Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Kaetje

Lid
 • Aantal items

  82
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

28 Uitstekend

1 Volger

Over Kaetje

 • Titel
  Adventurer

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja
 1. Kaetje

  Bug out oefenen

  Helemaal gelijk Jada, op de meeste punten. Natuurlijk moet je weten hoe je gear werkt en het dus ook minstens een keer getest hebben. In het geval van tent opzetten bij voorkeur ook een keer 's nachts in de regen. Maar hoe/of mijn rantsoenen smaken? I couldn't care less. Als het maar licht is, alles bevat en lang houdbaar. Dan heb ik het over de BOB rantsoenen uiteraard. De grotere voorraden (long term voedsel) moet natuurlijk wel smakelijk zijn. En testen of ik mijn rugzak kan dragen voor 35 km door ongelijk terrein met een jengelend kind aan mijn arm? Als ik dat elke maand moet oefenen
 2. In de zomer heb ik dit wel gedaan op erg warme dagen. Ik zal het ook nog eens de kans geven onder normale nederlandse temperaturen. Vooral het deel over bruin vet spreekt me erg aan
 3. Schijnt dat Anonymous Netherlands een revolutie op poten wil zetten van aanstaande vrijdag: http://anonymousnetherlands.nl/ en https://www.facebook.com/events/622092337819330/ Ze hebben wel een aantal goede punten, maar nog te weinig antwoorden imho. En sommige van hun eisen zijn simpelweg niet haalbaar, maar als je gaat onderhandelen moet je natuurlijk hoger inzetten... Ik ga zelf niet, maar vroeg me af of er preppers zijn die wel van plan zijn te gaan?
 4. @darius ik heb nooit rook gezien boven mijn campinggasstelletje.... Behalve dan de stoom van het kokende water ;-)
 5. @Keyser Suze Ik ben niet geïnteresseerd in deze set, maar zou wel graag van je willen weten wat jij dan wel een goede hecht-set vind en waar ik die kan verkrijgen.
 6. Als je een lastdier hebt, zou ik zelf eerder kijken naar een manier om de kids op het dier te vervoeren. voor kleine kinderen dmv een mand aan weerszijden, voor grotere kinderen gewoon op de rug. Met kind op het lastdier heb je meer beweeglijkheid dan met kind in kar achter lastdier.
 7. Ik zie hier wel een hoop zwart/witte reacties. Ten eerste: in dit leven is alles een keus. De alternatieven zijn helaas niet altijd even geweldig. Met dit in je achterhoofd is bijstand ook een keus, maar kiezen om geen bijstand te accepteren terwijl je geen inkomen of vermogen hebt is vaak erg slecht voor je gezondheid. Ik vind het geen probleem dat mensen in de bijstand verplicht worden om werkzaamheden uit te voeren binnen de gemeente. Zolang de gemeente er ook rekening mee houdt dat werken voor de personen in kwestie soms ook onkosten met zich mee brengen en daarvoor compenseert.
 8. Als je echt in Nederland wat wil gaan kopen kan je ook gewoon op Funda kijken. Staan nog wat vervallen boerderijen op met 5000 - 10000 m2 grond erbij voor onder een ton.
 9. Navulbare aanstekers, en vloeistof om na te vullen zijn goede ruilmiddelen. Chocola? En ik vraag me af als water een issue is (in nederland vast niet) of billendoekjes het goed zouden doen... all-purpose cleaning towel. En vooral voedsel. Denk dat lifestraws het ook wel goed zouden doen als ruilmiddel, voor al die mensen die níet geprept hebben ;-) En wat al door anderen is genoemd: alcohol (goedkope bekende whiskey), tabak, voedsel, kleding / stof, WC papier Maar ook: dekens, batterijen, vuilniszakken. En inderdaad seks... Het is hard, maar waar. Zorg dus ook dat je condooms he
 10. Nee, je kan vast nog naar een hoop plaatsen toe, maar de oorlog zit overal. De truc is om ergens heen te gaan waar je denkt dat je jezelf ook kan redden als de winkels niet gevuld zijn, het water niet de kraam uit stroomt en er geen elektriciteit meer uit het stopcontact komt. En dat zie ik mezelf in Nederland nog niet doen.
 11. In sneltreinvaart de rest van mijn prepvoorbereidingen afraffelen en Nederland uit.
 12. Een aantal mensen weten ervan, naaste familie, een aantal goede vrienden. Met name mensen die ook hart voor natuur en milieu hebben en/of die de politieke/economische bui al zien hangen. Op mijn werk heb ik het er nog niet over. Ook wegens de Hongarije plannen. Ik heb geen zin om ze tijdens de huidige bezuinigingsronde een reden te geven om me te ontslaan zo lang ik nog niet klaar ben voor de grote stap. Aan de ene kant is het belangrijk om onder de radar te blijven, maar aan de andere kant is het ook fijn om medepreppers te hebben die je al kent, zodat je weet met wie je samen sterk st
 13. Letterlijk heb je helemaal gelijk. Maar. Dat het niet verdwijnt betekend niet direct dat het in de praktijk nog voor ons beschikbaar is. Ik heb mbt energie geen goed voorbeeld, maar wel mbt grondstoffen: Helium. Weet je wat er gebeurt met de helium in zo'n mooie heliumballon die je voor je kinderen koopt? Na een paar dagen is zo'n ding helemaal leeg en zielig. Waar is die helium dan gebleven? In de lucht? Yup. In de lucht. Onderweg naar het heelal. Want helium stijgt (vandaar die mooie ballonen) en ontsnapt uiteindelijk aan de dampkring. Dag helium! Met energie (en massa) is het uitein
 14. Dat is cool! Maar met vijfjes had je 2x zoveel biljetten gehad ;-)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...