Ga naar inhoud

bener0

Lid niveau 2
 • Items

  141
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

bener0's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

127

Reputatie

 1. Van 19:40u tm 19:50u heb ik Pappa Romeo geroepen, lokatie Noord Groningen. Niets , helemaal niets alleen ruis. 40 watt halve golf antenne.. Heeft 1 van jullie mij gehoord?
 2. Volgens het agentschap telecom mag er vergunningsvrij gezonden worden op pmr446 A 446,0 - 446,2 500 mW e.r.p. 6,25 of 12,5 kHz - De bami porto heeft een CE keurmerk wat ook een vereiste is. Ik denk dat bezit van de uv5r toegestaan is en tevens het ontvangen van alle frequentie's. Voor het zenden zal gelden alleen op de vergunningsvrije frrequentie's. Zie online folder van het agentschap telecom http://www.agentschaptelecom.nl/sites/default/files/brochure-vergunningsvrije-radiotoepassingen.pdf
 3. Niet alleen om te luisteren : http://www.ebay.com/itm/BAOFENG-New-UV-5R-VHF-UHF-Dual-Band-Radio-136-174-400-520MHz-Free-Earpeice-/371085348752?pt=2_Way_Radios_FRS&hash=item5666690f90 tevens bij te bestellen een batterijhouder voor AA's : http://www.ebay.com/itm/3800mAh-6AA-Battery-Case-Pack-BaoFeng-Radio-UV-5R-PLus-UV-5RB-TYT-TH-F8-/371106726580?tfrom=371085348752&tpos=top&ttype=coupon&talgo=undefined heeft ook fm radio , lampje Erg leuke zender/ontvanger voor nog geen 29 euro op je deurmat!! , ik heb er veel plezier van. Er zit ook een scanfunctie op voor een frequentie gebied of een aantal favoriete frequentie's zelf intoetsen en die scannen. Op een aantal frequentie's is het zenden toegestaan zonder vergunning, maar attentie, voor een hoop ook niet houd daar rekening mee. Er is veel te vinden over deze veelzijdige port0 en veel extern spul te koop.
 4. Ik heb momenteel een vraag uit staan bij "vraag het de politie" of het toegestaan is een mora (vaststaand mes met 1 snijkant) aan de riem te dragen. Al 3 maand mee bezig nu, steeds ontwijkende vragen en geen verwijzing naar het WB . Het is mij nog steeds niet duidelijk of dat toegestaan is.
 5. Wilve, leuk om te horen dat jij een L200 rijd. Prima super degelijke auto. De bestaande tank had ik voor reguliere diesel , een 20L jerrycan voor de zonnebloemolie achter de stoel in de cabine(vlokvorming voorkomen in de winter). De dieselleidingen van tank naar pomp , kleppen, warmetewisselaar & retour dikker uitgevoerd inderdaad. Die voor vrachtwagens, lekker dik ik dacht 10mm binnendiameter.
 6. Ik heb ervaring met rijden op 100% zonnebloemolie. Mitsubishi L200 2.5 liter Diesel zonder turbo met Bosch rotatiepomp. Ik heb nog een gebruikt set liggen om te schakelen tussen 2 tanken( 2x 3-wegkleppen, warmtewisselaar slangen bedieningspaneel) Zelf ingebouwd destijds . Een paar jaar probleemloos rond gereden. De motor liep mooier op zonnebloemolie dan op de rauwe diesel. Tevens super weinig roetuitstoot omdat aan het plantaardige olie molecule esthers(oliebollen geur) hangen ipv roet. Werking 2 tanken systeem met voorverwarmen dikkere olie: Starten op diesel , na warmrijden overschakelen op plantaardige olie, welke middels warmtewisselaar aangesloten op het koelwater voorverwarmd word(om de olie dunner te maken voor duurzaamheid pomp). Een paar minuten voor stopzetten terug op diesel zodat er voor een volgende start gewone diesel inzit. Dit moet zeker in de winter, anders gaat de rotatiepomp kapot door de hoge viscositeit vd olie..
 7. Hurbie, zoals ik het nu uit de WWM kan halen , zijn vaste messen met meer dan 1 snijkant wapens van categorie 4. Er staat niets over een vast staand mes met 1 snijkant. Zoals ik het lees mag een vast staand mes met 1 snijkant aan de riem. Maar zeker weten doe ik het ook niet.
 8. Vladimir, heb je al wat gehoord? Iedereen wil wel een tantootje aan de riem zo langzamerhand
 9. Heeft iemand een idee of ervaring om zelf zeoliet te verpoederen voor inname? Ik heb een tijdje terug een zak van 25 kg aangeschaft bij deze firma.
 10. Dan zal ik niet achterblijven , ook big mini in racefiets binnenband (nee ik heb geen racefiets). Tevens prima firestarter zo'n bandje. Spijkertje voorkomt onbedoeld gasontsnappen.
 11. In dit filmpje zien we een demonstratie met de belegde boterham op de rug van een kat. Je bent er nog wel een wasmachine bij nodig die de rotatie van de kat omzet in stroom.
 12. Het mes zal niet mijn 1e keus survival mes zijn omdat deze niet full tang is. De kans bestaat met batoning of choppen van hout dat het mes breekt bij of in het handvat. Echter heb ik er al flinke klappen mee uitgedeeld om hout te choppen en hij is nog heel, mooi & scherp gebleven. Het gelaagde damast staal en het handvat is mooi en knap gemaakt. Het mes heeft mij 130 euro gekost en ben er blij mee. Het kan natuurlijk verschillen per maker van het mes, mijn persoonlijke indruk wat ik heb van mijn geleverde mes is goed. Het mes is geen massaproduct daarom kan ik niet spreken voor iets wat hier op lijkt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...