Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Ulco

Lid
 • Aantal items

  237
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Ulco won de laatste dag op 12 oktober 2013

Ulco had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

175 Uitstekend

1 Volger

Over Ulco

 • Titel
  Survivor

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja
 1. Nu weer even serieus, zoals al veel voorgangers hebben gezegd is de volgende wereldoorlog in mijn ogen al in gang gezet. Het wordt geen wereldoorlog zoals WWI of WWII. Het wordt geen land tegen land oorlog maar een oorlog van een geloofsovertuiging tegen alles wat daar niet in past. IS wordt door het overgrote deel van de moslims afgewezen maar trekt nog steeds wereldwijd een boel aanhangers waarvan een klein deel naar Syriƫ gaat en waarvan het grootste deel in het eigen land blijft. Nu komt er een volgende terreurgroep op, Khorasan. Dit is een een Al Qaeda uitvloeisel die de volgende groep mo
 2. Mijn bescheiden mening is dat dit een heel leuk idee is maar dat het voor 'jan-met-de-pet' niet rendabel is. Er van uit gaande dat energie niet verloren gaat en je dus net zoveel energie moet gebruiken voor de hoeveelheid die je wilt opwekken is dit principe alleen nuttig als je de benodigde energie gratis kan krijgen. Je kan de energie gebruiken die de pompen van het waterbedrijf verbruiken om de waterdruk in je huis te realiseren. Om die energie om te zetten heb je wel een bepaalde 'flow' nodig. je kan dus maar een gedeelte van de waterdruk omzetten in energie en de rest van het water '
 3. @prepper053 @Wilve Ik ben op dit moment bezig met een aquaponics systeem. Het is bijna klaar maar mijn plan is om er volgend voorjaar pas de vissen in te doen. Ik wil namelijk eerst een zomer en een winter monitoren hoe het systeem werkt wat betreft watertemperatuur in de zomer en winter, de pH waarde en het dissolved oxygen gehalte in het water. Tot die tijd gebruik ik het eerst als een hydroponics systeem. Hetzelfde maar dan zonder de vissen. Als je geinteresseerd bent wil ik je er best alles over vertellen
 4. Ulco

  Beef Jerky

  Ik maak ook wel eens beef jerky. Na het snijden in zo dun mogelijke reepjes en marineren hang ik ze over het rooster van mijn oven. Oven op de laagste stand met de deur een klein stukje open. Ik wil het dit jaar ook eens proberen om het in een smoker op hout te roken.
 5. Ik heb de zaden binnen en ze staan al in potjes in mijn kweekkasje. Ik ben enorm benieuwd. Vorig jaar had ik heirloom zaden gekregen van mijn tante, die gaven dezelfde 'misvormde' 'roze' tomaten. Die zaden kwamen uit Spanje geloof ik. Tomaten waren heerlijk. Ik hoop dat deze 'Greener-tomaten' net zo lekker zijn!
 6. @houthe en vooral @Greener hartstikke bedankt voor dit leuke initiatief. Ik zal zeker wat foto's maken van de groei, bloei en oogst. Natuurlijk ook zaden winnen voor volgend jaar.
 7. Als er nog een zakje zaad over is, GRAAG!
 8. Wat is er mis met de (vrije) vertaling van punt 2?
 9. Een 10 met een griffel. Ik heb ook een paar van deze fouten gemaakt in het verleden maar dit stukje sluit haarfijn aan aan mijn kijk op het preppen. De rest van de site ook maar eens doorneuzen.
 10. Volgens mij moet je het onderscheid maken tussen een huis kopen als beleggingsmiddel en een huis kopen om er in te wonen. Ben je iemand die elke 3 jaar ergens ander moet wonen dan moet je niet kopen. Nooit. Ben je iemand die ergens lekker wil wonen en per maand net zoveel kwijt is aan hypotheek als aan huur dan kan je gewoon een huis kopen. Niemand weet hoe de huizenmarkt/economie over 30 jaar is. Ben je iemand die een huis koopt om er geld mee te verdienen, tsja speculeren is een gok. Sometimes you win, sometimes you lose. mijns inziens hebben we het ergste al wel gehad wat hui
 11. Ik denk niet dat de normale achtertuin-kweker zich zorgen hoeft te maken over zulke absurde ideeen. Zolang ze hier in Nederland nog niet eens een 17-jarige kunnen controleren/weerhouden om een biertje te kopen zullen ze nooit de middelen vinden om controleurs met huiszoekingsbevel mijn achtertuin te laten controleren. Zonder huiszoekingsbevel komt geen enkele ambtenaar mijn huis in of terrein op.
 12. Het idee is goed maar het probleem blijft. De ruimte die verwarmt moet worden verkleinen is DE oplossing om met minder brandstof dezelfde temperatuur te houden. Isoleren valt daar voor het gemak ook onder, je verwarmt op die manier je voortuin niet. Ventilatie is echter essentieel. O2 (zuurstof) moet naar binnen kunnen voor verbranding EN gezond adem kunnen halen. Met uitzondering van elektrisch verwarmen heeft elke verwarmingsbron zuurstof nodig. Belangrijker is dat de CO2 naar buiten kan. Zo niet, dan kan je een onvolledige verbranding krijgen en CO in de ruimte. Daar kan je l
 13. Mijn advies is, bedenk eerst eens heel goed waarvoor je je wilt voorbereiden. Preppen is een zo enorm breed begrip. Je kan jezelf preppen met een setje bandenplakspullen als je naar school toe fietst maar je kan ook een kettingzaag kopen voor een zombieattack. Waar ben je bang voor dat kan gebeuren? Als je je begint te preppen voor de kleine meest logische voorvallen die kunnen gebeuren kan je dat later steeds verder uitbreiden. Begin eens met een goede multitool. Eentje die je makkelijk altijd bij je kan dragen. Hiermee kan je al heel veel probleempjes oplossen.
 14. @GuywithAplan, veel respect voor je dat je deze stap hebt gemaakt en voor al het werk dat je in die korte tijd hebt verzet. Je bent een voorbeeld voor de meesten van ons.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...