Ga naar inhoud

patrickb

Lid
 • Aantal items

  26
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Drenthe
 • Nieuwsbrief
  Ja

patrickb's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

20

Community reputatie

 1. Sommige dingen zijn leuk, gewoon als hebbedingetje en met de reden: omdat het kan! ik ben wel blij met je rekensommetje ;-) Ik heb totaal geen idee hoe het werkt/zit namelijk. Je kan dit apparaat wellicht ook onder aan de regenpijp zetten, maar dan met een 1000 liter vat er boven, als ie vol is, leeg laten lopen... dan hoef je niet te wachten op die dikke bui maar doen die kleine buitjes ook iets ;-) maar even wat anders, ik snap nu hoe het zit met die watt... maar hoe zit het met de volt? als je op deze manier een accu laat (druppel)laden en die energie gebruik je weer voor iets anders? werkt dat hetzelfde? moet ik zo hetzelfde zien? Jullie merken, ik heb er totaal geen verstand van... deze motoren zitten ook in cv blijkt ( zag zelfde ding op marktplaats voor een ketel ) waarschijnlijk zo'n e-ketel-ding ;-)
 2. @Wafels Hoe zit het dan met de max 15 volt bij laden? dan kan ik toch een accu laden? met dit apparaat een druppel lader eerder maar goed, alle beetjes helpen... zonnepanelen heb ik al (3kw systeem) ;-)
 3. sorry, typefouten allemaal Permanent Magnet Motor Permanent Magnet Generator
 4. Ik wilde net een topic maken voor dit. Hier had ik ook al aan zitten denken... maar met ons nog meer mensen... Ik heb er geen verstand van, daarom het topic dat ik aan wilde boren maar het slaat precies op jouw reactie en idee. http://www.aliexpress.com/item/New-3-5w-9-8-18-5-V-DC-Hydroelectric-Power-Micro-hydro-Generator-Portable-Water/1912578630.html Wat kun je met dit apparaat? Het wekt stroom op wanneer er water door stroomt. Een klein geheel van wat ik eigenlijk in gedachten heb ( windmolen + stirling icm met PGM en wellicht bovenstaande). De stirlingmotor heb ik al, pmg erbij nog niet, maar zoekende. Windmolen heb ik ook nog niet, zoek ik ook een PMG voor ;-) Maar zonder te ver op die 2 extras in te gaan. Wat kun je met bovenstaande motor? Veel watt genereert hij niet, maar volt genoeg om accus te laden? met een laadregelaar ( zo ja, wat voor één? ) Als je de foto's bekijkt bij de link kun je best veel ledjes laten branden. ICM met accu kun je bepalen wanneer ipv alleen als de kraan open staat? het levert waarschijnlijk niet zo veel op, maar soms is de reden: omdat het kan! ook een goede reden ;-) Blijkt dat dit soort apparaatjes ook in cv ketels zitten. Stel je zet hem in je leiding net vlak bij je meter. als je je handen wast, wc doorspoelt of een douche neemt en daarmee wek je stroom op. Toch een gaaf idee, ook al is het waarschijnlijk niet veel. Kan iemand mij vertellen wat en hoe je dit bruikbaar kunt maken? Volgens de makers wordt er niet veel afgedaan aan de waterdruk. Waarschijnlijk kun je ook 2 naast elkaar plaatsen? Groet, Patrick
 5. @Raycoupe Bedankt maar dit is niets voor mij, die dingen stinken heel erg met frituurolie. Vooral in de opstartfase. @hamster Lont is lont ben ik niet met je eens. Lont van een gewone olielamp werkt niet als je er gewone plantaardige olie in gooit. Jij bewerkt het voordat je het brandt. Dat is wellicht de reden dat een gewoon lont wel wil. Een lont is speciaal gemaakt voor een kaars, of voor een olielamp. Of voor andere toepassingen. Maar ik heb het idee dat je de stank bij jou niet hebt bij het branden van de olie... maar bij het maken van olie die niet stinkt... Schiet dan volgens mij niet echt op ;-)
 6. @hamster bedankt voor je link, maar zonder uitleg denk ik niet dat ik snap wat je bedoeld. Als je biodiesel bedoeld: dit is me te veel werk ;-) Als je lont bedoelt: Ik vindt het een leuk pdf-je. Echter schieten mij 2 vragen te binnen. 1. Ik vraag mij ten eerste af waarom dat zout gebruikt wordt. Ben wel benieuwd hoe dat zit. Zelf heb ik frituurolie gebrand zonder apart iets te doen met de stof (oud t-shirt en oude badjas gebruikt), gewoon er in mikken, aansteken en klaar. Maar dat was niet in een gesloten container... 2. Dit is een lont voor petroleum, werkt dat ook met frituurolie?
 7. Er blijken lonten te zijn speciaal voor dikkere olie. Dit heb ik eerder al eens gelezen. Maar kan het niet helemaal terugvinden. Heb navraag gedaan bij een "lonten-boer" en die zoekt nog het eea uit. Gewone parafine lonten hebben geen opvoer mogelijk bij zonnebloem olie... iig... lont trekt zich vol om vervolgens 1 min te branden. Olie wat eerder al in het lont zat wordt verbrand, stukje lont verbrand op het laatst ook als er geen olie meer is. Olie kan niet snel genoeg boven komen omdat het lont te "dicht" is. Tot die tijd: Keukenpapier werkt als lont, Alleen is dit lastig met stellen ( papier gaat scheuren, als het nat is van de olie, wanneer je er aan trekt bijv. ). Eerste foto lukt sowieso, dat heb ik immers al maar dan met 1 vlam. 2e foto is de vraag dus of iemand weet of dat lont genoeg zonnebloemolie kan zuigen. Ieder lont wordt gemaakt voor de brandstof die hij gebruikt. Een lont van een kaars is anders dan een lont van een olielampje ( parafine ) etc.
 8. Jij bedoeld een veg oil burner ( youtube ) En deze burner icm water wordt nog gekker idd :-) Maar dit gaat me iets te ver eerst... Ik heb ondertussen dat andere super kook toestel teruggevonden waar ik het in mn eerdere post over heb gehad.^^ Denk dat ik uiteindelijk zoiets in elkaar ga knutselen. (maar eerst maar is gewoon een bakkie met 5 lonten er in...) 1 olielampje gaf geen stank, wellicht op zo'n manier doen. Zou zo'n brander het doen op zonnebloemolie? Iemand ervaring mee?
 9. @Raycoupe They can also be used cooking oils made of soybean, maize, sunflower... Zelf denk ik dat olie gemaakt is van sunflower bij ons bekend staat als zonnebloemolie... Hierin kun je oliebollen bakken, patat bakken => frituren Daarachter staat dat dit niet uit kan omdat die olies erg duur zijn. Echter als ze gebruikt zijn, wordt het afgedankt... en is het "niets meer waard" voor een "gewone gebruiker". Vermengen met andere olie / diesel oid zou dus niet nodig zijn bij dat fornuis. @Basement Steve Ik vraag mij af of je bij die stoves ook zonnebloemolie kan gebruiken. Diesel staat er wel tussen, heeft in principe dezelfde werking als zonnebloem olie, alleen is veel dunner. ( dieselautos kunnen op zonnebloemolie rijden, volgens mij gebeurd dat al voor een aantal %, de diesel aan de pomp wordt volgens mij al vermengt met 3 of 4 % plantaardig olie. Ze willen dit opvoeren dacht ik ergens gelezen te hebben ). Maar daarmee gaan we offtopic ;-)
 10. Ik heb meerdere dingen gevonden die mij wel "raken" zeg maar ;-) Zo zijn er fornuizen op olie. Aristo Stove Aristo is a 2 stove burners that operates using all kinds of vegetable oil. The most known types of oils are Higuereta, jatropha, Camelina, African palm. They can also be used cooking oils made of soybean, maize, sunflower, although these are not desirable because of its high cost and are also products consumed at home. Another excellent option is the use of used cooking oil, which has a high performance at low cost. The stove oil has a good performance on fuel consumption. Compared with the gas generates a decrease of 40% in costs En zijn er nog die gebaseerd zijn op mijn verhaal hierboven Oliecontainers met grotere lont dat je kan verstellen voor de grootte van de vlam. ECHTER! Dit is met olie wat NIET gebruikt is om te bakken. Ik weet niet of dit werkt met olie waar al in gebakken is e.d. ( qua stank ) ;-) Iets anders wat ik gevonden heb. Misschien dat dit kan / werkt. Hier wordt de olie voorverwarmd en de temperatuur is hoog! wellicht nog hoger te krijgen in een oude kachel ;-) Vind het denk ik wel iets te prijzig om "maar ff iets te proberen". http://dx.com/p/brs-8-multi-functional-oil-gas-stove-90761#.UukHzLTb-M8 http://dx.com/p/campsor-9-split-type-camping-oil-gas-fuel-stove-silver-red-126914#.UukIObTb-M8
 11. Dank je voor je linkjes! Link 1 Container / olielamp maar die is open. Dat gaat stinken. Link 2 Gaaf! ;-) Link 3 Hoe hou jij je hier aan? Ben jij niet opzoek naar alternatieven voor als dat nodig mocht zijn? Zelf denk ik dat als je dit goed verbrandt dat er geen andere schade zal zijn dan hout. Ik gebruik bij mijn testen alleen plantaardige olie, omdat dit niet stolt als het koud wordt. In de krant staat bijna ieder jaar een artikel over het olie wat over is van het oliebollen bakken met daarin tips. 1 tip is om het op te branden in een olielamp.
 12. Ik heb niet gezegd dat het niet mag ruiken... Het mag niet stinken ;-) Afgelopen zomer was ik buiten aan het testen. Toen dachten ze allemaal dat ik om half 3 smiddags aan het BBQ-en was. Dat is zeg maar niet de bedoeling :-) Maar mijn test met gebruik als olielamp stinkt niet. Dus dat werkt. Nu moet alleen de vlam opgevoerd worden. Ik heb al veel filmpjes gezien over vwo / veg oil burners e.d. Echter wil ik het graag simpel hebben zonder apparatuur of andere brandstoffen om het aan te maken. Daarnaast zie ik bij de meeste installaties toch rook uit de pijp komen, en rook uit de pijp is stank bij gebruikt frituurvet, als ik mijn ondervindingen mee kan nemen in dat verhaal ;-)
 13. Beste preppers, Langzamerhand ben ik weer aan het smeren met frituurolie ;-) Ik zocht een goedkope brandstof en denk die in gebruikte frituurolie gevonden te hebben. Ben nog aan het testen met verschillende set-ups maar ben benieuwd of iemand hier ook mee bezig is en of er misschien tips en trucks zijn. Als iemand iets weet dan hoor ik het graag voordat ik zelf fouten ga maken ;-) Mijn punt is: Ik wil GEBRUIKT frituur olie branden ZONDER dat het stinkt. Een blik met frituurvet er in, vervolgens een stuk stof of keukenpapier er in en het brand voor uren. Echter geeft dit rook... En rook is stank... ( in het geval van gebruikt frituurvet ) Ook het frituurvet dat gebruikt is, wordt verwarmd door de vlam, stinkt alsof je aan het frituren bent. De vlam is trouwens wel top. Als ik dit branden doe in een oude kachel dan wordt de stank al minder, kachel wordt lekker warm. Maar het is nog niet "geurvrij". Oplossing: Gesloten containertje ( olielamp ) Echter, gewone lont werkt niet, dit kan de olie niet snel genoeg aanvoeren waardoor de vlam uitgaat. Oplossing: keukenpapier oprollen en in het kleine gat drukken, als lont gebruiken. Te lang lont: vlam gaat wapperen / roken. Dit wordt stinken. Oplossing: Kort lont. Bij een kort lont heb je kleine vlam, waardoor erg weinig warmte. Nu zoek ik een oplossing om een grotere vlam te genereren zonder dat de boel gaat roken/stinken. Zelf dacht ik aan een blik met meerdere lonten. Hierdoor meer kleine vlammen waardoor de hitte productie toeneemt. Klein nadeeltje van dit verhaal: Uitblazen van papieren lont geeft zo veel rook, en daarmee stank. Wellicht op te lossen met uitmaken dmv lucht afsluiten ( iets over vlam heenzetten ) Heb navraag gedaan bij een aanbieder van lont naar een lont dat dikkere olie aan kan zuigen. Zodat een vlam met lont niet uitgaat. Die gaat dit nog uitzoeken. Dus hopelijk hoor ik daar deze week meer over. Mijn containertje/olielampje staat in een oude kachel, de kleine ruimte wordt warm waardoor de temperatuur van de vlam hoger wordt ( of kan worden ), ik denk dat de verbranding dan beter is. In mijn situatie staat de kachel in de schuur en is er geen rookafvoer gemonteerd, het gaat me hier even om de warmte eerst in de kachel te houden om de verbrandingstemperatuur hoger te maken. Mijn uiteindelijke wens is om een vlam van minimaal 5 tot 10 BTU te hebben ( 5 tot 10 kaarsen ) Ik denk dat de kachel hier wel lekker warm van kan worden als hij altijd zo brandt. Graag jullie mening / uitvindingen / oplossingen ;-) Ik heb nog geen topic gevonden wat hier op aansluit, vandaar dit nieuwe topic. Als ik verkeerd zit en er toch een topic is dat hier heel erg op lijkt hoor ik dat graag, dan verplaats ik mijn bericht.
 14. Om terug te komen op het feit dat ik de maker van de site heb benaderd. De dikkere pijp is nodig omdat er anders te veel drukverlies is. In een pijp voor een bron zitten kleine gaatjes, die zouden tegenwerken bij het boren.
 15. patrickb

  Water

  Als ik hier iets mee doe, dan wordt het waarschijnlijk een boiler waar ik later een paneel op aansluit voor warm water. Als er geen paneel aan zit is het volgens mij zaak om zo min mogelijk te isoleren, aangezien het water kouder is dan de omgeving, zo het water iets voor te verwarmen. Zou de druk veel minder worden als er een vat of boiler tussen zit?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...