Ga naar inhoud

Ulco

Lid niveau 2
 • Items

  237
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Ulco

 1. Mijn bescheiden mening is dat dit een heel leuk idee is maar dat het voor 'jan-met-de-pet' niet rendabel is. Er van uit gaande dat energie niet verloren gaat en je dus net zoveel energie moet gebruiken voor de hoeveelheid die je wilt opwekken is dit principe alleen nuttig als je de benodigde energie gratis kan krijgen. Je kan de energie gebruiken die de pompen van het waterbedrijf verbruiken om de waterdruk in je huis te realiseren. Om die energie om te zetten heb je wel een bepaalde 'flow' nodig. je kan dus maar een gedeelte van de waterdruk omzetten in energie en de rest van het water 'druppelt' uit je kraan. Je kan overtollige zonne-energie gebruiken om water naar een bepaalde hoogte te pompen en zo potentiƫle energie op te slaan in een tank. Maar zoals hiervoor al is voorgerekend kan je een 6W led-verlichting (vergelijkbaar met een 40W gloeilampje nl 400 lumen) ongeveer een half uur laten branden op een IBCtank van 1000 liter op 1 meter hoogte (1000 l op 1 meter = 9810joule = 9810W/s. 9810/6W = 1635 sec of 27,25 minuten). Dit natuurlijk alleen als je 100% rendement hebt om dit om te zetten. Zolang je geen stuwdam met miljarden liters water tot je beschikking hebt zou ik dit idee maar laten varen.
 2. @prepper053 @Wilve Ik ben op dit moment bezig met een aquaponics systeem. Het is bijna klaar maar mijn plan is om er volgend voorjaar pas de vissen in te doen. Ik wil namelijk eerst een zomer en een winter monitoren hoe het systeem werkt wat betreft watertemperatuur in de zomer en winter, de pH waarde en het dissolved oxygen gehalte in het water. Tot die tijd gebruik ik het eerst als een hydroponics systeem. Hetzelfde maar dan zonder de vissen. Als je geinteresseerd bent wil ik je er best alles over vertellen
 3. Ik maak ook wel eens beef jerky. Na het snijden in zo dun mogelijke reepjes en marineren hang ik ze over het rooster van mijn oven. Oven op de laagste stand met de deur een klein stukje open. Ik wil het dit jaar ook eens proberen om het in een smoker op hout te roken.
 4. Ik heb de zaden binnen en ze staan al in potjes in mijn kweekkasje. Ik ben enorm benieuwd. Vorig jaar had ik heirloom zaden gekregen van mijn tante, die gaven dezelfde 'misvormde' 'roze' tomaten. Die zaden kwamen uit Spanje geloof ik. Tomaten waren heerlijk. Ik hoop dat deze 'Greener-tomaten' net zo lekker zijn!
 5. @houthe en vooral @Greener hartstikke bedankt voor dit leuke initiatief. Ik zal zeker wat foto's maken van de groei, bloei en oogst. Natuurlijk ook zaden winnen voor volgend jaar.
 6. Als er nog een zakje zaad over is, GRAAG!
 7. Wat is er mis met de (vrije) vertaling van punt 2?
 8. Een 10 met een griffel. Ik heb ook een paar van deze fouten gemaakt in het verleden maar dit stukje sluit haarfijn aan aan mijn kijk op het preppen. De rest van de site ook maar eens doorneuzen.
 9. Volgens mij moet je het onderscheid maken tussen een huis kopen als beleggingsmiddel en een huis kopen om er in te wonen. Ben je iemand die elke 3 jaar ergens ander moet wonen dan moet je niet kopen. Nooit. Ben je iemand die ergens lekker wil wonen en per maand net zoveel kwijt is aan hypotheek als aan huur dan kan je gewoon een huis kopen. Niemand weet hoe de huizenmarkt/economie over 30 jaar is. Ben je iemand die een huis koopt om er geld mee te verdienen, tsja speculeren is een gok. Sometimes you win, sometimes you lose. mijns inziens hebben we het ergste al wel gehad wat huizenprijzen betreft. Ik ben zelf niet zo bang om nu een huis te kopen. Ik ben van plan om hier tot na de SHTF te blijven zitten en wie dan leeft, wie dan zorgt. Op dat moment ga ik mijn huis niet te koop zetten en wie op de aarde wil mij op dat moment uit mijn huis zetten? Hoe je het wendt of keert, men weet je elke maand wel een bepaald bedrag afhandig te maken om gewoon in een huis te leven. Het punt is, wat is je eigen idee bij een huis kopen? Als je een huis koopt kan je vaststellen wat je maandelijkse kosten zijn. Over 30 jaar heb je je huis afbetaald (als je slim bent) en maakt het niet uit wat de huizenmarkt op dat moment doet. Verkoop je je huis en koop je eenzelfde weer hoef je geen hypotheek af te sluiten en heb je geen maandelijkse lasten. Als je nu een huis huurt voor bijvoorbeeld 600 per maand betaal je over 10 jaar 850, over 20 jaar 1250 en over 30 jaar 1850 euro per maand (uitgaande van de jaarlijkse huurverhoging en inflatie). Na 30 jaar is het huis nog steeds niet van jou en blijf je met stijgende maandelijkse lasten zitten. Maar dat is slechts mijn simpele visie
 10. Ik denk niet dat de normale achtertuin-kweker zich zorgen hoeft te maken over zulke absurde ideeen. Zolang ze hier in Nederland nog niet eens een 17-jarige kunnen controleren/weerhouden om een biertje te kopen zullen ze nooit de middelen vinden om controleurs met huiszoekingsbevel mijn achtertuin te laten controleren. Zonder huiszoekingsbevel komt geen enkele ambtenaar mijn huis in of terrein op.
 11. Het idee is goed maar het probleem blijft. De ruimte die verwarmt moet worden verkleinen is DE oplossing om met minder brandstof dezelfde temperatuur te houden. Isoleren valt daar voor het gemak ook onder, je verwarmt op die manier je voortuin niet. Ventilatie is echter essentieel. O2 (zuurstof) moet naar binnen kunnen voor verbranding EN gezond adem kunnen halen. Met uitzondering van elektrisch verwarmen heeft elke verwarmingsbron zuurstof nodig. Belangrijker is dat de CO2 naar buiten kan. Zo niet, dan kan je een onvolledige verbranding krijgen en CO in de ruimte. Daar kan je lekker op slapen maar je wordt er niet oud mee. Moraal van het verhaal, zorg altijd voor een goede afvoer van je rookgassen. Waar CO2 is, is geen zuurstof. Je kamer met zeilen kleiner maken is goed als je er ventilatiekanalen in maakt voor verse lucht en afvoer. Met een extra dikke trui of jas verklein je de te verwarmen ruimte nog meer en kan je goed blijven ventileren
 12. Mijn advies is, bedenk eerst eens heel goed waarvoor je je wilt voorbereiden. Preppen is een zo enorm breed begrip. Je kan jezelf preppen met een setje bandenplakspullen als je naar school toe fietst maar je kan ook een kettingzaag kopen voor een zombieattack. Waar ben je bang voor dat kan gebeuren? Als je je begint te preppen voor de kleine meest logische voorvallen die kunnen gebeuren kan je dat later steeds verder uitbreiden. Begin eens met een goede multitool. Eentje die je makkelijk altijd bij je kan dragen. Hiermee kan je al heel veel probleempjes oplossen.
 13. @GuywithAplan, veel respect voor je dat je deze stap hebt gemaakt en voor al het werk dat je in die korte tijd hebt verzet. Je bent een voorbeeld voor de meesten van ons.
 14. @Nano Oseltamivir (Tamiflu) en andere gangbare antivirale middelen zijn neuraminidase-remmers. Zij blokkeren het enzym neuraminidase, een enzym op de membraan van het influenzavirus dat essentieel is voor de replicatie van het influenza virus. (wiki) Grote kans dat het werkt op nog te komen griepvarianten en niet geschoten is altijd mis. Er bestaat natuurlijk een kans dat het virus muteert en zich niet meer laat remmen door dit middel maar 'een mogelijkheid' achter de hand hebben is niet verkeerd volgens mij.
 15. @Toverleveringsdrang Geen probleem. Ik weet als leek wel een klein beetje wat jodium voor ons doet maar vanwege een chronisch gebrek aan tijd moet ik daar zorgvuldig omgaan. Daarom vroeg ik om een korte samenvatting (meer als een inleiding) om te beslissen of ik de hele talk af moet kijken. Ik ben zelf niet zo zeer op zoek naar nieuws met een opgefokte adrenalinelading en wil zeker wel 1,5 besteden aan iets waarvan ik denk dat ik er iets van kan leren
 16. Ik ben even aan de talk begonnen maar voor dat ik hem afkijk, kan je er een korte samenvatting van geven? 1,5 uur is aardig lang voor een leek als ik wat betreft alternatieve geneeskunst en jodium.
 17. Vandaag voor het eerst naar Utopia gekeken. Waarschijnlijk heb ik de hele opbouw van de nieuwe samenleving gemist maar ik heb alleen een paar koeien en kippen gezien. Die hebben ze blijkbaar gratis gekregen bij de start. Verder zie ik alleen maar gekibbel. Moet ik perse online utopia volgen om te zien wat er daadwerkelijk gebouwd wordt of was er vandaag toevallig een dag dat ze alleen de koeien gemolken hebben en eieren van gister en vandaag hebben geraapt?
 18. Een andere mogelijkheid om je groenten te verbouwen op onvruchtbare grond: Hydroponic
 19. Ja, ik ken deze discussie en conclusie en kan me daar heel goed in vinden. Wat zijn de ontwikkelingen in Utopia wat deze regels betreft? Ik volg Utopia helemaal niet tot nu toe maar wat zien jullie fout of goed gaan?
 20. Als de grootste angst is dat men over 100 jaar precies weet hoe mijn lichaam was opgebouwd doordat ze nu mijn dna hebben opgeslagen, maak ik me niet zo zorgen. Het feit dat mijn hele leven al geregistreerd is door middel van van mijn bankpas, mobiele telefoon, paspoort/ID-kaart, alle gegevens over wonen, gezondheidszorg, autverzekering en belastingzaken laat me echt geen zorgen meer maken over mijn dna. De kans dat ik onterecht veroordeeld word op basis van een foutieve dna-match is zo klein dat dat ook geen zorg voor mij is. Ik ben zeker geen voorstander van een algemene dna databank van de overheid (welke zeker eens gehackt gaat worden) maar ik maak me er ook niet ze heel druk om.
 21. misschien in Utopia wel. Ik bedoel het eigenlijk meer op ons gericht. In geval dat er een PH gesticht wordt. Is elke mening even veel waard of vertrouwen we op een ervaren leiding?
 22. Je kan ook gezamenlijk iets bewonen en toch je eigen wooneenheid hebben. Een aantal basis regels en wat afspraken over rechten en plichten zijn meestal voldoende om alles goed te laten verlopen. Over het eigendomsrecht en het beheren is een bepaalde constructie nodig. Daar zit ikzelf niet zo in maar is heel goed mogelijk. Ik ken een woongemeenschap in noord nederland dat het al decennia lang goed doet en waar veel vrienden van me met plezier hebben gewoond
 23. Noem me naief en scheld me maar uit maar wat is jullie grootste angst als je DNA bekend is bij de overheid?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...