Ga naar inhoud

NorthernWolf

Lid
 • Aantal items

  22
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Sweden
 • Nieuwsbrief
  Ja

NorthernWolf's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

19

Community reputatie

 1. ow een beetje laat, ik zal toch een vaker moeten inloggen in plaats van alleen maar te lezen, maar hier was het inderdaad goed te ruiken en verder zoals Enki zegt toendertijd.
 2. Ik woon in Zweden en heb dus andere regels. Ook is het niet de bedoeling om deze nu te gebruiken maar om klaar te hebben mocht hij echt nodig zijn (plaatd hebben we zat dus dat is het probleem niet). Ik las kort geleden dit artikel wat ook wel interessant is. http://www.lowtechmagazine.be/2010/01/houtgas-als-alternatieve-brandstof-voor-autos.html
 3. NorthernWolf

  Houtgas?

  Zijn er mensen die een auto op hougas*hebben? Onze plannen zijn om er komend jaar een om te bouwen. Wat zijn jullie ervaringen?
 4. Onze quarters in Zweden doen het goed bij -25 zonder deken buiten. Zijn zeker geschikt als vervoer, een is langzaam aan zijn pensioen toe en daar zal toch een koudbloed voor in de plaats komen omdat ze ook beduidend minder voedsel nodig hebben.
 5. Heb het gevoel dat het nog wel erger wordt, ben blij dat wij 100% op hout stoken.
 6. @GuywithAplan ik zal het morgen even op de laptop bekijken maar dankjewel! Ben op het moment overdag druk bezig met brandhout maken maar morgen even een pauze dagje.
 7. Hallo allemaal! Zijn er hier op het forum ook mensen die de huiden van hun geslachte dieren bewerken? 2 jaar geleden werd er naast ons vorige huis een Eland aangereden die de buurman heeft geslacht, wij hadden onverwacht de huid gekregen, hadden hem snel goed schoongemaakt en maar met zout ingestrooid om hem te drogen met als gevolg dat we hem nu alleen maar aan de muur kunnen hangen omdat hij steenhard is. Voor kleinere dieren als konijnen zijn wel makkelijke manieren te vinden om de huiden schoon droog en soepel te maken (we hebben er jog geen geslacht dus niet kunnnb proberen). Maar voor dikke huiden vind ik vooral veel van chemicaliën of stoffen die moeilijk te krijgen zijn. Is er iemand die er ervaring mee heeft? Hier in Zweden zijn namelijk veel jagers die de prachtige warme huiden als afval zien en ze bij het slachtafval het bos in gooien.
 8. Als jullie het over een geluid hebben bedoelen jullie dan de Taos hum? Daarover zijn ook veel (nep) YouTube filmpjes aangezien het geluid niet kan worden opgenomen en maar door bepaalde mensen kan worden gehoord. http://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Hum Ook over chemtrails heb ik nog wat filmpjes gezien met zogenaamde bewijzen waarbij ze een blusvliegtuig in actie laten zien en beweren dat ze chemicaliën rond sproeien of mensen die beweren dat Ryanair alleen zo goedkoop kan vliegen omdat ze chemicaliën rondspuiten om op mensen te testen en voor populatie controle. Ook worden de Awachs er van beschuldigd ik kom zelf orgineel uit zuid Limburg vlakbij de Awachs basis en daar is mij ook nooit iets opgevallen. Sorry ik heb nu geen links maar heb me hier een tijdje geleden in verdiept omdat ik een familielid heb die hier heilig in gelooft. Maar ik geloof er niks van. Ik heb wel bewijzen gevonden voor contrails met fijne deeltjes door het leger om onder de rader uit te komen welke ook invloed hebben op het weer plus heb in bewijs gevonden dat er in de jaren 70 in Engeland inderdaad een korte tijd tests zijn gedaan op bevolking met chemtrails maar daar al snel mee is opgehouden en er verder geen bewijzen zijn dat dit nog wordt gedaan.
 9. Nee maar er wonen hier wel veel Nederlanders hier. Ik ben er vrij zeker van dat wij provincie genoten zijn en ook kommun of buurgemeente genoten zijn.
 10. Het plekje hebben we al, het is goed leefbaar en we hebben een hoop eigen voedsel maar om helemaal zelfvoorzienend te worden hebben we nog een lange weg te gaan. Als je een stukje land hebt met wat beestjes en je groentetuin daar gaat meer tijd in zitten dan je verwacht en er moet ook nog gewerkt worden om alles te betalen. We hopen komende zomer genoeg gewassen te hebben om in ieder geval ons "vee" 100% van eigen voer te voorzien.
 11. Leuk om ze ook zo te zien! Ik ken alleen de soort die met huiden bedekt is en dan open vanboven zodat je er een vuurtje in te maken.
 12. @homerun Tja en zomaar een stukje bos kopen in Zweden en denken dat niemand je vind is ook een illusie. In de zomer worden de meest afgelegen plekjes nog uitgekamd door de bessenplukkers gevolgd door de paddestoelenplukkers en als het jachtseizoen begint dan wordt het zelfs georganiseerd uitgekamd. Dus je moet al zorgen dat je niet in een jachtgebied ligt. En die bessenplukkers e.d. daar kan je niks aan doen door het "allemansrätt" Wil je ook in Zweden wonen? Denk dan aan een opleiding in de zorg/onderwijs anders zal je op het platteland niks vinden.
 13. Vrij jagen in Schotland? Daar heb je net zo goed een vergunning voor nodig en een hoop regels waar je je aan moet houden. Ik woon trouwens in Zweden, daar kan je via de bruggen naar toe en mag je ook overal kamperen. (En denk maar niet dat als ik een Eland schiet hem ook voor mij alleen mag houden. Dat wordt verdeeld onder de jachtvereniging en jachtterrein).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...