar, zonneboiler, hout-cv kachels en zonnepanelen
  • Nieuwsbrief
    Ja
  1. Ja prijs is de hoofdprijs. Jammer. Wel een heeeeel mooi ding en inspirerend. Ik heb net een zeewaardige boot gekocht op trailer en ben binnen in aan het aftimmeren om wat bergruimte te creeeren. Dit is een heel geklungel. Dit filmpje heeft me weer op ideeen gebracht. Driehart
  2. @Erny Leuke en nuttige bijdrage! thx @Maurits Hoe met kurk? Kurk tegels? Heb je hier een voorbeeld van? Driehart
  3. @LadyMarianne Van de Ijzertijdboerderij .wordpress.... Wie op een wat ‘gemakkelijkere hedendaagse manier’aan de slag wil gaan kan de volgende werkwijze hanteren. Verwijder zoveel mogelijk vlees, hoe verser de huid hoe gemakkelijker dit werkje gaat. Laat hierna de huid drie dagen staan in een badje met 300 gram keukenzout en 150 gram azijn op 5 liter water. Iedere dag goed roeren. Hierna de huid pellen als een ‘sticker’ vlees resten en slijmhuid van de leer kant trekken. (doe dit voorzichtig). Het eigenlijke looien: de huid in een badje met 200 gr keukenzout en 150 gr aluin per 5 liter. De huid minimaal 5 dagen elke dag roeren. Hierna goed uitspoelen en de vleeskant insmeren met wasverzachter onverdund . (dus puur) Daarna langzaam laten drogen tijdens het drogen regelmatig uitrekken en bewegen over een scherpe rand. Als het goed is heb je dan na een paar dagen een mooie soepele huid met de vacht er nog aan. (met dank aan W. Bakx, voor deze bijdrage) Groet, Driehart
  4. Joehoe. Ik ben even van de radar geweest en wellicht straks weer een tijdje. Je weet het niet.... @LadyMarianne Ik moet hier weer even induiken. Je hoort nog van me. Geef me even.... Driehart ps. verder gaat alles goed hier hoor! Alleen een beetje druk met van alles. Ik zal het forum weer wat vaker bezoeken...
  5. Daarnaast een vochtvreter in de tent ? Driehart
  6. @Piroska Mooi project. Goed gedaan. Wat de lijnolie betreft. Dat werkt prima. Eerste laag gekookte lijnolie verdunnen met terpentine tweede laag puur gekookte lijnolie Wat het onderzoeken waard is om een derde laag aan te brengen met gewone (niet gekookte lijnolie). Hier zitten oa gommen in en droogt zeer slecht, waardoor je denk ik een betere afdichting krijgt omdat het, zeker naar de voorbehandelingen niet verder intrekt. Ik ben benieuwd naar je eindresultaat. Succes. Driehart
  7. driehart

    m2 tuin

    Ik oogst de aardperen gefaseerd. Ze zijn niet zo heel lang houdbaar. Elke week een portie. De plant is inmiddels afgestorven. Ik hoop dat ze houdbaar en eetbaar blijven de komende weken in de grond. En geluk hebben met de vorst (ik heb ze wel afgedekt... Driehart
  8. @ lewieke Dat is toch wel even een deftig lasnaadje hoor! Ik las zo nu en dan wat projectjes. Hier moet ik toch wel even alle zeilen voor bij zetten hoor. Complimenten. Driehart
  9. Ik heb die risicokaart nog eens bekeken en alles geselecteerd. Bedankt dat hij weer geplaatst is. Waar ik woon is gelukkig geen enkel risico. Nou ja... Een zwembad wordt als enige risico aangemerkt. Waarschijnlijk voor de Chloor en zwavelzuur opslag voor het zwemwater behandeling.... Driehart
  10. Bullerjan. Prachtig! Vrienden van me in Duitsland hebben er een. supersnel warm in het vertrek. Je zou de bovenkant van de buizen in verschillende vertrekken van het huis uit moeten laten komen Hoewel ik het een hele leuke kachel vind. Blijf ik bij mijn hout cv kachel..] Driehart
  11. Verstandige keus om een slachter erbij te halen. Die gasten zijn radend snel, werken hygiënisch en kunnen het tot een mooi eindproduct verwerken en verpakken. Het Vacuum verpakken is mijn inziens belangrijk voor langere bewaring. Succes! Driehart
  12. Als het kraanwater hier wegvalt dan kan elke buur water van me krijgen. Zo lever ik een bijdrage in de buurt en anderen zien een voorbeeld wat gevolgd kan worden door een ieder op z'n manier en met zijn/haar mogelijkheden. Vechten en hamsteren is niet nodig. Het is altijd vers en eindeloze een voorraad. Grondwater bij mij is van drinkwater kwaliteit en is ook bij stroomuitval beschikbaar. Driehart
  13. @Petroman, Ramfilter/puntstuk inclusief bevestigde stalen buis ram je met een heipaalrammer de grond in. Ramfilter/puntstuk inclusief de bevestigde stalen buis blijft permanent in de grond zitten. Hierop kun je bijvoorbeeld een 32mm tyleenslang aansluiten die naar de hydrofoorpomp gaat. Driehart
  14. @Geert, Je bent wakker. Ja dat bedoelde ik. Dank. Driehart
  15. Kippen kunnen goed tegen de kou hoor. Alleen wind en vocht erbij hebben ze problemen mee. Voor het water heb je warmhoudplaatjes waar je de waterbak op kunt zetten. Ik heb overigens Bielefelders. Deze zijn ook nog eens goed te eten, naast de eieren die ze goed leggen. Gemiddeld 4 eieren per kip in drie dagen. Ze slaan dus af en toe een dagje over. @Communicator: Goed bezig hoor! Driehart
×
×
  • Nieuwe aanmaken...